GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απλή αναλογική...

.. Του Θωμά Ακρωτηριανάκη ... .. Στο δημοσίευμά μου της 18ης Σεπτ.2007 (δείτε εδώ ), έγραφα ότι θα προτιμούσα για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αυτόν π...

..
Του Θωμά Ακρωτηριανάκη
...
..
Στο δημοσίευμά μου της 18ης Σεπτ.2007 (δείτε εδώ), έγραφα ότι θα προτιμούσα για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αυτόν που είναι πιο ευνοϊκός απέναντι στην απλή αναλογική στις βουλευτικές εκλογές. Από δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ζήτημα της εκλογής νέου αρχηγού, ιδίως του Στέφανου του Τζουμάκα,κατάλαβα, αν και δεν ειπώθηκε τίποτα άμεσα σχετικό με την απλή αναλογική, ότι ο πιο ευνοϊκός, άρα καιπροτιμητέος για νέος αρχηγός είναι ο και νυν αρχηγός Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Μάλιστα προβληματίζομαι μήπως οι Σημίτης-Βενιζέλος μεθοδεύσανε διαρροές προς τους Οικολόγους-Πράσινους (πήρανε 1,05%!! Μια υποψήφιά τους μου έλεγε πριν τις εκλογές ότι προβλέπει ότι θα πάρουνε 0,15%), την αποχή,τα λευκά-άκυρα και άλλες διαρροές, για να υπονομεύσουν τον Παπανδρέου. Δεν είναι φυσιολογικό, αυθεντικό που το ΠΑΣΟΚ πήρε το μικρότερο ποσοστό όλων των εποχών (μετά το 1974 και το 1977)!!
Το ότι ο Παπανδρέου για ευέλικτους, ευφυείς λόγους μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας προσποιήθηκε ότι ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν και της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, το ξέρουν οι εσωκομματικοί υπονομευτές του, αλλά το "χρησιμοποιούν" εναντίον του δημαγωγικά. Όμως, ήταν οι ίδιοι αυτοί οι υπονομευτές που ήταν πραγματικά υπέρ του σχεδίου Ανάν (που το κατεψήφισαν οι 7 στους 9 ψηφοφόρους στο δημοψήφισμα.
Συμπτωματικά, 7 στους 9 μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κύπρου ήταν εναντίον του σχεδίου Ανάν) και που αν βρεθούν στα πράγματα, θα προδώσουν τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της μη αναθεώρησης του 16,την κρίσιμη, καθοριστική στιγμή.

13 σχόλια

  1. Δεν βλέπω να καταλήγετε κάπου... Πάλι αρχίσαμε ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. index

    Ακρωτηριασμένε στην λογική, λοβοτομημένε Ακρωτηριανάκη βαριέμαι να σε βρίσω.

    Κάνε μου τη χάρη βρίσου και χαστουκίσου μόνος σου...

    ο Αράπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα είναι το διευθυντήριο.
    Ένα και ενιαίο (μιας και πάνω κάτω τα έχουν βρει μεταξύ τους) και ήθελε Καραμανλή πρωθυπουργό και με την ευκαιρία Παπανδρέου να χάνει και να φεύγει.

    Δεν τους νοιάζει δεξιά, κεντροδεξιοαριστερά, αριστερά κλπ. αλλά μόνο να κάνουν τις δουλειές τους.
    Και με Καραμανλή προς το παρόν τις κάνουν και παράλληλα χτίζουν και τον αυριανό κατάλληλο μπιζνάτο αρχηγό του Πασόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΓΚΟΛΕΜΑ

    * «Και εσείς, κύριε Τσίμα, μπορείτε να έρθετε να ψηφίσετε», είπε ο Βενιζέλος στο γνωστό σχολιαστή. «Δεν θέλω», απαντά ο Τσίμας, «εγώ μία ερώτηση θα σας κάνω». «Γιατί; Εσείς δεν είστε πολίτης, δεν έχετε ψυχή;», του απαντά ο Βενιζέλος. Παύλο, αυτός μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kala re Akrotirianaki ili8ios eisai? Den me noiazei re megale gia ta parami8ia peri aplis analogikis, pou epeidi o Tzoumakas eipe kati asxeto (afto mas egrapses) esi miristikes oti o Papandreou 8elei apli analogiki. Aftes tis vlakeies lege tis elef8era gia na peiseis tous ili8ioys tou PASOK na xasoun kai tis epomenes ekloges prin dioksoun ton Giorgaki. Oute ta alla parami8ia gia tous Oikologous (tous opoious btw dimoskopisi tis alco pou parousiase to Alter edeixne sto 1.7% stis 31 Avgoustou, alla entaksi, esena kapoios sou eipe 0.15% opote o Venizelos krivete apo piso), sta arxidia mou. Alla min me tsantizeis gia to sxedio Anan, ta alla epireazoun to gamokomma sou alla ta e8nika 8emata olous mas.

    Akoy gia efieis logous prospoii8ike oti itan yper tou. Den ksero ti einai pio geloio, na anafereis tin leksi "efieis" gia ton Giorgaki 'h na les oti prospoii8ike. Prospa8ouse na ksepoulisei tin Kipro o tipos kai esi milas gia efiis logous. Gia efiis logous elege to 1999 sto klik oti sta arxidia tou ama i meionotita einai mousoulmaniki 'h toyrkiki? Gia efiis logous proskinise to mafsoleio tou kemal stin Tourkia? Gia efiis logous dex8ike to 2002 ta stena na eponomastoun se Tourkika stena para tis tote sin8ikes? Gia efiis logous proxorise tin sindiaxeirisi tou Aigaiou me tous Tourkous to 2003? Gia efiis logous milage prin ligo kairo gia "aftonomia tis Makedonias"? Gia efiis logous proxorise stin allagi ton vivlion tis istorias, afou simfona me sinentefksi tis idias tou tis manas aftos itan o i8inon nous? Tin Karaxasan kai tous telefteous tourkous ipopsifious gia efiis logous tous dialekse? O aderfos tou gia efiis logous elege oti einai "metamfiesmenos ellinas me amerikaniki kardia" se afti "tin katarameni xwra"?

    Kante ta dika sas, vgalte opoion 8elete kai ligo me noiazei an eiste kivernisi 'h antipolitefsi to 2010. Alla epeidi kapoioi asxoloumaste kiolas me ta e8nika 8emata min vaftizeis kai ton "Bravo Yorgo" e8nika evais8itopoihmeno giati 8a mas tsantiseis kai 8a mas anagkaseis na graftoume filoi sto gamokomma sou aplos gia na ton katapsifisoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρωτηριανάκη, είχα προσδιορίσει ένα κάποιο επίπεδο ώς το οποίο φτάνουν οι μαλακίες σου, για τις οποίες έχω βαρεθεί να διαβάζω τα προσήκοντα χεσίματα.
    Τώρα κατέρριψες το ρεκόρ και το επίπεδο ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη. Να γράψεις ευλογημένε (έτσι λένε οι καλόγεροι τον μαλάκα), να γράψεις ω αγαθέ (έτσι έλεγε ο Πλάτωνας τον μαλάκα), να γράψεις λοιπόν, ρε μαλάκα, ότι ο Γιωργάκης «προσποιήθηκε ότι ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν»! Συνέχισε τον αγώνα σου, γιατί εσύ φαίνεται πως μπορεί να επιτύχεις και ακόμη ανώτερες επιδόσεις.
    Άππιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Το ότι ο Παπανδρέου για ευέλικτους, ευφυείς λόγους μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας προσποιήθηκε ότι ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν και της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος" (!!!)

    Μεγαλε εγραψες!

    Ο Γιωργακης αραγε το ξερει οτι απλως "προσποιηθηκε" και δεν τα
    πιστευε οντως αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρωτηριανακη απο ποιο ασυλο
    το εσκασες ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ..........................................................................................................

    Το ευρωψηφοδέλτιο
    1. Εξαιρετικά προβληματική υπήρξε και η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ενώ σχεδιάστηκε για να εκπέμψει ευρύτερα μηνύματα ανανέωσης, διολίσθησε, τελικά, σε αμφιλεγόμενες λύσεις. Πρόσωπα διεθνούς κύρους, όπως ο καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος, βρέθηκαν ξαφνικά εκτός ψηφοδελτίου, παραχωρώντας τη θέση τους σε άγνωστα στελέχη, όπως η επικεφαλής Μαίρη Ματσούκα, ενώ ελάχιστες ήταν οι υποψηφιότητες με ένα ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.
    Το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν προφανώς ενταγμένο σε μία ατμόσφαιρα απόλυτης κυριαρχίας της ΝΔ, το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, ωστόσο, συνέβαλε στο περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας (7%) και στην ιδιαίτερα κακή εκλογική επίδοση (34,01%).
    Επιλογές δημάρχων - νομαρχών
    2. Σε μία αναμέτρηση όπως οι δημοτικές εκλογές, που προλειαίνει το έδαφος για επικράτηση της αντιπολίτευσης και στις βουλευτικές, το ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε ασταθές, χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό και φαντασία, με υποψηφιότητες, γενικά, κομματικές και προβλέψιμες.
    Με εξαίρεση την επικράτηση της Φώφης Γεννηματά στην Υπερνομαρχία της Αττικής και του Παναγιώτη Φασούλα στον Πειραιά, το ΠΑΣΟΚ έχασε τις κεντρικές εκλογικές μάχες, που δημιουργούν εντυπώσεις, ενώ η λανθασμένη ανάγνωση από στελέχη του αποτελεσμάτων της περιφέρειας οδήγησε τον Γιώργο Παπανδρέου στις γνωστές δηλώσεις περί «ανατροπής του πολιτικού σκηνικού», οι οποίες στη συνέχεια τροποποιήθηκαν.
    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
    3. Καταλυτικά για τη διαμόρφωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος υπήρξαν, όπως προκύπτει από στοιχεία ερευνών κοινής γνώμης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όσα συνόδευσαν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
    Τόσο το θέμα που δημιουργήθηκε με τη Φώφη Γεννηματά όσο και αυτό που προέκυψε με την υποψηφιότητα της Βούλας Πατουλίδου έπληξαν ευθέως το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου, ανέκοψαν την πορεία ανάκαμψης που είχε εκείνο το διάστημα το ΠΑΣΟΚ και τροφοδότησαν φαινόμενα αποσυσπείρωσης.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν κατάλαβα καλά το γιωργάκη τον θέλει η ΝΔ για να κερδίζει τις εκλογές και το βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για να πάρουν όλους τους αριστερόστροφους ΠΑΣΟΚους!!

    και το ΠΑΣΟΚ ποιόν θέλει ρε παιδιά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αράπης που σου χρειάζεται ακρωτηρισμένε μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάθε ελληνικά κρετίνε σκατόψυχε Θωμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τόσο το θέμα που δημιουργήθηκε με τη Φώφη Γεννηματά όσο και αυτό που προέκυψε με την υποψηφιότητα της Βούλας Πατουλίδου έπληξαν ευθέως το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου, ανέκοψαν την πορεία ανάκαμψης που είχε εκείνο το διάστημα το ΠΑΣΟΚ και τροφοδότησαν φαινόμενα αποσυσπείρωσης.
    ‘’PASOK poisonous’’


    Το γεγονός ότι είσαι απλώς kolous και πίσinous δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα, το ότι δηλαδή με δύο συνταγματολόγους ο Παπανδρέου παγιδεύτηκε να κάνει ενα τραγικό λάθος όπως αυτό. Τούρκογλου και Love-ρδος ήξεραν αλλά δεν τον συμβούλεψαν διότι από πολύ νωρίτερα είχαν αρχίσει να τον παγιδεύουν.

    Εσύ ως γνωστή τρόμπα ξερατών που απορροφάς από εκεί για να τα σερβίρεις εδώ θα έπρεπε τώρα πιά να μην μιλάς καθόλου γιατί καθίκι ΠΙΣΙΝΟΥΣ εσύ σαν περίπτωση μοναδική συκοφαντείς και σαμποτάρεις το ίδιο σου το κόμμα.

    ''poutsous 4 pisinous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση