GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Χαρίζουν πρόστιμα σε παράνομους και ...καταργούν τις δίκες τους!

Σκανδαλώδης ρύθμιση για τουριστικές επιχειρήσεις από την κυβέρνηση με ...(ν)τροπολογία του βουλευτή Α. Καραμάριου που έκανε δεκτή ο υπουργός...

Σκανδαλώδης ρύθμιση για τουριστικές επιχειρήσεις από την κυβέρνηση με ...(ν)τροπολογία του βουλευτή Α. Καραμάριου που έκανε δεκτή ο υπουργός Κ. Μαρκόπουλος. Πώς πήρε την ...εκδίκησή του ο Αρ. Παυλίδης!

Ένα μεγάλο θέμα ανέκυψε κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Το νομοσχέδιο, με τον τίτλο «Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις», κατ' αρχάς νομιμοποιεί όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα λειτουργούν χωρίς ειδικό σήμα λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) "είτε γιατί αυτό δεν τους χορηγήθηκε εξ αρχής είτε γιατί έληξαν και δεν ανανεώθηκαν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά είτε γιατί το χορηγηθέν Ε.Σ.Λ. δεν καλύπτει το σύνολο της υφιστάμενης εγκατάστασης τους..."
Πέρα από το αμφιλεγόμενο της ρύθμισης - αφού νομιμοποιούνται πλέον χωρίς καμιά προϋπόθεση οι παράνομοι- σημείο κλειδί του νομοσχεδίου είναι και η τροπολογία (πατήστε εδώ για να δείτε το χειρόγραφο ντοκουμέντο) που πρότεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Αναστ. Καραμάριος. Τι προβλέπει; Ότι σε αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις "τυχόν καταβληθείσες διοικητικές κυρώσεις και για οποιοδήποτε λόγο, καταργούνται από της δημοσιεύσεως του νόμου, ούτως και, οποιεσδήποτε εκκρεμείς δίκες σχετικές με την επιβολή των παραπάνω διοικητικών κυρώσεων"!!!
Προσέξτε τη φράση "για οποιοδήποτε λόγο". Για οποιαδήποτε δηλαδή παράβαση οι επιχειρήσεις αυτές...
γλυτώνουν από τις κυρώσεις και τα πρόστιμα και σταματούν οι οποιεσδήποτε εκκρεμείς δίκες σε βάρος τους...
Δεν είναι καταπληκτικό;
Την τροπολογία έγραψε χειρόγραφα ο βουλευτής, την αποδέχτηκε ο υπουργός και την ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο...
Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) καταψήφισαν ως ρουσφετολογικό το νομοσχέδιο, όπως αναφέρεται και στο επίσημο πρακτικό της Επιτροπής της Βουλής (δείτε το εδώ).
Το πιο ενδιαφέρον ίσως είναι ότι μόλις πληφορήθηκε τη ρύθμιση αυτή ο Αριστ. Παυλίδης -που έχει θανάσιμη κόντρα με τον Αν. Καραμάριο- τη θεώρησε ...ανέλπιστο δώρο στην υπόγεια κόντρα με το κόμμα του κι άρχισε να διαμηνύει ότι ζητείται η δική του παραίτηση για το θέμα των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές την ώρα που η κυβέρνηση κάνει τέτοιες προκλητικές ρυθμίσεις... Εδειχνε να παίρνει την εκδίκησή του!
Τώρα το θέμα που ερευνάται είναι ποιοι κυρίως ευνοούνται από τις χαριστικές ρυθμίσεις, σε ποιες περιοχές κυρίως βρίσκονται και πόσα είναι τα ποσά που χαρίζονται. Διότι μπορεί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης να λέει ότι δεν είναι μεγάλα ποσά, αλλά πληροφορίες από τον τουριστικό χώρο αναφέρουν ότι συμπεριλαβάνονται και κάποιοι επιχειρηματίες που -επικαλούμενοι το για "οποιοδήποτε λόγο" της ρύθμισης- θα γλυτώσουν εκατομμύρια ευρώ.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν ηδη λόγο για "νέο σκάνδαλο" και μένει να φανεί πόσο έντονα θα αντιδράσουν από την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή...

17 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραμάριος είναι ο ίδιος που είχε προτείνει κεφαλικό φόρο 1000 € για να βγεί η χώρα απο την κρίση, σε προ δύο μηνών περίπου εμφάνιση του στο δελτίο του Χατζηνικολάου στο ΑΛΤΕΡ.

    Ωραίους βουλευτές βγάζουν τα Δωδεκάνησα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσοι δεν γνωρίζατε, τώρα μάθατε το γιατί τόσα χρόνια λέγαμε επάρατη τη ξεφτιλισμένη, τη γαμημένη παράταξη με την νοοτροπία της ρεμούλας της μίζας και της παρακρατικής διοίκησης.

    Γαμημένη Νέα δημοκρατία.
    Μίζα και πουστιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η απατεωνιά χάρισμα στο ΛΑΟΣ,το Α! Δεκανίκι της Δεξιάς μετά το κκε ασφαλώς....για τους συριζιώτες τι να πω, αυτοί τα κάνουν και τα κουκουλώνουν καλύτερα και από σκύλο, όσα κάνουν με την δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aπό τη Δωδεκάνησο δεν είναι ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βγήκαν οι συκοφάντες,απατεώνες, κλέφτες, σκευωροί,λαμόγια προδότες δεξιοί και έπιασαν δουλειά πρωτομαγιάτικα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ.
    ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΡΚΟΙ ΠΟΥ ΤOΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΗΔΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ; ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ιδιώνυμο η κουκούλα της βουλευτικής ιδιότητας και επαναφορά της θανατικής ποινής για εγκλήματα τελούμενα από υπουργούς.

    να σου πω εγώ μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μετα την απατεωνιά του Σημίτη (νόμος περι ευθύνης υπουργών) τρώνε όλοι με δέκα μασέλες...

    Ρε κρεμασμα θέλουν ΟΛΟΙ. Λαμόγια...

    Και αυτοί και τα κωλόπαιδά τους που κυκλοφορούν σήμερα με Φεράρι, τραβιούνται στα κότερα και γυρίζουν όλα τα 5άστερα και 6άστερα ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον πλανήτη με λεφτά του Έλληνα πολιτή.

    Και που σαι Λαλιώτη, έρχεται η ώρα σου με το κτηματολόγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση