GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη 16χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Facebook

Τρεις έφηβες κατήγγειλαν έναν 16χρονο που είχε φτιάξει ψεύτικο γυναικείο προφίλ στο Facebook και ανέβαζε άσεμνες φωτογραφίες, δικές τους ...

Τρεις έφηβες κατήγγειλαν έναν 16χρονο που είχε φτιάξει ψεύτικο γυναικείο προφίλ στο Facebook και ανέβαζε άσεμνες φωτογραφίες, δικές τους και άλλων ανηλίκων. Πώς οδηγήθηκαν στη σύλληψή ου οι Αρχές

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστο άτομο είχε δημιουργήσει σελίδα στο «Facebook», στην οποία υπήρχαν άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων ήταν και φωτογραφίες των κοριτσιών που κατήγγειλαν το γεγονός.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από τη διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του κατόχου της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου, αλλά και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της ανωτέρω σελίδας στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενδελεχούς ψηφιακής ανάλυσης, διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη σελίδα διαχειριζόταν ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος διαμένει σε περιοχή των βορειανατολικών προαστίων της Αττικής.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την 21.11.2014, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικο γυναικείο προφίλ στη σελίδα που είχε δημιουργήσει στο "Facebook", ενώ τόσο το προφίλ, όσο και η σελίδα είχαν απενεργοποιηθεί.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476959 και 210-6476464, στέλνοντας e-mail στο [email protected] και μέσω της εφαρμογής – application (iOS – Αndroid) CYBER KID

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση