GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουμουτσάκος: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος παράτασης αυτής της εκκρεμότητας

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων και σε α...

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων και σε αυτό της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα.

«Το θέμα είναι σοβαρό, έχει ταλαιπωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ την οικονομία, κι όταν λέμε οικονομία δεν είναι κάτι απρόσωπο, είναι οι πολίτες, είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι οι επιχειρήσεις, είναι οι τράπεζες. Δυσχεραίνει ως πρόβλημα και ως εκκρεμότητα την είσπραξη εσόδων από το δημόσιο και τα ταμεία. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος παράτασης αυτής της εκκρεμότητας. Είναι μία εκκρεμότητα που πρέπει να κλείσει», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε βέβαια ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της ελληνικής οικονομίας το ζήτημα της ρύθμισης αυτής είναι σύνθετο. Είναι εξαιρετικά σύνθετο. Και απαιτεί και μεγάλο συντονισμό και σωστές παρεμβάσεις. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός την κοινή παραδοχή ότι είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το ταχύτερο δυνατόν. Και είδατε χθες, όλοι πληροφορήθηκαν, ότι υπήρξε παρέμβαση αποφασιστική του πρωθυπουργού για να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν ρύθμιση αυτής της εκκρεμότητας. Πρέπει να τελειώνουμε».

«Η Ελλάδα θα είναι δίπλα στην Κύπρο»

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, καθώς και για κατάφωρη και προφανή, εξόφθαλμη, παραβίαση διεθνούς δικαίου αναφερόμενος στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων νοτίως της Κύπρου.

«Η Τουρκία θέλει να εμφανίζεται στους δυτικούς και ευρωπαίους συμμάχους ως παράγοντας σταθερότητας. Αλλά η τουρκική πολιτική παράγει αστάθεια. Η Τουρκία αποδεικνύεται ταραχοποιός της πολύ ευαίσθητης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου. Εχουμε κατάφωρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, κατάφωρη και προφανή, εξόφθαλμη παραβίαση διεθνούς δικαίου. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας και της Αθήνας και της Λευκωσίας να το τονίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στους εταίρους μας, ότι έχουμε μία κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και βλέπω ότι γίνονται πολύ σωστές κινήσεις και από πλευράς Αθήνας και από πλευράς Λευκωσίας για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Πρόσφατα είχαμε και το μνημόνιο συνεργασίας για τη διαχείριση κρίσεων Ελλάδας-Κύπρου, στις 9 του μηνός θα γίνει μία συνάντηση κορυφής, πολύ σημαντική, για την ενεργειακή συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου και πρόσφατα είχαμε επίσης μία συμφωνία διμερή για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές, μια συμφωνία του κ. Βενιζέλου και του κ. Κασουλίδη. Ταυτόχρονα η Κύπρος έχει ήδη ανακοινώσει 8 τρόπος αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Και τόνισε: «Έχουμε προχωρήσει σε μία εμπέδωση και εμβάθυνση συμμαχίας μας με το Ισραήλ, είμαι πεπεισμένος ότι στις παρούσες συνθήκες, που είναι συνθήκες κρίσης για την ελληνική οικονομία, η ελληνική εξωτερική πολιτική κάνει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας».

Στην επισήμανση αν αυτό σημαίνει ότι Ελλάδα και Κύπρος θα έχουν κοινή στάση στο θέμα αυτό στη Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή θα έχουν σαν στόχο τη διακοπή κάθε ενταξιακής πορείας της Τουρκίας σε οποιοδήποτε κεφάλαιο, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. ανέφερε: «Αυτή είναι η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκείνη είναι η άμεσα εμπλεκόμενη σε αυτή την ιστορία, αντιλαμβάνεστε ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει τίποτα που να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Θα είναι δίπλα στην Κύπρο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση