GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί σκόνης...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Όταν η σκόνη κάθεται, τη φυσάς και φεύγει. Αν κατακαθίσει πολύ και υποφέρεις από αλλεργία, σε πνίγει. Καμιά φορ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Όταν η σκόνη κάθεται, τη φυσάς και φεύγει. Αν κατακαθίσει πολύ και υποφέρεις από αλλεργία, σε πνίγει. Καμιά φορά γράφουν πάνω σ' αυτή συνθήματα και όρκους αιώνιας αγάπης. Ενίοτε την χρησιμοποιούν πεθερές για να κατηγορήσουν νύφες. Αλλά ποτέ δεν την παραλληλίζουν με την αλήθεια...
Χαίρομαι, όμως, που απαντούν (http://taxalia.blogspot.com/2010/02/blog-post_7451.html) στο κείμενό μου (http://press-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_5945.html), το οποίο προκάλεσε μπαράζ δημοσιευμάτων και αναδημοσιευμάτων, σε διαδίκτυο και Τύπο. Χαίρομαι γιατί δείχνουν να έβαλαν μυαλό και σιγά σιγά μαθαίνουν τα νέα μέσα, κάνοντας μια μικρή παύση από το Caramela και τη Σάσα Μπάστα. Λυπάμαι που δεν με διαψεύδουν.
Το να είσαι απόφοιτος της Σχολής Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, δε σημαίνει ότι έχεις τα επιστημονικά εχέγγυα σε μια Ελλάδα που οι πλείστοι πια έχουν μεταπτυχιακό τίτλο, τουλάχιστον. Ειδικά, αν θέλεις να εμπνεύσεις και...

να καθοδηγήσεις μια νεολαία..
Το "ακριτικό" είναι όντως λανθασμένη λέξη, καθώς πίστευα ότι έχει φοιτήσει στο αντίστοιχο τμήμα της Φλώρινας. (Δεν είχε όμως την σημασία που του προσδόθηκε και σίγουρα δεν είναι το κεντρικό επιχείρημα της κριτικής μου.) Μετά ενημερώθηκα διεξοδικότερα για τα έργα του στο ΠΑΜΑΚ.
Το κακό δεν είναι να εργάζεσαι σε ΜΚΥΟ. Το κακό είναι η ΜΚΥΟ ν' εργάζεται για σένα. Θα μπορούσε ο κ. Παπαμιμίκος να δημοσιεύσει τα καταστατικά και τους απολογισμούς της εν λόγω οργάνωσης; Αν το κάνει, ας σκανάρει και τις επιχορηγήσεις που έχει δεχθεί η ΟΝΝΕΔ Α.Ε. (τίτλος ξεφτίλα από μόνος του) και μαζί την αθωωτική απόφαση που βγήκε -όπως ισχυρίζεται- πριν δύο μέρες για την εκδίκαση ενός κακουργήματος που εκκρεμούσε εις βάρος του;
Αλλά πράγματι αναρωτιέμαι, ποιός είμαι εγώ ο τυχάρπαστος τιμητής, ο αναμοχλεύων σκόνη πάνω σε μπουμπούκια, σε άνθη, σε παιδιά που με κόπο, μόχθο, διάβασμα πορεύτηκαν και εγώ ο εμπαθής προσπαθώ να τους εμποδίσω; Γιατί να τους εμποδίσω, μήπως κάτι θα κερδίσω; Εγώ ο μικρός, πως μπορώ να μιλώ όταν είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων και υποψήφιος διδάκτωρ για κάποιον που έβγαλε το κολέγιο του Μακεδονίας που λανθασμένα υποβίβασα;! Ποιός είμαι εγώ που θα αμφισβητήσω τον φίλο-συμπαραστάτη-συνεργάτη-συμπορευτή του Κυρίου Παπαμιμίκου, που επί μέρες προσπαθεί να στείλει το κείμενο ανωνύμως; Ποιός είμαι εγώ που επώνυμα αμφισβήτησα, ένα παιδί που έχει καταδικαστεί και σεις προσπερνάτε; Μικρός και άβουλος, αδύναμος στα μάτια σας να καταρρίψω τον αυριανό αρχηγό σας που θα σας οδηγήσει σε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες με την δημιουργία νέων Α.Ε.. Ποιός είμαι εγώ, όταν τον κ. Παπαμιμίκο τον στηρίζουν τα μεγαλύτερα ονόματα της Παράταξης; Μιας παράταξης που έμαθε από τα λάθη της και πορεύεται ξανά προς την εξύμνηση των Αρχών της και την ύψιστων Ιδανικών της. Συγχωρέστε με, σεις ωραίες μου Κυρίες και μπουζουκόβιοι Κύριοι, δεν θα το ξανακάνω.. Σας ζητώ ταπεινά συγνώμη.. Δεχθείτε την, σήμερα που αρχίζει νέος μήνας..
Μόνο μία χάρη σας ζητώ, επειδή βγάζω πολλές φωτοτυπίες, μήπως μπορείτε να ρωτήστε τον κ. Παπαμιμίκο αν ξέρει κανένα καλό φωτοτυπάδικο;;

17 σχόλια

  1. Φωτοτυπάδικο...
    ...
    ....Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Εταιρεία Αξιοποίησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας..

    ΑΑΑΑ...και τηλέφωνα αν θέλεις να κάνεις ΔΩΡΕΑΝ (απλά τα πληρώνει ο μακάκας ο φορολογούμενος) απο το ΠΑΜΑΚ...στα γραφεία του συλλόγου φοιτητών, σε κάποια άλλα γραφεία, κτλ..

    Μπράβο Αντώνη-Μάριε...ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια πονάει δυστυχώς η ευτυχώς!Ευτυχώς για εμάς όμως υπάρχουν και κάποιοι που γράφουν την αλήθεια..Μπραβο Αντώνη !ΈΛΕΟΣ με τα λαμόγια και δεν αναφέρομαι μόνο στο ''κύριο'' Παπαμιμίκο αλλά και στους δημιοσιογραφίσκους που την έχουν δεί εξουσία και νομίζουν πως μπορούν να συνεχίσουν να μας δουλέουν!Ας ανοίξουμε τα μάτια μας όλοι επιτέλους και ας σταματήσουμε να τους επιτρέπουμε να ασελγούν πάνω στη νοημοσύνη μας!Αυτός τα τρώει, τα έφαγε και θα συνέχισει να τρώει κιόλας..Είναι ΛΑΜΟΓΙΟ!!!ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Αντώνη-Μάριε,

    Αν ήμουν εκτός όλων αυτών θα έλεγα απλά ότι μεγαλοποιείς τα πράγματα και ότι είσαι υπερβολικός...
    Αλλά δυστυχώς έχεις δίκιο...
    Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό...
    Και αναρωτιέμαι...
    Το 2010, η ελληνική κοινωνία περιμένει από τους νέους μια αλλαγή. Περιμένει από τους νέους να μάθουν από τα λάθη της, και να προσπαθήσουν τουλάχιστον να τα διορθώσουν. Περιμένει από τους νέους να επιδείξουν το ρομαντισμό που τους διέπει και να πάνε κόντρα στα κατεστημένα και στη λογική της "βολεψιάς" (ας μου επιτραπεί ο όρος). Περιμένει από τους νέους να φέρουν το "κάτι" νέο, το "κάτι" διαφορετικό.
    Δυστυχώς, και με λυπεί πολύ αυτό που θα πω, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν ΕΜΕΙΣ ως νέοι επιλέξουμε να διαιωνίζουμε τα λάθη του παρελθόντος, αν επικροτήσουμε τη λογική του "βολέματος" στα πανεπστήμια, στις ΜΚΟ, στα πολιτικά και βουλευτικά γραφεία, τη λογική του "βγάζω χρήματα εις βάρος όλων των άλλων κορόιδων που τρέχουν για μένα"... Ως πότε θα θεωρείται "μάγκας" ο κάθε απατεωνίσκος; Ως πότε θα δέχονται οι νέοι άκριτα για εκπρόσωπό τους έναν άνθρωπο για τον οποίο εκκρεμεί μια δικαστική απόφαση εις βάρος του και δεν έχει τα "κότσια" να βγει και να δώσει εξηγήσεις, παρά μόνο κοιτάνε να μείνουνε στο ποιό πανεπιστήμιο έχει τελειώσει, και αν το έχει τελειώσει και αν είναι καλό, αξιόλογο, κακό, ανυπόληπτο; Μήπως κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος; Αυτό θέλουμε ως νέοι; Να βγει ο "δικός" μας και ας είναι ό,τι να είναι; Για να βολευτούμε εμείς; Υποτίθεται ότι η νεολαία δεν έχει τόσο "κυνική" ματιά... Υποτίθεται ότι εμείς θα φέρουμε την αλλαγή...Μας δίνεται η ευκαιρία και εμείς κοιτάμε απλά να διαιωνίσουμε μια αρρωστημένη κατάσταση... Πραγματικά είναι μεγάλο κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά με συγκινήσατε...........και απορώ για ποιο λόγο ασχολείστε με ένα τόσο "κατώτερο" άτομο!
    Προτείνω εσείς, με τα δύο μεταπτυχιακά σας και το διδακτορικό σας να βάλετε υποψηφιότητα για Πρωθυπουργός!
    Τι μένος είναι αυτό???Έλεος πια!
    Προφανώς δεν έχετε να ασχοληθείτε με κάτι άλλο
    Στα ΜΗ ΑΚΡΙΤΙΚΑ Πανεπιστήμια που έχετε σπουδάσει σας μάθανε πως να λασπολογείται υποψηφίους προέδρους της ΟΝΝΕΔ?
    Κρίμα έχω να πω μόνο.....ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι λάθος να κρίνεις το επίπεδο σπουδών μιας σχολής από την γεωγραφική της τοποθεσία.Επίσης είναι γνωστό ότι τα πανεπιστήμια της επαρχίας προσφέρουν καλύτερο επίπεδο σπουδών ,σε σχέση με αυτά της Αθήνας των υψηλών κονδυλίων...που έχουν ένα απαρχαιωμένο διδακτικό προσωπικό,με προσόν πρόσληψης το ..μέσον .Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά όσοι έχουμε τελειώσει πανεπιστημιακή σχολή της Αθήνας.
    Επίσης η επισστημονική αξία κάποιου δεν κρίνεται από τον αριθμό των πτυχίων.Επίσης όλοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα τα Πτυχία, Μεταπτυχιακά,Διδακτορικά αγοράζονται και λίγοι τα κατέχουν με την αξία τους.
    Με την υπεροψία που φαίνεται ότι σε διακατέχει,Θεωρείς ότι τα 2 μεταπτυχιακά σου και το εν δυνάμει διδακτορικό σου ,σε ανάγουν αμέσως σε λαμπρό επιστήμονα.
    Για να κρίνεις με τέτοια φαιδρότητα δύο τεινά συμβαίνουν.
    Πρώτον δεν δουλεύεις για να έχεις τον χρόνο να τα τελειώσεις,(ή είσαι χομπίστας,και δουλεύεις 1 με 2 ώρες τη ημέρα)γιατί ένας βιοποριστής που παλεύει με την καθημερινότητα με το ζόρι να βγάλει ένα μεταπτυχιακό.
    Και δεύτερον σημαίνει ότι είσαι αρκετά ευκατάστατος,καθότι ξέρουμε ότι τα μεταπτυχιακά κοστίζουν και πολύ μάλιστα.Και έστω κι αν είναι αν είναι από τα ελάχιστα δωρεάν μεταπτυχιακά που έχουν απομείνει σε κάποιες συγκεκριμένες σχολές.Σημαίνει ότι(είτε πληρώνεις το μεταπτυχιακό είτε όχι) και στις δύο περιπτώσεις έχεις τα βύσματα του αιώνα...!!!!,για να κατέχεις 2 μεταπτυχιακά και να κάνεις διδακτορικό....αγαπητέ μου φίλε!!!


    Μια ανώνυμη αναγνώστρια
    Δεν ξέρω αν Θα το δημοσιεύσεις,αλλά καλό θα ΄ταν που και που να ακούγεται και η αντίθετη γνώμη .Εξάλλου η δημοκρατία στηρίζεται στην πολυφωνία απόψεων...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πές μας για το τοπικά κολέγια του Πανάρετου και εσε ησυχα τα ακριτικά πανεπιστήμια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να εισαι πολύ μαλάκας υποψήφιε διδάκτορα , ποιός ειναι ο μεντοράς σου για να καταλάβουμε ποιοί σε προωθήσαν για διδακτορικό σου .Aνόητε ξεφτυλίζεις ολους τούς διδάκτορες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσυ ρε μπαγλαμα με ποσα μεσα και γλυψιμο εισαι υποψηφιος διδακτωρ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΣΟΥΖΕΙ????????

    Βγάλτα όλα ρε για το ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ τον ΦΟΙΤΗΤΟΝΤΑΒΑΤΖΗ τον ΑΠΑΤΕΩΝΑ τον ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ κο. Παπαμιμίκο...

    Τώρα κανονικά θα σου έλεγα ζήτα και video από την ΠΑΣΠ με τα κατορθώματά του σε φοιτητικές εκλογές, αλλά επειδή τους ΠΑΣΠίτες του ΠΑΜΑΚ τους ξέρω εκ των έσω ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν παίζει....

    ΒΑΡΑ ΑΛΥΠΗΤΑ!

    Υ.Γ.: Έχει αρχίσει να γίνεται καλύτερο κι από τους Λούστρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν η σκόνη κάθεται, τη φυσάς και φεύγει. Αν κατακαθίσει πολύ και υποφέρεις από αλλεργία, σε πνίγει
    ///////////////////////////////
    Ανάποδα τά γράφεις.
    Τέλος πάντων,λίγο χιούμορ τώρα.
    Σάν αντιπρόεδρος τού συλλόγου
    ματάκιδων "Ο Πολύφημος",μού αρέσουν
    οί photo,έτσι σχολιάζω καί αυτή τής
    ανάρτησης.
    Ρέ παλληκάρι ποιός σέ ζελατινιάζει?
    Η κομώτρια γυναίκα τού Σισέ,ή η
    γενικών καθηκόντων στό έργο
    "ο τελευταίος τών Μοϊκανών"?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ante re lamogio, oloi kseroun ti exeis kanei sthn polh mas, epixeirhmatia ths onned, afou uparxoun anthrwpoi pou se pisteoun kala na pathoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο στη Νάνα Μούσχουρη!

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Η ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ.ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ!

    Η πασίγνωστη παγκοσμίως Νάνα Μούσχουρη η οποία έχει υπάρξει και ευρωβουλευτής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τιμήν της ζήτησε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ της ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με επιστολή της στον υπουργό οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
    Συγκεκριμένα λέει οτι λόγω της οικονομικής κρίσης και μέχρι να εξέλθουμε αυτής, παραιτείται από τη σύνταξη της...

    Μπράβο της και πάλι μπράβο και μακάρι το παράδειγμα της να το μιμηθούν τόσοι και τόσοι που παίρνουν συντάξεις τους χαλεπούς αυτούς καιρούς!
    Διαβάστε το έγγραφο!

    ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΣ ΕΣΑΣ..ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ......

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ
    ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κε Παπαγιώτη,

    Άν και δεν έχω κανένα ιδιαίτερο λόγο να αναμειγνύομαι στην εν λόγω διαμάχη, παρ' όλα αυτά και επειδή διαβάζω με προσοχή τις αναρτήσεις σας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σχετικά με την υποχρέωση όλων όσων δημοσιοποιούν απόψεις τους -θέτοντάς τις αναγκαστικά στην κρίση του κοινού- να αναζητούν με επιμέλεια τις πηγές τους και να κάνουν σωστή χρήση των όρων.
    Συγκεκριμένα, η δόκιμη συντομογραφία που περιγράφει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είναι Μ.Κ.Ο. (από τα αρχικά των λέξεων). Το αρκτικόλεξο χρησιμοποιείται σε όλο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, περιγράφοντας τους περί ού ο λόγος φορείς του "τρίτου τομέα". Αντίθετα, το αρκτικόλεξο Μ.Κ.Υ.Ο. δεν περιγράφει απολύτως τίποτε στην ελληνική πραγματικότητα και επομένως η χρήση του μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσει στους αναγνώστες.
    Συνεπώς, θα ήταν καλό να αποφεύγετε εφεξής τη χρήση όρων και συντομογραφιών, οι οποίες δεν αντιστοιχούν σε κανένα φορέα ή θεσμό.
    Άλλωστε, το στοιχείο της επιμέλειας θεωρείται επιβεβλημένο για το γνωστικό επίπεδο που επικαλείσθε ότι κατέχετε. Ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει ασφαλές εχέγγυο, προκειμένου να αποτρέπονται υποβολιμαίες αμφισβητήσεις που ενδεχομένως στοχεύουν να υποσκάψουν ακόμη και το επιστημονικό σας background.

    Σταύρος Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαίρετε, πρέπει να τονίσω ότι διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο σας και θα ήθελα αν μπορείτε να μου απαντήσετε σε κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν. Πρώτον, αν κατάλαβα καλά με το άρθρο αυτό επιθυμείται να μας ενημερώσετε για το ποιόν ενός ανθρώπου καθώς και για κάποιες καταστάσεις στις οποίες εμπλέκεται. Έως εδώ όλα καλά, όμως πως επιθυμείτε εσείς να μας ενημερώσετε όταν προφανέστατα έχετε παντελή άγνοια, και αναφέρω ένα τμήμα της επιστολής σας «ο "ακριτικό" είναι όντως λανθασμένη λέξη, καθώς πίστευα ότι έχει φοιτήσει στο αντίστοιχο τμήμα της Φλώρινας. (Δεν είχε όμως την σημασία που του προσδόθηκε και σίγουρα δεν είναι το κεντρικό επιχείρημα της κριτικής μου.)». Προφανώς λοιπόν δεν μπήκατε στον κόπο να κάνετε ούτε μια απλή αναζήτηση στο Google για τον άνθρωπο για τον οποίο επιθυμούσατε να ενημερώσετε, αντιθέτως με τις ημιτελής προτάσεις σας θα έλεγα ότι οι «πληροφορίες» τις οποίες κατέχεται είναι μάλλον προϊόν κάποιας συζήτησης του καφέ. ΔΕΝ επιθυμώ να προσβάλω κανέναν με αυτά που γράφω αλλά πρέπει να παραδεχθείτε ότι το άρθρο σας είναι τουλάχιστον «γραμμένο στο πόδι». Δεν παρουσιάζεται κανένα στοιχείο, αλλά μόνο υποθέσεις και το χειρότερο είναι ότι ούτε σαν υποθέσεις δεν ευσταθούν καθώς δεν παρουσιάζεται ούτε ημερομηνίες, ούτε ονόματα, ούτε καν την ονομασία της ΜΚΟ δεν αναφέρεται αλλά λεονταρίζεται με προτάσεις σαν «Θα μπορούσε ο κ. Παπαμιμίκος να δημοσιεύσει τα καταστατικά και τους απολογισμούς της εν λόγω οργάνωσης; Αν το κάνει, ας σκανάρει και τις επιχορηγήσεις που έχει δεχθεί η ΟΝΝΕΔ Α.Ε. (τίτλος ξεφτίλα από μόνος του) και μαζί την αθωωτική απόφαση που βγήκε -όπως ισχυρίζεται- πριν δύο μέρες για την εκδίκαση ενός κακουργήματος που εκκρεμούσε εις βάρος του;» …

    Ένα ακόμη σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι με τα γραφόμενα σας υπονοείται ότι ηγέτες πολιτικών νεολαίων μπορούν να γίνονται μόνο απόφοιτοι της νομικής με διδακτορικό στο συνταγματικό δίκαιο, η προσωπική μου άποψη είναι ότι φτάνει πια οι εποχή των ηγετών – δικηγόρων που αναγκαστικά αυτοί πρέπει να είναι αρχηγοί όλων των ειδών των κοινωνικών και πολιτικών ομάδων και εν τέλει τη έγινε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν έτσι, που αυτοί οι άνθρωποι που χαρακτηριστικό τους είναι η επικοινωνία και η ικανότητα να μας θαμπώνουν με τον λόγο τους, ηγούνταν. Απαντώ λοιπόν ότι αυτός ο στείρος ξύλινος λόγος, οδήγησε στην απογύμνωση των πολιτικών νεολαίων από τις προτάσεις, από την ουσία, από την πρωτοπορία και εν τέλει έστρεψε την νεολαία εναντίων τις πολιτικής.

    Εν τέλει θα ήθελα να κλείσω με τον ίδιο τρόπο που ανοίξατε εσείς το άρθρο σας. Όταν η σκόνη κάθεται, τη φυσάς και φεύγει. Αν κατακαθίσει πολύ και υποφέρεις από αλλεργία, σε πνίγει. Καμιά φορά όμως, αν η σκόνη υγραθεί γίνεται λάσπη…

    Και επειδή πιθανότατα πολύ θα με χαρακτηρίσουν… Δεν ανοίκω στο μπλόκ κανενός υποψηφίου(έστω και αν ψηφίσω κάποιον), αλλα δεν έχασα ακόμα κάθε σταγόνα νοημοσύνης ώστε να μην καταλαβαίνω τι διαβάζω…

    Νίκος Τσαλουκίδης
    Μέλος Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ.
    nikos.tsaloukidis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Antwni-Marie i opws se lene. tosa metaptixiaka k tosa xartakia pou mazeueis de sou emathan na ereuneis prwtou suggrapseis kati?? eite auto einai ergasia eite anartisi??? den sou emathan oti ta dikastiria einai kati megala ktiria opou ekei ginontai oi dikes k oxi anartiseis k sxolia tis plakas paravoutigmena sti "saltsa" pou fisika den ksereis na "mageireueis"??
    e nai an de gnwrizeis ta pio apla pragmata , alitheia, amfivalloume k akoma k gia to apolitirio dimotikou sou. Tha prepei kapoios na einai entelws ma entelws anideos gia na dimosieuei sikofanties kai paragemismenes patates deksia k aristera.
    krima pragmatika pou i elleipsi politikou logou se toso megalo vathmo odigei se tetoies anartiseis apelpisias. euxaristo einai de to oti kapoioi den exoun tipota allo na kanoun ,mias k to na exoun kapoies protaseis gia tin onned mas fantazei pia adinato , para na vazoun ti laspi ston anemistira. o kathenas oti mporei kanei .episis anarwtiemai gt tetoiou eidous anartiseis anaferontai kiriws ston papamimiko. ti fovaste telika? poso xameno einai to paixnidi gia kapoious?
    k mia euxi gia kleisimo: makari na mi fisiksei... skoni einai..tha tin parei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. LAMOGIA OLOU TOU SUSTHMATOS THS DEKSIAS ENWTHEITE KAI STHRIKSTE TON EKLEKTO MAKEDONA SAS...NTORA KAI TA MUALA STA KAGKELA. AN UPHRXE AUTH STO KOMMA WS ARXHGOS DE THA EPETREPE SE LAMOGIA NA KATEBOUN OUTE MEXRI TH LAMIA NA ZHTHSOUN PSHFO...ALLA ME TON ANTWNAKH AGRON AGORAZOUME. AS PROSEXATE ESEIS POU TON BGALATE. FATE TOUS TWRA STA MOUTRA. EXOUN PLHRWSEI OLO TO SUSTHMA KAI SEIS PAIZETE ME SFENTONES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να λοιπόν η ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ των αποφοίτων του τμήματος Βαλκανικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    Το τμήμα έχει ιδρυθεί απο το 1998 και το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει πολλα αντικείμενα (Διεθνείς Σχέσεις, Ιστορία, Πολιτική Επιστήμη, Οικονομικά, Ανθρωπολογία, διοίκηση επιχειρήσεων, και δίκαιο). Είναι απο τα πρώτα τμήματα περιφερειακών σπουδών στην Ελλαδα και δίνει έμφαση στη διεπιστημονικότητα. Εντυπωσιακή είναι η ιστοσελίδα τα βιογραφικά των καθηγητών. Οι περισσότεροι προέρχονται απο τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και έχουν εργαστεί σ᾽αυτά, Cambridge, LSE, Harvard, Tuffts και Οξφόρδη ανάμεσα στα άλλα. Όσο για τις επαγγελματικές διεξόδους αντιγράφουμε απο την ιστοσελίδα του τμήματος:

    ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

    Οι γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν οι απόφοιτοι του Τμήματος κατά την διάρκεια των σπουδών τους συνοψίζονται ως εξής:
    Α) Βασικές γνώσεις οικονομίας, δικαίου και κοινωνικών επιστημών.
    Β) Καλή γνώση της Ρωσικής ή της Τουρκικής γλώσσας και βασικές γνώσεις μίας ακόμα Βαλκανικής ή Σλαβικής ή Ανατολικής γλώσσας.
    Γ) Γνώση της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας, των πολιτισμικών διαφορών και των σύγχρονων οικονομικο-κοινωνικών εξελίξεων στις χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής.
    Δ) Ικανότητα εργασίας σε διεθνές περιβάλλον, ευαισθητοποίηση στα προβλήματα της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, προσαρμοστικότητα σε ξένες συνθήκες εργασίας.
    Ε) Γνώση των επιστημονικών εξελίξεων και ορολογίας σε θέματα που αφορούν την ανάλυση του σύγχρονου οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι στις χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής.
    ΣΤ) Εξειδικευμένες οικονομικές, τραπεζικές και χρηματοοικονομικές γνώσεις για την επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα στο χώρο της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής.
    Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και σε διεθνείς οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Ειδικότερα μπορούν να απασχοληθούν:
    Α) Σε δημόσιες επιχειρήσεις και Υπουργεία ως στελέχη, σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες.
    Β) Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και τράπεζες που αναπτύσσουν επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες στο χώρο της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής.
    Γ) Στο Διπλωματικό Σώμα ως μορφωτικοί και οικονομικοί ακόλουθοι, εμπειρογνώμονες.
    Δ) Σε Διεθνείς Οργανισμούς Ανάπτυξης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας και σε μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, όπως π.χ. η Παρευξείνια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, OXFAM, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ευρωπαϊκή Προοπτική.
    Ε) Σε ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής.
    ΣΤ) Στην Εκπαίδευση, ως εκπαιδευτικοί για την διδασκαλία μαθημάτων της ειδικότητάς τους.

    Κρίμα κ. Παπαγιώτη
    Δεν μπαίνετε καν στον κόπο να ψάξετε τα αυτονόητα... Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην εκτίθεστε έτσι χωρίς λόγο. Δε σας έχουν μάθει ότι πριν γράψετε κάτι θα πρέπει να είστε σίγουρος γι' αυτό????? Άκου νόμιζα ότι ήταν απόφοιτος της ΦΛΩΡΙΝΑΣ!!! Τι θα πει νόμιζα????? Ακόμη κ έτσι να ήταν, έχετε πολύ ΘΡΑΣΟΣ να κάνετε τέτοιου είδους διακρίσεις μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
    Αλλά βέβαια εσείς είστε προνομιούχος! Καταφέρατε να κάνετε 2 μεταπτυχιακά!Χιλιάδες παιδιά προσπαθούν να μπουν σε 1 μεταπτυχιακό και δεν τα καταφέρνουν γιατί όλοι ξέρουμε ότι το μέσο είναι το βασικότερο κριτήριο για να φοιτήσεις σε Ελληνικό μεταπτυχιακό
    Νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει και τις προθέσεις σας και την προκαταληψή σας για τον Παπαμιμίκο, αλλά και για τον κάθε Παπαμιμίκο
    Μόνο που την επόμενη φορά να είστε λίγο πιο προσεκτικός και να μη ΝΟΜΙΖΕΤΕ, γιατί χάνετε και το δίκιο σας. Και είναι κρίμα....Τόσος κόπος χαμένος, δεν κάνει... Τι σπουδάζατε τόσα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση