GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μήπως έχετε την κυβέρνηση που σας αξίζει»;...

Του Μιχάλη Ιγνατίου http://www.aixmi.gr/ Παρακολουθώντας από μακρυά -και την ίδια στιγμή από πολύ κοντά λόγω του γεγονότος ότι το Διε...

Του Μιχάλη Ιγνατίου
http://www.aixmi.gr/
Παρακολουθώντας από μακρυά -και την ίδια στιγμή από πολύ κοντά λόγω του γεγονότος ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται επτά οικοδομικά τετράγωνα από το σπίτι μου- την φαρσοκωμωδία της αποκρατικοποίησης και της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, δεν μπορώ να κρύψω μία σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου μόλις πληροφορήθηκα τα πραγματικά γεγονότα. Είπα στον εαυτό μου ότι «μας αξίζει ό,τι παθαίνουμε», αν και το καλύτερο για την περίσταση το δήλωσε ως ερώτημα φίλος που εργάζεται στο Ταμείο: «Μήπως έχετε την κυβέρνηση που σας αξίζει»;
Οι «κακοί», όπως συνηθίσαμε να τους αποκαλούμε, του Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από κοινού με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης που δίνει μία άνιση μάχη, σκέφθηκαν -στοχεύοντας στην μείωση του χρέους- να προχωρήσουν σε μελέτες, ώστε να...
 έχουν μία ιδέα για τα έσοδα που θα μπορούσε να προσφέρει η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Οταν πρωτοαφίχθηκαν στην Ελλάδα, τα στελέχη της Τρόϊκας είχαν εντυπωσιαστεί με τις εκτάσεις από τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο και, μάλιστα, λέγεται πως ένας εξ` αυτών είχε υποστηρίξει (με δόση υπερβολής θα έλεγα), πως η αξιοποίηση αυτής της περιοχής θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Ομιλούν, λοιπόν, για τεράστιες αξιοποιήσιμες εκτάσεις που, έτσι κι αλλιώς, είναι ανεκμετάλλευτες.
Δεν γνωρίζω πως από την συζήτηση φτάσανε να ανακοινώσουν την πρόθεση πώλησης εκτάσεων που θα αποφέρουν, όπως δήλωσαν,μέχρι και 50 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ο συνομιλητής μου με διαβεβαίωσε πως η ανακοίνωση για αξιοποίηση ή εκποίηση είχε συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων είχαν ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. Με λίγα λόγια τα στελέχη του Ταμείου και της Ε.Ε. δεν εκβίασαν με την ανακοίνωση τους την ελληνική κυβέρνηση, όπως διέρρευσε το Μέγαρο Μαξίμου. Ενημέρωσαν για τα συμφωνηθέντα.
Δεν θα τους ψέξω για την αποκάλυψη, διότι πιστεύω ακράδαντα πως εάν δεν το έλεγαν αυτοί, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για την αποκρατικοποίηση. Θα είχαμε μεσάνυχτα. Θα τους κατηγορήσω για την άνευ προηγουμένου έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι το μεγάλο θύμα των κάκιστων πολιτικών που τον κυβέρνησαν και τον κυβερνούν. Οι κουβέντες που εκστόμισε ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος μας είχε εντυπωσιάσει με την απλότητα και την ευγένεια του, είναι απαράδεκτες και πρέπει να απολογηθεί. Μόνο γι’ αυτό. Διότι η αποκάλυψη των σχεδίων για την αποκρατικοποίηση ήταν προσφορά στην ενημέρωση του λαού.
Οσοι στο εξωτερικό ασχολούνται με την Ελλάδα, προσωποποιούν την δραματική αύξηση των οικονομικών προβλημάτων με τον πρωθυπουργό, ο οποίος όταν ξεκίνησε η κρίση χαρακτηριζόταν ως «το μεγαλύτερο κεφάλαιο» της χώρας μας. Είναι η πρώτη φορά που ακούμε τόσα παράπονα για τον τρόπο άσκησης της οικονομικής πολιτικής και δεν είναι, πλέον, έκπληξη για εμάς κουβέντες περι πλήρους ανικανότητας αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις κατηγορίες εξαιρούν τον υπουργό Οικονομικών, αν και τον θεωρούν ήδη «καμένο», υπό την έννοια ότι και να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια σωτηρίας της οικονομίας, ο ίδιος θα χρειαστεί να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό. Και το γνωρίζει, διότι τον παρουσιάζουν ακόμα πιό πολύ αποφασισμένο να υλοποιήσει τις πρόνοιες του Μνημονίου, πιστεύοντας πως αυτή και μόνο αυτή είναι η λύση για την Ελλάδα.
Ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης που προέκυψε με αφορμή την αποκάλυψη για τις αποκρατικοποιήσεις, έδειξε στους ξένους ότι ο πρωθυπουργός τοποθέτησε υπεράνω όλων -σε μία κρίσιμη στιγμή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας- το κομματικό και το προσωπικό πολιτικό συμφέρον. Ηταν ένας διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που γνώρισαν όταν έδωσε μύριες υποσχέσεις για να εξασφαλίσει τα 110 δισ. ευρώ. Υπογράφοντας το Μνημόνιο ο κ. Παπανδρέου γνώριζε -το ομολόγησε, άλλωστε- ότι παρέδιδε ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές της Ελλάδας. Γνώριζε και κάτι άλλο που, ίσως, να δικαιολογεί την «πισωπεταλιά» για τις αποκρατικοποιήσεις- αν και θα έλεγα πως το σκέφθηκε πολύ αργά: ότι εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, οι δανειστές έχουν δικαιώματα στην κρατική περιουσία.
Εχοντας νιώσει την γλύκα της εξουσίας, ο πρωθυπουργός δείχνει το τελευταίο διάστημα ένα άλλο πρόσωπο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνά ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των σκανδάλων και της κακής διαχείρισης εκ μέρους των πολιτικών της, και επειδή ο ίδιος πήρε την απόφαση να την οδηγήσει στο στόμα του λύκου, τα περιθώριά του είναι ελάχιστα. Είτε μένει και παλεύει πραγματικά για να αλλάξει τη χώρα, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές, είτε πραγματοποιεί το όνειρο της ζωής του αναζητώντας μία σημαντική θέση στο εξωτερικό. Εκτός αν έχει αντιληφθεί πως το όνειρο είναι απατηλό…

21 σχόλια

  1. Έχουμε και πολλούς αρθρογράφους ΑΙΧΜΗΣ κατά της διαφθοράς που όμως ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!
    Οταν οι ΙΔΙΩΤΕΣ διαχειριστές του Οίκου του Θεού εξευτελίζουν του ΠΟΛΙΤΕΣ της Εκκλησίας του Δήμου

    Από τη συνέντευξη Βαγγέλη Αποστόλου για το σκάνδαλο της Σκύρου
    http://skyrosnea.pblogs.gr/2008/10/h-synentefxh-toy-baggelh-apostoloy.html
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    ΠΟΛΙΤΩΝ με ΠΑΙΔΕΙΑ, "πέρα από το χρώμα που βρίσκει κανείς και δίνει νόημα στη ζωή του", κατά της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στους Ο.Τ.Α. μέσα από τους οποίους, εκπαιδεύονται, ανδρώνονται, επιλέγονται, και τους προαγάγουν για την ασυλία των ανομημάτων τους, στα έδρανα της Βουλής.

    Η μόνη ελπίδα των ψηφοφόρων.
    Ένα κίνημα ανεξάρτητο από τα δικονομικά και παραδικαστικά κυκλώματα που ΒΙΑΖΟΥΝ το ΔΙΚΑΙΟ του ευνομούμενου μιας ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
    Ενα κίνημα και για την εσωτερική κάθαρση και μελλοντική διαφάνεια σε κάθε πολιτικό σχηματισμό.

    Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    Για την ανάκτηση τις πολιτικής δυναμικής
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΡΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    Εχουμε την κυβέρνηση που διορίζουν οι ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ σου.

    Εχουμε την κυβερνηση που απολύτως εξυπηρετεί τα ξένα και άνομα συμφέροντα των εργοδοτών σου.

    Εχουμε την κυβέρνηση που δεν επιλέξαμε, ουτε καν τους γνωρίζαμε μερικούς, δεν τους ψηφίσαμε, αν και είμαστε ΠΑΣΟΚ!

    Την κυβέρνηση αυτή, οπως και τις προηγούμενες τις διάλεξε η Διεθνής των Απαταιώνων.

    Η Διεθνής των Απατεώνων, ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις χωρίς να ρωτάει τους λαούς, μοιράζει χρεωκοπείες, βαζει τους λαούς να πολεμούν μεταξύ τους και κατοπιν πουλά οπλα χωριστά στον κεθένα, οπλα που αγοράστηκαν με δανεικά χρήματα, δανεισμένα απο τις δικές τους τράπεζες φυσικά.

    Η Διεθνής των Απατεώνων, εχει κατι κωλοφυλάδες εκεί που εσύ βγάζεις το ψωμάκι σου και καθε λιγο και λιγάκι γράφουν σχόλια για οποιο κράτος θέλουν να θάψουν.

    Η Διεθνής των Απατεώνων, εχει κατι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎΣ και καθε λιγο βγάζουν ΕΚΘΕΣΕΙΣ για την οικονομία της καθε χώρας.
    Αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα που τους φιλοξενεί, εχουν μούτρα και κρίνουν τις οικονομίες των άλλων.
    Ολοι αυτοί οι απαυεώνες κατοικοεδρεύουν εκεί που εσύ βγαζεις το ψωμάκι σου.

    Η Διεθνής των Απατεώνων, δεν παράγει τίποτα, ζεί απο την διστυχία των λαών, και δημιουργεί διστυχία.
    Βλέπε Β. Αφρική.

    "Κύριε" Ιγνατίου,
    γνωρίζουμε καλά το ρόλο σου και τον ρόλο των αφεντικών σου.
    Είναι η 3η φορά που προσπαθείτε να καταστρέψετε την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κύριε ιγνατίου λέτε οι δανειστές μας να κοιμόντουσαν και ο παπανδρέου τους ξύπνησε; λετε να υπήρχαν πολλοί τρόποι για να συνεχίζει το κράτος μας να βρίσκει δανεικά; δεν μας υποδεικνείετε κάποιον διαφορετικό μιας και η καριέρα σας από εδώ και από εκεί σας έχει ανοίξει περισσότερο τα μάτια από ότι ήταν όταν ξεκινήσατε; το υφος του αληταρά που ανακοίνωσε για τα 50 δις δεν το "πιάσατε"; δεν είδατε με πόση χαιρεκακία με πόση κουτοπονηριά με πόση αλητία το ξεφούρνησε; δεν είδατε ότι ο αλήτης αυτός κοίταζε να δει εντυπώσεις και όσο φούντωναν οι δημοσιογράφοι τόσο αυτός ένοιωθε θριαμβευτής και μάζευε δάφνες; δεν σας λέει τίποτα αυτό ή είσαστε μέρος του σχεδίου να φύγει νυχτιάτικα ο παπανδρέου; και μετά ; οι δυνάμεις της αριστεράς θα βγάλουν την χώρα από τα σκατά; το ΛΑΟΣ; η νέα δημοκρατία για να διορίζει κατά δεκάδες χιλιάδες ή μήπως στο βάθος του μυαλού σας βρίσκετε χαμογελαστή η Ντόρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαφώς και δεν έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει, μας εξαπάτησε.
    Εξαπατηθήκαμε όμως από και τις προηγούμενες κυβερνήσεις μας και αυτό δεν μας αξίζει.
    Μας αξίζει όμως ένα καλύτερο μέλλον και ας μην ξεχνάμε:
    http://il.youtube.com/watch?v=0VS0b6e4WHw
    MAX KEISER Ανοιξα τα μάτια του Παπανδρέου!

    Καπετάν Μακρύς. Λύσεις υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. k.Ιγνατίου
    μετά από αυτό τό αποκαλυπτικό άρθρο καί ίδίως οί αναφορές σας στό παρακάτω μέρος του :
    Quote
    Ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης που προέκυψε με αφορμή την αποκάλυψη για τις αποκρατικοποιήσεις, έδειξε στους ξένους ότι ο πρωθυπουργός τοποθέτησε υπεράνω όλων -σε μία κρίσιμη στιγμή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας- το κομματικό και το προσωπικό πολιτικό συμφέρον. Ηταν ένας διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που γνώρισαν όταν έδωσε μύριες υποσχέσεις για να εξασφαλίσει τα 110 δισ. ευρώ. Υπογράφοντας το Μνημόνιο ο κ. Παπανδρέου γνώριζε -το ομολόγησε, άλλωστε- ότι παρέδιδε ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές της Ελλάδας. Γνώριζε και κάτι άλλο που, ίσως, να δικαιολογεί την «πισωπεταλιά» για τις αποκρατικοποιήσεις- αν και θα έλεγα πως το σκέφθηκε πολύ αργά: ότι εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει, οι δανειστές έχουν δικαιώματα στην κρατική περιουσία.
    Εχοντας νιώσει την γλύκα της εξουσίας, ο πρωθυπουργός δείχνει το τελευταίο διάστημα ένα άλλο πρόσωπο.

    Unquote

    είμαι περίεργος εάν τό Mega θά σάς ξαναβγάλη στήν εκπομπή τού ΣΚ ή θά διακόψει τήν επαφήν διά ''τεχνικούς λόγους''!!!!!!!!

    ίδωμεν!!!


    Υ.Γ.

    Πράγματι έχουμε τήν κυβέρνηση (διαχρονικά) πού μάς αξίζει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβερνηση αυτη πρεπει να περασει απο κρεμαλα.

    Δεν μας ακιζει τετοια κυβερνηση.
    Και επειτα που το ειδες εσυ ..¨κυβερνηση"?
    Μια αλητοσυμμορια ειναι που εξαπατησε τον κοσμο και εκατσε στο σβερκο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε και σας τους δημοσιογράφους που τα ξέρετε αλλά δεν τα λέτε γιατί φοβόσαστε ή τα παίρνετε όπως τον βολεύει τον καθένα. Μη μας βγαίνεις από αριστερά όταν αυτολογοκρίνεσαι κάθε πρωινό στο μέγα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Ιγνατίου
    Μιλας ορθολογικά ,αλλα αδικος ο κόπος σου.Οσο θέλεις κτύπα στου κουφου τη πόρτα.Αυτός ο λαός έιναι:
    Τυφλός τα τ' ώτα τον τε νουν τα τ' όμματ' ει ,οπότε και οι πολιτικοί που είναι κατ εικονα και ομοίωση του τυφλοι και αβουλοι είναι, γιατι οχι μόνο δεν μπορουν να σώσουν τη χώρα αλλα και δεν θέλουν.Βέβαια ολοι αυτοί οι ψωροπερήφανοι και θρασεις παληκαράδες να δούμε πως θα ζησουν όταν πτωχευεσει η χώρα με το τεράστιο χρεος και αρχίσουν οι πλειστηριασμοι στη περιουσία του ελληνικου κράτους.Αλλα οταν είναι για το δημόσιο συμφέρον συμπεριφέρονται όλοι με ένα εθνικιστικό φανατισμό που οδηγεί στη καταστροφή όπως καθε τι εθνικιστικό και φανατικό Δυστυχώς απο τους Νεοέλληνες λειπει η κοινη λογική και το αυτονόητο και μερικές εξαιρέσεις όπως ο Παπακωνσταντίνου επιβεβαιωνουν το κανόνα Η Ελλάδα αυτός ο πλεονεκτικός τόπος δυστυχώς κατοικείται απο τους πιο κακομαθημένους ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟ 81 ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ.
    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΣ -ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ-? ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΖΑΚΙΑ , ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΣΤΕΨΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ρωτησουμε τον Τσιπρα αυτος τα ξερει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Ιγναντίου
    Η κυρία Μέρκελ άλλα μας έλεγε τη μια μέρα άλλα την άλλη και άλλα την παράλη.
    Ο Ομπάμα, που τόσο λατρεύεις, άλλα λέει και άλλα κάνει.
    Σεις οι δημοσιογράφοι, που στην ουσία κυβερνάτε, άλλα λέτε και άλλα εννοείτε.
    Το άν ο κύριος Πρωθυπουργός έστω και την τελευταία στιγμή κατάλαβε κάτι πονηρό (εκτός θέματος) που παίζεται από τα λαμόγια του Δ.Ν.Τ. και τους υποστηριχτές τους τότε μπράβο του και καλά έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΙΓΝΑΝΤΙΟΥ
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ(?)ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΗΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΕΥΕΣΤΕ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΤΟ Δ.Ν.Τ.(άλλωστε δίπλα κάθεστε) Ή ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ? ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ (πλην σπάνιων εξεραίσεων) ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΓΟΙ?
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ελληνικό χρέος και πως περιήλθε η ελληνική οικονομία σε δραματική κατάσταση συνεχίζουν να απασχολούν τα διεθνή οικονομικά ΜΜΕ. Σε άρθρο της εφημερίδας Financial Times που υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, o πρώην πρωθυπουργός, Κώστα Καραμανλής χαρακτηρίζεται «ανίκανος και ψεύτης», ενώ επισημαίνεται ως«χαώδης» η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010.

    Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.

    Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιαυτό το λόγο ο Πρωθυπουργός στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο επιχείρησε να ….ανυψώσει το ηθικό της κυβέρνησής του:

    Απέκτησε πρόσωπο και αξιοπιστία και όλες οι εκτιμήσεις πλέον είναι αισιόδοξες για τον αγώνα που δίνουμε.

    Η αξιολόγηση είναι θετική, παρά τον ορυμαγδό απαισιοδοξίας που υπάρχει από διάφορα κόμματα ή πολιτικά πρόσωπα. Δυστυχώς, αυτός ο ορυμαγδός απαισιοδοξίας συνεχίζεται και από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μεμψιμοιρίας απαισιοδοξίας καταστροφολογίας και παραίτησης».

    Δεν ξέρω αν τα είπε για να πείσει τους υπουργούς του, τον ελληνικό λαό, ή τον …εαυτό του!

    Και αμφιβάλλω αν έπεισε κανέναν!

    Όταν ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται να επιτεθεί εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των οποίων επι μακρόν υπήρξε εκλεκτός, τότε υπάρχει μεγάλο άγχος και αναζητούν δικαιολογίες!

    Όταν ο πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη να μας διαβεβαιώσει ότι η χώρα «δεν καταρρέει», τότε μάλλον είμαστε σε άσχημη κατάσταση και δεν μας το λένε ακόμα!

    Ότι και να συμβαίνει το κυβερνητικό αλλαλούμ των τελευταίων ημερών δεν δείχνει μόνο έλλειψη συντονισμού, αλλά και μια εικόνα αποσύνθεσης.

    Η κυβέρνηση δείχνει σημάδια κόπωσης.

    Είναι έκδηλη η αδυναμία της να διαχειριστεί τα πράγματα.

    Και όταν δείχνεις αδύναμος, τότε δεν μπορείς να πείσεις κανένα και οι πιέσεις εντείνονται.

    Και μπροστά της έχει κρίσιμες αποφάσεις και εμπόδια που φαντάζουν ανυπέρβλητα.

    Εχω την εντύπωση ότι όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιχάλη Ιγνατίου,
    αντελείφθεις γιατί έγραψες καλά?
    Διότι οί θαμένοι ξύπνησαν καί
    έγραψαν.Βρήκαν λαλία σέ λέω.
    Άς συνεχίσουμε.
    /////////////////////////////////
    πρωθυπουργός τοποθέτησε υπεράνω όλων -σε μία κρίσιμη στιγμή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας- το κομματικό και το προσωπικό πολιτικό συμφέρον. Ηταν ένας διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που γνώρισαν όταν έδωσε μύριες υποσχέσεις για να εξασφαλίσει τα 110 δισ. ευρώ.
    //////////////////////////////
    Έεεεε τό ΠΑΣΟΚ είναι στά στενά
    τής Αθήνας-Κορινθίας.
    Ο Προκρούστης τό τραβά από δώ,
    τό τραβά από κεί.
    Η όση συμπάθεια μού μένει στό
    Γιώργο-έβαλα καί πλάτη-,αντι-
    λαμβάνομαι ότι μέ κοροϊδεύουν,
    γυρνά σέ απέχθεια.
    Ο Πεταλωτής άς πεταλώσει μυίγες.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΥΛΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ
    ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ.
    Σάν τή γκόμενα παρθένα πού από
    πίσω μπαίνουν τρένα.
    Καί ώς σκεπτόμενος άνθρωπος,δέν
    προκάρω μόνο.
    Έχω σχέδιο:
    1.ΓΑΜΩ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ,ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ
    ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΜΗΠΩΣ
    ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.
    2.ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΜΕ.
    ΚΟΜΜΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ-ΒΟΛΕΥΤΕΣ-GAY
    BOYS.ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΑΑΑΑΑΛΛΑ ΛΕΕΙ.
    3.ΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΒΑΡΥΔΙΑ.
    4.ΠΟΥΛΑ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ
    ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΑΝΕ ΗΜΕΤΕΡΟΙ.
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ
    ΧΡΩΣΤΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΩΣ ΩΑ
    5.ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ.
    6.ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
    7..βαρέθηκα πάλι..σέ τσιμεντό-
    λιθους απευθύνομαι.
    Αυτούς πού βάζουν τό κόμμα πάνω
    από τή Χώρα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. TO KSEROUME MIXALH KAI TO NIWTHOUME KIWLAS ,DEN PERIMENAME NA MAS TO PHS ESY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Μιχάλη …τώρα κατάλαβα γιατί εκεί στο MEGA σ’ έχουν πάρει στο ψηλό γαζί !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Μιχάλη …τώρα κατάλαβα γιατί εκεί στο MEGA σ’ έχουν πάρει στο ψηλό γαζί !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΓΝΑΤΙΟΥ!! ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΔΝΤ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΝΤ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ...Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Θ Η Κ Α Μ Ε! ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ! ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ! ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ! ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1982 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ! Μ ΑΡΕΣΕ ΤΟ KOYRDISTIRI ΑΚΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Η ΝΔ ΧΙΛΙΑΔΕΣ... ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ Κ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΞΥΠΝΗΣΤΕ!! ΓΙΑΤΙ Κ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ!! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΔΟΣΥΛΟΓΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΣ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ! ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 2011 ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΒΡΟΥΒΕΣ ΓΙΑ 40 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ,ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ,ΜΠΑΚΙΡΙ ,ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΠΑΚΙΡΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΧΡΥΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θα συμφωνούσα με τις απόψεις σας εαν πίστευα πως το μνημόνιο θα έλυνε το πρόβλημα της χωρας ή τουλάχιστον θα βοηθούσε προς αυτή την κατευθυνση. Έχω διαφορετική αποψη και μάλλον ξεχνάτε πως αλλη άποψη έχει η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
    Δεν θα έμπαινα λοιπόν στο κόπο να σας απαντήσω μια που οι απόψεις μας είναι αντίθετες αν και φιλελεύθερες.
    Με το μνημόνιο ξέρετε πολύ καλά πως αγοράζουμε μόνο χρόνο -πολύ ακριβα- ελπίζοντας σε ενα θαύμα που θα προέλθει από την ΕΕ.
    Ακόμη όμως και να γίνει το θαύμα η ελλάδα θα είναι η ΑΛΑΜΒΑΜΠΑ της Ενωσης.
    Το σχόλιο που θαθελα να σας υποβάλλω αφορά την άποψη που έχεται για τους υπαλλήλους της τρόικας και την πολιτική της. Τι σας κάνει να πιστεύετε πως ο αυθορμητισμός ήταν η αιτία του ατυχούς γεγονότος? Μηπως η αμηχανία και η κατωτερότητα που νοιώθουμε οι ελληνες για οτιδήποτε είναι ξένο?
    Γιατί να μην είναι προσχεδιασμένο από την πλευρά τους το επεισόδιο ?
    Γιατί να μην είναι στοχευμένο για να δημιουργήσει αντίδραση?
    Δεν πιστεύετε πως πρέπει να αιτιολογήσουν την αποτυχία του προγράμματος που μας πώλησαν?
    Ο στασιμοπληθωρισμός έχει καταστρέψει την χώρα.
    Τι πιο απλό από το να υποστηρίξουν πως η αποτυχία οφείλεται στην αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτοι πληρώθηκαν για τις μελέτες και την τεχνική υποστήριξη και νομίζω ακριβα. Εσεις γιατί αποδέχεστε αμαχητί την αποψή τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση