GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εν θεάτρω"...

Απαντήσεις στις επισημάνσεις του κ. Βούρου από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη Αν και πιστεύω ότι χάνεται η ουσία της αρχικής άποψης όταν αυτή πε...

Απαντήσεις στις επισημάνσεις του κ. Βούρου από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
Αν και πιστεύω ότι χάνεται η ουσία της αρχικής άποψης όταν αυτή περνά σε ένα γύρω ανταπαντήσεων, οφείλω να αποκριθώ στις επισημάνσεις του κ. Βούρου (http://tolimeri.blogspot.com/2010/01/dead-line.html) για ένα κείμενό μου (http://press-gr.blogspot.com/2009/12/dead-line.html), που αφορούσε το "ασυμβίβαστο" της συμμετοχής σε θεατρική παράσταση με την απαιτητική -λόγω καιρών- κοινοβουλευτική θητεία.. Θεωρώ ότι εκφυλίζεται η αρχική στεγνή, πηγαία και ειλικρινής παράθεση μιας γνώμης, όταν αυτή περνά σε δεύτερο χρόνο, από το κόσκινο του εκ των υστέρων καθοσπρεπισμού και της επιτηδευμένης ευγένειας.
Καταρχάς, ευχαριστώ τον κ. Βούρο που μπήκε στη διαδικασία της απάντησης και αφής στιγμής στάθηκε στα γραφόμενα, σημαίνει ότι αυτά δεν του ήταν αδιάφορα. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, αφού αναφέρονταν στον ίδιο. Η αρίθμηση όμως στις απαντήσεις, καταδηλώνει ότι...

το κείμενό μου έτυχε ιδιαίτερης προσοχής και με τιμά. Με την αντίστοιχη πρακτική (της αρίθμησης) θα περάσω στη "δευτερολογία μου".
1) Ο εγνωσμένου κύρους ηθοποιός αδικεί τον εαυτό του όταν θέτει στο περιορισμό των εισαγωγικών την εκτίμησή μου, η οποία δεν δηλώθηκε από μέρους μου ψευδώς αλλά ειλικρινώς. Για τη χρήση των εισαγωγικών στις "άγιες μέρες", θα συμφωνήσω. Αυτές μπορεί να είναι άγιες πάντα ή και κολασμένες, αλλά δεν μπορούν να επιβάλλονται σε ελεύθερους ανθρώπους ως τέτοιες. Τον διαβεβαιώνω δε ότι το ενδεχόμενο της κακής πρόθεσης από μέρους μου δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση και καλώς αποβάλλεται ως τινό. Αναφορικά δε με την "άγνοια" ή την "κακή μου πληροφόρηση", θα επιχειρηματολογήσω παρακάτω για το πόσο ισχύει η "κατηγορία" ή όχι.
2) Δεν θα σχολιάσω το λαϊκισμό του ηθοποιού-βουλευτή (=>ωραίος πράγματι συνδιασμός ασχολιών) και την υποκειμενική χρήση της δεοντολογίας και της συναδελφικότητας. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει και η μέθοδος της "αναπλήρωσης" ηθοποιών. Δεν χρειάζεται να κλήσει ένα θέατρο, αν απουσιάσει ένας σημαντικός συντελεστής. Αλίμονο, αν συνέβαινε! Θεωρώ όμως "ανήθικο" πολιτικά να σπας το συμβόλαιο με χιλιάδες ανθρώπους της Β' Αθήνας που σε ψήφισαν να τους εκπροσωπείς και αυτό ακριβώς το σημείο ήταν και η ουσία της δημόσιας και επώνυμης τοποθέτησής μου.
3) Γνωρίζω ότι ο κ. Βούρος έσπασε το συμβόλαιό του με το MEGA, αλλά αφής στιγμής η συνέχιση του συμβολαίου -όπως ο ίδιος εξομολογείται- θα τον κρατούσε μακριά, ουσιαστικά, από το κοινοβουλευτικό έργο του, δε νομίζω ότι χαίρει επαίνου αυτή του η απόφαση καθώς ήτο επιβεβλημένη. Κοινώς, δε νομίζω ότι του οφείλω ένα "μπράβο" γι' αυτή του τη διακοπή, καθώς το θεωρώ εκ των πραγμάτων αναγκαίο.
4) "Τις 2 βραδινές ώρες που βρίσκομαι στο θέατρο (3 από τις 7 ημέρες της εβδομάδας)" γράφει ο κ. Βούρος, αλλά το πρόγραμμα παραστάσεων άλλα λέει "Τε, Σά. 6.15 μ.μ., Πε, Πα, Σα. 9 μ. μ., Κυ. 7.15 μ.μ.". "Αν ρωτούσες θα μάθαινες ότι στην περίπτωση του προυπολογισμού ήμουν στο Κοινοβούλιο και όχι στην σκηνή του θεάτρου", αλλά η κοινή λογική λέει ότι τις ημέρες του Προϋπολογισμού στις οποίες αναφέρονταν το κείμενό μου, ο κ. Βούρος ήταν αδύνατο να ήταν και στη Βουλή και στο Θέατρο.
5) Τα άδεια έδρανα του Κοινοβουλίου είναι γεγονός. Κατανοώ την ανησυχία του κ. Βούρου για τη δημιουργία εντυπώσεων από μέρους των ΜΜΕ εις βάρος των "εργατικών" βουλευτών, αλλά του υπενθυμίζω ότι δικαίως μέχρι και ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Καραμανλής, κατηγορήθηκε για αδικαιολόγητη απουσία από την "ώρα του Προϋπολογισμού", της σημαντικότερης ίσως κοινοβουλευτικής διαδικασίας, και πολλοί είναι εκείνοι που έθιξαν ανάλογες απουσίες. Ειδικά, σήμερα που ο ρόλος των πολιτικών καλείται να είναι πιο ενεργητικός και πιο ωφέλιμος. Εκτίθεται ο ίδιος όταν μιλά για "παραπληρόφορηση", όταν όλοι μιλούν για "πικρή αλήθεια".
6) Αντιπαρέρχομαι το ειρωνικό και προκλητικό ύφος του κ. Βούρου και τις εκφράσεις τύπου "ψάξε να βρεις" και "αν ρωτούσες, θα μάθαινες". Αντ' αυτού, ζητώ να μας παραθέσει ο ίδιος κάποιο βίντεο στη Βουλή με κάποια ομιλία ή παρέμβασή του.
7) Θα είχε ενδιαφέρον νομίζω -περισσότερο όλων- αν ο κ. Βούρος σχολίαζε τα πολιτικά σχόλια και δεν τα προσπερνούσε. Εξάλλου, όπως είδα σε πολλές συνεντεύξεις του, ρωτάται για "deadline" στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και σε άλλες φάσεις και εκτάσεις της πολιτικής.
8) Τον βεβαιώνω δε, ότι "αισθάνομαι ασφαλής και απόλυτα ισορροπημένος στις ιδέες μου και τις αρχές μου και τις υπερασπίζω".

13 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΡΛΟ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ !!!
    αλλά για τους μαλάκες τους πασόκους που τον ψήφισαν και τον έκαναν και βουλευτή...
    ΝΑ .. στα ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ
    ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΣΟΚΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΠΟΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ.

    ΦΤΙΑΞΤΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ.

    ΦΤΙΑΞΤΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΧΤΑ.

    ΕΙΣΤΕ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδια;Τί γίνεται στα Τέμπη;Πότε με το καλό; Πόσα; Ποιός την έκανε τη δουλειά;Ακούτε τίποτα;Πάλι στα blogs και στους λίγους ρομαντικούς("Ποντίκι","Ιός" κλπ) θα ψαχτούμε για λίγη αλήθεια;
    Ωραία λοιπόν!Είδηση η μάλλον πραγματικότητα είναι ότι μεταδίδεται από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών.Ολα τα άλλα ειναι απλά συκοφαντίες, συνομωσιολογικά σενάρια, φαντασιώσεις των άρρωστων blogger και δε συμμαζεύεται.Ετσι στα Τέμπη δεν έγινε και τίποτα, η Ελλάδα δε χωρίστηκε στα δύο για τουλάχιστον 6 μήνες, τα πλάνα για την ολοκλήρωση των έργων δεν άλλαξαν δραματικά, το ήδη παραφουσκωμένο κόστος του συγκεκριμένου έργου(λίγο λίγο και λάου λάου) δεν θα φουσκώσει άλλο, και βέβαια δεν υπάρχει κανένας οικονομικός αντίκτυπος για τον τόπο, την μεταφορά των προιόντων και τους κατοίκους της περιοχής, από αυτή την μικρή αμέλεια των εργολάβων που συμπτωματικά είναι και κύριοι μέτοχοι ΜΜΕ(εφημερίδα και τηλεοπτικός σταθμός).Γι αυτό και η TV δεν πολυσκοτίζεται.Αν βέβαια κάποιοι απεργοί η αγρότες έκλειναν για 1-2 μέρες την Εθν.Οδό για κάποιο πρόβλημα επιβίωσης, θα είχε βουίξει ο τόπος.Θα ούρλιαζαν τα τηλεδελτία για τα δικαιώματα της ελεύθερης διέλευσης, της ασφάλειας και της υγείας από το μπλοκάρισμα προιόντων κλπ.Τώρα ακούτε τίποτα;Πέπλος σιωπής λέγεται αυτό; Επιλεκτικότητα; Παραπληροφόρηση; Η ελεύθερη δημοσιογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε κύρια σε δύο συνθήματα, στο "Λεφτά υπάρχουν" και στο "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε"
    Για το πρώτο μάλλον πρέπει να υποθέσουμε ότι παρ'όλη την αναζήτηση ακόμη δεν βρήκανε μαζεμένα λεφτά πουθενά. Και γι' αυτό επιχειρούν να συνεχίσουν να . . .
    .


    τα παίρνουν από αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα (μισθωτούς - συνταξιούχους). Αντί να καταργήσουν θέσεις χρυσοκάνθαρων διευθυντών παραδιευθυντών συμβούλων και άπειρων Προέδρων, εξαγγέλλουν μειώσεις μισθών σε υπαλλήλους που παίρνουν 2000 μικτά.
    Αντί να καταργήσουν τα φτωχά, από πλευράς ενδιαφέροντος και θεαματικότητας κρατικά κανάλια τηλεόρασης, συνεχίζουν να σκορπάνε σε εξοργιστικές μισθοδοσίες (ή αργομισθίες) εκατομμύρια.
    Αντί να μειώσουν με απόφαση τους προκλητικούς μισθούς κρατικών στελεχών ή στελεχών Δημόσιων Οργανισμών, δείχνουν να επιχαίρουν με τις ανούσιες και ανόητες εθελοντικές μειώσεις αμοιβών (κατά 15%) που ανακοινώνουν (σαν στάχτη στα μάτια) κάποια από αυτά τα στελέχη.
    Αντί να φροντίσουν να βάλουν κανόνες στο βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ, χαρίζουν Blackberries.
    Μου θυμίζεται κύριοι της κυβέρνησης, την διαφήμιση με τον τελωνιακό που απορροφημένος με την σοκολάτα που έτρωγε δεν έβλεπε τα κρυφά εισαγώμενα αγαθά αλλά κατάφερε να συλλάβει (όταν τέλειωσε το μασούλημα) μια γιαγιά για κάτι τελείως ασήμαντο.
    Για το δε δεύτερο σύνθημα μάλλον επιβεβαιώνεται το "βουλιάζουμε" όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από διάφορες παραθαλάσιες περιοχές της πατρίδας μας:
    Από τον τύπο διαβάζουμε ότι η θάλασσα "βγήκε στη στεριά" σε αρκετές περιοχές της χώρας.Πλημμυρισμένες είναι πολλές περιοχές – κυρίως νησιά στο ανατολικό Αιγαίο – με τη στάθμη των υδάτων να μην κατεβαίνει, όπως ανέφεραν τοπικοί φορείς.Σε Λευκάδα, Ιθάκη, Χίο, Μπούκα Αμφιλοχίας, Ρίο ανέβηκε η στάθμη των υδάτων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, παραλιακοί δρόμοι και πλατείες.
    Αφού τα λεφτά τα ψάχνουμε σε λάθος μέρος και αφού δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε................
    μάλλον θα βουλιάξουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραμονή «Φώτων», μας άλλαξαν τα …φώτα
    - ΟΧΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΠΟΤΑΝ. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ
    ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ -

    Η περίφημη οικονομική διπλωματία του κ. Παπανδρέου που τον έκανε να γίνει και υπουργός Εξωτερικών ώστε να δώσει την αξιοπιστία της χώρας, πήγε περίπατο.
    Η Κομισιόν έδειξε με τον πιο ωμό τρόπο ποιος είναι το αφεντικό.

    Αφενός έστειλε πίσω το Πρόγραμμα Σταθερότητας (έστω κι αν στην Αθήνα το «βαφτίζουν» μικρή αναβολή) κρίνοντάς το ανεπαρκές και αφετέρου διεμήνυσε ότι το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί σε βάθος τριετίας κι όχι τετραετίας που ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση.

    Αν αυτό δεν είναι πλήρης αποτυχία της διαπραγμάτευσης που δήθεν είχε ξεκινήσει πριν τις εκλογές τότε τι είναι;

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ
    ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΠΑΠΑΚΩΝΚΑΤΣΕΛΗΔΕΣ
    ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΗΤΑΝ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ
    ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ.
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η Ε.Ε. ΕΜΕΙΣ
    ΘΑ ΚΛΑΝΟΥΜΕ "ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ".
    τωρα αντε να γαμηθούμε όλοι μαζί
    ΠΑΜΕ ηλίθιοι. ΠΑΜΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΩΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 1500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ(ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γραφικός. Σούπερ γραφικός ο κύριος Βούρος. Ο φουκαράς Γιάννης, εκεί που τώρα ως βουλευτής παίρνει το σοβαρό του ύφος, σύννους και περιδεής από προφανή ανασφάλεια και με βαμμένα τα σγουρά του μαλλιά σε ακαζού αποχρώσεις (ναρκισσισμός, ελαφρότητα και κρίση μέσης ηλικίας), σκορπά το γέλιο χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Γεννημένος κωμικός (ειδικά όταν δραστηριοποιείται στο "σοβαρό" ρεπερτόριο), ο κυρ Γιάννης, ο ηθοποιός-βουλευτής, δεν ασκεί δύο επαγγέλματα – ένα ασκεί. Συνεχίζει να εργάζεται ως κωμικός και τώρα, με την νέα του ιδιότητα, ως εκπρόσωπος του έθνους. Αξίζει το θερμό χειροκρότημά μας και στη νέα παράσταση που δίνει, μαζί με άλλους καρατερίστες δευτεραγωνιστές, σε κάποιο κτήριο-μαυσωλείο πέριξ της πλατείας του Συντάγματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο ΒΟΥΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΑΠΗ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 05 Ιαν 2010 8:31:00 μ.μ.

    ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤ'ΑΛΛΩΝ , ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι δυνατόν νά έχει εκλεγή ό Βούρος,ώς βουλευτής τού Ελληνικού Κοινοβουλίου????
    Κι όμως είναι!!!
    Εδώ στό Κοινοβούλιο εξελέγησαν σεξολόγοι-τραβεστι,μπουμπούκοι κι άλλοι κρυφοί τραβεστί καί θά έμενε από τό μπουρδέλλο έξω,ό Βούρος!!!
    Γαμώ τήν μαλακία πού ""δέρνει"" τόν Έλληνα ψηφοφόρο....κακό ψόφο νά έχη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ixera oti ise blakas ala oti ise ke prasinos malakas tora to dipistosa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σέξυ μωρό ο Γιάννης (αν και λίγο σιτεμένος) και πολύ καλός ηθοποιός. Αλλά και ως βουλευτής, εξαιρετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση