GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαριά πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την απαγόρευση του καπνίσματος...

Από το http://magnitis.blogspot.com/ Σύμφωνα με τον Αντώνη Τσελέντη στον σημερινό Ταχυδρόμο, έχει σταλεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερι...

Από το http://magnitis.blogspot.com/

Σύμφωνα με τον Αντώνη Τσελέντη στον σημερινό Ταχυδρόμο, έχει σταλεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς τους Δήμους και τις υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στις Δημόσιες υπηρεσίες.
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα, όπου γίνεται αναφορά για διοικητικές κυρώσεις στους παραβάτες υπαλλήλους, αλλά και για πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τα 500 ευρώ!!!:
«Σας ενημερώνουμε ότι από 1ης Ιουλίου 2009 εφαρμόζεται απαγόρευση του καπνίσματος, μεταξύ άλλων και...
σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και του ΟΤΑ α΄ βαθμού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρο 3 του Ν.3730 /2008 ( ΦΕΚ 262/Α΄/ 23.12.2008) «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις» .
Δεδομένου ότι ο νόμος επιβάλει τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή προστίμων που κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ, πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το προσωπικό όλων των υπηρεσιών σας, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κλάδου, ειδικότητας και βαθμού, ότι από 1ης Ιουλίου 2009 δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών.
Περαιτέρω, να τους γνωστοποιηθεί ότι η παραβίαση της απαγόρευσης αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο διώκεται με την πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις του κάθε φορέα ( π.χ Υπαλληλικό Κώδικα, Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων κλπ).
Εφεξής το κάπνισμα, τονίζεται στο έγγραφο που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, θα επιτρέπεται μόνο σε ειδικούς χώρους, σύμφωνα με τους όρους που θα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία πρόκειται να εκδοθεί πριν από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης (άρθρο 3, παρ.1).
Κατόπιν των ανωτέρω κρίνεται αναγκαία η προετοιμασία όλων των δημόσιων υπηρεσιών και η λήψη μέτρων, ώστε από την 1η Ιουλίου 2009 να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Νόμου 3730 /08 (ΦΕΚ 262 Α΄)
Περισσότερα στον Ταχυδρόμο

7 σχόλια

  1. Ωχ!! Τι θα κάνουν τα καλόπαιδα στο ΤΕΒΕ Βόλου; Εκεί με το που θα μπεις νομίζεις οτι βρίσκεσαι στον καφενέ του Μπαρμπα Μήτσου. Ντουμάνι ο καπνός. Καπνίζουν σχεδόν απαξάπαντες με τη φραπεδια βεβαίως παραδίπλα. Στον επάνω δε όροφο ο χώρος είναι πραγματικός τεκές.
    Και το αστείο βέβαια είναι τα αυτοκόλλητα απαγορευτικά του καπνίσματος που κοσμούν τους τοίχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε λαθρομετανάστης εξ ανατολών είναι εν υπνώσει κατακτητής στρατιώτης της Τουρκίας, επίσης και η πλειονότητα όσων είναι από τον Βορρά, Αλβανία, Βουλγαρία,και Φύρομ, και ειδικά οι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα ή και δηλώνοντες άθεοι, θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για να πετύχει το σκοπό της εις βάρος της Ελλάδας, άσχετο αν μετά θα τους περάσει και αυτούς ψιλό μανίκι.
    Γιαυτό όποιοι Έλληνες Δημόσιοι Λειτουργοί δεν λαμβάνουν μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης και δεν επαναπροωθούν τους ήδει εισελθόντες είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και πρέπει να τους επιβληθεί και η ανάλογη τιμωρία, με επαναφορά της θανατικής ποινής.
    Επίσης οι νύχτα κοιμώμενοι Δυτικοευρωπαίοι ένα να ξέρουν, μαύρο φίδι που τους έφαγε, οι Μουσουλμάνοι μετανάστες που έχουν στις χώρες τους να ξέρουν ότι είναι 90/100 υπάκουοι στην Τουρκία, γιατί σε αυτήν βλέπουν την πιο κοντινή στην Ευρώπη δύναμη να τους στηρίξει, και τους στηρίζει μπλοκάροντας παρασκηνιακά όλες τις προτάσεις για Ευρωπαϊκά σύνορα, και λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά της λαθρομετανάστευσης εξ ανατολών.
    Και δεν είμαι ούτε εθνικιστής, ούτε εθνικόφρων, ούτε θρησκόληπτος, αλλά ένας απλός Έλληνας που βλέπει την πατρίδα του να χάνεται αργά και μεθοδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΟΝ ΤΑΚΗΝ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

    Ανοικτή επιστολή

    Οι 12000 υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας
    Βρίσκονται στα όρια της φτώχιας , οι περισσότεροι
    Φεσώνονται από δάνεια και κάρτες .
    για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια .
    Τα ρούχα που φοράνε είναι από το
    παζάρι και από τα καλάθια και υπολείμματα
    προσφορών .
    Μπάνιο στο σπίτι δυο φορές την εβδομάδα για
    οικονομία λιτότητα και στο στομάχι .
    Ο μισθός των περισσότερων είναι 1000- 1500 ευρώ
    τον μήνα .
    Ενώ οι δικηγόροι στην τράπεζα παίρνουν 3000 ευρώ
    τον μήνα ο μικρότερος ο ανώτερος 10000ευρω τον μήνα .
    Οι περισσότεροι σχεδόν όλοι είναι πολύ κατωτέρου
    ποιοτικής απόδοσης και ανίκανοι.
    Στον ιδιωτικό τομέα ούτε για κλητήρες δεν κάνουν .
    Απορούμε όλοι μας πως προσελήφθηκαν όλοι αυτοί
    οι ανίκανοι
    Οι συνδικαλιστές επίσης πολλά τα χρήματα και εκεί
    Άχρηστοι όλοι τους .
    Πολλά τα τρωκτικά και τα λαμόγια αν
    τους ανακαλύψετε όλους αυτούς μέσω της επιθεωρήσεως και τους τα κόψετε όλα τους
    τα προνόμια θα μπορείτε να δώσετε αυξήσεις
    Τις τάξεως του 20 -30 % στο προσωπικό
    που πένεται χωρίς να επιβαρυνθεί η τράπεζα
    κύριε Αραπογλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοείς τα τρία δύο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά από ανθρώπους που θέλουν να λέγονται ηγέτες, δεν εννοώ τον κενό υπουργό υγείας, αλλά τον υπιτιθέμενο καταληλότερο. Δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδουριών σανό. Αλήθεια στο χωριό του μπαρμπα γιώργη με τα 100 γεροντάκια σε ένα καφενείο θα εφαρμοστεί η απαγόρευση καπνίσματος και τίνι τρόπο; ο ευρών αμοιφθείσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009
    καπνισμα

    ρε παιδια θα ηθελα να μου πειτε για ποιον λογο το κρατος με τον καινουριο νομο για το καπνισμα απαγορευει στα μαγαζια που ειναι πανω απο 70 τετραγωνικα να διαλεξουν εαν θελουν να ειναι καπνιζοντων η οχι!
    και γιατι Δίνει αυτήν την δυνατότητα στα μικρότερα!!!!!
    Όπως ξέρουν όλοι αυτόν τον καιρό υπάρχει κρίση,που θα βρούμε τα λεφτά να φτιάξουμε
    Ειδικό χώρο καπνιζοντων,αφου καθημερινά μπαίνουμε μέσα?
    Αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός
    Αναρτήθηκε από maist3 στις 5:29 μμ 0 σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατόπιν αδείας του Μαξίμου και του Αβραμόπουλου οι οποίοι απαγόρευσαν το κάπνισμα αλλά όχι την πρέζα,

    ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΑΣΙΣΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΑΠΟ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΔΩ
    .
    Σχετικό κείμενο δημοσιεύεται εδώ:
    .
    agorapress

    .
    Νέα Δημοκρατία,
    μαστούρα σκέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση