GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατηγορώ Πάγκαλου για τις Τράπεζες...

. . Κατήγγειλε το σκανδαλώδες "μπαλαμούτι" με τα δώρα που τους έκανε η κυβέρνηση. Ο,τι είχε γράψει το Press-gr από τις 21 Οκτω...

. .
Κατήγγειλε το σκανδαλώδες "μπαλαμούτι" με τα δώρα που τους έκανε η κυβέρνηση. Ο,τι είχε γράψει το Press-gr από τις 21 Οκτωβρίου...

Από τις 21 Οκτωβρίου, το Press-gr είχε αποκαλύψει (εδώ) αναλυτικά τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει κάνει "δώρο" στις Τράπεζες η κυβέρνηση!

Χθες στη Βουλή ανάλογες καταγγελίες -τις οποίες αποσιώπησαν τα μέσα ενημέρωσης- έκανε και ο Θ. Πάγκαλος, αφού αναφέρθηκε προηγουμένως στην σκληρή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης...

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Ενώ λοιπόν είστε τόσο αμείλικτοι, τόσο αυστηροί και τόσο λίγο ικανοί στο να οδηγήσετε τα χρήματα αυτά εκεί που πραγματικά τα προορίζατε στην αναθέρμανση της οικονομίας στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους αυτής της χώρας, ξέρετε να κάνετε τεράστια δώρα στις τράπεζες. Αυτή την εποχή, την εποχή της φτώχειας και της δυσπραγίας -επειδή δεν εφαρμόζετε και δεν τον εφαρμόζετε παρά την ύπαρξη αυτού του νόμου, δεν εφαρμόζετε τις διατάξεις του και μιλάω για το νόμο 2238/94 και το άρθρο 45- δεν φορολογείτε τα στοκ όψεων των μεγαλοστελεχών των τραπεζών. Αυτό είναι κατά τις εκτιμήσεις μου διαφυγή του εισοδήματος που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν κι άλλα που παίρνουν και χαρακτήρα προσωπικού σκανδάλου, αν θέλετε. Το 2006 η τράπεζα που ονομάσω Χ -το όνομά της το πραγματικό είναι στη διάθεσή σας αν το επιθυμείτε- συνελήφθη από την εφορία ότι δεν παρακρατούσε 20% επί των τόκων και των ξένων εταιρικών ομολόγων. Ζητήσατε επί χρόνια και επί μήνες τα ονόματα των πελατών της για να δείτε αν αυτοί οι πελάτες σας τα έχουν δηλώσει. Ο συντελεστής είναι 40%. Τα ονόματα αυτά δεν εδόθησαν ποτέ, μέχρι τη στιγμή που ήρθατε με το νόμο 3522 και με φωτογραφική διάταξη του άρθρου 6 παράγραφος 4 να καταργήσετε αυτή την υποχρέωση και να τους χαρίσετε 460 εκατομμύρια ευρώ, σε συγκεκριμένη ομάδα προσώπων. Είσαστε λοιπόν γαλαντόμοι.
Να τελειώσω με αυτό, κύριε Πρόεδρε. Λοιπόν, 1 δισεκατομμύριο προς την τράπεζα Ψ για να ελαφρυνθεί το βάρος λέει του μισθολογικού φορτίου της.
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ: Γιατί δεν λέτε τα ονόματα;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Γιατί δεν θέλω, κύριε Νικηφοράκη. Θα σας τα πω μετά αμέσως. Δεν θέλω να το πω. Δεν θέλω να κάνω τέτοιου είδους πολιτική. Κάνω άλλου είδους πολιτική. Προς την τράπεζα Κ, 600 εκατομμύρια για τον ίδιο λόγο, για να ελαφρυνθεί το βάρος των μισθολογικών της υποχρεώσεων. Σας παρακαλώ, από πότε είναι υποχρέωση του Κράτους να ελαφρύνει το βάρος των μισθολογικών υποχρεώσεων ενός ιδιωτικού φορέα, μιας ιδιωτικής επιχείρησης και να αναλαμβάνει ο φορολογούμενος τη μισθοδοσία του προσωπικού μιας ιδιωτικής επιχείρησης; Έχετε εφεύρει νέους όρους, νέες ορολογίες για να κρύψετε αυτό που κάνετε. Κι αυτό που κάνετε, ο λαός το λέει «μπαλαμούτι» προς όφελος ορισμένων που κερδοσκοπούν εις βάρος του λαού.
-------------------------

17 σχόλια

  1. 22-12-2008

    ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ

    Αυτές τις μέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού.

    Ο «καταλληλότερος» sik και οι απίστευτοι τύποι που τον χειροκροτούν (τρομάρα τους), υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές «αντάρτες» και μη του δεξιού συρφετού.
    Για μία ακόμη φορά, αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχουν πειστικά επιχειρήματα, προσέφυγαν στις προσφιλείς τους μεθόδους (ψέμα, παραπληροφόρηση και παραπλάνηση των πολιτών, συκοφαντία των πολιτικών τους αντιπάλων).

    Η ΥΠΕΞ «κυρία» Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, μας έπεισε, για μία ακόμη φορά, ότι είναι άξιο τέκνο του μεταπολεμικού εφιάλτη. Μιμούμενη τον μπαμπάκα της, λέγοντας μισές αλήθειες και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, επιτέθηκε με αδέξιο, σκαιό, ποταπό και ανήθικο τρόπο στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυριανό Πρωθυπουργό Κύριο ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Ντροπηηηηηηή σου κυραααααααά μου!!!!!!!!

    Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και …….

    …….. ο «κύριος» Πάκης, προφανώς νομίζει ότι έτσι θα ξεχάσουμε το μπάχαλο που έχει οδηγήσει τις τελευταίες μέρες τη χώρα με τις άστοχες ενέργειές του.
    Ρε ούυυυυυστ απ΄ εδωωωωωωώ!!!!!!

    …….. ο «τσάρος» της οικονομίας «κύριος» Αλογοσκούφης, εμείς όμως που «απολαμβάνουμε» τα «επιτεύγματα» της οικονομικής του πολιτικής (ανεργία, ανασφάλεια, ακρίβεια, ανέχεια, φτώχια), του απαντάμε ότι δεν τσιμπαααααάμε ρεεεεεεεεεεέ!!!!!!!!!

    …….. ο ΥΠΑΙΘ «κύριος» Στυλιανίδης, προφανώς γιατί θέλει να ξεχάσουμε, τα μπουζουκοπερπατήματά του και τις ποδοσφαιρικές του ανησυχίες, την ώρα που το επανιδρυθέν κράτος, από τον «καταλληλότερο»sik, σκοτώνει τα παιδιά μας/σας και ο ίδιος τα όνειρά τους.
    Εμείς όμως διαλαλούμε στον «κατασυκοφαντημένο» Υπουργό δεν ξεχνααααάμε ρεεεεεεεέ!!!!!!!!!!

    Όσο για τον «καταλληλότερο» sik, ως «μαέστρος» των συκοφαντών και καθοδηγούμενος από το καραμανλικό DNA, παρέλαβε τη σκυτάλη του ψεύδους και της συκοφαντίας από τα πρωτοπαλίκαρά του και συνέχισε ακάθεκτος, να συκοφαντεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, να ψεύδεται ασύστολα, να παραπληροφορεί τους πάντες και να μας θεωρεί ιθαγενείς και βλάκες.
    Κούνια που σε κουυυυυύναγε χοντρουυυυυύλη!!!!!!!!!!!

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ

    ΣΤΗΝ Ν.Δ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ

    ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ

    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

    ΨΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΩΝ?

    ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ !!!

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

    Diaporon-bl.blogspot.com/
    MadioNews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο Κος ΠΑΓΚΑΛΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;
    ΔΕΝ ΥΠΑΙΝΙΣΣΟΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΟΡΥΒΏΔΗ ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι έτσι αυτά που λέει ο Πάγκαλος, να ανακοινώσει ο Γιώργος ότι θα τα πάρει πίσω αυτά τα λεφτά, μόλις έρθει στην εξουσία. Θα το κάνει; Αφήστε τις θεωρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι άλλα Ιμια, όχι άλλες μίζες.

    Χαιρετισμούς στην Κατερίνα. Να γράψω περισσότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιχαμένοι Δεξιοί απατεώνες, ληστές του ελληνικού λαού, διεφθαρμένοι και προδότες της ευημερίας της χώρας, δεν μας αρκεί να εξαφανιστείτε άμεσα από την πολιτική σκηνή της χώρας. Πρέπει να εκτελεστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o pagalos pou ipiretise to kathestos ton diethnon trapeziton sta imia kai ston ocalan paristanei ton fasouli.tetioi eiste pagaloi sas aksizoun stin politiki.ksanapsifiste tous ilithioi.kai sy 7.52 xaivani pou sou arese i paramitha pou se foumare.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάγκαλε δεν κατάλαβες ότι με τον τρόπο αυτό αποκτά τον έλεγχο σε ένα νευραλγικό κομμάτι του δυτικόφιλου ιδιωτικού κεφαλαίου το κράτος που ελέγχεται από το φιλορώσικο πεντακομματικό καθεστώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μερικές αλήθειες για τα δάνεια με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ :
    1. δίνονται σε αυτούς που ούτως ή άλλως, έστω και με μεγαλύτερο κόστος θα έπαιρναν.
    2. Δεν πρέπει να έχει (μια μικρή επιχείρηση) ζημιογόνες χρήσεις (3 τελευταίες)
    3. Εννοείται ότι δεν πρέπει να είναι καταχωρημένες στον Τειρεσία
    4. Οι τράπεζες (ιδιωτικές κυρίως) δείχνουν απροθυμία να δεχτούν αιτήσεις δανείων ΤΕΜΠΜΕ και μάλον η Εθνική και η Αγροτική θα σηκώσουν και αυτό το βάρος, όπου γίνεται το αδιαχώρητο. Κατά τα άλλα τα αναίσχυντα ψευτρόνια ανακοινώνουν θριαμβικά την χορήγηση στην αγορά πακτωλού χρημάτων προς τους μικρομεσαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

    Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9:43
    Εντάξει μην ταράζεσαι .Πες μας όμως ποιά εφημερίδα θέλεις να αγοράζουμε για να ευχαριστηθείς ;

    Γίνατε ΑντιΑμερικανοί οι Δεξιάρες του Κερατά ;;

    Ξεχάσατε ότι την εποχή που μας πηδούσαν οι Τούρκοι στην Πόλη και στην Σμύρνη εσείς μας λέγατε για τον από .... Βορρά κίνδυνο ;;

    Ρε πως γυρίζουν οι καιροί !!!
    Οι Δεξιάρες του Κερατά ....ΑντιΑμερικανοί και ΑντιΚαπιταλιστές !!!!

    Ξεστραβώσου και διάβασε Hellenic-Carriers.com
    Οικογενειακή Ναυτιλιακή Εταιρία των Καραμανλήδων με τα πλοία να κυματίζουν σημαίες Λιβερίας και Μάλτας !!!
    Οι Εθνικόφρονες , Εθνάρχες , Εθνοσωτήρες .
    Για να μάθεις ότι ο πλουσιότερος πρωθυπουργός στην Ιστορία της Ελλάδας
    είναι ο Κ.Καραμανλής .

    Chief Engineer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 22 Δεκέμβριος 2008 9:43 μμ opoios den exei apopsi kanei sinexos copy-paste kante kati ekei re paidia mas exoume zalisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στοκ όψιον (stock option), όχι στοκ όψεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .
    Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. the Bloopers team

    22 Δεκέμβριος 2008 8:02 μμ

    Φιλαρακο θα περιμενα κατι πιο εξυπνο.Μην γινεσαι γιδα και αναμασας τα ιδια και τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση