GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εδωσε 1.000.000 ευρώ για ένα portal...

...ο δήμος Αθηναίων. Τι λέει ο Νικήτας Κακλαμάνης; ... Ο Δήμος Αθηναίων έδωσε 942χιλ.ευρώ για ένα portal!!!! To cityofathens.gr κόστισε 942...

...ο δήμος Αθηναίων. Τι λέει ο Νικήτας Κακλαμάνης;
...
Ο Δήμος Αθηναίων έδωσε 942χιλ.ευρώ για ένα portal!!!!
To cityofathens.gr κόστισε 942χιλ ευρώ και κάτι ψιλά!
Είναι δυνατόν ένα site στημένο σε free open source CMS (Drupal) να πληρώνεται από τον κ.Κακλαμάνη σχεδόν 1εκ;
Αυτό το ερώτημα γενικεύεται τις τελευταίες ημέρες και τα επικριτικά σχόλια αυξάνουν στο διαδίκτυο - τα άλλα μέσα ενημέρωσης δυστυχώς σιωπούν.
.
Αρχικά το katagelies.gr είχε γράψει ειρωνικά (δείτε εδώ) για το θέμα.
-Το ΠΡΕΖΑ TV γράφει επίσης: "Απιστευτο κι'ομως αληθινο...Το ποσο των 942,105 euro, ξοδευτηκαν απο τον Δημο Αθηναιων και κατ' επεκταση απο το Ελληνικο Δημοσιο, για τη δημιουργια του site του Δημου Αθηναιων. Ναι καλα διαβασατε...Ο Δημαρχος της Αθηνας, κ. Νικητας Κακλαμανης,υπεγραψε χαρτι με το οποιο δινει απλοχερα σε καποιον "γαλαζιο κουμπαρο", το τεραστιο αυτο ποσο,για την δημιουργια του www.cityofathens.gr, ενα site το οποιο στη πραγματικοτητα θα μπορουσε να εχει εξαιρετικα μικροτερο κοστος.
Απαιτουμε απο την Ελληνικη Δικαιοσυνη να εξαιταστει ο τροπος αναθεσης της δημιουργιας του εν λογω site, αλλα να εξεταστουν και ολες οι αναθεσεις μικρων εργων τις οποιες εχει υπογραψει ο κ.Κακλαμανης...και κοστισαν "μεγαλα ποσα"...Με αλλα λογια...ζηταμε απο την Ελληνικη Δικαιοσυνη, επειτα απο τη δημοσιευση της εν λογω καταχρησης χρηματος απο τον κ. Κακλαμανη (ή οποιον αλλο πηρε την αποφαση να διαθεση τοσα χρηματα για ενα site) να γινει αρση απορρητου ολων των τραπεζικων του λογαριασμων, αλλα και να επανεξεταστουν ολες οι αποφασεις που εχει παρει κατα τη διαρκεια της θητειας του ως Δημαρχος".
.
-Το magicasland.com/ έγραψε: "Όταν κατάλαβα πως είναι αλήθεια, αρχικά σταυροκοπήθηκα και στη συνέχεια μούτζωσα την οθόνη μου. Σχεδόν 1.000.000 ευρώ ξοδεύτηκε για να δημιουργηθεί το Portal του Δήμου Αθηναίων που είναι στημένο στην open source πλατφόρμα Drupal. Κάποιοι φαίνεται πως έφαγαν με χρυσά κουτάλια… Μήπως ο Δήμος Αθηναίων ενδιαφέρεται να του πουλήσω ένα open source Wordpress; Θα το δώσω σε καλή τιμή, μόνο 500.000 ευρώ έτσι για το καλό του χρόνου…Αναρωτιέμαι σε αυτή τη χώρα κανένας δεν κάνει ενστάσεις όταν βλέπει τέτοιες γελοιότητες; Κανονικά έπρεπε να μας κάνει μήνυση η Ευρωπαϊκή Ένωση και να ζητήσει τα χρήματα πίσω".
.
-"Μιλάμε το ποσό είναι εξωπραγματικό - τέτοιο budget δεν έχουν project 10 φορές πιο μεγαλά απο το portal του δήμου Αθηναίων!" γράφει το javapapo.blogspot.
.
-"Η χλίδα να είσαι developer στην Ελλάδα. Στήνεις ένα site σε drupal, αλλάζεις το template, δείχνεις και πώς να το χρησιμοποιήσουν και τσεπώνεις σχεδόν ένα ΄μύριο ευρώ! Δεν με πιστεύετε; Εγώ ακόμη ελπίζω ότι δεν είναι έτσι και ότι το έργο περιλαμβάνει και άλλα πράγματα…" γράφει το vrypan.net
.
-"Πω πω μάσες.. ουσιαστικά μιλάμε για την http://www.cityofathens.gr/ έτσι; Και δεν έχει ούτε αγγλικά η σελίδα τους" τονίζεται στο insomnia.gr
.
-"Με λίγα λόγια: Ο Δήμος Αθηναίων σπατάλησε το ποσό των 942.105 ευρώ για την κατασκευή του portal cityofathens.gr, το οποίο είναι βασισμένο στην open source πλατφόρμα Drupal, ενώ και το theme του portal είναι μία απλή παραλλαγή του Aberdeen theme. Αν και στο site δεν φαίνεται τίποτα από αυτά, τα βλέπεις πολύ εύκολα στον κώδικα της σελίδας επιλέγοντας view > source code [αρκεί να έχεις κάποιες βασικές τεχνικές γνώσεις]." γράφει το xblog.gr
.
-"Σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτό το site;;; Είμαστε με τα καλά μας;" γράφει και το rec-on.blogspot.
.
Ποια εξήγηση δίνει ο Δήμος; Ότι τo συγκεκριμένo έργο αφορά την περίοδο 2004-2006. Και νομίζει ότι έτσι ...καθάρισε. (Διαβάστε αναλυτικά εδω). Είναι όμως ...απάντηση αυτή κ. Κακαλάνη για ένα τέτοιο κόστος;
α Οσο για την εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή (εδώ) γράφει:
"Η ΕΝΤΕΛΕΙΑ κατασκεύασε την δικτυακή πύλη (web portal) του Δήμου Αθηναίων η οποία τέθηκε σε λειτουργία beta την 5η Νοεμβρίου 2007. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο έργο καθώς υπήρχαν ιδιαίτερες προδιαγραφές. Η πύλη δομήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε πληροφορία να είναι εύκολα προσβάσιμη με τον ελάχιστο κόπο. Η πληροφορία που καταχωρήθηκε το τελευταίο δίμηνο ξεπέρασε τα 3500 άρθρα, πολλά από τα οποία ανήκουν σε πολλαπλές κατηγορίες. Η κατασκευή του portal βασίστηκε στην πλατφόρμα Drupal, η οποία είναι το καλύτερο CMS σήμερα."

47 σχόλια

  1. index

    Ο Δήμος Αθηναίων είχε από το 2000 δική του ολιγομελή υπηρεσία, ένα πολύ μικρό team 3-4 εξειδικευμένων ανθρώπων οι οποίοι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ το σαιτ και που μέχρι πρόσφατα έκαναν αυτή τη δουλειά χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις, αντιθέτως μάλιστα αναλάμβαναν αντίστοιχα έργα για λογαριασμό άλλων Δήμων της χώρας με οφέλη για τον Δήμο της Αθήνας.

    Προφανώς πρόκειται για τον γνωστό σε όλους μας νεοφιλελεύθερο οίστρο να φάνε κάτι οι κολλητοί του κόμματος με την υπόνοια της μίζας να πλανάται γενικώς πάνω από κάθε νεοδημοκρατική δραστηριότητα.

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GEIA SOY MWRH SKATATOPOUSTARA KAKLAMANH ESY KAI H KWLOTRYPIDA SOY OLA TA ROYFAEI......AKOMA DEN MA8ATE OTI OI GYFTOSKOPIANOI XRHSIMOPOIOYN LINUX SE OLA TA EREYNHTIKA KAI DIOIKITIKA KENTRA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. index

    Σας πληροφορούμε ότι τα 3500 άρθρα που διατείνεται ο εργολάβος ότι γράφτηκαν... ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ!!!

    Δεν υπήρχε λόγος να γραφτούν ξανά γιατί το παλιό σάιτ του δήμου τα κρατούσε με τον ίδιο τρόπο που κρατάμε και εμείς τα αρχεία μας: SQL βάση δεδομένων σε rackmount servers 19ιντσους των 2U, πιο συγκεκριμένα ο δήμος τα κρατούσε σε MYSQL πάνω σε linux.

    Μια ανάκληση από τη βάση και... Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, μπορείς να λες ότι δακτυλοχτυπήθηκες για 3500 άρθρα!

    Είδατε ότι ξέρουμε;

    Ψεύτες και κλέφτες!

    Ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνατε,
    ξέρουμε με ΠΟΙΟΥΣ το κάνατε,
    ξέρουμε ΠΟΤΕ το κάνατε,
    ξέρουμε ΓΙΑΤΙ το κάνατε,

    αλλά δεν μάθαμε ακόμα ΠΟΣΑ φάγατε
    ...όμως που θα πάει κι αυτό...

    SNB
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. index

    Να έχετε τη κατάρα του SUSE και της mySQL που τρέχατε τόσα χρόνια στα μηχανάκια σας.

    Kernel panic ρε καθάρματα!
    Να πέφτει σε loop η βάση σας και να σας βαράει συνεχώς Κernel panic!


    Ε, Ψιτ!
    Να το δώσω και σε κάτι καλά γκρουπάκια που ξέρω για τα περαιτέρω χρειαζούμενα;;;

    VG
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. index

    Για μια ακόμα φορά η Ελλάδα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά επί πολλά χρόνια τώρα.

    Ροκανίζει Ευρωπαικά προγράμματα χωρίς ουσιαστικό όφελος για την υποδομή, για την οικονομία και για το μέλλον της χώρας.
    Το χειρότερο πάντως δεν είναι αυτό, αλλά το ότι ελάχιστοι στενοχωρούνται με αυτά που συμβαίνουν λες και τα χρήματα είναι απεριόριστα και για εφήμερη μόνο χρήση.

    Τι να πει κανείς...
    Ντροπή μας!

    KL
    bloopers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για μια στιγμή! εδώ μας λένε ότι φταίνε (ως συνήθως) οι (η) προηγούμενοι
    http://www.cityofathens.gr/enimerosi-anakoinosi-gia-portal-toy-dimoy-athinaion-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε και ξαναδιαβάστε και μην βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα που θυμίζουν "δημοσιογραφίσκους" της κακιάς ώρας.
    Η Εντέλεια πήρε το έργο, υπό την "εποπτεία" της Δ/νσης Μηχανογράφησης του Δήμου για 45.000 ευρώ, και έφτιαξε ένα καινούργιο site.
    To ποσό "μαμούθ" το πήρε κάποια άλλη εταιρία... Ποιά ήταν? και γιατί δεν συνεχίστηκε το έργο που είχε κάνει η εταιρεία αυτή με επέκταση της σύμβασης; Mήπως έκλεισε το μαγαζί ή ζητουσε άλλο 1.000.000 ευρώ; Ποιοί "κουμπάροι" φάγανε τότε το 2003?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο φασίστας Νικήτας Κακλαμάνης το ίδιο έκανε και στο πρωηγούμενο υπουργείο, όταν τα ναρκωτικά γέμιζαν την Ελλάδα. Ένας άχρηστος φασίστας ήταν και εκεί που την ανωμαλία την έκανε τρόπο ζωής. Δυστυχώς οι ξεφτίλες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΛΑΟΣ, μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eαν ψαξει καποιος τα εργα και τις υπογραφες των ΔΗΜΑΡΧΩΝ σε ολη την Ελλαδα δυσκολο θα κρατησει εστω και ενα εξω απο το κελι της φυλακης
    ΜΑΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον δήμο του δήμαρχου της ανωμαλίας, Βάσει στοιχείων της απογραφής του 2001, οι αλλοδαποί που απογράφηκαν στον Δήμο της Αθήνας ανέρχονται στο 22% του συνολικώς απογραφέντος πληθυσμού. Σε λίγο θα ψηφίζεται από αυτούς και θα διώξουν τους έλληνες από εκεί. Μόνον οι ανθέλληνες βουλευτές θα κατοικούν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φυλακή το κάθαρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μηπως η εταιρεια πληρωθηκε κανονικα και τα επι πλεον χρηματα ειναι σε αλλες τσεπες ???
    ΜΗΠΩΣ ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν αύριο έφευγαν όλοι οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα:
    -Πτώση κατά περίπου 35% της βαριάς εγκληματικότητας. (Αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό).
    -Μείωση κατά 40% του πληθυσμού των φυλακών. (Κέρδος δημοσίου για παροχές κοινωνικές σε φτωχούς Έλληνες και συντάξεις).
    -Μείωση της μαύρης εργασίας. (Κέρδος δημοσίου για παροχές κοινωνικές και συντάξεις)
    -Μείωση του παραεμπορίου. (Κέρδος δημοσίου για παροχές κοινωνικές και συντάξεις)
    -Μείωση της ψαλίδας κέρδους μεταξύ χωραφιού και πώλησης σε αγορές. (Κέρδος φτωχών κοινωνικών ομάδων ελλήνων).
    -Μείωση τν δαπανών για υγειονομική κάλυψη μεταναστών, οι οποίοι υποασφαλίζονται. (Κέρδος δημοσίου για παροχές κοινωνικές σε φτωχούς Έλληνες και συντάξεις).
    -Όφελος από αναδιανομή του εισοδήματος των φτωχότερων Ελλήνων. (Αίσθημα ασφάλειας στα γηρατειά τους, στον ελληνικό λαό).
    -Μείωση των κινδύνων από την δημιουργία συμπαγών εθνοτικών κοινοτήτων στο εσωτερικό της χώρας οι οποίες προέρχονται από όμορα κράτη. (Αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό).
    -Μείωση του κινδύνου ανάπτυξης του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην χώρα. (Αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό).
    -Αύξηση του κινήτρου των εργοδοτών για εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας. (Κέρδος σταθερής βιομηχανικής ανάπτυξης της Ελλάδας).
    -Αύξηση της κοινωνικής συνοχής. (Αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό).
    -Αποφυγή προβλημάτων εθνικής ταυτότητας και «πολυπολιτισμικών» πειραματισμών οι οποίοι, όπου εφαρμόσθηκαν στην Ευρώπη, κατέληξαν σε ... τραγωδία! (Αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό).
    - Λιγότερη ανεργία στους νέους Έλληνες. (Κέρδος δημοσίου για παροχές κοινωνικές σε φτωχούς Έλληνες και συντάξεις).
    - Αύξηση της αμοιβής των εργατών, λόγω μικρότερης ανεργίας. (Κέρδος δημοσίου για παροχές κοινωνικές σε φτωχούς Έλληνες και συντάξεις).
    - Σταθερότερες θέσεις εργασίας, στους έλληνες εργάτες, χωρίς εκβιαστικές απολύσεις που στις θέσεις αυτές παίρνουν πάμφθηνους λαθρομετανάστες. . (Κέρδος δημοσίου για παροχές κοινωνικές σε φτωχούς Έλληνες και συντάξεις).
    - Θα υπήρχαν τόσα ξενοίκιαστα διαμερίσματα, που το ενοίκιο θα ήταν υποφερτό για κάθε φτωχό έλληνα στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδος και άστεγοι Έλληνες, δεν θα υπήρχαν στην Ελλάδα.
    - Τα ναρκωτικά που φέρνουν οι αλλοδαποί δεν θα υπήρχαν και δεν θα ήταν η Ελλάδα πρώτη χώρα με ναρκωτικά στην Ευρώπη, αν μη στον Κόσμο, εξ αιτίας των λαθρομεταναστών. Φιλόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τον αμέσως προηγούμενο: αν έφευγες εσύ από τη χώρα θα είχαμε μείον ένα φασιστρόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το όραμά μας σαν δημαρχία ανωμάλων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για τους μετανάστες :
    Σχεδιάζουμε μια Αθήνα στην οποία το ελληνικό δένει αρμονικά με το διαφορετικό των 22% λαθρομεταναστών, μια πόλη στην οποία τα παιδιά μας μιλούν την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της κατανόησης και των κοινών στόχων, σε γκέτο για κάθε εθνικότητα.
    Μετατρέπουμε την Αθήνα σε πολύ-πολιτισμική μητρόπολη του κόσμου.

    Κακλαμάνης (τρίτο φύλο)
    (Από το ίδιο πορτάλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν έφευγες εσύ από τη χώρα λαθρομετανάστη 9.03 θα είχαμε μείον ένα κάθαρμα στην χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδώ μας κατάντησαν τα "ελληνικά" φερέφωνα της αμερικάνικης Νέας Τάξης.
    Να φοβόμαστε να μιλήσουμε για τη ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ της χώρας μας.
    Να κλειδαμπαρωνόμαστε από νωρίς στα σπίτια μας - χωρίς να είμαστε σίγουροι για τη σωματική μας ακεραιότητα.
    Να ανεχόμαστε τις ορδές των βαρβάρων που κατέκλυσαν το σύμπαν και αγοράζουν ακίνητα, στήνουν μαγαζιά και διεκδικούν και "δικαιώματα" μετατρέποντας τις γειτονιές μας σε γκέτο.
    Να υπομένουμε κάποιους λαθροεισβολείς γκασμάδες (Καπλάνι -δες) που υπό τη σκέπη των ντόπιων ισχυρών αφεντικών τους Λαμπράκη Μπόμπολα Τεγόπουλο, Βαρδινογιάννη, βυσσοδομούν καθημερινά από τις εφημερίδες και το ιντερνετ κατά της χώρας μας και των Ελλήνων.
    Να ξοδεύουμε εκατομμύρια Ευρώ για να κτίσουμε εγκαταστάσεις υποδοχής λαθρομεταναστών στη Σάμο και αλλού, όταν λείπουν σχολεία και νοσοκομεία για τους συμπατριώτες μας Έλληνες.
    Να χρηματοδοτούμε ύποπτες ΜΚΟ με πακτωλό χρημάτων για την "υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων" των Αλβανών και άλλων λαθραίων που έκατσαν στο σβέρκο μας απρόσκλητοι.
    Στις επόμενες εκλογές θα τους δώσουμε και εκλογικά δικαιώματα.
    Για να φανεί πραγματικά ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ.
    Έλληνες ξυπνήστε και βγείτε στους δρόμους. Η χώρα μας βρίσκεται σε διαδικασία ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.
    Αύριο θα είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ειναι ασχετο με το ποστ,αλλα μετα το χτεσινο γκαλοπ της ΜΕΤΡΟΝ,πρεπει να καταλαβουν ολοι οτι ο λαος δεν ανεχεται πια τα μισα λογια,την κοροιδια,τα θεματα κατω απο το χαλι και ολα εκεινα που διαμορφωσαν μεχρι σημερα τις πολιτκικες αποφασεις ολψν των κομματων μετα την μεταπολιτευση.
    Ας παψουν να μας θεωρουν καφρους ολοι τους.
    Καταλαβαινουμε τι γινεται και γιατι γινεται.
    Και κανεις τους δεν παιρνει συγχωροχαρτι.Επι τελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Entometaksi to site einai teleiws tis plakas.

    To search engine de vriskei tipota!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αντε πάλι οι bloopers φάγανε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεστε δελτιο Δημου που ουσιαστικα τα ρίχνει στην Ντόρα αλλά δεν λεει ποιος ανελαβε το εργο του ενος εκατομμυριου:
    http://www.cityofathens.gr/enimerosi-anakoinosi-gia-portal-toy-dimoy-athinaion-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο άνθρωπος είπε ότι "δεν έχει πολλά να πει, έχει πολλά να κάνει". Ε, λοιπόν ξεκίνησε να τα κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο έργο καθώς υπήρχαν ιδιαίτερες προδιαγραφές. Η πύλη δομήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε πληροφορία να είναι εύκολα προσβάσιμη με τον ελάχιστο κόπο. "


    Χαχαχαχα!!! To drupal εκτος απο free ειναι και πανευκολο να κανεις ιστοσελιδα.Δεν χρειαζεσε καν προγραμμα. Κατεβαζεις μια φορμα που απλα την συμπληρωνεις με τα στοιχεια που θες!!Quite simple.

    Προφανός αυτα τα φράγκα πήγαν 'σε καλή μερια'!!!!

    Υ.Σ. Προς Δημο Αθηναίων: Με 100.000 ευρω σας την κάνω εγω την ιστοσελίδα με τζαμπε συντήρηση για 2 χρόνια!!Στείλτε email gia prosfora sto: mexetegiamalaka?@aeisixtir.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν ξέρω ποιος φταίει η Ντόρα ή ο Κακλαμάνης, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε για να τους γαμήσουμε όλους αυτούς τους πούστηδες. Δεν μπορεί να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 10.05

    Εσύ που μιλάς για φαγητό να πας να γαμηθείς μαλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφού το έργο το προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας και ο διαγωνισμός έγινε το 2004 ποιός ήταν υπεύθυνος;
    Ποιά ήταν κυβέρνηση τότε;

    Ο Δήμος τίποτε δεν είχε να κάνει με τον προϋπολογισμό του τότε έργου. Η ΚτΠ τον αποφασίζει και τότε και τώρα.

    Και η επιτροπή αξιολόγησης δική της είναι.

    Το έργο το κέρδισαν τότε οι Greek Geeks μαζί με την Singular. Για να δείτε πως ήταν τότε το site πηγαίνετε εδώ:
    παληό Portal

    Τα 45 χιλιάρικα που έδωσε τώρα ο Δήμος για το face lifting λογικά ακούγονται. Πρόστεθηκε και κάποιο περιεχόμενο.

    Επίσης, εκείνη την εποχή υπήρχε η τάση τα έργα να βγαίνουν γρήγορα και να τελειώνουν όπως-όπως για να προλάβουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το 1 εκατομμύριο του 2004. Το θέμα είναι αν και τότε η κοστολόγηση ήταν σωστή για τον όγκο της δουλειάς που απαιτούνταν (+ hardware).
    Η Ντόρα τι δουλειά είχε όμως;

    Αλλά γιατί φωνάζετε όταν και σήμερα τα έργα της ΚτΠ για τα portal των Δήμων βγαίνουν στα ίδια ανάλογα υψηλά ποσά;

    Για δείτε ότι το portal του Δήμου Δράμας έχει προκηρυχθεί στις 320 χιλιάδες χωρίς ΦΠΑ:
    Προκήρυξη Portal Δήμου Δράμας

    Αυτά τι είναι, πολλά ή λίγα;

    Και αποκλείεται να γίνει με open source, επομένως γενναία η απόφαση του Δήμου (της ΔΑΕΜ δηλαδή) να προχωρήσει με open source.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το έργο το κέρδισαν τότε οι Greek Geeks μαζί με την Singular.
    Την Singular των εβραίων της Μαρφίν. Πολλά έφαγαν ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για τον αμέσως προηγούμενο: αν έφευγες εσύ από τη χώρα θα είχαμε μείον ένα φασιστρόνι.9:03

    Από πότε ρε βρωμερέ φασίστα 9:03 πμ, που έχεις στην δουλεψή σου λαθρομετανάστες, σαν τον φασίστα φίλο σου τον Μαγγίνα με τους λαθρομετανάστες κα ι τον Δημητράκη, είναι φασίστας ένας φτωχός έλληνας που δεν θέλει τους λαθρομετανάστες σου. Πρόστυχε 9.03

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αλλού γράφετε 942, 105 και αλλού περίπου 1.000.000 ευρώ. Ελέγξτε προσεκτικά την πληροφορία σας και τους αριθμούς που δημοσιεύετε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να ζητήθηκε από εταιρεία αυτό το ποσό για κατασκευή ενός portalκαι οι αρμόδιες υπηρεσίες να το κατέθεσαν. Για όνομα του Θεού! Κοινή λογική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΑΡΑ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΕΔΩΣΕ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ CMS PORTAL ΤΟ DRUPAL
    (Drupal is a free software package that allows an individual or a community of users to easily publish, manage and organize a wide variety of content on a website....)
    ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ (DDOS ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΙΟΥΣ) ΩΣΤΕ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ?????!!!!! ΤΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ... ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα φιλαράκια του οι αδελφές εισαγγελείς τον καλύπτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φάγανε από το portal...
    Φάγανε από τα links...
    Φάγανε....
    Φάγανε....

    http://hellas-fos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ!!!
    ΜΕ 1.000.000 ΣΕ ΕΠΕΡΝΑΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ...
    ΚΑΙ ΕΣΥ TA ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΩΛΟSITE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΞΩΓΑΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΓΝΩΣΤΗ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΡΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΡΙΑ, ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΥΤΟΥΝΖΗ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Aparadektos KAI aftos o galazios pou to epeze "Agia Peristera"!!!!!!
    Telika apogoitefse tous pantes me ta aniparkta erga tou kai genikotera thn afaneia kai apousia tou apo thn epikerotita!
    Telika Yparxei Dimarxos??????
    Kai apo oti blepoume h sinitheia den kobete kai edw...trwne ta lefta mas kai to pezoun kai KRITES...tou PASOK!!!
    100000000000 FORES KALYTERA PASOK !!!
    Edo den kseroume pia posa skandala tha ksefitrosoun kathimerina me aftous!
    ANIKANOI KAI KLEFTES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. RE PAIDIA TI GINETE EDO STO ELLHNISTAN ???

    MOY 8YMIZEI KRATOS THS LATINIKHS AMERIKHS.

    EKTOS THS XOYNTAS POY KATOIKOEDREYEI EKEI KATO EXOYME OLA TA YPOLOIPA POY EXOYN KAI AYTOI EKEI.

    DIAF8ORA KAI AGIOS O 8EOS.
    ROYSFETIA THS POYTANAS TO KAGGELO.
    KLEPSIMO.

    TELIKA OI YPOPSIFIOI STIS EKLOGES
    8A PREPEI NA GRAFOYN ANTI TOY (YPOPSIFIOS BOYLEYTHS)
    NA GRAFOYN
    (YPOPSIFIOS KLEFTHS)
    ETSI EXOYME KATANTHSEI SE AYTON TON XORO.
    OLOI PANE NA TA KONOMISOYN ME KAPOIES EKSERESEIS POY EINAI PARA LIGES.

    NOTE
    ====
    SE KAPOIA SYZHTHSH METAKSI IATRON GYNAIKOLOGON PAIZONTAS TENIS.

    ...... EROTHSH
    POSA PERNEIS GIA NA KSENENNHSEIS
    ...... APANTHSH
    3000 EVRO

    RE EISAI MALAKAS
    EGO KATO APO 6000 DEN KATEVENO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ε ρε πόσες Ολγες και Τζούλιες και Σάσες πηδήξανε με το 1 εκ...εκτος κι αν έχουν άλλες προτιμήσεις, όπως του δημάρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ξυπνήστε μαλάκες.

    Και την υψηλή επισκεψιμότητα που παρουσιάζει το πόρταλ από σήμερα θα την παρουσιάσουν ως επιτυχία τους και θα εισπράξουν και μπόνους άλλα τόσα.

    Ναι, πηγαίνετε να δείτε το πόρταλ....κλικ και τάληρο (χιλιάδες ευρώ) γι αυτούς.

    Της πουτάνας γίνεται... ο κλέψας του κλέψαντος των δημοσίων ταμείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ο κακλαμανης ειναι κυριολεκτικα και μεταφορικα μεγαλος πουστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τώρα άμα του πω να πάρει τον πoύλο θα παρεξηγηθεί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Κλέψας του Κλέψαντος...

    Ω, ρε γλέντια!!!!!!!!!

    Πλήρωναι μαλάκα Ελληνικλέ λαέ για την μεγάλη μάσα των καθικιών αυτών!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΖΗΛΕΨΕ Ο ΠΑΣΟΚΟΣ Ο ΒΡΥΩΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΤΑ ΕΤΡΩΓΕ Ο ΙΔΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το €1M είναι για προηγούμενο έργο του Δήμου Αθηναίων και μάλιστα την εποχή των ΟΛυμπιακών Αγώνων. Στη συνέχεια ο ΔΑ επί Κακλαμάνη αποφάσισε να αλλάξει το portal και έδωσαν €45.000 στη ΔΑΕΜ, η οποία συνεργάστηκε με την Entelia για τη νέα μορφή του portal που πλέον χρησιμοποιεί το open source Drupal. Στη συνέχεια ο ΔΑ έδωσε άλλα €45.000 για τη συντήρηση του portal.

    Πιστεύω ότι με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο στη συγκεκριμένη υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο λογιστης Τασος Σιδηροπουλος στην Βεροια ειναι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ. Ενημερωστε
    φιλους σας στην Βεροια για να μην καταστρεψει και αλλους πελατες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. O malakas pou anefere th le3h FASISTAS sta
    sxolia kala 8a kanei na paei kanena IRC na paristanei ton omorfo me thn emfuth pane3upnada tou (oxi pros 8eou .. den einai wikipedia troll). Mathane oloi twra kai prospa8oun na klevoun thn sumpa8eia tou ka8e light-anagnwsth forwntas antifasistika tagierakia sta legomena tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παγκακια Κε Δημαρχε././././././././.Πυρικαυστη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση