GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο νομάρχης Ηλείας απαντά στην Γκόλφω...

Από τον  ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΦΥΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ BLOG PRESS-GR ΚΑΙ GKOLFWKOLONAKIWTISSA Αξιότιμε κύριοι, Μου προκάλ...

Από τον ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΦΥΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ BLOG
PRESS-GR ΚΑΙ GKOLFWKOLONAKIWTISSA
Αξιότιμε κύριοι,
Μου προκάλεσε έκπληξη αλλα και μεγάλη αγανάκτηση όταν διάβασα την ανάρτηση σας το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010 με τον τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ τα γνωρίζει;...» το οποίο όσον αφορά το πρόσωπο μου είναι ψευδές και ανυπόστατο..
Το θέμα για το οποίο αναφέρεστε πρόκειται για δικαστική έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.  Δεν έχουν ασκηθεί διώξεις κατά του Νομάρχη Ηλείας δεν επεβλήθη καμία ποινή, δεν επεβλήθη κανένας περιοριστικός όρος.
Η αναρτησή σας δεν περιγράφει την αλήθεια η όποια είναι η εξής:
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας να παραπεμφθώ στο...
 τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών για υποτιθέμενες ευθύνες μου για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Οι ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που έπληξαν την Ηλεία και που προξένησαν δεκάδες θύματα και την μισή Ηλεία κατεστραμμένη , πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν στην τότε κυβέρνηση, τους αρμόδιους Υπουργούς , τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ηγεσία της Πυροσβεστικής για τις εγκληματικές καθυστερήσεις και την ελλιπή οργάνωση του μηχανισμού καταστολής των πυρκαγιών, αλλά και την ανεπάρκεια των πιστώσεων προς τους ΟΤΑ,
Δεν είναι δυνατόν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού να τη «φορτώνεται» ένας Νομάρχης, που οι μοναδικές του αρμοδιότητες είναι να συγκαλεί το ΣΝΟ, να ενημερώνει τους κατοίκους και να αποστέλλει μηχανήματα εκεί που του ζητείται.
Δεν είναι δυνατόν να καταλογίζονται ευθύνες σε εμένα όταν την ευθύνη της πυρόσβεσης την έχει το κράτος και η Πυροσβεστική.
Δεν είναι δυνατόν να αναζητούνται ευθύνες από εμένα πάλι, όταν ο τότε Πρωθυπουργός είχε έρθει στην Ηλεία το βράδυ της πρώτης μέρας της καταστροφής και η Ηλεία συνέχιζε να κατακαίεται πέντε ημέρες ακόμα.
Εγώ ως Νομάρχης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και με βάση τις αρμοδιότητες τις οποίες έχουμε, κάναμε ισχυρές προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας και έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, πιστεύω ότι έκανα και κάνω ότι μπορώ για τον Νομό αυτόν που αγαπώ, έκανα το καθήκον μου, πάλεψα όσο μπορούσα με τις δυνάμεις που είχε η Νομαρχία και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι ευθύνες βρίσκονται ψηλά, στην τότε κυβέρνηση.
Κλείνοντας σας επαναλαμβάνω ότι δεν μου έχει ασκηθεί καμία δίωξη και δεν μου έχει επιβληθεί καμία ποινή και κανένας περιοριστικός όρος.
16.10.2010
Με τιμή

7 σχόλια

  1. Oτι θα εκανες το καθηκον σου ειναι το μονο για το οποιο ειμαι σιγουρος,το θεμα ειναι ....ηξερες ποιο ειναι αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τά μαύρα μαντάτα και ο Καρχιμάκης, με το υπεροπτικό υφάκι…

    Τα μαντάτα που φθάνουν από τις νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους είναι «μαύρα»: Το κλίμα μεταξύ των στελεχών είναι κακό, λίγοι θα ριχτούν με όρεξη στη μάχη, η προεκλογική εκστρατεία γίνεται δύσκολη γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος και δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τους υποψηφίους, ενώ η αντιμνημονιακή ατζέντα βρίσκει συνεχώς μεγαλύτερο ακροατήριο. Ο Μ. Καρχιμάκης -όπως διαβάζουμε στο «Βήμα»- έχει κλειστεί στο γραφείο του και προσπαθεί να «αναστήσει» έναν ξεχαρβαλωμένο και απρόθυμο κομματικό μηχανισμό, γνωρίζοντας ότι τα περιθώρια επιτυχίας τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι ασφαλώς περιορισμένα.
    Μη νομίζετε, κιόλας ότι, πνίγεται… Εδώ δεν πνίγηκε σε παραλιακή ψαροταβέρνα το βράδυ της περασμένης Τετάρτη, στην Πάτρα, όπου είχε μεταβεί για να σηκώσει από τους καναπέδες τα κομματικά στελέχη.
    Δε λέμε ότι, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος θα έπρεπε να τη βγάλει με σάντουιτς, ώστε να μην προκαλέσει και τους ..........λοιπούς συνδαιτυμόνες.

    Η εν γένει συμπεριφορά, του μέχρι προ έτους, σεμνού κατά τα άλλα, κυνηγού των γαλάζιων λαμόγιων, ήταν που ενόχλησε. Ακόμη συζητείται στην Πάτρα, το υπεροπτικό υφάκι του γραμματέα (είναι σύμφυτο των ανθρώπων, που ξελογιάζονται από τα κάλλη της εξουσίας) και η παροιμιώδης ασυνέπειά του. Παρότι είχε προγραμματισμένη παρουσία σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, η οποία μάλιστα είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη μέρα, ο κ. Καρχιμάκης, προτίμησε να απολαύσει το ψαράκι του, με το επιχείρημα, πως «όσα ήταν να πει τα είπε στην ομιλία του στα κομματικά στελέχη»...
    Τυχαίο;…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΤΥ
    ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ
    ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΤΟΥΡΓΟ
    ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ
    ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΣΟΛΑΚΟΓΟΥΛΟΥ
    ΤΟΥ ΔΝΤ.

    ΑΛΗΤΗ ΛΑΜΟΓΙΟ. ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΤΗΝΟΣ
    ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αδιέξοδος εναγκαλισμός Τατούλη – ΠΑΣΟΚ.........

    Δραματικό φινάλε αναμένεται να έχει το θρίλερ της επιλογής υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας για το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ του Πέτρου Τατούλη, μετά από τις εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου.

    Το ΠΑΣΟΚ βγήκε χθες με ανακοίνωσή του και παρουσίασε το δήμαρχο Τρικολώνων Γιώργο Μπαρούτσα ως υποψήφιο, παρά το βέτο Τατούλη που προτιμούσε το Θανάση Καρούντζο, γενικό γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, με καταγωγή από Βλαχέρνα. Μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς υποψήφιο Περιφερειάρχη και ο Τατούλης χωρίς κομματικό στήριγμα, οι δυο πλευρές καλούνται να βρουν συμβιβαστική λύση, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο Μπαρούτσας όμως έχει ισχυρότατα ερείσματα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Τατούλης δέχεται ως μοναδική εναλλακτική λύση τον Βαγγέλη Γιαννακούρα, πολιτευτή του κυβερνώντος κόμματος.

    ΠΑΣΟΚ και Τατούλης επιδίδονται σε έναν σφιχτό εναγκαλισμό ο οποίος αποβαίνει επικίνδυνος και για τους δυο, αν όχι ολέθριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτα που λεει η ΓΚΟΛΦΩ
    ειναι πολυ λιγα ΛΑΜΟΓΙΟ...

    Αυτο ειναι το πασοκ, μια ληστοσυμμορια απατεωνων του κοινου ποινικου δικαιου, κλεφτες, χαρτοπαιχτες, τζογαδοροι, επαγγελματιες απατεωνες, τυχοδιωκτες.

    Και να φανταστεις, εχουνε τοσες κατηγοριες στην πλατη τους με "φυτεμενους" δικους τους δικαστες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίγο συντακτικό κύριε νομάρχα! (τουλάχιστον στις δικές σας 7 πρώτες γραμμές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mεγάλες οι ευθύνες του Νομάρχη Ηλείας για την έκταση των ζημιών στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
    Ψευδές και ανυπόστατα χαρακτήρισε ο Νομάρχης Ηλείας κ Χ. Καφύρας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Ηλεία με το συνδυασμό που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στη δυτική Ελλάδα δημοσιεύματα που του καταλογίζουν ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
    Η αρμοδιότητα όμως του Νομάρχη, όπως αυτό προβλέπεται και περιγράφεται στο αρθ 12 του Ν3013/2002. διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζεται ο Νομάρχης Ηλείας κ Χ. Καφύρας.
    Οι αρμοδιότητες του νομάρχη δεν είναι να συγκαλεί μόνο το ΣΝΟ όπως υποστηρίζει ο κ. Καφύρας, έχει βασική ευθύνη για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών του νομού.

    Δείτε παρακάτω τις αρμοδιότητες του νομάρχη, σύμφωνα με το αρθ 12 του Ν3013/2002και βγάλτε τα συμπεράσματα σας…
    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/anasigr/nomothesia/politiki_prostasia_20020100102.pdf

    δείτε εδώ την απάντηση του Νομάρχη Ηλείας σε δημοσιεύματα αθηναϊκών blogs
    http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6645.html

    Τώρα που ξέρετε, θα συνεχίσετε να τους εμπιστεύεστε! να ξανακυβερνήσουν το Νομό Ηλείας;

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση