GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Dead Line”...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη . Ψάχνοντας, με την Αλκμήνη, να βρω καλή θεατρική παράσταση για τούτες τις μέρες που εθιμικά το συνηθίζω να παρα...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
.
Ψάχνοντας, με την Αλκμήνη, να βρω καλή θεατρική παράσταση για τούτες τις μέρες που εθιμικά το συνηθίζω να παρακολουθώ, έπεσα πάνω στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Βούρο και στην παράσταση την οποία σκηνοθετεί και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο (στο “Dead line”). Τι και αν ψηφίστηκε για να εκπροσωπεί όσους τον τίμησαν στο κοινοβούλιο, η δουλειά δουλειά. Προφανώς, για κάτι τέτοιες υποχρεώσεις των μετεχόντων, το κοινοβούλιο είναι άδειο σε μέρες συζητήσεων θεμάτων σημαντικών. Εκτιμώ τον Γιάννη Βούρο σαν ηθοποιό, όπως και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης, αλλά αυτή η στάση του και η μη ηθική χρήση του ασυμβίβαστου με εκνευρίζει και είναι ο λόγος που τελικά δεν πήγα να τον και, εν συνόλω, να την παρακολουθήσω.
Για να μην κατηγορηθώ τούτες τις «άγιες μέρες» για πολεμική εναντίον του, σας γνωστοποιώ ότι...

εμφανίζεται στο Θέατρο Προσκήνιο (Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8). Όπως δε ενημερώθηκα από σχετικούς οδηγούς, σ’ αυτή τη παράσταση η ζωή ορίζει στο θύμα της Στράτο (Γιάννη Βούρο) ένα οριστικό Dead Line. Μία ημερομηνία λήξης στα ψέματα και σε όλα τα ανείπωτα. Ο Στράτος είναι τώρα αναγκασμένος να μιλήσει έστω και καθυστερημένα στο φύλακα άγγελό του (Γιάννης Ροζάκης) και στις γυναίκες που καθόρισαν τη ζωή του: στη σύζυγό του (Εβελίνα Παπούλια), στην πρώην (Νταίζη Σεμπεκοπούλου), στη μάνα του (Λίνα Τριανταφύλλου), στον ανεκπλήρωτο έρωτά του (Έλενα Τυρέα). Τέσσερις συναντήσεις, τέσσερις ομολογίες, τέσσερις συγκρούσεις, όπου το υπόκωφο δίνει τη θέση του στην κραυγή και ο ψίθυρος γίνεται πια μια ανοιχτή ακρόαση για όλους.
Στη παράσταση της πραγματικής ζωής, σίγουρα ο Γιάννης Βούρος δεν είναι το θύμα. Θύμα είσαι εσύ και από σένα ο Πρόεδρος του Κόμματός του και Πρωθυπουργός σου, σου ζητάει ένα οριστικό Dead Line. Ο Πρόεδρός του σου μιλάει έστω και καθυστερημένα, αναγκασμένος από τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, αλλά πάλι δεν σου δίνει λύσεις. Πάλι σου διαβάζει εκθέσεις ιδεών και ασκεί αυτό που σπούδασε. Κοινωνιολόγος είναι, τις δυσκολίες της κοινωνικής κατάστασης σου περιγράφει και ενώ ακόμα σου ζητά να τον πιστέψεις και να τον εμπιστευτείς ως φύλακα άγγελό σου, εσύ με το δίκιο σου κωλύεσαι. Και πώς να μην κωλύεσαι όταν, ενώ σου υποσχέθηκε ότι επήλθε η ημερομηνία λήξης στα πολιτικά ψέματα και σε όλα τα ανείπωτα, πιστεύεις ότι ανοίγει έτσι νέο κύκλο αναληθειών. Εύλογα αναρωτιέσαι, που ήταν αυτός τόσο καιρό που σε βούλιαζαν «οι άλλοι» πιο βαθιά. Ακούς και τον Σαμαρά να σου λέει ότι πολλά από αυτά που τώρα σου προτείνει τα είχε πει και ως εισηγητής του Προϋπολογισμού του Κανελλόπουλου, το 1978 (!) και σε αποτελειώνει.
Τουλάχιστον φιλαράκι, έχεις γυναίκες για να τις ψιθυρίσεις τους καημούς σου;;

8 σχόλια

  1. Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΓΩ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΤΙ ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΒΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΡΛΟΣ
    ΠΑΣΟΚΟ ΑΡΧΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΧΟΝΤΡΑ.
    ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΟΤ , Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, ή Εθνικό Μπορντέλο;
    Επί Αβραμόπουλου, Σπηλιοτόπουλου και Μαρκόπουλου δεν πλήρωνε ούτε την διαφημιστική δαπάνη της χώρας στο εξωτερικό.
    Κατά τα άλλα ο πρώτος έφτιαξε αίθουσα με το προσωπικό του Τζακούζι στο Υπουργείο Τουρισμού, και στις πόρτες του ήθελε χρυσά και επίχρυσα πόμολα, συν Πανάκριβα Περσικά χαλιά συν Πανάκριβους Πίνακες Ζωγραφικής, συν τον Προσωπικό του Καφετζή, συν τον Προσωπικό του Κομμωτή και Μανικιουρίστα, συν τον Προσωπικό του Θυρωρό, συν του ότι διόρισε όλους από το ΚΕΠ, το κόμμα που είχε κάποτε, σε διάφορες υπηρεσίες με παχυλότατους μισθούς.
    Βέβαια επειδή σε αυτούς από ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν υπήρχαν νοσηλευτές ή γιατροί εντατικής, δεν νοιάστηκε όσο ήταν αργότερα, ο Υπουργός Υγείας που δήλωσε ότι το έργο του στο Υπουργείο αυτό τελείωσε , και άρα μπορεί και είναι έτοιμος για το Εξωτερικών, πλην όμως σκόνταψε στην Ντόρα, να επανδρώσει τις 100 ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΕΛΑΒΕ Η ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2004,
    Ο δεύτερος οργάνωνε ταξίδια για το αδερφάτο και εκδρομές, με τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, και ο τρίτος είχε αδυναμία στο να διορίζει στο Υπουργείο μούνες προς τέρψιν του, συν το ότι η γυναίκα του είχε αναλάβει διακοσμήτρια εργολαβικώς του ΕΟΤ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, Η ΙΔΙΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ, ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΝΑ ΥΣΥΧΑΣΟΥΜΕ , ΕΝΙΑ στους ΔΕΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΡΑ, ! ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 12:54

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ
    ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Η Malaguena που δέρ(λ)νει τον πασόκο Γιάννη Βούρ(λ)ο...


    Οι δουλειές ενός ανθρώπου του πνεύματος (του οίνου), των τεχνών και των γραμμάτων.

    «Για όλα φταίν’ οι γκόμενες»
    «Η πλούσια και το γκαρσόνι»
    «Ερωτικές απιστίες» (#1)
    «Ερωτικές απιστίες» (#2)
    «Ματάκιας και βρομόστομος»
    «Ο σωφέρ και το μανούλι»
    «Οι σκληροί του Μπραχάμι»
    «Σχολή θηλυκών καμακιών»
    «Ωραίος σκληρός και άφραγκος»

    και το αριστούργημα...

    «Δε κόπανοι»

    ...που θεωρείται και το αντιπροσωπευτικότερο για την ιδιοσυγκρασία του καλλιτέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπαγαλακια φτασατε και μεχρι το Βουρο? αξιος ο μισθο σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση