GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ανύπαρκτος ο αυτοέλεγχος των δικαστών, δεν δικαιολογείται πολιτική αδράνεια..."

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Ν. Ζαγοριανό Aπό τον Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη Δικηγόρο, πρόεδρο Οργάνωσης «Συσπείρωση Νομικών Εν...

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Ν. Ζαγοριανό

Aπό τον Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη
Δικηγόρο, πρόεδρο Οργάνωσης
«Συσπείρωση Νομικών Ενάντια στην Αυθαιρεσία»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εδέχθη προκλητικό μήνυμα με σαφές περιεχόμενο επίδειξης ισχύος.
Ο αυτοέλεγχος των δικαστών αποδεικνύεται ανύπαρκτος, όταν υποτάσσεται στην πανίσχυρη νοοτροπία της συναδελφικής αλληλεγγύης.
Ο δημόσιος έλεγχος της δικαστικής αυθαιρεσίας είναι ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας. Η περιφρόνηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος δεν δικαιολογεί πολιτική αδράνεια. Και ισχύοντες νόμοι υπάρχουν και η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη Κυβέρνηση.

10 σχόλια

  1. Ψήφισα ΠΑΣΟΚ.

    Ενθουσιάστηκα με τις πρώτες εξαγγελίες του Γιώργου. Με συγκινούσε ο Παπακωνσταντίνου. Στην συνέχεια άρχισαν να περνάνε από το μυαλό μου κάποιες παροιμίες:

    ’φρού-φρού κι αρώματα’, ‘ψηλά καπέλλα και παπούταια ελβιέλλα’ ‘άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες’ και άλλες.

    Τώρα όμως έχω αρχίσει να ανησυχώ: Ότι καταδίκαζαν για την απογραφή του Αλογοσκούφη το έχουν ξεπεράσει. Δεν έχουν συγκεκριμενοποιήσει κανένα μέτρο και δείχνουν να μην έχουν ένα αναλυτικό πρόγραμμα και μια ισχυρή ομάδα (το κόμμα το έχουν καταργήσει και μάλλον το έχουν στήσει απέναντι σαν αντίπαλο).

    Στήνουν εξεταστικές οι οποίες δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά και το μόνο ουσιαστικό όφελος θα είναι οι αποζημιώσεις που θα εισπράξουν τα μέλη των επιτροπών αυτών. Αλήθεια ποιές είναι οι αμοιβές των βουλευτών για την συμμετοχή τους στις επιτροπές αυτές?

    Ακόμα και ο Χρυσοχοίδης που κάτι φαινόταν ότι κάνει κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα με το υπερφίαλο ύφος του και κυρίως με αυτό που είπε ότι ‘διαχειρίζεται την Καμπούλ’.

    Έλεος πως θα έρθουν τουρίστες στην Καμπούλ?

    ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ – ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πάταξη της εγκληματικότητας είναι ένας ακόμη τομέας αποδεικνύεται πόσο γελοία ήταν και είναι τα πράσινα καλλικαντζαράκια του Γιωργάκη. Που είναι το περίφημο σχέδιο που είχε ο Μιχαλάκης (αλήθεια γιατί κρύβει το πραγματικό του επώνυμο ποτέ δεν το κατάλαβα, ντρέπεται για τους γονείς του;) για να μειωθούν οι δολοφονίες, οι ληστείες και η τρομοκρατία;

    ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΩΝ.

    Οι γελοιότητες που μας τάϊζαν προεκλογικά δεν πρόκειται να ξεχαστούν ΠΟΤΕ.

    Άλλο ο φανταστικός κόσμος και άλλο ο πραγματικός Μιχαλάκη, που συναγωνίζεσαι σε αναξιοπιστία ΕΠΑΞΙΑ το Γιωργάκη τον Παπακωνσταντίνου.

    Τον πρώτο μήνα που ανέλαβε το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ (η αλλαγή του ονόματος του Υπουργείου τον μάρανε τον μπούρδα) ήταν όλη μέρα στα κανάλια και έκανε τις γνωστές εξαγγελίες για το πώς ΘΑ ξαναφέρει τον παράδεισο στη ασφάλεια και τη δημόσια τάξη.
    Τώρα που καθημερινά έχουμε σωρεία ληστειών, δολοφονιών και τρομοκρατικών ενεργειών έχει εξαφανιστεί από τα Γιωργοκάναλα, για να μην κάνουμε τους συνειρμούς και τις συγκρίσεις με αυτά που έταζε πριν από τρείς μήνες.

    Αλλά πόση αποτελεσματικότητα να περιμένεις από ένα υπουργό που λέει δημόσια ότι θα χάνει τη δουλειά του όποιος αστυνομικός αγγίξει αλλοδαπό, τη στιγμή που χιλιάδες αλλοδαποί κυκλοφορούν ανάμεσά μας με πιστόλια στις τσέπες;

    Πόσο μπορεί να σε εμπνεύσει για τις καλές προθέσεις του ένας Υπουργός που, παρόλο που ξέρει ότι η πλειοψηφία της εγκληματικότητας οφείλεται στους παράνομους μετανάστες, αυτός σπρώχνει λυσσασμένα το νομοσχέδιο για την παροχή Ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς, Σουδανούς και κάθε καρυδιάς καρύδι;

    Πόσο σοβαρά να πάρεις ένα Υπουργό, που την επομένη ημέρα των "αυστηρών" δηλώσεών του περί τρομοκρατίας πάνε οι πιτσιρικάδες και του κάνουν πλάκα, βάζοντας βόμβα μπροστά στη Βουλή και τους τσολιάδες του Άγνωστου Στρατιώτη;

    ΕΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμία ασυλία και να εκλέγονται.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ala lamogia kanane oti tous eipe o karamanlis koinos mpouchesas min ksechnate tis dimoskopisis tote: pios einai kataliloteros gia prothipourgos kai oloi legate o mpouchesas tora ti zitate apo ta lamogia tous dikastes ta resta kala sas kanoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δικαστές συμπεριφέρονται σαν χουντα.Παίρνουν του κόσμου τα λεφτά και υποστηρίζουν ασύστολα την δεξιά και τους παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δεις την πανίσχυρη νοοτροπία της συναδελφικής αλληλεγγύης των πολιτικών που δεν παραπέμπουν κανέναν υπουργό ότι σκάνδαλα και να κάνει.
    Ψηφίζουν μάλιστα και για τον εαυτό τους νόμους για γρήγορη παραγραφή.
    Γιάννης κερνάεις Γιάννης πίνει.
    Που ήσουνα κ. Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη όταν παραγράφονταν τα αδικήματα των πολιτικών γιατί δεν έγραψες κανένα άρθρο.
    Έστω μετά από την παραγραφή τι έχεις να μας πεις. Μούγκα εεεε
    Όταν είσαστε εσείς στην εξουσία και παρεμβαίνετε στην δικαιοσύνη διορίζοντας την ηγεσία της είναι καλά εεεε.. Τώρα σας πονάει.
    Αλλά τι περιμένεις από πολιτικούς που στήνονται στα τέσσερα για τον αρχηγό τους και για τα ΜΜΕ.
    Ξεφτίλες πολιτικοί θέλετε να κάνετε τους τιμητές για την δημοκρατία.
    Ο δημόσιος έλεγχος της πολιτικής αυθαιρεσίας μήπως δεν είναι ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας .....
    Αλήτες στο μαντρί σας γρήγορα γιατί θα σας φάει ο λύκος που μου βγάλατε και γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νάτος πάλι ο κύριος, από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Κοσκοτά να βγαίνει στην επιφάνεια ως τιμητής. Ρε ξουτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να ελεγχθει και η προνομιουχος κωλοφαρα των δικαστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΝ ΟΡΤΙΝΑΤΖΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ -ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΟ, ΑΠΟΘΡΑΣΗΝΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΣΑΣ.
    Ο ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ.
    ΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση