GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να πουλήσουμε το χωράφι του παππού...

Του Πέτρου Μάρκαρη http://www.aixmi.gr/ Εντάξει, να δεχτώ ότι ήταν ατόπημα της τρόικας ότι έσπευσε να ανακοινώσει την εκποίηση ακίνητη...

Του Πέτρου Μάρκαρη
http://www.aixmi.gr/
Εντάξει, να δεχτώ ότι ήταν ατόπημα της τρόικας ότι έσπευσε να ανακοινώσει την εκποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου για να συγκεντρωθούν 50 δισ. στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ανακοινώσεις τέτοιας βαρύτητας ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης.
Πέραν, όμως, του ατοπήματος, τι ήταν αυτό το φοβερό που ανακοίνωσε η τρόικα; Ας προσπαθήσουμε να το δούμε μέσα από μια σειρά από «αφελείς» ερωτήσεις.
Ερώτηση πρώτη: Τι θα έκανε κάποιος που χρωστάει, αλλά δε διαθέτει όλο το ποσό, για να εξοφλήσει το χρέος του στο ακέραιο; Θα πρότεινε στο δανειστή του να του δώσει ένα ποσό έναντι και να ξοφλήσει το υπόλοιπο αργότερα. Αυτό ακριβώς είπε και η τρόικα: «Πληρώστε ένα μέρος της οφειλής σας, για να...
 αναδιαρθρώσετε το υπόλοιπο χρέος και, μάλιστα, με χαμηλότερο τόκο».
Αν το δούμε ψύχραιμα, θα διαπιστώσουμε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση είναι ευνοϊκή, από τη στιγμή που αδυνατούμε να πληρώσουμε ολόκληρο το δημόσιο χρέος και είναι βέβαιο ότι θα μας βουλιάξουν οι τόκοι.
Άλλωστε, το ίδιο λένε από την πρώτη μέρα ο Πολ Κρούγκμαν, ο Ντάνιελ Ρουμπινί, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς του Λονδίνου και Γερμανίας, αλλά και ένα σωρό άλλοι διεθνούς κύρους οικονομολόγοι: Aν δεν αναδιαρθρώσουμε το χρέος δε θα βγούμε από το λούκι, όσες περικοπές κι αν κάνουμε.
Ερώτηση δεύτερη: Γιατί τότε μας πιάνει ταραχή, επειδή η τρόικα επανέλαβε αυτό που έχουν πει ήδη μια σειρά από ειδήμονες; Εδώ χωράνε δυο απαντήσεις. Η πρώτη είναι ότι όλοι οι άλλοι δεν ορίζουν την τύχη μας, άρα τους διαγράφουμε ως «Κασσάνδρες». Η τρόικα ορίζει, όμως, την – οικονομική – τύχη μας, άρα νομιμοποιούμαστε να τους υποβαθμίσουμε σε απλούς υπαλλήλους.
Η δεύτερη απάντηση είναι ότι σ’ εμάς ο λαϊκισμός είναι πιο αποτελεσματικός όταν συνοδεύεται από μια δόση εθνικής υπερηφάνειας. Να εκποιήσουμε εθνικό έδαφος; Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός θέλει να προλάβει δια νόμου μια τέτοια εθνική προδοσία.
Και εδώ έρχεται η τρίτη ερώτηση: Τι κάνεις, όταν δεν έχεις τα λεφτά για να πληρώσεις ένα μέρος των δανεικών σου και να πάρεις παράταση: Η απάντηση είναι απλή: Πουλάς το χωράφι του παππού σου και τα εξασφαλίζεις. Να συνεννοούμαστε, το πουλάς δεν το αξιοποιείς. Γιατί ώσπου να αποδώσει η αξιοποίηση, θα βρίσκεσαι ήδη στη φυλακή. Όποιος νομίζει ότι οι κανόνες στο δημόσιο χρέος είναι διαφορετικοί από το προσωπικό, κάνει λάθος. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και στις δυο περιπτώσεις.
Ερώτηση τέταρτη: Μα δεν είναι υπέρογκο ποσό τα 50 δις σε τέσσερα χρόνια; Είναι; Τα 50 δισ. είναι το 13,8% του συνολικού δημόσιου χρέους μας, που είναι 360 δισ. Μας προτείνουν, δηλαδή, να πληρώσουμε λιγότερο από το 15% αυτών που χρωστάμε, για να πετύχουμε μια ευνοϊκή ρύθμιση.
Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να εισπράξουμε φόρους και δεν έχουμε άλλους αξιόλογους πόρους, τι άλλο μας μένει από το να πουλήσουμε το χωράφι του παππού; Αυτό λέει η τρόικα.
Άντε μετά να δώσεις άδικο στην κυρία Μέρκελ, που ζητάει να κατοχυρωθεί συνταγματικά ότι το δημόσιο έλλειμμα θα είναι μηδενικό. Δηλαδή, βάλτε οι ίδιοι φρένο στον εαυτό σας, γιατί δεν μπορούμε να σας κηδεμονεύουμε συνέχεια. Η Γερμανία έχει πρόβλεψη στο δικό της σύνταγμα, η οποία ορίζει ότι κάθε δημόσιο δάνειο πρέπει να εξοφλείται σε μια πενταετία από τη σύναψη του.
Η τροποποίηση του γερμανικού συντάγματος έγινε με απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Γερμανίας και με ένα σκεπτικό, που θα έπρεπε να μας γίνει μάθημα. Οι δικαστές τεκμηρίωσαν την απόφαση τους με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να επιβαρύνει τις επόμενες γενιές με την αποπληρωμή των δανείων, που αυτή έχει συνάψει.
Είπε με άλλα λόγια, ότι δεν μπορούν τα παιδιά σας να ξοφλάνε τα δικά σας δανεικά. Εμείς έχουμε επιβαρύνει με δανεικά και τα δισέγγονα μας. Και την ίδια στιγμή θέλουμε να περάσουμε νόμο, που θα απαγορεύει στα δισέγγονα μας να εκποιήσουν δημόσια γη για να ξοφλήσουν τα δανεικά, που εμείς τους φορτώσαμε.

9 σχόλια

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ
    1)ΟΙ ΕΚ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ
    2)ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΚΟ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΩΝ
    3)ΟΙ Δ.Υ.ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
    4)ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Μήπως έχετε την κυβέρνηση που σας αξίζει»;...
    Του Μιχάλη Ιγνατίου
    http://www.aixmi.gr/

    Να πουλήσουμε το χωράφι του παππού...
    Του Πέτρου Μάρκαρη
    http://www.aixmi.gr/


    Έχουμε και πολλούς αρθρογράφους ΑΙΧΜΗΣ κατά της διαφθοράς που όμως ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    http://press-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_8079.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΒΑΣΗ (ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ Η ΟΧΙ) ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 360 ΔΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, ΟΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ, ΟΙ ΜΙΖΕΣ ,ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συ Πέτρο, καλά τα λες αλλά το πρόβλημα μας εδώ είναι ότι αυτοί που μπορούν να πληρώσουν, και που εν πολλοίς δημιούργησαν το χρέος, δεν έχουν καμμία σχέση ούτε καν, ενδεχομένως, γνωρίζουν σε ποιά ΔΟΥ ανήκουν.
    Αποτέλεσμα τα όποια μέτρα λαμβάνονται από ανθρώπους που δεν πείθουν, διότι κάνουν μπαμ ότι είναι υπάλληλοι, και πάντα προς την κατεύθυνση των πλέον αδυνάτων. Κατά συνέπεια δικαία η αγανάκτησή τους, των αδυνάτων, πόσο μάλλον όταν βλέπουν τους άκηδες, τους γιάννους, τους ρουσσόπουλους, κλπ,κλπ να απολαμβάνουν τα κλεμμένα είς υγείαν του μεροκαματιάρη-μαλάκα και του ανήμπορου συνταξιούχου, επίσης μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Μήπως έχετε την κυβέρνηση που σας αξίζει»;...
    Του Μιχάλη Ιγνατίου
    http://www.aixmi.gr/

    " Να πουλήσουμε το χωράφι του παππού..."
    Του Πέτρου Μάρκαρη
    http://www.aixmi.gr/

    Τέτοιες αιχμηρές ξεδιαντροπιές μόνο με το "μακάριοι οι φτωχοί το πνεύματι" συγχωρείται, ΑΛΛΩΣ πληθώρα οι δημοσιογραφικοί Δούρειοι ίπποι, για λογαριασμό της εκποίησης δημόσια περιουσίας υπέρ ενός πλασματικού κεφαλαίου, ΑΛΛΑ και ταυτόχρονα αύξησης του δημόσιου χρέους.

    Έχουμε πολλούς αρθρογράφους ΑΙΧΜΗΣ κατά της διαφθοράς που όμως ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    http://press-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_8079.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα παμφάγο, μια ανορεξική (αλλά γυμνασμένη), ένας πρώην δήμαρχος (δεύτερη φωνή του Πάριου), ένας χέστης-ψευτόμαγκας, ένα αμόρφωτο κατάλοιπο της ΕΦΕΕ, μια Σούλα, η ξαδέρφη της η Μαριωρή, ένα άλλο παμφάγο που κελαηδάει φάλτσα, πέντε κότες, ένας γυαλάκιας λογιστάκος, η θειά μου η Κοντύλω, δυό γύφτισσες με ψηλοτάκουνα, πέντε λεχρίτες με γραβάτα, ένας συνταγματολόγος που κάνει τον γιατρό (γιατί του φάνηκε πιο εύκολη η δουλειά), ένας κουτσός λαγός, οκτώ στραβά κουνάβια, επτά λαδοπόντικες και τρεις αλλοδαποί σκύλοι-που γαβγίζουν-αποτελούν την κυβέρνηση της χώρας. Επικεφαλής ,ένας ταξιδιώτης , εκ γενετής πάσχων από λειεγκεφαλία , συνεπικουρούμενος από την γραία μάνα του. Κι απορούν μετά όλοι γιατί «εδώ γαμούν αρσενικούς κι αυτοί γυρεύουν νύφη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά που έγραψες είναι η απλή λογική και στην Ελλάδα στην απλή σκέψη πάσχουμε. Ο Ελληνας δεν αρκείται σε αυτά θέλει ύψηλή διανόηση φιλοσοφία έστω και αν δεν την καταλαβαίνει, ξένα κέντρα που απεργάζονται την καταστροφή του. Οποιος δεν συμετείχε σαυτό το πάρτυ που έστησε ο μεγάλος σοσιαλιστής με την βοήθεια των λεγόμενων αγωνιστών του πολυτεχνείου συνδικαλιστών δημοσιογράφων απατεωνων καικάθε είδους κλεφτοκοτάδων τα μαζεύει και φεύγει αν μπορεί. Σε λίγο θα μας αναλάβουν τα παιδιά του Αλλαχ σήμερα αν δεν το μάθατε έκλεισε το Σύνταγμα γιά να γιορτάσουμε την γέννηση του Μωάμεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει δίκιο ο κ.Π. Μάρκαρης.
    Ιδιαίτερα στο "Εμείς έχουμε επιβαρύνει με δανεικά και τα δισέγγονα μας. Και την ίδια στιγμή θέλουμε να περάσουμε νόμο, που θα απαγορεύει στα δισέγγονα μας να εκποιήσουν δημόσια γη για να ξοφλήσουν τα δανεικά, που εμείς τους φορτώσαμε".
    Δυστυχώς, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση