GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεφτίλα! Σκύβει (πάλι) τo κεφάλι στα συμφέροντα ο Δημ. Αβραμόπουλος...

. Παίρνει πίσω την απαγόρευση για τις διαφημίσεις των τσιγάρων από 1ης Σεπτεμβρίου. Ούτε στην ...Αλβανία δεν συμβαίνει αυτό. Παίζει πλέον π...

.
Παίρνει πίσω την απαγόρευση για τις διαφημίσεις των τσιγάρων από 1ης Σεπτεμβρίου. Ούτε στην ...Αλβανία δεν συμβαίνει αυτό. Παίζει πλέον παιχνίδια χωρίς προσχήματα...

Από τον Πέτρο Μυλωνά

Mε φανφάρες η κυβέρνηση, δια του υπουργού Δημ. Αβραμόπουλου, προσπάθησε να καλύψει την ανυπαρξία έργου της με την απαγόρευση του καπνίσματος που ξεκινά από την 1η Ιουλίου. Και μάλιστα απειλώντας τους παραβάτες με μεγάλα πρόστιμα (διαβάστε σχετικά και εδώ).
Εν πάση περιπτώσει, για το θέμα του καπνίσματος ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Άλλος συμφωνεί κι άλλος διαφωνεί. Συμβαίνει όμως και το εξής αδιανόητο. Εκτός από την απόφαση για την απαγόρευση, ο Δημ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορευθούν και οι διαφημίσεις τσιγάρων στους υπαίθριους χώρους που μέχρι τώρα επιτρέπονταν. Πάρα πολύ λογική η απόφαση: Από τη στιγμή που απαγορεύεται το κάπνισμα, επεκτείνεις και την απαγόρευση των διαφημίσεων του...
Έλα όμως που ο φοβερός και τρομερός Αβραμόπουλος μεταβλήθηκε για άλλη μια φορά σε ..κωλοτούμπα. Και τώρα αρχίζει να λέει ότι μπορεί και να μην ισχύσει η απαγόρευση των διαφημίσεων από την 1η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή, θα απαγορεύεται το κάπνισμα αλλά θα ...επιτρέπονται οι διαφημίσεις του!
Είναι προφανές τι έχει συμβεί: Ο απίστευτος αυτός τύπος, που οι λέξεις συνέπεια και αξιοπιστία δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό του, έσκυψε για άλλη μια φορά το κεφάλι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Διότι είναι κοινό μυστικό ότι γύρω από το τσιγάρο και τη διαφήμισή του υπάρχει χορός εκατομμυρίων και μεγάλης διαπλοκής.
Να σημειώσουμε ότι...
στις άλλες χώρες η διαφήμιση των τσιγάρων έχει απαγορευθεί προ πολλού. Ακόμη και στην Αλβανία και τις άλλες βαλκανικές χώρες δεν συμβαίνει αυτό που πάει να κάνει εδώ ο κ. Αβραμόπουλος.
Εκτός από πολιτική ξεφτίλα που εκθέτει την κυβέρνηση και την καθιστά ύποπτη για συναλλαγές, σε μια εποχή που θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτική, είναι και προσωπική για τον υπουργό Υγείας διότι ανερυθρίαστα δείχνει ότι παίζει τα παιχνίδια των μεγάλων συμφερόντων. Με ποιο κίνητρο, άραγε;
Μήπως κάποιοι βλέπουν ότι καταρρέουν και προσπαθούν να επωφεληθούν όσο και όπως μπορούν;

13 σχόλια

  1. ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΟΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ.
    ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΓΚΡΟΥΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ.
    ΓΝΩΣΗ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.
    ΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    Ο ΓΚΑΝΤΙ ΔΙΔΑΞΕ ΑΛΛΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ.
    ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΟΝ ΤΑΚΗΝ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

    Ανοικτή επιστολή

    Οι 12000 υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας
    Βρίσκονται στα όρια της φτώχιας , οι περισσότεροι
    Φεσώνονται από δάνεια και κάρτες .
    για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια .
    Τα ρούχα που φοράνε είναι από το
    παζάρι και από τα καλάθια και υπολείμματα
    προσφορών .
    Μπάνιο στο σπίτι δυο φορές την εβδομάδα για
    οικονομία λιτότητα και στο στομάχι .
    Ο μισθός των περισσότερων είναι 1000- 1500 ευρώ
    τον μήνα .
    Ενώ οι δικηγόροι στην τράπεζα παίρνουν 3000 ευρώ
    τον μήνα ο μικρότερος ο ανώτερος 10000ευρω τον μήνα .
    Οι περισσότεροι σχεδόν όλοι είναι πολύ κατωτέρου
    ποιοτικής απόδοσης και ανίκανοι.
    Στον ιδιωτικό τομέα ούτε για κλητήρες δεν κάνουν .
    Απορούμε όλοι μας πως προσελήφθηκαν όλοι αυτοί
    οι ανίκανοι
    Οι συνδικαλιστές επίσης πολλά τα χρήματα και εκεί
    Άχρηστοι όλοι τους .
    Πολλά τα τρωκτικά και τα λαμόγια αν
    τους ανακαλύψετε όλους αυτούς μέσω της επιθεωρήσεως και τους τα κόψετε όλα τους
    τα προνόμια θα μπορείτε να δώσετε αυξήσεις
    Τις τάξεως του 20 -30 % στο προσωπικό
    που πένεται χωρίς να επιβαρυνθεί η τράπεζα
    κύριε Αραπογλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αβραμόπουλος:

    Ασσος πίπα κι απ' τον κώπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν ήμουν ευγενής και συναντούσα τον καλό Υπουργό κ. Δ. Αβραμόπουλο στο δρόμο θα του έλεγα:

    "Καραγκιόζη Σούπερ-Αβραμόπουλε, τον πούλο."

    Τώρα ,αν τον δώ, θα κουνήσω το κεφάλι μου και θα φύγω στην άλλη κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

    1. Η οικονομία, η αγορά εργασίας, όλοι οι δείκτες χτυπάνε κόκκινο. Η σημερινή κυβέρνηση απλά δεν ασχολείται. Αφού ευνόησε τους λίγους, γονατίζοντας τους πολλούς, αφού αποδιάρθρωσε κάθε ελεγκτικό μηχανισμό, διαλύοντας κάθε θετικό που είχαμε χτίσει ως πολιτεία τόσα χρόνια, τώρα έχει εγκαταλείψει το καράβι της χώρας στην τύχη του.

    - Ανεργία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία εκτινάχθηκε το πρώτο τρίμηνο στο 9,3%, αυξημένη κατά μιάμιση μονάδα, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008… Κι αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, γιατί αυτά που μας κρύβουν αποτελούν μία πολύ τραγικότερη πραγματικότητα.

    - Δάνεια. Σύμφωνα με Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση έχει ήδη αυξηθεί στο 6% το πρώτο τρίμηνο του 2009, από 5% στο τέλος του 2008 και 4% στο τέλος του 2007, εξ αιτίας των καθυστερήσεων στα στεγαστικά και στα καταναλωτικά δάνεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι το σχετικό ποσοστό μπορεί να φτάσει το 10% στο τέλος του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα δέκα νοικοκυριά και άλλοι δανειολήπτες θα καθυστερούν πάνω από τρεις μήνες να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους.

    - Οικονομικοί δείκτες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε χθες ότι σε περίπτωση που η οικονομική πολιτική παραμείνει αμετάβλητη, το έλλειμμα της Ελλάδας το 2010 θα φτάσει το 5,75% του ΑΕΠ, και το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 108% του ΑΕΠ.

    2. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τη δυνατότητα να δίνεται μία «δεύτερη ευκαιρία» σε όσους έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση συνολικά της οικονομικής κρίσης. Και το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να τις κάνει πράξη.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι ενω η ντορα και ο γιωργακης παλι τι να σου πω.

    βραχοι απεναντι στα λομπι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη αυτό με τις διαφημίσεις είναι καινούριο?
    Για τα πρόστιμα μας παραθέσατε πηγή για αυτή την "αποκάλυψη" που βαστιστήκατε?
    Και εν πάσει περιπτώσει για να καταλάβω τώρα το πρόβλημα το έχετε με τον νόμο η με τον Αβραμόπουλο? Οι προσωπικές επιθέσεις είναι πολύ ξεπερεσμένες και αυτό που δεν έχουν καταλάβει μερικοί είναι ότι όποιος και να ήταν στη θέση του απο όποιο κομματικό χώρο θα έπρεπε να προχωρήσει σε υιοθέτηση και εφαρμογή του αντικαπνιστικού εφόσον προέρχεται απο την Ευρωπαική Ενωση.
    Οπότε προς τι όλος αυτός ο ντόρος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς (οσον αφορα τη Ντόρα και το Γιωργάκη). Όμως να σου πω και κάτι, δε λέω, η καθυστέρηση στην απαγόρευση των διαφημίσεων - αν πραγματι είναι έτσι - δε σημαίνει ότι δε θα γίνει κιόλας. Είναι όπως τα λες. Λες και κανείς άλλος θα το χειριζόταν καλύτερα το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατόπιν αδείας του Μαξίμου και του Αβραμόπουλου οι οποίοι απαγόρευσαν το κάπνισμα αλλά όχι την πρέζα,

    ΑΠΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑ" ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΑΣΙΣΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΑΠΟ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΔΩ
    .
    Σχετικό κείμενο δημοσιεύεται εδώ:
    .
    agorapress

    .
    Νέα Δημοκρατία,
    μαστούρα σκέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KAI ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ?
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΥ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ?
    ΜΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ? ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΟΛΑ?ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΆΚΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση