GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται ο παρασκηνιακός ...τζόγος στον ΟΠΑΠ

...για τη "δουλειά" των 250.000.000 ευρώ. Αμερικανική παρέμβαση ακύρωσε τον αποκλεισμό της μιας εταιρείας. Είχαμε γράψει ότι στον...

...για τη "δουλειά" των 250.000.000 ευρώ. Αμερικανική παρέμβαση ακύρωσε τον αποκλεισμό της μιας εταιρείας.

Είχαμε γράψει ότι στον ΟΠΑΠ (δείτε λεπτομέρειες εδώ) γίνονται μεγάλες μάχες για το νέο τεχνολογικό πρόγραμμα του, ύψους 250 εκατ. ευρώ. Γι' αυτό το "μεγάλο φαγοπότι" κανείς δεν γράφει τι ακριβώς συμβαίνει και ολόκληρη την αλήθεια, γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά, ...οριζόντια και ...παντού.
Το νέο που μάθαμε είναι ότι με αμερικάνικη παρέμβαση ακυρώθηκε ο αποκλεισμός της μιας από τις τρεις εταιρείες, της Scientific Games. Ειχε απορριφθεί πριν από μερικές εβδομάδες, στα προκαταρκτικά, η "τεχνική προσφορά" της.
Τυπικά η προθεσμία για να δοθεί η δουλειά λήγει στις 30 Ιουνίου.
Θα βγει απόφαση ή για "πολιτικούς λόγους" -που είναι πολύ πιθανό- θα μείνει για μετά τις εκλογές; Ούτως ή αλλιώς, φαίνεται να δημιοργείται αδιέξοδο.

39 σχόλια

  1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει σημερα, Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Κόρινθο (Πλατεία Περιβολάκια.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνους, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει σημερα, Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Κόρινθο (Πλατεία Περιβολάκια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μειονότητα της Θράκης και όλες οι άλλες μειονότητες στον ελλαδικό χώρο παραμένουν για την ελληνική πολιτεία ένα ταμπού, ένας τοίχος, στον οποίο σπάνε τα μούτρα τους όλες οι φιλελεύθερες διακηρύξεις των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Το κακό είναι ότι για να αποφύγουν τις ευθύνες που έχουν αναλάβει υπογράφοντας τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εκάστοτε κυβερνώντες κρύβονται πίσω από τη δικαστική εξουσία, στην οποία έχουν αναθέσει το ρόλο του «εθνικού μπαμπούλα» -ενώ οι ίδιοι, απλώς, εμφανίζονται υποχρεωμένοι να τηρήσουν δικαστικές αποφάσεις.

    Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ευθεία μετάθεση πολιτικών ευθυνών στη δικαιοσύνη, πράγμα που ισοδυναμεί με απροκάλυπτη κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

    Το γνωστότερο αγκάθι για την προσαρμογή της ελληνικής πολιτείας σε όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες για τις μειονότητες είναι η άρνησή της να αναγνωρίσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού σε έλληνες πολίτες που διεκδικούν μια διαφορετική εθνοτική ταυτότητα. Εχει βέβαια εφευρεθεί η έννοια του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού», την οποία δήθεν αποδέχονται τα δύο μεγάλα κόμματα.

    Αλλά πώς είναι δυνατόν να αποκλείει κανείς την ένωση κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι «ατομικώς» αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι διαφορετικό; Η πιο πολυσυζητημένη σχετική περίπτωση είναι η απαγόρευση από την ελληνική πολιτεία να υπάρχουν σωματεία στη Θράκη με τον επιθετικό προσδιορισμό «τουρκικός». Αλλά για να το πετύχει αυτό, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον Αρειο Πάγο.

    *Στις 24 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μίλησε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο και δέχτηκε ερωτήσεις από βουλευτές των κρατών-μελών. Η κυρία Ιντσεκάρα από την Τουρκία τον ρώτησε σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης του όρου «τουρκικός» από σωματεία στη Θράκη και ζήτησε την άποψη της κυβέρνησης:

    «Κύριε πρωθυπουργέ προτίθεται η κυβέρνηση να αλλάξει αυτή την πολιτική; Και αν ναι, πότε;».

    Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας, μίλησε μόνο για... δικαστήρια: «Τη δεκαετία του '80 ο Αρειος Πάγος κλήθηκε να ασχοληθεί με τη διάλυση ενός σωματείου που ονομαζόταν Τουρκική Ενωση. Καταρχήν (το σωματείο) αναφερόταν στην Τουρκία, πράγμα που σήμαινε καθαρά ότι υπάρχει μια τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία μιλά για μια μουσουλμανική μειονότητα. Επίσης, στο άρθρο 8 του καταστατικού του σωματείου, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ως σκοπός της η διάδοση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων που είχαν προκύψει από την τουρκική επανάσταση. Τούτο σημαίνει την προώθηση των πολιτικών στόχων μιας άλλης χώρας. Ο Αρειος Πάγος αποφάνθηκε υπέρ της διάλυσης αυτής της Ενωσης».

    Μ' άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός καλύπτεται πίσω από την απόφαση του Αρείου Πάγου για να δικαιολογήσει την απαγόρευση των σωματείων με τον προσδιορισμό «τουρκικός» στην ελληνική επικράτεια. Οπως αποκαλύπτουμε στις διπλανές στήλες, τον όρο «τουρκικός» και «Τούρκος» για τον προσδιορισμό της μειονότητας τον χρησιμοποιούσε κατά τον πιο επίσημο τρόπο ο άλλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, και μάλιστα σε συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του.

    Η επιλογή, λοιπόν, είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει σχέση με κάποιες δήθεν δικαστικές δεσμεύσεις. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η πολιτική εξουσία φορτώνει στη δικαιοσύνη αποφάσεις οι οποίες θα την έφερναν σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    *Οσο για την περίφημη απόφαση του Αρείου Πάγου, την οποία επικαλείται ο σημερινός πρωθυπουργός, αυτή εκδόθηκε στις 13/1/2005 από την ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, και έδωσε τέλος στο αίτημα των εκπροσώπων της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης». Οι τελευταίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση διάλυσης του σωματείου τους που είχε επιβληθεί από το νομάρχη Ξάνθης από το 1984.

    Ο Αρειος Πάγος δέχτηκε το σκεπτικό του εφετείου που επικύρωσε τη διάλυση, θεωρώντας ότι με το σωματείο αυτό «επιχειρείται απροκάλυπτα να εμφανισθεί η ύπαρξη στην Ελλάδα (περιοχή Δ. Θράκης) εθνικής τουρκικής μειονότητας, ενώ με τις συμβάσεις αυτές, μόνο η ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας αναγνωρίζεται στην εν λόγω περιοχή».

    Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου πάρθηκε κάτω από απροκάλυπτες πιέσεις των μέσων ενημέρωσης. Αρχικός εισηγητής της υπόθεσης ήταν ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Κασσαβέτης. Κατά περίεργο τρόπο διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης η είδηση ότι η εισήγηση επρόκειτο να δικαιώνει τους προσφεύγοντες και να επιτρέπει τη χρήση των όρων «Τούρκος», «τουρκικός».

    Ξεσηκώθηκε τότε θύελλα διαμαρτυριών στον τύπο, με προεξάρχον το «Βήμα», το οποίο παρουσίασε την είδηση ως «Βόμβα για τη μειονότητα στη Θράκη» (2/10/03). Περιττό να πούμε ότι την τελική εισήγηση την έκανε άλλος αρεοπαγίτης και η απόφαση ήταν τελικά αρνητική.

    *Αλλά δεν αρκούσε, φαίνεται, εκείνη η απόφαση. Ο Αρειος Πάγος ένα χρόνο αργότερα εκλήθη να αποφασίσει για το αν έχει δικαίωμα νόμιμης ύπαρξης στην Ελλάδα το σωματείο «Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Νομού Εβρου», με έδρα το Γονικό της Κοινότητας Μικρού Δερείου Νομού Εβρου. Σ' αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε καν ο όρος «τουρκικός».

    Ομως και πάλι ο Αρειος Πάγος (Δ' Πολιτικό Τμήμα, απόφαση 58/2006) απαγόρευσε την ίδρυση του σωματείου, με τη δικαιολογία ότι εφόσον δεν αναφέρεται ρητά ο όρος «μουσουλμανική», μπορεί να υπονοηθεί ο όρος «τουρκική»! Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό:

    Οι ανύπαρκτες γλώσσες

    «Το βασικότερο, όμως, είναι ότι, ενώ, οι αναιρεσείοντες, δεν στερούνταν της δυνατότητας να ιδρύσουν σωματεία με ευθύ και ακριβολόγο και όχι παραπλανητικό τίτλο-επωνυμία, στοχεύουν και μάλιστα σκόπιμα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, να δημιουργήσουν σύγχυση και αμφιβολία ως προς το αν το σωματείο εκπροσωπεί εθνική (τουρκική) μειονότητα, εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας, της οποίας (μειονότητας) το Σωματείο θέλει να καλλιεργήσει και να προασπίσει τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ανθρωπίνων αξιών [...] αγαθά όμως τα οποία προστατεύονται πλήρως, για όλους αδιακρίτως τους πολίτες, από τους κείμενους νόμους και το Σύνταγμα.

    Υπό αυτά τα δεδομένα η μη αναγνώριση του εν λόγω σωματείου εμφανίζεται με το επιβαλλόμενο μέτρο περιορισμού της σωματειακής ελευθερίας, αφού τα μέλη του υπό σύσταση σωματείου έχουν τη δυνατότητα να επιδιώξουν, όπως προαναφέρθηκε, την αναγνώριση σωματείου με όρους και επωνυμία, που να μην είναι αντικειμενικά πρόσφορα να δημιουργήσουν παραπλανητική εικόνα ή σύγχυση ως προς την ταυτότητα των μελών του.

    »Περαιτέρω, η μη αναγνώριση του Σωματείου, εμφανίζεται με το επιβαλλόμενο αναγκαίο μέτρο περιορισμού της σωματειακής ελευθερίας, εν όψει των δυνατοτήτων που παρέχονται στους αιτούντες να συστήσουν σωματείο με σαφώς προσδιοριστική της ταυτότητάς τους επωνυμία, περί της οποίας έγινε ειδικότερα ανωτέρω λόγος».

    Πρόκειται ασφαλώς για ακραίο παράδειγμα του πού μπορεί να οδηγήσει η λογική της στρουθοκαμήλου. Σύμφωνα μ' αυτή την απόφαση, όποιος αναφέρει τη λέξη μειονότητα στην Ελλάδα και δεν τη συνοδεύει με το επίθετο «μουσουλμανική» θα βρίσκεται αυτομάτως και εκτός νόμου.

    Ο Καραμανλής και οι «Τούρκοι της Θράκης»

    Το πιο επίσημο ελληνικό ντοκουμέντο για τον προσδιορισμό της μειονότητας στη Θράκη ως «τουρκικής» περιλαμβάνεται στα Αρχεία του θεωρούμενου ως «Εθνάρχη» της μεταπολεμικής Ελλάδας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη συνάντηση που είχε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ στο Μοντρέ της Ελβετίας, στις 10-11 Μαρτίου του 1978, ο Καραμανλής αναφέρεται ρητά σε «τουρκική μειονότητα», ενώ όλο τον πληθυσμό της μειονότητας από την εποχή της υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης μέχρι σήμερα τον ορίζει ως «Τούρκους».

    Πρόκειται για μια σαφή δήλωση που ανατρέπει όλη τη γνωστή επίσημη γραμμή των μεταπολιτευτικών ελληνικών κυβερνήσεων στο ζήτημα αυτό και αποτελεί κόλαφο για όσους εξακολουθούν να παίζουν την κολοκυθιά με την επωνυμία της μειονότητας.

    Αντιγράφουμε από την επίσημη έκδοση των Αρχείων (τ.10, σ.134-5) τη συγκεκριμένη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

    «Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των μειονοτήτων, η δική μας πλευρά είναι εκείνη που θα πρέπει να εγείρει θέμα. Η εξέλιξις του προβλήματος αυτού έχει ως εξής: Οταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, υπήρχαν 111.000 Ελληνες εις την Τουρκία και 106.000 Τούρκοι εις Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν 10.000 Ελληνες στην Κωνσταντινούπολη και 120.000 Τούρκοι στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα η ισορροπία που προεβλέπετο στην Συνθήκη της Λωζάννης ανετράπη εναντίον μας. Το μόνο θέμα που μπορεί να εγερθεί στο σημείο αυτό είναι η επαναφορά της ισορροπίας αυτής. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση, ως Κυβέρνησις, να ενοχλήσω την τουρκική μειονότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 300 τουρκικά δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια, 280 τεμένη, 7 περιοδικά στην τουρκική και 2 βουλευτές, αμφότεροι στην αντιπολίτευση, ένας του φιλοχουντικού κόμματος και ένας του κόμματος του Κέντρου. Επαναλαμβάνω ότι, αν σημειώθηκαν οποιεσδήποτε υπερβολές απ' τις τοπικές αρχές, είμαι πρόθυμος να τις συζητήσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνησις έχει πολιτική διωγμού. Σας διαβεβαιώ ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να προλάβω τέτοιες υπερβολές»

    Το ντοκουμέντο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε να αποδοθεί σε «παραδρομή», «φραστικό λάθος» ή «παρανόηση». Ο Καραμανλής είναι σαφής για ένα σαφές ζήτημα.

    Θυμίζουμε ότι δύο στελέχη της μειονότητας, ο Αχμέτ Σαδίκ και ο Ιμπράμ Σερίφ, κάθισαν στις 25/1/90 στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Κομοτηνής με την κατηγορία της πρόκλησης των πολιτών σε διχόνοια επειδή είχαν κυκλοφορήσει ένα κείμενο στο οποίο αναφέρονταν οι όροι «Τούρκοι» και «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα». Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες χωρίς δικαίωμα μετατροπής ή αναστολής και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

    Το Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη δυο μήνες αργότερα, απλώς τη μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη. Η επιχειρηματολογία των δικαστικών αυτών αποφάσεων ήταν ότι «οι κατηγορούμενοι από πρόθεση επιχείρησαν να χαρακτηρίσουν τους Ελληνες μουσουλμάνους το θρήσκευμα της περιοχής Ροδόπης ως Τούρκους, καίτοι εγνώριζαν ότι με τη Συνθήκη της Λοζάνης στην περιοχή της Θράκης έχει αναγνωριστεί μόνο μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική... Με την παραπάνω ενέργειά τους σκόπευαν ενσυνείδητα να ενσταλάξουν το σπέρμα του διχασμού και της εχθρότητας προς τους Ελληνες χριστιανούς και έτσι πέτυχαν να προκαλέσουν και να διεγείρουν τους πολίτες σε αμοιβαία διχόνοια, με συνέπεια να διαταραχθεί η κοινή ειρήνη...»

    Είναι σαφές ότι το κείμενο από το Αρχείο Καραμανλή εμπίπτει ακριβώς στην ίδια κατηγορία. Να περιμένουμε, άραγε, την αυτεπάγγελτη δίωξη των υπευθύνων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» που έχει την ευθύνη για την έκδοση του Αρχείου; Μήπως κινδυνεύει να συλληφθεί ο πρόεδρός του Πέτρος Μολυβιάτης με την κατηγορία ότι «διεγείρει σε αμοιβαία διχόνοια τους πολίτες»;

    Ασφαλώς αστειευόμαστε. Απλώς περιμένουμε τουλάχιστον να έχουν το πολιτικό θάρρος οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων και να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα της Θράκης και να πάψουν να κρύβονται πίσω από δικαστικές διώξεις, απαγορεύσεις και διαστροφή της ιστορικής αλήθειας.


    Ελευθεροτυπία, 4/3/2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -ΕΠΕΣΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΡΙΔΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΝΑ ΔΟΣΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΕ ΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ.ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, "ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕ". -ΟΣΟ ΘΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΠΤΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ,ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ . -Η J.P.M ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ή ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕΡΒΙΡΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛ.ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΚΛΕΦΤΙΚΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. =Ο κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ=: =Στη συνέντευξη που έδωσε στις 18 Απριλίου στον Ν. Χατζηνικολάου στο Alter, ο Γ. Αλογοσκούφης διερρήγνυε τα ιμάτιά του και ότι η κυβέρνηση -και ο ίδιος προσωπικά- δεν γνώριζαν ότι Ταμεία κλπ, επένδυαν σε δομημένα ομόλογα και γι΄αυτό τα απαγόρευσαν. Ο ζωηρός διάλογός του με τον Ν. Χατζηνικολάου ήταν ο εξής:"..μόλις το πληροφορηθήκαμε, πήραμε μέτρα. Σταματήσαμε,απαγορεύσαμε προσωρινά τις επενδύσεις σε σύνθετα ομόλογα διότι δεν γνωρίζαμε ότι επένδυαν σε τέτοια ομόλογα...-Ο κ. Τσιτουρίδης το γνώριζε...-Εμείς δεν το γνωρίζαμε και το απαγορεύσαμε. Μαζί με τον κ. Τσιτουρίδη το απαγορεύσαμε.-Μαζί το απαγορεύσατε, αλλά εκείνος το γνώριζε... η αλήθεια είναι αυτή...-Όχι, την αλήθεια τη λέω εγώ...-Α, έχετε αυτό το αποκλειστικό προνόμιο ...-...γιατί είναι θέματα τα οποία εκ των πραγμάτων τα γνωρίζω καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον..."Αυτά είπε στη συνέντευξή του. Λίγες ημέρες αργότερα -την Πέμπτη 26 Απριλίου- στην Επιτροπή της Βουλής, έλεγε εντελώς άλλα: "Υπάρχει παραπληρόφόρηση ότι τα Ταμεία δήθεν έχασαν λεφτά από τις επενδύσεις τους σε ομόλογα... Οι επενδύσεις είτε σε σύνθετα είτε σε απλά ομόλογα έχουν εγγυημένο κεφάλαιο". Αυτά δήλωνε στη Βουλή εκείνη την ημέρα. Υπερασπιζόταν τις επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα, οκτώ μέρες αφότου τις είχε απαρνηθεί... Ηταν και η ημέρα που εξαπέλυσε στη Βουλή, στην ίδια συνεδρίαση, την επίθεση στο Press-gr ως "ανώνυμο συκοφαντικό blog" που δήθεν υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ και τα συμφέροντα για να τον σπιλώσει.Εμείς να τον σπιλώσουμε; Μόνος του ...αυτοσπιλώνεται.
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Από τις 6 Οκτωβρίου:
    Μια ακόμα απόδειξη ότι λέει ψέματα: Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ρούλας Σαλούρου, στο οικονομικό site Capital.gr, που από τις 6 Οκτωβρίου 2006 έγραφε, με τον τίτλο "Δομημένα προϊόντα και στα Ασφαλιστικά Ταμεία!" ότι τα Ταμεία στρέφονται στα δομημένα και ότι υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι σε αυτές τις τοποθετήσεις γιατί είναι σε "γκρίζα ζώνη".-

    Δομημένα προϊόντα και στα Ασφαλιστικά Ταμεία! 6/10/2006 10:03 Της Ρούλας Σαλούρου
    Την αγορά των ασφαλιστικών οργανισμών πολιορκούν το τελευταίο διάστημα -και πριν από τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα της
    Αγροτικής- μεγάλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι, προκειμένου να πείσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ταμείων να τοποθετήσουν μέρος των αποθεματικών τους σε δομημένα επενδυτικά προϊόντα (Structured Products). Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν Ταμεία που έχουν ήδη τοποθετήσει μέρος της ρευστότητάς τους σε τέτοια προϊόντα που διαθέτουν στη χώρα μας εγχώριες τράπεζες.
    Το θεσμικό - νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τις επενδύσεις των ασφαλιστικών οργανισμών δεν αναφέρεται ρητά στο εάν
    επιτρέπεται ή απαγορεύεται η επένδυση σε δομημένα προϊόντα. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη ασφαλιστικών ταμείων, τα Structured Products βρίσκονται σε "γκρίζα ζώνη". Από τη μία είναι θεμιτό να χρησιμοποιούνται από θεσμικούς επενδυτές όπως είναι τα
    ταμεία, στο πλαίσιο της αντιστάθμισης κινδύνου, προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου υψηλής απόδοσης, ενώ δεν τίθεται θέμα
    περιορισμών αφού αναφέρονται κυρίως σε ομόλογα. Από την άλλη θα πρέπει τα ταμεία, να έχουν τη δυνατότητα αξιολόγησης της
    πιστοληπτικής ικανότητας αυτού που δίνει την εγγύηση. Γιατί μπορεί εκδότης του ομολόγου να είναι τράπεζα, ή δημόσιο, μπορεί
    όμως να κρύβεται ένα Hedge Fund. Συνεπώς μια τέτοια επένδυση μπορεί να ενέχει τεράστιους κινδύνους. Σύμφωνα με πληροφορίες,
    τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά ταμεία έχουν επενδύσει σε δομημένα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου, τα οποία έχουν συγκεκριμένη
    χρονική διάρκεια και συγκεκριμένο σενάριο στο οποίο θα βασιστεί η απόδοση. Συνήθως η απόδοση είναι υψηλότερη από τον τόκο που θα κέρδιζε το ταμείο εάν αγόραζε κάποιο χρεόγραφο. Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος, να μην εισπράξει οποιοδήποτε κέρδος, πέραν της επιστροφής κεφαλαίου. Και τότε οι απώλειες θα είναι δεδομένες αφού το ταμείο θα έχει χάσει τη "σίγουρη" απόδοση ενός ομολόγου συν τον πληθωρισμό. Το μεγαλύτερο όμως ρίσκο βρίσκεται κυρίως στην παθογένεια του ελληνικού συστήματος, στον τρόπο δηλαδή που τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία επενδύουν τα αποθεματικά τους. Τα κριτήρια επιλογής των ΔΣ των ταμείων δεν εξασφαλίζουν κατ’ ανάγκη ότι τα μέλη τους έχουν γνώση και εμπειρία στη διαχείριση επενδύσεων, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα πάντα τα κριτήρια με τα οποία καθορίζουν την επενδυτική τους πολιτική.Εκτός μάλιστα, από τις μη αποδοτικές επενδυτικές πολιτικές, στα εγχώρια ασφαλιστικά ταμεία συναντάμε φαινόμενα πλημμελούς οργάνωσης και ανυπαρξίας υποστηρικτικών υπηρεσιών. Έννοιες όπως back office και λογισμικό διαχείρισης επενδύσεων και κινδύνου είναι άγνωστες. Εάν η Τράπεζα της Ελλάδος, αναφερόμενη στην επένδυση ενός χρηματοοικονομικού ομίλου όπως είναι η Αγροτική, κάνει λόγο για ελλείψεις και αδυναμίες που παρουσιάζει το σύστημα ανάληψης επενδυτικών δραστηριοτήτων καιδιαχείρισης κινδύνων, τότε για τα Διοικητικά Συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων και τις Επενδυτικές Επιτροπές που συνήθως τις απαρτίζουν τα ίδια άτομα τα πορίσματα του μέλλοντος μπορεί να είναι ακόμη πιο ανησυχητικά. Να σημειωθεί ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη οι επενδύσεις στα νέα αυτά προϊόντα είναι διαδεδομένες αλλά εκεί υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές για την παρακολούθησή τους.- Πώς υποστηρίζει λοιπόν ότι δεν το ήξερε ο κ. Αλογοσκούφης, για τις επενδύσεις στα δομημένα ομόλογα, υπερηφανευόμενος κιόλας στον Ν. Χατζηνικολάου ότι λέει την αλήθεια μόνο αυτός;
    Εκτός κι αν έχει μπερδέψει την αλήθεια με το ψέμα. Και μην μας πει πάλι ότι τον ...συκοφαντούμε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. /ΣΤΟ ΑΣΤ.ΤΜΗΜΑ Κ. ... ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ [ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑ] , ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΝΕΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ. Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΪΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο υπαρχηγος της παραγκας Γιαννης Σπαθας ("ο Ολυμπιακος και το Αιγαλεω να κερδιζουν και ολοι οι αλλοι να πανε να γ........") εχει το θρασος να μηνυει δημοσιογραφους.Την Τεταρτη στο α' τριμελες πλημελλειοδικειο Πειραια γινεται σχετικη δικη.Μηπως πρεπει το blog να την παρακολουθησει και να μας ενημερωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο κ.Γ.Α.Π ματαιωσε την επισκεψη του στην Κορινθο.
    Οι πληροφοριοδοτες του τον ενημερωσαν οτι εγκυμονει κινδυνους η παρουσια του εκει.
    Κανεις δεν τον θελει .
    Κατοπιν τουτου ο κ. Γ.Α.Π απεφασισε να σεβαστει την θεληση του λαου.

    Αλλα εγω ειμαι ο αυριανος πρωθυπουργος τους ειπε με νοημα κουνωντας και το ιδιο το κεφαλι του ..
    Μονος του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριακή 10 Ιουνίου
    MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ :
    Εισαγγελέας καλεί Παπαδόπουλο
    Νέες διαστάσεις λαμμβάνει το σκάνδαλο των ομολόγων, καθώς ο εισαγγελέας κάλεσε την Τετάρτη ως ύποπτο τον πρώην ειδικό γραμματέα στο υπουργείο Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλο, "δεξί χέρι" του Σάββα Τσιτουρίδη.
    Η μαρτυρία που "καίει" τον Ευγένιο Παπαδόπουλο προέρχεται από την πρώην γενική διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ Παναγιώτα Καραδήμα, η οποία κατέθεσε στον εισαγγελέα Λιόγα ότι ο κ. Παπαδόπουλος όχι μόνο γνώριζε τον Θόδωρο Πρινιωτάκη, αλλά ήξερε ότι παίρνει υψηλές προμήθειες στις συναλλαγές του με τα ταμεία. "Μου είχε εκμυστηρευθεί ο κ. Σημαιοφορίδης ότι ο Ευγένιος Παπαδόπουλος του είχε ζητήσει να τραβήξει το αυτί του Θ. Πρινιωτάκη γιατί έπαιρνε μεγάλες προμήθειες" είπε χαρακτηριστικά η κ. Καραδήμα στον εισαγγελέα.
    Την κατάθεση της διευθύντριας του ΤΕΑΔΥ επιβεβαίωσε στον εισαγγελέα και ο πρώην πρόεδρος του ταμείου Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η αποκάλυψη αυτή οδήγησε τον εισαγγελέα Λιόγα στην απόφαση να καλέσει ως ύποπτο πλέον τον Ευγένιο Παπαδόπουλο, ο οποίος στην πρώτη κατάθεσή του είχε αρνηθεί ότι γνώριζε τον Θόδωρο Πρινιωτάκη.
    Παράλληλα, οι εισαγγελείς Λιόγας και Πεπόνης έχουν "φουλάρει" τις μηχανές της έρευνας, ευελπιστώντας ότι το πολύ σε δέκα ημέρες θα έχουν παραδώσει το πόρισμά τους και θα έχουν ασκηθεί οι ποινικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκομένων.
    Την Πέμπτη το πρωί, οι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠ-ΟΤΕ κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά παντός υπευθύνου για την αγορά ομολόγου ύψους 25.000.000 τον περασμένο Ιούνιο.
    Οι συνδικαλιστές του ΤΑΠ-ΟΤΕ κατήγγειλαν ότι η εισήγηση που έκανε ο πρώην πρόεδρος αλλά και η απόφαση που πήρε το δ.σ. αφορούσε επένδυση σε απλό ομόλογο. Οπως όμως αποκαλύφθηκε μετά το σκάνδαλο, η συναλλαγή αφορούσε σε σύνθετο ομόλογο, με αποτέλεσμα σήμερα το ταμείο να έχει υποστεί ζημία ύψους 5.000.000 ευρώ. Στην αναφορά τους οι συνδικαλιστές στρέφουν ευθέως τα βέλη τους στον Ευγένιο Παπαδόπουλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη, ενώ βάλλουν και σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών για σοβαρές παραλείψεις.
    MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η καταντια της πολιτικης μας ζωης ειναι οτι οι "πολιτικοι μας" ,αυτους που ψηφιζουμε(για να μας ..σωσουν!),ειναι τοσο κιβδηλοι και αχρηστοι που τρεχουν στο καθε βλημα ευαγγελατο η χατζηνικολαου η ξερω γω τιποτα σταη και λοιπες πατσογριες...
    Αποκτανε ετσι "πρηστηζ"!!!

    Γαμω το .ριστο τους πες τους...

    Αμα ειναι να μου κανει μαθηματα το χατζηνικολαου και το καθε "χατζηνικολαου" ,δεν αναφερομαι ΜΟΝΟ στο συγκεκριμενο βλημα,και να καθομαι και να ακουω αυτο το πραμα να μου κανει "ανακριση"....

    γαμω ρε λεμε...
    Γαμω ...
    Σιχτιρ γαμω το "πολιτιλικι τους" ρε...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τζωνυ μια γαμεις αλλο ρε, θα αυξηθει η πρωκτικη σου διαμετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. /ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΗ...- ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΜΗΘΟΥΝ ΚΙ'ΑΥΤΑ ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ.

    =Για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και συμμορία κατηγορούνται δυο εφοριακοί της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να χρηματίζονται, προκειμένου να επιστρέψουν σε επιχειρηματία χρήματα από ΦΠΑ. Οι δυο συλληφθέντες τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.
    Oι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εις βάρος τους ποινικές διώξεις για τα παραπάνω αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήραν αναβολή, ώστε να δικαστούν τη Δευτέρα.
    Οι δυο εφοριακοί -ένας επιθεωρητής και μια ελεγκτής- φέρεται πως ζήτησαν «φακελάκι» 30.000 ευρώ, ώστε να αποδώσουν χωρίς χρονοτριβή στον επιχειρηματία τον ΦΠΑ, συνολικού ύψους 480.000 ευρώ.
    Ο τελευταίος, που δραστηριοποιείται στο χώρο τω πετρελαιοειδών, προσποιήθηκε ότι δέχεται την πρόταση των δυο εφοριακών και αμέσως ενημέρωσε την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
    Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και συνέλαβαν τους εφοριακούς μόλις εισέπραξαν το «φακελάκι» από τον επιχειρηματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ COMMENTS ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΓΚΡΙΖΟ ΛΥΚΟ"" (ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΦΕΡ ΚΑΠΖΑ, Π0Υ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΟΙ -ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ KAI KAKOI ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ- ΤΟΥ PRESS-GR)

    ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    12/06/04

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ της "Επιτροπής Αγώνα για την Τιμή και την Αξιοπρέπεια της Τουρκικής Μειονοτικής Ψήφου" να μην ψηφιστεί αύριο ούτε η Ν.Δ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, συντάσσεται η κ. Αϊσέλ Ζεϊμπέκ, φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου, γράφοντάς μας ότι:

    "ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ένα τόσο σοβαρό λάθος εκ μέρους του κ. Παπανδρέου να παρασυρθεί από αντί-μειονοτικούς κύκλους και να επιλέξει τον κ. Καπζά Μουζαφέρ στην 13η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Ο εν λόγω υποψήφιος έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με την έκδοση πομακικού λεξικού και εφημερίδας που δεν εκφράζουν τη μειονότητα και στοχεύουν στη διάσπασή της(...) Η Ν.Δ παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή ότι 'θέλει να αγκαλιάσει τη μειονότητα', δεν βρήκε ούτε καν μια τιμητική θέση στη λίστα της για έναν εκπρόσωπό της (...) Η ψηφοθηρική αντιμετώπιση της τουρκικής μειονότητας από τα δύο κυρίαρχα κόμματα και η αδιαφορία των υπολοίπων, δεν μπορεί παρά να διαψεύσει τις ελπίδες της για πολιτική ισοτιμία και αξιοπρέπεια. Οποιοι θέλουν να την 'κερδίσουν' θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις της και πραγματικά να θέλουν να την εκπροσωπήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο".


    ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ (ΚΑΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΟΤΙ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ PRESS GR!

    10:57 μμ
    Ανώνυμο said...

    ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΚΑΠΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΩΣ "ΓΚΡΙΖΟΥ ΛΥΚΟΥ"! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΗΜΑΡΤΟΝ!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΙΩΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ, ΑΦΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ
    ΚΑΝΟΥΝ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ
    ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ 24 ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ
    ΤΑΜΕΙΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ
    ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ
    ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ
    ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΓΚΑΝ ΓΙΑΤΙ
    Ο ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ...
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΦΩΣΕΙ.

    ANOIΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ
    ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ....

    ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ
    ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..
    ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ
    ΓΙΑΤΙ?
    ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ,
    Η ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ?

    ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ
    ΠΑΙΖΟΥΝ "ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ"
    ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ
    ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΖΕΣ..

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ
    ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ..ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ
    ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ...ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟ ΤΑ 770 ΕΚ/ΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΔΟΜΗΜΕΝΑ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ 580.
    ΤΑ 3ΔΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΑΠΙΟ ΔΟΜΗΜΕΝΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΠΟΥ
    ΦΟΡΤΩΣΕ Η ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΚΑΙ Η ΑΛΦΑΒΑΝΚ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ?

    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΝΟΜΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΤΟΥ
    ΛΑΤΣΗ.. ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕ ΠΟΥΣΤΡΟΔΙΚΗΓΟΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ
    ΑΝΙΔΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ .
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ?
    ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ?
    ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ
    ΜΕΛΛΟΝ Η ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ...
    Ταμεία: ποιους «δείχνουν» οι καταθέσεις
    Τον κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος αλλά και συνδικαλιστές εμπλέκουν οι μάρτυρες
    Tης Xριστινας Kοψινη

    Σημαντική για την υπόθεση θεωρείται και η τρίωρη συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα Eφετών ο επί οκτώ συναπτά έτη προέδρος και νυν αντιπρόεδρος του TEAYΦE, κ. Γ. Kονιδάρης. Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Kονιδάρης είναι ο μόνος συνδικαλιστής για τον οποίο προέβη σε καταγγελία και η ομοσπονδία εργαζομένων στο φάρμακο, επιρρίπτοντας σε αυτόν «τη μεγαλύτερη ηθική ευθύνη γιατί διαχειρίστηκε επί οκτώ χρόνια τα αποθεματικά του Ταμείου, εισηγήθηκε και ψήφισε στο Δ.Σ. την αγορά συγκεκριμένων ομολόγων υψηλού ρίσκου». Φυσικά αυτό μπορεί να μη σημαίνει τίποτε.

    Tο TEAYΦE είναι ο μοναδικός φορέας ασφάλισης στον οποίο συναντώνται με διαφορά δέκα ημερών δύο κομβικές χρηματιστηριακές εταιρείες. H Tρωύλος KEΠEY, μέσω της οποίας αγοράστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2007 δομημένο τραπεζικό ομόλογο της ALPHA BANK, και η «Aκρόπολις» μέσω της οποίας στις 22 Φεβρουαρίου, τοποθετήθηκαν 55 εκατ. ευρώ στο περίφημο δομημένο ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου με ανάδοχο την J.P. Morgan

    Hδη δύο εκπρόσωποι εργαζομένων έχουν θέσει ζήτημα επιστροφής και αυτού του ομολόγου, κατά το παράδειγμα του TAΞY (ανέκτησε το κεφάλαιο για τα δομημένα της Marfin) και του TΣΠEAΘ (ανέκτησε το κεφάλαιο από δομημένο της ProtoBank). Tο θέμα της επιστροφής των 130 εκατ. ευρώ που έχουν επενδυθεί στο ομόλογο της ALPHA BANK έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. H αρχική απόφαση αγοράς του από το Δ.Σ. του TEAYΦE αφορούσε έκδοση του ελληνικού Δημοσίου και όχι τραπεζικό ομόλογο. Tι συνέβη και άλλαξε ο εκδότης;


    Eπιπλέον, η «συνάντηση» της Tρωύλος με το TEAYΦE έχει πολλά κοινά με τη συναλλαγή που έκανε η ίδια εταιρεία με το TΣΠEAΘ στις 10 Ιουλίου 2006. Oχι μόνο γιατί και στις δύο περιπτώσεις η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι ύψους 130 εκατ. ευρώ, αλλά και γιατί στις σχέσεις που διαμορφώθηκαν φαίνεται ότι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και συνδικαλιστές του ΠAΣOK. Στην περίπτωση του TEAYΦE εμπλεκόμενος είναι ίσως ο πρώην πρόεδρος. Στην υπόθεση του TΣΠEAΘ ενδεχομένως να εμπλέκεται πάλι ο πρώην πρόεδρος του Tαμείου κ.. Γ. Kατσανεβάκης, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πρόεδρος της TPΩYΛOΣ KEΠEY. Σε κάθε περίπτωση, οι συμπτώσεις είναι αρκετές.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

    1.ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ
    ΠΑΣΟΚ.
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ
    ΔΟΜΗΜΕΝΟ 130 ΕΚ/ΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΗΣ
    ΑΛΦΑΒΑΝΚ.

    2.ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ
    ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΑ
    ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
    "ΣΑΠΑΚΙΑ" ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αποκαλυψη..
    η αποκαλυψη του σκανδαλου ηταν
    σχεδιασμος του ΓΑΠ για να απαλλαγει
    απο τους συνδικαλιστες του πασοκ
    που του εχουν ζαλισει τα αρχιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΓΑΘΙΑΡΗ ΓΑΠ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ
    ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙΣ
    ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑ.
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ
    Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΥΤΗ...
    ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ...ΤΩΝ
    ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΩΝ...
    ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ..ΝΑ ΤΟΝ
    ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ,ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΨΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αρθρο του εκδότη της «Ε» και της «Κ.Ε.», για τη διαμόρφωση ενός κλίματος καταστολής που διαστρέφει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», με αποτέλεσμα τον επηρεασμό των δικαστών.


    Δικαιοσύνη και λιντσάρισμα


    Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ


    ΕΝΑ ΝΕΦΟΣ καταστολής σκεπάζει το δημόσιο βίο μας. Οι εισαγγελείς, οι χειροπέδες, οι φυλακές κυριαρχούν στην πολιτική ζωή μας.

    NEΦΟΣ..ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ..ΣΚΕΠΑΖΕΙ..
    ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ.

    ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟ
    ΛΑΜΟΓΙΟ?
    ΓΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΒΟΑ Ο ΤΟΠΟΣ.
    ΓΙΑ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ..

    Οι εισαγγελείς, οι χειροπέδες, οι φυλακές κυριαρχούν στην πολιτική ζωή μας.



    ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ?
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ?

    ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
    ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ
    Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
    ΣΑΣ...ΚΟΥΡΑΓΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο κ. Καραμανλής, μίλησε την 9.6.07 στην Λάρισσα για την πολιτική της κυβέρνησής του στον αγροτικό τομέα ως εκπρόσωπος της παραδοσιακής Δεξιάς, του ´50 και του ´60, με ταξίματα από το μπαλκόνι.
    Είναι φανερό ότι, μίλησε ως να βρίσκεται σε άλλη χώρα. Αναφέρθηκε σε πολιτικές, που υποτίθεται ότι, βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά ακόμα δεν τις έχουν δει οι αγρότες, όπως και για άλλες που «θα» έρθουν, κατά τον ίδιο τρόπο που είχε μιλήσει και πριν από τις εκλογές του 2004 και έχουν τόση αξία, όση και εκείνες.
    Ομόλογο αναξιοπιστίας εκείνες του 2004, ομόλογο υποκρισίας οι σημερινές.
    Γιατί η αλήθεια είναι ότι:
    -Μείωσε δραματικά το εισόδημά των Ελλήνων αγροτών.
    -Από το 2005 μέχρι σήμερα, αφαίρεσε 127 εκατ. ευρώ από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω της δυναμικής διαφοροποίησης.
    -Αφαίρεσε 113 εκατ. ευρώ το χρόνο από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω των «δήθεν» ποιοτικών παρακρατημάτων, χρήματα τα οποία προορίζονται να μοιραστούν σε «ημέτερους» με αδιαφάνεια.
    -Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ, που δεν έχει καταβάλει ως όφειλε τις επιδοτήσεις της περασμένης χρονιάς στο σύνολο των Ελλήνων αγροτών.
    -Αφαιρεί 165 εκατ. ευρώ το χρόνο από τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς, μετά το 2009, εξαιτίας της διαπραγματευτικής της ανικανότητας.
    -Αφαιρεί τη δυνατότητα από τους τευτλοκαλλιεργητές να συνεχίσουν την καλλιέργεια των τεύτλων και κλείνει τα εργοστάσια ζάχαρης.
    -Αφαίρεσε 60 εκατ. ευρώ από το σύνολο των Ελλήνων αγροτών μέσω της επιστροφής του ΦΠΑ.
    -Επιβάρυνε οικονομικά τους Έλληνες αγρότες μέσω της αύξησης του ΦΠΑ από 18% σε 19%. Και ήταν ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, που το 2004 στη Λάρισα, απ' όπου ξεκίνησε την παρουσίαση του προγράμματός του, δήλωνε ότι, θα τον μειώσει στο 8%. Σήμερα μάλιστα, έχει το θράσος, γιατί περί αυτού πρόκειται, να υπόσχεται και πάλι ότι θα επιχειρήσει να μειώσει τον ΦΠΑ.
    -Ο κ. Καραμανλής, που υποσχόταν το 2004 στους βαμβακοπαραγωγούς «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», όχι μόνον δεν τα έδωσε, αλλά αφαίρεσε κιόλας 18 εκατ. ευρώ το χρόνο από τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς.
    Ο κ. Καραμανλής, όχι μόνο μείωσε δραματικά το αγροτικό εισόδημα, όχι μόνο δεν έχει πολιτική για τον αγροτικό τομέα, αλλά επιχειρεί να αφαιρέσει και τη μνήμη από τους αγρότες.
    Οι αγρότες υφίστανται ήδη τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζουν πια, τι τους επιφυλάσσει ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του.
    Γι' αυτό θα δώσουν την απάντηση που πρέπει στις εκλογές που έρχονται.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αμ τι νομιζετε?!
    20 χρονια πασοκοσκυλιας αγαπητοι,εχει διαβρωσει τον κοινωνικο ιστο ...
    κατι σκατοπραμματα babis kai pasok poisonous,μην νομισετε οτι ειναι τυχαια φιλτατοι.
    Ειναι ακριβως προσωπογραφια της πασοκοσκυλιας..
    Και δυστυχως πρεπει να μαθουμε να συνυπαρχουμε με αυτα τα σκυλια...
    Ενεκα η Ε.Ε αγαπητοι,Εοκ Και Νατο ιδιο συνδικατο,το θυμαστε φιλοι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 8.54 Τζων (με φερετζε)

    Εδω και τωρα ηρθε η ωρα.

    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ η ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΓΑ

    Δωσε απαντηση τωρα.



    Υ.Γ. ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΡΟΥΦΟΚΑΒΛΕΤΑ


    ΜΕΤΑ ΤΑ

    ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
    ΙΜΙΑ
    ΟΤΣΑΛΑΝ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΑΛΑΤ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


    ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ 'Η ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ?



    "Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΓΑΜΑΕΙ babis"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. .54 Τζων (με φερετζε)

    Εδω και τωρα ηρθε η ωρα.

    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ η ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΓΑ

    Δωσε απαντηση τωρα.

    ==
    γαμω το .ριστο σου ΤΟ ΚΟΓΙΟΤ ΜΟΥ.
    Μα ρε πουστρακο με εσκασες γαμω τη κωλοτρυπιδα σου.
    Λοιπον ακου.
    ======
    Ξεκολλα ρε!
    Ομολογα εκδιδει το Ελληνικο κρατος απο συστασεως του.
    6-7 ομολογα καθε χρονο.
    Μιζες,προμηθειες πληρωνοτανε ανεκαθεν.
    Το ταδε ταμειο που εχει αποθεματικα,το συμφερει να τα επενδυσει σε ομολογα.
    Γιατι?
    Γιατι ειναι σιγουρα λεφτα (με την εγγυηση του δημοσιου!) και εχει και καλλιτερες αποδοσεις ,καλλιτερους τοκους!

    Δεν εχεις καταλαβει ρε φαφουτη,οτι το ολο θεμα ετσι οπως "περναει" ειναι μια σκετη πασοκοσκυλαιικη πουστια???
    Που ειναι η απατη?

    Εχεις ακουσει κανενα πασοκοσκυλαια να αναφερεται με αριθμους?

    Τοσα κοστιζει το ομολογο,τοσα πληρωσε το ταμειο,τοσα λεφτα εχασε η θα εχανε σε ενα χρονο???
    Εχεις ακουσει κατι συγκεκριμενο????

    Δεν εχεις ακουσει ειμαι σιγουρος.
    Αλλα ειμαι σιγουρος επισης οτι εχεις ακουσει "ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΜΟΛΟΓΟ!!!" Ε?
    Αυτο δεν εχεις ακουσει???

    Αμα ειχες λιγο φαια ουσια θα ειχες στειλει τους πασοκοσκυλαιους στο διαολο..
    Γιατι, για εκει ειναι..

    Σκεψου το.

    Δεν ειμαι υπερ συγκαλυψης κανενος σκανδαλου,αλλα εδω προκειται για ελεεινη πασοκοσκυλαιικη προπαγανδα..

    παρτο ετσι.
    Το ταμειο "ξεγελαστηκε" καποιος τα "κονομησε" αγορασε ενα ομολογο 280 εκατ ευρω.ΠΟΣΑ???
    Ποσα λεφτα εδωσε να το αγορασει????

    Σου λεει η Μοργκαν ,εμεις σου δινουμε πισω τα λεφτα και φερε μας το ομολογο...
    Τι πιο καθαρη εξηγηση??
    Σε εξαπατησα?
    Ωραια ! παρε τα λεφτα και φερε μου πισω το ομολογο!

    Σταματαω.
    Αμα εχεις καμμια απαντηση ,θα σου δωσω παραπανω διευκρινησεις.
    Αλλα να διαπιστωσω οτι μιλαω σε ανθρωπο και οχι σε κανενα διανοητικα καθυστερημενο πασοκοσκυλαια..
    Και χανω και το χρονο μου

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΥΡΥΠΡΩΚΤΕ
    ΞΙΦΟΜΑΧΕ
    ΤΖΩΝ
    ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΣΤΑΝ
    και λοιπές φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις του κερατα ,φανατικούς υποστηρικτές του μπουλη με το PLAYSTATION και του φρόκαλου νηπιαγωγού -χειρούργου.

    Συνολική απάντηση προς τα προηγούμενα ,κοράκια, χουντικούς χλεχλεδες ,δεξιές αδελφές και άρρωστα και ανεγκέφαλα καθηκια του κερατα.
    Είναι γνωστό ότι ο babis διαθέτει γοητεία και στυλ υψηλού επιπέδου και αυξημένων απαιτήσεων. Έτσι παρά τις συνεχείς κρούσεις και προκλήσεις από τα παραπάνω άτομα παραμένει ακλόνητος στις προτιμήσεις του και δεν προβαίνει σε καμιά έκπτωση από τα υψηλα στάνταρτ των απαιτήσεων του για να συνευρεθεί μαζί τους.
    Είναι γνωστό ότι τα παραπάνω άτομα έχουν χάσει κάθε ευπρέπεια και παρά του ότι πρόκειται περί ξεφωνημένων κίναιδων του κερατα, απρόκλητα και συνεχώς την έχουν πέσει και ζητούν το άνοιγμα του πάτου των από ένα εξαιρετικό γαμιά όπως είναι ο babis.
    Δεν σας δίνει κύριοι καμία προσοχή ο babis ,πέρα από ένα σκατο ,σαν την ψυχή σας. Είστε απόβλητα της ζωής. Περιτρίμματα της κοινωνίας που ζείτε μέσα στο βοθρολυμα της Ρηγίλλης όπου και σιτίζεστε εκεί. Δεν μπορείτε να αρθρώσετε μια σκέψη καθαρή ,ένα πολιτικό λόγο παρά μόνον άναρθρες επαναλαμβανόμενες παπαρες και ηλιθιότητες κραυγές κρα-κρα. Τωρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπέρα. Ουστ βρωμοκαθαρματα. Ο babis δεν σας γαμα ότι και να λετε ότι και να κανετε. Ουστ Παλιοπουστρακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επι του προκειμένου, για τον ΟΠΑΠ:

    ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ SCIENTIFIC GAMES ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΘΕΙ ΙΤΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ. ΠΙΣΩ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ, ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΅ΚΕΡΑΤΑ (ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ) ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ (ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ).ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ" ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ)
    ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΑΝ ΣΑΝ ΘΕΜΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.
    ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ
    (ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΗΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΑΝΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ-ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ- ΓΙΑ ΝΑ...ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ;)

    ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΩΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΩΧΡΙΑ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΣΤΙ babis


    Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ TΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΚΑΠ-ΓΚΟΥΠ (ΤΗΣ ΜΑΓKΥ ΔΗΛΑΔΗ)


    μπάμπης = ο κατ' εξοχή σπαμαδόρος, ψεύτης, παραπληροφορητής, φασίστας...

    Babis: "Επιτελους…..Καιρος ηταν να διαγραφουν τα βλακωδη λεγομενα από ένα ανθρωποειδες…Βεβαια είναι - γνωστο ότι η Ρηγιλλης τους πληρωνει ολους αυτους, με σκοπο να ευτελιζει κάθε σοβαρη προσπαθεια παραπληροφορησς"


    ομολογεί ο Babis ότι ΠΑΡΑπληροφορεί.

    BABIS SAID
    Όποιος συληφθει να διαλέγεται με τα προηγούμενα άτομα που είναι πλέον εμφανή από τη γραφή των θα θεωρείτε προβοκάτορας και σαν τέτοιος θα αντιμετωπίζετε.
    Προσοχή κίνδυνος.

    KATAΛABAINETE TI ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ?

    "Όποιος συληφθει να διαλέγεται

    MAΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ


    ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ



    ΓΕΙΑ ΣΟΥ babis ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΗ


    ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ "ΑΝΩΝΥΜΟ"


    ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΨΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΤΑ 52 ΣΟΥ...


    ΤΕΜΠΕΛΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. TOURIST GUIDE

    Δώρο σου στέλνω babis μου
    Στων εκλογών το χρόνο
    δέκα ψωλές αράπικες
    να σε γαμούν συγχρόνως

    Το babis τον γαμούσανε
    οι αράπηδες στη Σούδα
    τον χύνανε στη μάπα του
    χύναν και στη μουσούδα


    ΓΕΙΑ ΣΟΥ babis ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΓΚΑΠ-ΓΚΟΥΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τωρα μπορείτε να πάτε στον διάολο και ακόμη παραπέρα. Ουστ βρωμοκαθαρματα. Ο babis δεν σας γαμα ότι και να λετε ότι και να κανετε. Ουστ Παλιοπουστρακια!!

    10:40 μμ

    ==
    ο babis πηρε την ασπρη σκονη.
    Μικροι μεγαλοι στα καφενεια.
    Γιαυτο κατηγορω την κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας του κ.Καραμανλη,συντροφοι και συντροφισσες,αγροτες και αγροτισσες,μαναβες και μαναβισσες

    Σας αφηνω τωρα .
    σας βαρεθηκα .

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μεγαλειώδης η αποψινή συγκέντρωση στην Κόρινθο.
    Προσεχως πληρη περιγραφη.

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Προσεχως πληρη περιγραφη."




    ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ.... ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΝΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ


    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ, ΓΕΛΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ





    ΤΟ ΠΙΠΩΜΑ ΤΗΣ babis ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤOY TOURIST GUIDE


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΣΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς 10,40

    Να μην επαναλάβεις το λάθος σου η Κυρία δεν είναι φρόκαλο νηπιαγωγός-χειρουργός.
    Είναι φρόκαλο χειρουργός- νηπιαγωγός
    Να μη το ξανακάνεις και να το αντιγράψεις 666 φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εχεις δικιο..Ευχαριστω πολυ για την υποδειξη.Θα προσπαθησω.
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. O κ. Αλογοσκούφης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που έδρασε αν μη τι άλλο στους κόλπους του Υπουργείου του, διότι το Υπουργείο του εξέδωσε τα ομόλογα, τα οποία διακίνησε η εγκληματική οργάνωση, είναι μάλλον παράδοξο για κάθε έλληνα πολίτη, να υβρίζει τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης, αντί να έχει ασκήσει αγωγές εναντίον αυτών που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον στους κόλπους του Υπουργείου του.
    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. «Η υπόθεση των ομολόγων -λέει η κυβέρνηση- έκλεισε!; Πώς "έκλεισε"(!); Ετσι: Τα λεφτά θα επιστραφούν, αλλά (φοβερό!) δε θα τα επιστρέψουν οι κλέφτες. Θα τα επιστρέψουν οι ...κλεμμένοι! Δε θα τα επιστρέψουν οι ληστές! Θα τα επιστρέψουν ...τα θύματα της ληστείας! Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές, αυτοί που πληρώνουν δηλαδή τους φόρους, αυτοί που αρμέγονται από τον προϋπολογισμό, αυτοί που πληρώνουν πάντα και για όλα! Αυτοί θα (ξανα)πληρώσουν! Και για την "JP Morgan". Και για τους Πρινιωτάκηδες. Και για τους Παπαμαρκάκηδες. Και για όλους αυτούς τους ...δομημένους! Μέχρι πότε;..».
    ‘’ PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση