GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα τα δίποδα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος...

Από το http://trupokarudos.blogspot.com/ Με την ευκαιρία της "γιορτής" θαυμάστε τα κατορθώματα της BP ! Άντε βρε άνθρωποι και τ...

Από το http://trupokarudos.blogspot.com/

Με την ευκαιρία της "γιορτής" θαυμάστε τα κατορθώματα της BP !
Άντε βρε άνθρωποι και του χρόνου! Χρόνια πολλά!

Κι άλλες φωτογραφίες που σοκάρουν...

5 σχόλια

  1. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί το “σύστημα” δίνει τόσο απροκάλυπτα τους πολιτικά τελειωμένους του ΠΑΣΟΚ;
    Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Τσουκάτος κ.λ.π.

    Μήπως θέλουν έτσι να ….προστατεύσουν κάποιους από τους εν ενεργεία πρωταγωνιστές του προσκηνίου και του …παρασκηνίου;

    Οι υπόλοιποι πρέπει να μας ενδιαφέρουν.
    Αυτοί των οποίων το όνομα δεν συζητείται καθόλου.
    Ο Ακης δεν είναι τίποτα.
    Οι υπόλοιποι είναι το θέμα.
    ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΑΜΠΟΥΚΗ-ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
    ΝΙΚΟS & ANDRIKOS PAPANDREOY ;

    Ο Άκης ήταν το νο 2 του Ανδεϊκού ΠΑΣΟΚ, Μαντέλης και Τσουκάτος εξ απορρήτων του Σημίτη, η Ντόρα ήταν το νο2 της ΝΔ και βέβαιη διάδοχος του ΚΑΚ (έσπασε ο διάολος το ποδάρι του βέβαια και δεν τους έκατσε).

    Τι παραπάνω αποδείξεις ψάχνουμε ; Όλο το πολιτικό σύστημα βουτιές στη χαβούζα έκανε.
    Κι όσοι δεν πήραν είναι κι αυτοί συνένοχοι γιατί γνώριζαν και δε μιλούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



    Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίζει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.
    Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος
    για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον πρέπει όχι μόνο να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους αλλά και να τα διαχειριστεί με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αειφορία τους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη. Αντίθετα, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συμφέρον όλων μας.
    Τα μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενα μοντέλα ανάπτυξης δείχνουν να έχουν αποτύχει.
    Η οικονομία και το περιβάλλον βρίσκονται ταυτόχρονα σε κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καταδεικνύει την κρίση του συμβατικού μοντέλου ανάπτυξης που μέχρι σήμερα ακολουθήθηκε. Γι’ αυτό και σήμερα απαιτείται ένα πρότυπο ανάπτυξης που υπηρετεί τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες και να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

    Η προστασία και διατήρηση των οικοσυστημάτων και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που απειλούν την ισορροπία του πλανήτη είναι επιτακτική ανάγκη.

    Η χώρα μας έχει αποκτήσει επιτέλους αυτόνομο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αν και τόσο η δημιουργία του όσο και η πρόταση της πράσινης ανάπτυξης, που έφερε σαν όραμα, δημιούργησαν σε εργαζόμενους και κοινωνία ελπίδα κι αισιοδοξία … η μέχρι σήμερα πορεία δείχνει ότι κινείται σε ομιχλώδες τοπίο.

    Η αισιοδοξία κι η ελπίδα εύκολα μετατρέπονται σε απογοήτευση … όταν οι πρακτικές του παρελθόντος βρίσκουν τη θέση τους στο σήμερα, αλλοιώνουν το όραμα του μέλλοντος και πληγώνουν όλους εκείνους που θα πρέπει να είναι συμμέτοχοι … κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους του Υπουργείου μας.

    Η δημόσια διαβούλευση, κάτι πρωτόγνωρο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, μπορεί να προσφέρει σε ιδέες και ενδεχομένως και στην κοινωνική αποδοχή νομοθετημάτων και μας βρίσκει υπέρμαχους.

    Είμαστε όμως επιφυλακτικοί για το κατά πόσο έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τις επιρροές των «μυστικοσυμβούλων» και των «άτυπων συμβούλων» που επηρεάζουν εξελίξεις και συνδιαμορφώνουν πολιτικές ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα και υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα όχι της κοινωνίας αλλά των εταιρειών που είτε έμμεσα είτε άμεσα εξυπηρετούν.

    Οι εξαγγελίες αποσπασματικών μέτρων είναι μέχρι σήμερα κάτι πολύ γνώριμο …

    Είναι αδιανόητο, μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος να εξαγγέλλονται σε πανηγυρικές συνεντεύξεις, να θεσμοθετούνται και τελικά να παραπέμπουν σε μελλοντικό χρόνο για λύσεις …

    Αυτές οι πρακτικές αποτελούσαν την καθεστηκυία τάξη μέχρι χθες και δυστυχώς, σαν να μην υπάρχει αντίληψη της διαφορετικότητας του σήμερα με το χθες, καταφέρνουν και σήμερα να επιζούν!

    Ελπίζουμε ότι, το νέο Υπουργείο θα βρει σύντομα τα βήματά του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και στις ανάγκες της κοινωνίας για ποιότητα ζωής.

    Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος βρίσκει τους εργαζόμενους φτωχότερους σε αποδοχές και σε ασφαλιστικά δικαιώματα. Βρίσκει τη χώρα μας υπό κηδεμονία, με προβληματική την κοινωνική δικαιοσύνη και υπό αμφισβήτηση την εθνική μας ανεξαρτησία.

    Μάλλον θα πρέπει στην προστασία των οικοσυστημάτων να συμπεριλάβουμε και την προστασία των ανθρώπων !!!

    Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι - περισσότερο από ποτέ άλλοτε – ημέρα σκέψης και προβληματισμού.
    Δεν επιτρέπονται εορτασμοί και κομπασμοί.
    Περισυλλογή, αποφάσεις και δράσεις απαιτούνται.
    Δράσεις στην υπηρεσία της κοινωνίας κι όχι στην εξυπηρέτηση συμφερόντων, αρκετά μ’ αυτά … βαρεθήκαμε!



    ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
    ΠΑΣΚ ΥΠΕΧΩΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σήμερα τα δίποδα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος..."

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και η Κυβερνητική Βαβέλ του !!

    Η εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα εξηγεί απόλυτα και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους φθάσαμε στην κρίση δανεισμού.

    Το κυβερνητικό σχήμα εμφανίζεται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, να αλληλοσπαράσσεται με τους υπουργούς να εκτοξεύουν κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου για βασικά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής.

    Πριν συμπληρωθούν καν οκτώ μήνες με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία η μεταμοντέρνα διακυβέρνηση που ευαγγελιζόταν ο κ. Παπανδρέου κατέληξε στη σύστασή του στα κυβερνητικά στελέχη να μην αντιμετωπίζουν τα χαρτοφυλάκιά τους σαν φέουδα…

    Και όλα αυτά να συμβαίνουν σε μια περίοδο που η χώρα ελέγχεται και αξιολογείται από την τρόικα, η οποία, φροντίζει να μας υπενθυμίζει ευθέως ότι κάτω από το μνημόνιο έχει μπει η υπογραφή της κυβέρνησης και η έγκριση του κοινοβουλίου.

    Το σκηνικό ασυνεννοησίας και κυρίως της αδυναμίας συντονισμού του κυβερνητικού έργου δίνει το πλέον αρνητικό μήνυμα πρώτα προς τις αγορές, που θα εξακολουθούν έτσι να μην εμπιστεύονται μια κυβέρνηση με ενδείξεις παραλυσίας.

    Το μήνυμα αυτό το λαμβάνει, όμως, και η κοινωνία η οποία με καταρρακωμένη ψυχολογία παρακολουθεί την καταιγίδα των μέτρων που θα συμπιέσει το βιοτικό της επίπεδο, ενώ τα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα έχουν χαθεί στην «ενδοκυβερνητική διαβούλευση».

    Οι διαφωνίες των κυβερνητικών στελεχών εμφανίζονται παντού και οι «πατρικές» παραινέσεις του πρωθυπουργού για συναδελφικότητα πέφτουν στο κενό.

    Είναι ενδεικτική η βαβέλ απόψεων για τα αίτια της ακρίβειας και τις αποκρατικοποιήσεις.

    Για το σημαντικό πρόβλημα της ακρίβειας , οι αντιπαραθέσεις αφορούσαν τα αίτια που την προκάλεσαν. Η κ. Κατσέλη δείχνει προς το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα καύσιμα-ποτά, και ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντά ότι η αύξηση των καυσίμων είναι μεγαλύτερη από ό,τι αντιστοιχεί στις αυξήσεις των φόρων.

    Και βεβαίως, στην πράξη παρακολουθούμε την ανοδική πορεία του πληθωρισμού. Η έλλειψη σχεδιασμού και στον τομέα της ακρίβειας άλλωστε εκφράζεται και μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε με την ερώτηση 26 βουλευτών του, που θέτουν την αντιμετώπισή της ως ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης έναντι των πολιτών που «πρέπει να αισθανθούν προστασία για τη μείωση των εις βάρος τους αρνητικών συνεπειών».

    Όσο για τις αποκρατικοποιήσεις οι γνώμες των υπουργών είναι πολύ διαφωτιστικές για το τι ακριβώς έχει δρομολογηθεί:

    Ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε το πρόγραμμα πρόχειρο και απροετοίμαστο και δίνει την εντύπωση «ενός άγχους να ξεπουλήσουμε άρον άρον ό,τι μπορούμε»

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος πιστεύει ότι «το σχέδιο είναι χωρίς χρονοδιάγραμμα και ξεκάθαρους στόχους».

    Αν αυτά πιστεύουν οι υπουργοί της κυβέρνησης τι περιμένουν να πιστέψει η ελληνική κοινωνία που τους παρακολουθεί εμβρόντητη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΩΡΗ ΚΟΥΦΑΛΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΧ. 54 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ 9000 ΕΝΣΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ Η ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΤΟΥΣ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ.ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ . ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΜΩΡΗ ΚΟΥΦΑΛΑ ΕΒΡΑΙΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΓΑΜΩ ΤΟ ΒΡΟΜΩΜΟΥΝΟ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΚΟΛΟΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H BP έχει αποδείξει το μεγάλο της "ενδιαφέρον" ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση