GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό δορά προβάτου ο Βαρθολομαίος...

. Του Θωμά Ακρωτηριανάκη . Ακριβώς μια εβδομάδα πριν το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, δημοσιεύτηκε, στις 21 Ιαν. 2008, ένα σχετι...

.
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
.
Ακριβώς μια εβδομάδα πριν το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, δημοσιεύτηκε, στις 21 Ιαν. 2008, ένα σχετικό δημοσίευμά μου (δείτε το εδώ).
Προφανώς, λόγω του κλίματος, το δημοσίευμά μου αυτό παραήταν υπερβολικά επαινετικό για το Χριστόδουλο... Επίσης, απειροελάχιστα "πόνταρα" στο ο,τι, μήπως ο επαινετισμός του δημοσιεύματός
μου αυτού τον βοηθούσε στο να πει, έστω και ιδιωτικά, ότι συμφωνεί με αυτή την Ανακοίνωσι του Αγίου Όρους.
Ο Χριστόδουλος αρκετές φορές έβαζε το συμφέρον της αυτοπροβολής του, αντικειμενικά, πάνω απ' όλα (π.χ. επίσκεψί του στο Βατικανό). Και, γενικά, απέφευγε να κάνει αυτοκριτική, θεωρώντας ότι η αυτοκριτική θα του χαλούσε την αυτοπροβολή του.
Έτσι, αν και ποτέ δεν προσχώρησε εναντίον της Ορθοδοξίας συντασσόμενος με την παναίρεσι του φιλενωτισμού και του οικουμενισμού, όπως οι Αθηναγόρας, Βαρθολομαίος, εν τούτοις εξ αιτίας αυτού που λέω πιο πάνω, είχε παρεκκλίσεις και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν ένας Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Ήταν ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, που δεν ήταν Ορθόδοξος, εύχομαι και ο τελευταίος. Επειδή η Ορθοδοξία έχει χρωματική και γενική οξυδέρκεια και κινείται με τη βοήθειά της (το λέω λιγάκι αδόκιμα), ο Χριστόδουλος ήταν για την Ορθοδοξία κάπως αξιοποιήσιμος στην αντιμετώπισι του Φαναρίου, όπου, σήμερα,ο λύκος υπό δορά προβάτου, ο Βαρθολομαίος (επικεφαλής της αγέλης των λύκων είναι ο Πάπας, που, ο προηγούμενος, πολύ ευφυώς ποιών είδε ότι έφτασε η ώρα της νύξης επίπλαστης "αυτοκριτικής", για τις σταυροφορίες του 1204, όταν βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος, προετοιμάζοντας έτσι καλύτερα τις σταυροφορίες του του μέλλοντος).

Άλλωστε, άλλο οι λύκοι και άλλο ο ποιμένας που από υπερβολική τάσι αυτοπροβολής αντικειμενικά συνέβη κάποια στιγμή να εξυπηρετήσει τους λύκους και να βλάψει τα πρόβατα του, να τους προκαλέσει σύγχυσι και μετά, όταν το αντιλαμβάνεται, αποφεύγει να κάνει αυτοκριτική, και διευκρινιστική διαπαιδαγώγησι στα πρόβατα του, μήπως και χαλάσει η αυτοπροβολή του.

15 σχόλια

  1. Λογική ζωολογικού κήπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι παλαιοημερολογίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας δούμε και λίγο Λαντίνη : Ότι οι νεοέλληνες είμαστε ελληνοεβραίοι σημαίνει το εξής:ενώ λέμε και φωνάζουμε και κηρύχνουμε ότι είμαστε έλληνες, στην ουσία κινιόμαστε και υπάρχουμε και μιλάμε σαν να είμαστε εβραίοι, με την χριστιανική εβραιοθρησκεία σαν γνώμονα. Αυτή είναι η αντίφαση. Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση. Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Και το τελευταίο τούτο σημαίνει πολλά. Από το ελληνικό ερχόμαστε στο Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωυσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα άλλα και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα όνόματα….
    Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην τους ξέρει αυτούς τους Εβραίους; δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες , ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. Filolaos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τούρκος υπήκοος, ανθέλληνας Εβραιολάτρης χριστιανός, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θέλει τώρα να κυβερνά και στην Ελλάδα. Συνηθίσαμε ακόμη και αυτούς πού μας παρέδωσαν, με προδοσία τους, στην διοίκηση των Τούρκων το 1453 και καταράστηκαν την επανάσταση του 1821, να τους προσκυνάμε και να τους δίνουμε δις δρχ. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού δεν είμαστε υπερήφανοι ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά ταπεινοί και χαμερπείς όπως ο ανθελληνικός Εβραιολατρικός χριστιανισμός μας θέλει. Αυτός, ο πατριάρχης των Εβραιολατρών χριστιανών πουλά 34.740.000.000 (35 δις δραχ.) έκταση στην Θεσσαλονίκη και την μεταφέρει στην Τουρκία. Συναντά τους Μικρασιάτες σαν αλησμόνητες πατρίδες και όχι σαν υποδουλωμένες πατρίδες (Τούρκος είναι!). Αλλά και οι Μικρασιάτες αντί "να τον πάρουν με τις λεμονόκουπες", τον ακούν να λέει αερολογίες, όπως "δεν πρέπει οι άνθρωποι να είναι εθνικιστές (Ρόδος 2001)". Σαν δεν ντρέπεται ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΥΦΤΗΣ, ανθέλληνας εβραιολάτρης χριστιανός πατριάρχης. Δεν ντρέπονται και οι Μικρασιάτες, μάλλον η ΥΠΟΔΟΥΛΗ μοίρα τους, τους αξίζει! Ακόμη και στις ομάδες τους, τον Πανιώνιο και Ιωνικό έχουν πιο πολλούς νέγρους, Τούρκους, αλλοδαπούς παρά Έλληνες. Δύο φορές τους αξίζει η μοίρα τους.http://www.angelfire.com/planet/kolokotronis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι πολύ ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρωτηριανάκη, κόψε τα ληγμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αιντε αιντε..
    και εσυ είσαι υπό βορά κοράκου...
    τι λες ρε φίλε...Θωμα Ακρωτηρ..
    Πότε σε ειδε γιατρός για τελευταία φορά?
    Ελα πλάκα κάνω..αλλά δεν λέγονται τέτοια πράγματα για έναν ηγέτη της εκκλησίας σε μια δύσκολη περιοχή..
    Αν είναι ετσι όπως τα λες...τότε γιατί ο ίδιος ο χριστόδουλος ζήτησε ο Βαρθολομαίος να πραγματοποιήσει την επικηδεια λειτουργία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1/ Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα τοποθετεί ο προ τελευταίος και δικαίως αντιδρά ο τελευταίος χρήστης. Ο Χριστόδουλος δεν είχε εμπάθειες, γι'αυτό και το ζήτησε. Αναγνώριζε ότι το Πατριαρχείο είναι σε δύσκολη περιοχή και φυλάει θερμοπύλες. Ως εκεί το στηρίζω με την εθνική ευαισθησία που πρέπει να διακατέχει κάθε Ελληνα.

    2/ Παράλληλα συμφωνώ και με το αρχικό άρθρο αυτού του τόπικ, καθότι ο Βαρθολομαίος δεν επέδειξε το 2004 μακροθυμία και χριστιανική αγάπη, αλλά τοπικισμό, διεκδίκηση (νέες χώρες θυμηθείτε- τι θα πει ρε νέες χώρες !) μη χάσει το μπεζαχτά. Κάτω τα τραγιά που κοιτάνε να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη , σ'όποιον θώκο και αν βρίσκονται.


    3/Αυτά περί εβραιοχριστιανισμού που λες Φιλόλαε, μου κάνουν περιχαρακωμένα. Εγώ να δεχτώ ότι η δογματίλα του ιερατείου κουβαλάει πολλά εβραϊκά ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ένας λόγος που απέχω απ'τη θρησκεία), αλλά αν δεις επί της ουσίας τη φιλοσοφία του Χριστού, αν εστιάσεις σ'αυτήν ΜΟΝΟΝ και βάλεις στην άκρη τα όσα "τραβάει" ξωπίσω της σαν άδειοι τενεκέδες (που της πρόσδεσε το παπαδαριό) θα διαπιστώσεις πως απέχει μακράν του Εβραϊσμού. Κόντρα του πήγαινε. Γι'αυτό άλλωστε ο Χριστός τους μπήκε και στο ρουθούνι και επιδίωξαν τα φαρισαριά την ηθική και φυσική εξόντωσή του. Πέτυχαν τη φυσική. Ας μην παλεύουμε εμείς να εξοντώσουμε την ηθική. Ως Ελληνες απόγονοι εκείνων που μεταλαμπαδεύσανε τη φιλοσοφική διαδρομή ανά τον κόσμο, πρέπει να στεκόμαστε αντάξιοί τους και είτε είμαστε/νιώθουμε Χριστιανοί ή όχι, θα πρέπει σε πνεύμα ευρύνοιας (και όχι κολλημένο στα θρησκευτικά) ν'αναγνωρίζουμε ότι ο Χριστός ήταν μέγας φιλόσοφος, δάσκαλος και μύστης. Αυτό βέβαια ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση και συνάφεια έχει με τον Βαρθολομαίο. χεχ


    Αντικονφορμίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι ένα καλογέρι 17 ετών από την Ι. Μ. Εσφιγμένου. Ο Πατριάρχης είναι κατηραμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Yπάρχουν πέντε βασικές διαφορές μεταξύ αρχαιοελληνικής και Ιουδαιο-χριστιανικής "αλήθειας":1) Θεός εντός και εκτός κόσμου [Έλληνες],έναντι Θεού εκτός κόσμου, 2) εκούσια κάθοδος της ψυχής στο υλικό επίπεδο, έναντι ακούσιας πτώσησ της, 3) μετενσάρκωση της ψυχής μέχρι τελικής της εξιλέωσης, έναντι μιας και μοναδικής ενσάρκωσής της με ανταποδοτική κατάληξη στον παράδεισο ή στην κόλαση, 4) μη ανθρωποκεντρική δημιουργία (ο κόσμος δεν πλάστηκε για τον άνθρωπο), έναντι ανθρωποκεντρικής δημιουργίας,(ο κόσμος φτιάχτηκε για τον άνθρωπο) και 5)[: και σπουδαιότερον!] επιδίωξης ομαδικής ανέλιξης, έναντι ατομικής σωτηρίας", Αντ. Κονταράτου, "Η Αρχαιοελληνική Πρόκληση", σελ. 41, εκδ. "Γκοβότσης". Τα εντός αγκέλης, δικά μας. Ο συγγραφέας δηλώνει ξεκάθαρα Χριστιανός

    Δεν γίνεται, λοιπόν, να είναι κάποιος ΚΑΙ Έλληνας ΚΑΙ Χριστιανός, όπως οι Ρωμηοί και ο Ελληνο-Χριστιανισμός δηλώνουν. Είσαι υποχρεομένος, ω κάτοικε της Ελλάδος και καταγώμενε απ' αυτήν, να διαλέξεις, ΠΛΕΟΝ, "με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις": Μωυσής ή Όμηρος, Ηράκλειτος ή Χρυσόστομος, Ευριπίδης ή Εφραίμ ο Σύρος...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού όλοι τα αρπάζουν από παντού...Ας τα αρπάξουμε και εμείς!!!

    Ρίξτε μια ματιά φίλοι μου, αξίζει…Γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε λεφτά δύσκολα βγάζεις με παραδοσιακούς τρόπους!!!

    Για στοίχημα με μεγάλα κέρδη ρίξτε μια ματιά σε αυτό το blog!!!

    otherbet.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Re Akrwthrianakh epeidh mas ta xeis prhksei me tis ampelofilosofies kai ton ypotithemeno dogmatismo sou den travas kata to Agio oros na monaseis?

    sa de ntrepesai pou eipes oti pethane o Xristodoulos epeidh phge sto Vatikano

    ksekolla apo to kavouki sou epitelous kai des ti ginetai ston kosmo

    Apaiteis apo olo to sygxrono kosmo na symbibastei kai na zhsei me me ta protypa kai tis epitages ekeinwn pou exoun apotravhxtei apo ton kosmo kai prospathoun na mas peisoun oti to kanan gia to ofelos twn ypoloipwn pou zoun kai agwnizontai sthn koinwnia..

    Ftanei pia me thn gerontolagneia sou kai thn peri agiou orous ampelofilosofia kai ton dogmatismo pou omws kouventa den leei gia tis drassthriothtes twn...monaxwn ws real estate managers

    ante pia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από πότε οι Χριστιανοί δεν είναι Ελληνες;; Μήπως στραβά ξυπνήσατε ελληναράδες μου;; Είμαστε και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηλίθιες δογματίλες είναι αυτά.
    Ο ΕΛΛΗΝ είναι ΕΛΛΗΝ. Το τι θέλει να πιστεύει ως Ελλην, δικό του θέμα.

    Αυτό το Ελλην και Χριστιανός δε γίνεται είναι η βλακώδης καραμέλα που πιπιλάνε οι αρχαιόθρησκοι (ή "εθνικοί" όπως αυτοαποκαλούνται).

    Είναι σα να λέμε πως ο μαύρος Χριστιανός παύει να είναι μαύρος επειδή ασπάζεται το Χριστιανισμό. Ή ο Αριστοτελικός Τούρκος παύει να είναι τούρκος επειδή μελετάει, θαυμάζει Αριστοτέλη.

    Ή ο Αγγλος λάτρης του Ομήρου παύει να είναι Άγγλος επειδή δεν κολλάει αποκλειστικά και μόνο στον Σαίξπηρ.

    Ο Χριστός έδωσε ένα μήνυμα. Είχε και μια ατομική φιλοσοφία πολύ πιο κοντά στον Ελληνισμό απ'ό,τι έχουν κατανοήσει πολλοι΄...ελληναράδες εθνικοί. Είναι μια αδιαμφισβήτητα πανίσχυρη προσωπικότητα που έγινε και θρησκεία, σε τεράστιο πληθυσμιακό ποσοστό του πλανήτη, ΑΣΧΕΤΩΣ εθνικοτήτων. Η διδασκαλία του δεν πάει κόντρα στον Ελληνισμό και δεν είναι καθόλου άτοπο ένας Ελλην αν θέλει κι έτσι νιώθει, να δηλώνει και Χριστιανός. Αυτές οι μπούρδες που πασάρονται σαν φωτισμένη οπτική πραγμάτων, είναι τελικά εκ του πονηρού αφού διαιωνίζουν τη διάσπαση, και ενδίδουν στην αποσύνθεση αντί να προάγουν τη σύνθεση.

    Αντικονφορμίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντικονφορμίστρια,

    αφού πρώτα μεταφράσεις το όνομα σου στα ...ινδο-ευρωπαιο-φοινικικά, μετά μπορείς να μπεις και στην διαδικασία να αναζητήσεις το τι σημαίνει "Ελληνας". Μέχρι τότε, δυστυχώς, (αν επιθυμείς να ανήκεις στους "έξω-ύπνου"), ή ευτυχώς, (αν σε καλύπτει το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"), θα μπερδεύεις την βούρτσα με την ...ταβανόβουρτσα!
    Μήπως θα σου γίνονταν διαυγέστερα τα πράγματα, αν έβαζες ως data στον "επεξεργαστή" σου, ότι το "Έλλην" έχει, απο τον 4ο αι. π.Χ., ΚΑΙ φυλετική ΚΑΙ πνευματική διάσταση;
    Επίσης, ΕΜΕΙΣ, είμαστε
    Α(στερητικό!)-θρησκοι, οπόταν, ΟΧΙ αρχαιόθρησκοι, που μυρικάζεις. Για μας, "περιούσιος λαός" των
    Έξω-(απο δω!)-γήινων και
    "περιούσιος λαός του Θεού"
    Yeah!βέ, μπεεε και βρε, ένα και το αυτό. Understood, κι αντιλαβού, dearest dear;

    "Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία" απο τα Δόγματα.

    "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ, Ιδέες-Δόγματα κι Ανθρώπους-Δεσπότες".

    Αυτό είναι η Ελληνικότητα, απο το 776 π.Χ., έως και σήμερα. Όποιος δεν δέχεται ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ ως δεδομένο, δεν ασπάζεται, προκαταβολικά, καμιά γνώμη- δόξα- δόγμα, αλλά, ακούει τους πάντες και, μετά, ρωτάει τον εαυτό του για την Α-λήθεια, ("ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ"), ενώ, ταυτόχρονα, προτιμάει να πεθάνει παρά να προσκυνήσει άνθρωπο, -απο παπά μέχρι Αυτοκράτορα-, είναι Έλληνας, άσχετα αν είναι μαύρος, κόκκινος, κίτρινος, κόκκινος ή άσπρος.
    Η διαφορά του ελληνικού απο τους άλλους Πολιτισμούς είναι ότι ΑΦΟΜΕΙΩΝΕΙ και ΑΦΟΜΕΙΩΝΕΤΑΙ.

    Το κόλπο είναι, ότι εμείς σαν νυν Έλληνες, ήτοι: ΚΑΙ Έλληνες στο φύλο ΚΑΙ Χριστιανοί στο μυαλό, οφείλουμε να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, (κι ΟΧΙ, απλά, να ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ), την ελληνική ΚΑΙ την Εβραϊκή Ιστορία. Τότε και μόνον τότε, έχουμε ευχέρεια να συγκρίνουμε και δικαίωμα να κρίνουμε. Γιατί: - η Ιστορία είναι θετική επιστήμη! Απαιτεί έρευνα και απόδειξη, πριν αποκρυσταλλωθεί σε αυτό που σημαίνει το όνομά της ...ινδο-ευρωπαιο-κοκκινιστά: ΓΝΩΣΗ. (Απο το ασθενές θέμα α΄, β΄και γ΄πληθυντικού "ισ-" του "Οίδα" = γνωρίζω).


    "Πας μη Έλλην Βάρβαρος"
    +
    "Πας μη Χριστιανός Έλλην"
    => (τί;?;)

    Νά 'σαι καλά που "μας έφτιαξες" με τα "ηλίθιες δογματίλες" και "βλακώδης καραμέλα"!

    Καλό μήνα σε όλους!

    ΕΜΕΙΣ: Ελληνικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση