GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ Βενιζέλου...

. Του Θωμά Ακρωτηριανάκη . Διάβασα από το www.oakke.gr την "Ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα", όπου πρόσεξα ιδια...

.
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
.
Διάβασα από το www.oakke.gr την "Ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα", όπου πρόσεξα ιδιαίτερα το εξής σημείο της ανακοίνωσης αυτής:
"(...) ο κρυφός αρχηγός του "όλου" ΠΑΣΟΚ,o ραδιούργος Λαλιώτης,που ετοιμάζει τη διαδοχή του Παπανδρέου."
Η "κομμουνιστική" ομαδούλα αυτή, η ΟΑΚΚΕ, έχει πιο αμερικανόδουλη γραμμή κι απ' το Μητσοτάκη, και είναι (αντίστροφα) "διδακτική". Επίσης, δεν αυτολογοκρίνεται στο να δίνει πληροφορίες...
Γι' αυτό επηρεασμένος από αυτόν τον πιο πάνω "χρησμό" της, αρχίζω να αμφιβάλλω για την όρθότητα όσων έγραφα στο δημοσίευμά μου της 21ης Σεπτ.2007 (δείτε εδώ) και αρχίζω να κλίνω υπέρ της εκλογής Βενιζέλου στην αρχηγία ΠΑΣΟΚ.

7 σχόλια

  1. Για την περιπτωση του κυριου Ακρωτηροπαπαρακι..ισχυει η λαικη παροιμια :"μαθανε οτι γ...... πλακωσανε και οι γυφτοι" Ο καθε πικραμενος αμολα την παπαρα του και οτι βγει.Εισαστε στελεχος του ΠΑΣΟκ κυριε,ψηφοφορος,φιλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόσπασμα από το (νέο – νέο) βιβλίο νεοελληνικής ιστορίας του 2017

    Σύντομο βιογραφικό του ήρωα της επανάστασης του 2007
    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγγέλης Τούρκογλου και το παρατσούκλι Βαγγέλας ο Τουρκόσπορος ή Αρχικλεφτόπουλο ) ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της Επανάστασης του 2007.

    Τα παιδικά χρόνια
    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957.
    Εγγονός ενός ντόπιου κλέφτη, είχε έφεση στη θρησκεία και σε μικρή ηλικία στάλθηκε από τους γονείς του στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου για την εκπαίδευσή του. Εκεί άλλωστε οφείλονται οι δεσμοί, τα χρέη και οι υποχρεώσεις που συνεχίζει να έχει στην εκκλησία και τον κλήρο. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών έγινε μοναχός και λόγω της αφοσίωσής του στη χριστιανική πίστη, της ιδιοσυγκρασίας του, της επιμονής του καθώς και του ύπουλου χαρακτήρα του έγινε πολύ γρήγορα διάκος, όμως επίσης πολύ γρήγορα τα παράτησε γιατί του είπανε ότι άμα θέλει να δει χαίρι στην πολιτική πρέπει να ξετακιμιάζει σιγά σιγά με τους παπάδες αφού φροντίσει όμως πρώτα να σιγουρέψει ως μελλοντικούς πελάτες. Η λαϊκή παράδοση αναφέρει πως όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν μοναχός, ένας Τούρκος πασάς πήγε στο μοναστήρι με τα στρατεύματά του και εντυπωσιάστηκε απ' την εμφάνιση του νεαρού μοναχού. Ο Διάκος προσβλήθηκε απ' τα λεγόμενα του Τούρκου και μετά από καβγά τον σκότωσε. Άλλωστε πάντοτε ο Βαγγέλης ήταν γνωστός για το αψίθυμο του χαρακτήρα του. Εξ αιτίας αυτού του περιστατικού αναγκάστηκε να φύγει στα κοντινά βουνά και να γίνει κλέφτης. Ιδιότητα την οποία διατήρησε και ανέπτυξε καθ'όλη την διάρκεια της ζωής του κατορθώνοντας τελικά να εξελιχθεί σε σπεσιαλίστα του είδους.
    Όμως και τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν ατάραχα. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στις γειτονιές της συμπρωτεύουσας όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα και ανδρώθηκε για την μετέπειτα λαμπρή του πολιτική σταδιοδρομία, διαβάλλοντας, κατασυκοφαντώντας, ρουφιανεύοντας και καταστρέφοντας ότι έφτιαχναν τα υπόλοιπα παιδάκια με χαρακτηριστικό επεισόδιο αυτό που συνέβη όταν ήταν δώδεκα περίπου ετών οπότε και αφού έβαλε δυό-τρεις κολλητούς του να χειροδικήσουν εις βάρος συνομήλικου του, του είπε «άντε γ.. ρε μαλακισμένο, εγώ είμαι ο αρχηγός σε αυτή τη γειτονιά και γύρνα σπίτι σου μη σου γ… ολόκληρο το σόι».

    Τον Σεπτέμβριο του 1974 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος δεκάδων ενώσεων γιατί από μικρός ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν φιλόδοξος, δολοπλόκος και τεμπελάκος βάζοντας τους άλλους οπλαρχηγούς και τα μαθητευόμενα κλεφτόπουλα να τρέχουν για πάρτη του. Το 1978 αποφοίτησε από τη Νομική και ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου υπηρετώντας τους μεγαλοτσιφλικάδες του τόπου και του εξαπατώντας τον απλό και ανυπεράσπιστο λαό.

    Στην Φιλική Πασοκική Εταιρεία μυήθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 1993 με την εκλογή του ως βουλευτή Θεσσαλονίκης, μιας και τότε του είπαν οι μεγαλοτσιφλικάδες κολλητοί του ότι άμα θέλει να ανελιχθεί γρήγορα στην πολιτική θα πρέπει να ανακατατευτεί με την συγκεκριμένη Φιλική Πασοκική Εταιρεία, να κάνει υπομονή και όταν έρθει η ώρα να την κάνει κουλουβάχατα και να την κυβερνήσει.

    Κλέφτης και αμαρτωλός
    Αρχικά κλέφτης υπό την εξουσία διαφόρων αρχι-καπετάνιων της Θεσσαλονίκης διακρίθηκε σε διάφορες συγκρούσεις με τους συναγωνιστές-συνυποψηφίους του . Υπήρξε αμαρτωλός για πέντε χρόνια στο στρατό του Αλί-Μπακατσέλου Πασά, στην συνέχεια έγινε καπετάνιος μιας μονάδας αμαρτωλών στη Εύβοια, για άλλα πέντε χρόνια πρωτοπαλίκαρο μεγαλοτσιφλικάδων και μεγαλοεκδοτών της πρωτεύουσας ενώ στα χρόνια που ακολουθούν και που καταλήγουν στην Επανάσταση του 2007 είχε φτιάξει τη δική του ομάδα εκσυγχρονιστών κλεφτών και όπως πολλοί άλλοι καπεταναίοι κλεφτών και αμαρτωλών έγινε σεσημασμένο και σημαίνον μέλος της Φιλικής Πασοκικής Εταιρίας.
    Τον Απρίλιο του 1996 σε συνεργασία με άλλους οπλαρχηγούς και χρησιμοποιώντας την σαν ορμητήριο, επανακατέλαβε το φρούριο της Θεσσαλονίκης δίνοντας πολλές νικηφόρες μάχες, κατέλαβε την γέφυρα της Αλαμάνας, ενώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την αναβάθμιση και αναθεώρηση της πολιτιστικής, πολιτική, αθλητικής κλπ, κληρονομιάς μας κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής προετοιμασίας,
    έχτισε πέντε άχρηστες γέφυρες, τρία Ολυμπιακά στάδια, ενώ έδωσε μάχες για να αγοραστούν με κρατικά λεφτά όλες οι σαβούρες που είχαν για σπρώξιμο οι δεκάδες φίλοι του, από καλλιτέχνες και εργολάβους μέχρι απατεώνες-τυχοδιώκτες του κερατά.

    Το άδοξο τέλος
    Μετά από το ξέσπασμα των εχθροτήτων ύστερα από την βραδιά της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης και ύστερα από την βαριά ήττα της Φιλικής Πασοκικής Εταιρίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι ένας ντόπιος καπετάνιος και φίλος ο Ανδρέας Λοβέρδος οδήγησαν ένα απόσπασμα μαχητών στο Ζάππειο με σκοπό την πραξικοπηματική κατάληψη της ηγεσίας της Φιλικής Πασοκικής Εταιρίας οπότε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι «διεκδικώ την αρχηγία της Εταιρίας». Την εν λόγω δήλωση έκανε αιφνιδιαστικά και ζωντανά (το ζωντανό) σε όλα τα Megaάλα τηλεοπτικά κανάλια των μεγαλοτσιφλικάδων της μικρής αυτής χώρας. Στις 19 Σεπτεμβρίου του μετά από τρεις ημέρες άγριας μάχης από σπίτι σε σπίτι, γραφείο σε γραφείο και στούντιο σε στούντιο, η ομάδα του αρχικλέφτη - πραξικοπηματία Βενιζέλου έπεσε στα χέρια του οπλαρχηγού Γιωργάκη ο οποίος αν και αγαθός και απονήρευτος άνθρωπος δεν ήταν τόσο βλακόμουτρο όσο κάποιοι ήθελαν να νομίζουν, και την είχε ψιλιαστεί την δουλειά, αλλά επειδή όπως είπαμε ήταν καλός άνθρωπος αλλά όχι και μαλάκας, άφησε τον Βενιζέλο και τα παλικάρια του να εκτεθούν, να γίνουν κατάπτυστοι και ρόμπες ξεκούμπωτες live στα μάτια του ελληνικού λαού και με αυτόν τον τρόπο να τελειώνει με δαύτους, γιατί όπως είπαμε ήταν αγαθός άνθρωπος -και φιλόζωος- και δεν του πήγαινε να βάψει τα χέρια του με αίμα (παρ’όλο που εξ αιτίας τους γινόταν εκείνος σκοπίμως ρόμπα και εμφανιζόταν μικρός στα μάτια του ελληνικού λαού)
    Σύμφωνα με μαρτυρίες, βλέποντας την συντριβή και την απαξίωση να πλησιάζουν μερικά κλεφτόπουλα -κλάφτρες (αλλά πρώιμες!) της ομάδας Βενιζέλου όπως οι Κίμωνας Κουλούρης, Χρήστος Βερελής, Μιχάλης Νεονάκης, Γιάννος Παπαντωνίου και άλλοι κλεφτοπουλαίοι, πρότειναν την άτακτη υποχώρηση και φυγή από την Φιλική Πασοκική Εταιρία, όμως ήταν ήδη αργά. Ο Βενιζέλος (και προς τιμήν του) επέλεξε να μείνει και να παλέψει μαζί με 48 συμπολεμιστές- κλεφτόπουλα -κλάφτρες
    (που θέλανε και πραξικόπημα πανάθεμα τους) του σε μια απελπισμένη μάχη σώμα με σώμα και μικρόφωνο και μικρόφωνο, λίγες ώρες πριν τελικά συντρίβει.
    Στη τελική αυτή μάχη ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται λογοτεχνικά ότι «σουβλίστηκε» από τους οπαδούς της Φιλικής Πασοκικής Εταιρίας και κάηκε την ερχόμενη Ανάσταση στην πλατεία του (αναθεωρημένου) Συντάγματος.
    Σύμφωνα δε με μαρτυρίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν σουβλίστηκε, αλλά αυτοκτόνησε από τις τύψεις που πήρε στο λαιμό του, εξέθεσε και άφησε άνεργους, τους συνεργάτες του στο πραξικόπημα της αποφράδας 16ης Σεπτεβρίου του 2007
    κι έχοντας την γνώση της φημολογίας που ήθελε οι μεγαλοτσιφλικάδες να τον επικηρύξει και να ορκίζονται να τον σουβλίσουν εκείνοι (αφού τον πηδήξουν πρώτα) που τους «κρέμασε» με την βιασύνη και την αλαζονεία του.

    Ο βάναυσος τρόπος του θανάτου του Βενιζέλου στα χέρια των οπαδών της Φιλικής Πασοκικής Εταιρίας τρομοκράτησε αρχικά το λαό της Ελλάδας, που γρήγορα όμως κατάλαβε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρωτοστάτησε (θυσιάστηκε για την ακρίβεια) αυτός και τα παλικάρια του στην σύγχρονη ελληνική επανάσταση ενάντια στον ζυγό της Διαφθοροκρατίας και του Αλαζονισμού.

    Για τον λόγο αυτό, ενα μνημείο στέκεται τώρα κοντά στη γέφυρα της Νέας Κηφισίας, το σημείο της τελικής μάχης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ο τόπος γεννήσεώς του, το χωριό Άνω- Κάτω Ρουφιανίτσα, μετονομάστηκε αργότερα σε «Βαγγέλης το κλεφτόπουλο» προς τιμήν του.



    Πηγές :
    Ελληνική Ιστορία τών Νεότερων Χρόνων, ΟΕΔΒ, (2007).
    The 2007 Greek War of Independence, The Overlook Press (2007). ISBN 158567172X.
    The Greeks: Their Struggle For Independence, Hellenic International Press (2007). ISBN 0959089411.
    Το Αθάνατο 2007, Αφοί Ρουφιάνογλου
    Διευκρινιστικό μέιλ που έλαβα προχτές από το γραφείο Βενιζέλου σχετικά με το σωστό(!) βιογραφικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι Η Μαρία Δαμανάκη
    πασόκα του τσιμπουκιού και του παλουκιού (πούτσου)
    τον πούτσο δε χορταίνω,
    πλακώστε με στα καυλιά,
    και απ’ τη καύλα τρέμω

    Είμαι μια πουτάνα βρωμερή
    Με ξυρισμένο μουνί και κώλο
    Σύντροφοι λυπηθείτε με
    Ψοφήστε με στον ψώλο

    Είμαι μια πουτάνα παρδαλή
    Τέρμα ξεπατωμένη
    Και χώσε κάργα την ψωλή
    Η αμυγδαλή μου βγαίνει

    Τον πούτσο εγώ τον προσκυνώ
    Και βασιλιά τον λέω
    Μπουκώστε με μέχρι βαθειά
    Γιατί απ’ την κάβλα κλαίω.

    χιλιάδες παλούκια πέρασα
    μα δεν χόρτασα καινούργια να περιμένω
    ελάτε ψωλαλάδες του PRESS-GR
    ξεκίστε μου τον κώλο
    όλους μαζύ θα σας πάρω σαν τρελλή
    και τα χύσια σας να ρουφήξω από την καύλα τη πολλή.

    ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
    ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί μου φίλοι
    Με συγκλόνισε ένα κείμενο ενός ανώνυμου φίλου μας εδώ μέσα και θα πάρω ορισμένα κομμάτια για να τα προβάλλω περισσότερο.
    Βασικό στοιχείο της ευνοούμενης δημοκρατίας είναι η ισχυρή αντιπολίτευση. Κανένας σήμερα δεν θα ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο το έχει σήμερα η χώρα μας. Έτσι η ισχνή πλειοψηφία των 152 φαντάζει μια ισχυρή και με μέλλον ανέφελο κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας.

    Ένα διχασμένο ΠΑΣΟΚ είναι ό,τι ευχόταν χρόνια τώρα η παραδοσιακή Αριστερά (που ποτέ δεν συγχώρησε τον Ανδρέα που την υπερφαλάγγισε στον προοδευτικό χώρο) και ό,τι περίμενε ανακουφισμένη η Δεξιά (που θα επιδιώξει να περάσει στη ζούλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προγραμματίζει).

    Όσοι δεν θέλουν να γίνει το ΠΑΣΟΚ πιστό αντίγραφο του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος, που κολυμπάει στο βάλτο της στασιμότητας μετά από κάθε ήττα μέχρι τη βέβαιη επόμενη, ας ξεχάσουν τις πικρίες τους, τις προσωπικές διαφορές και τις διιστάμενες απόψεις κι ας κόψουν το κεφάλι τους να βρουν μια λύση. Ούτε οι διαδικασίες ούτε οι ημερομηνίες είναι ουσιαστικής σημασίας. Και φυσικά ούτε οι εντάσεις βοηθούν ώστε το ΠΑΣΟΚ να μείνει ενωμένο – και κάποτε να ξαναγίνει δυνατό.

    Αυτό το «κάποτε» δεν πρέπει να αργήσει. Ήδη η κυβέρνηση της Ν.Δ. ετοιμάζεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Θα είναι το πρώτο νομοθέτημα μετά τον προϋπολογισμό. Επιδίωξή της είναι, με τη συναίνεση των μικρότερων κομμάτων, που νιώθουν ευτυχισμένα με τα ψίχουλα από το τραπέζι των ποσοστών, να λεηλατήσει τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ.

    Όσο το Κίνημα ταλαιπωρείται από την εσωστρέφεια, τόσο θα αλωνίζει ελεύθερα ο Κ. Καραμανλής και οι σταθεροί ή ευκαιριακοί σύμμαχοί του. Ποιος άλλος εκτός από το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί απέναντί τους;
    Αλήθεια ποιος άλλος μπορεί να στηθεί απέναντι τους?

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. index

    Η γνώμη των πάντων μετράει.
    Εξαιρούνται οι ηλίθιοι Ακρωτηριανάκη, οπότε η δική σου στα @@ μας!

    ο Αράπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .

    -Τι κοινό έχουν ο Ευάγγελος με τον Ελευθέριο;

    -Την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ.
    Ο Ελευθέριος είχε την μεγάλη ιδέα για την Ελλάδα.
    Ο Ευάγγελος έχει μεγάλη ιδέα για... τον εαυτό του!

    χα χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ;;;;;

    ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΡΙΤΟΣ KΟΛΟΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση