GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Καμμένος: "Αυτός ο φόρος είναι άδικος οδηγεί στη δήμευση της περιουσίας"

Συνέντευξη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με το...



Συνέντευξη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Άκη Παυλόπουλο...

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο στούντιο του Blue Sky και των «Παρεμβάσεων», τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον κ. Πάνο Καμμένο. Καλησπέρα κ. Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω τον Blue Sky και θέλω να πω δημόσια ότι την ομιλία μου στη ΔΕΘ, την οποία δεν δέχθηκε να μεταδώσει η ΝΕΡΙΤ, τη μετέδωσε το Blue Sky χωρίς χρήματα. Και λέω χωρίς χρήματα, διότι οι τηλεθεατές που μας βλέπουν δεν ξέρουν πολλές φορές τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες και στα γραφεία των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αποκλεισμένοι, γιατί η διαπλοκή έχει επιλέξει να μας φιμώσει. Ούτε στις ειδήσεις φιλοξενούμαστε.

Παρότι δεν μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση την ομιλία μου στη ΔΕΘ, το Blue Sky μετέδωσε τη συνέντευξη τύπου, όπως και του κ. Τσίπρα.

Εγώ ζήτησα από τον ιδιοκτήτη του Blue Sky να μας φιλοξενήσετε και να μεταδοθεί η ομιλία στη ΔΕΘ και τη μετέδωσε χωρίς χρήματα, αυτό είναι σημαντικό, γιατί πρέπει να ξέρουν οι τηλεθεατές που βλέπουν τα κανάλια τι συμβαίνει από πίσω.

Και βεβαίως, με φιλοξενείτε και εμένα και τους βουλευτές, γιατί συνήθως τα πάνελ μας αποκλείουν εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, λες και δεν υπάρχουμε.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα είσαστε πάντα ευπρόσδεκτοι. Να ξεκινήσουμε τη συζήτηση με φόντο αυτά που έγιναν σήμερα στις «ουρές» για τον ΕΝΦΙΑ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να πάμε στον 70χρονο, ο οποίος έπεσε πάνω στην «ουρά», περιμένοντας μιάμιση ώρα να πληρώσει ένα φόρο, που δεν είχε υποχρέωση να πληρώσει. Έναν φόρο αντισυνταγματικό, ένα φόρο άδικο, ένα φόρο που αντιτίθεται και στις ευρωπαϊκές συνθήκες, ένα φόρο που οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορέσουμε να αντέξουμε να μην πληρώσουμε και να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, όπως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε υποδείξει μέσα από την ιστοσελίδα μας με συγκεκριμένη νομική τεκμηρίωση.

Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους πολίτες να μην το πληρώσουν. Εμείς, όμως, λέμε ότι υπάρχει αυτή η νομική τεκμηρίωση και όποιος αντέχει αξίζει τον κόπο να αντισταθεί σε αυτόν τον κεφαλικό φόρο, ο οποίος δεν απευθύνεται σε πρόσωπο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα να φορολογείται ο Έλληνας πολίτης, αλλά σε υλικό, δηλαδή σε περιουσιακό στοιχείο.

Το δεύτερο, είναι ένα φόρος ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τη φοροδοτική ικανότητα του πολίτη. Ένα ακίνητο, το οποίο δεν αποδίδει εισόδημα, δεν μπορεί να φορολογείται, δεν φορολογείται πουθενά στον κόσμο και επειδή ακούω διάφορα για την Ευρώπη, υπάρχουν νομοθεσίες πράγματι στην Ευρώπη που φορολογούν τα ακίνητα. Όμως, στις ίδιες αυτές χώρες, δεν φορολογείται το ενοίκιο, δηλαδή, αν κάποιος έχει ένα διαμέρισμα, ένα σπίτι, ένα κατάστημα, ένα εξοχικό που το νοικιάζει, πληρώνει φόρο 50% αυτή τη στιγμή.

Στις χώρες που υπάρχει φόρος υπέρ της ακινήτου περιουσίας δεν υπάρχει φόρος υπέρ του εισοδήματος. Αυτός ο φόρος είναι άδικος οδηγεί στη δήμευση της περιουσίας.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ασκήθηκε κριτική για τη δήλωσή σας «δεν πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ». Περίπου σας κατηγόρησαν ότι προτρέψατε τους πολίτες να μην τον πληρώσουν.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ είπα ότι δεν τον πλήρωσα και μάλιστα εκείνοι που αντέχουν…

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί κάποιος να μην τον πληρώσει; Διότι υπάρχουν και οι προσαυξήσεις, μέχρι και φυλάκιση ακούσαμε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει δικαστήριο το οποίο θα δικαιώσει τον άδικο αυτό φόρο. Υπάρχουν ήδη αποφάσεις από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης και από άλλα πρωτοδικεία που βγάζουν αντισυνταγματικό αυτόν τον συγκεκριμένο φόρο. Είναι ένας φόρος παράνομος, αντισυνταγματικός, άδικος και άκυρος. Ένας φόρος ο οποίος αν θέλετε, επεβλήθη δήθεν από την τρόικα…

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Για τη μορφή του φόρου μιλάτε έτσι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τη μορφή του φόρου και τον τρόπο φορολόγησης.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Υπέρ των φόρων είστε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για όνομα του θεού. Υπάρχουν φόροι επί του εισοδήματος. Και να πω κάτι; Να σας πω ποιος είναι ο δίκαιος φόρος; Ο δίκαιος φόρος είναι αυτός που υπάρχει στις ΗΠΑ. Ένας πολίτης λέει τι εισοδήματα έχει, τι έχει ξοδέψει, τα καταθέτει όλα στην εφορία και η διαφορά είναι το φορολογικό του εισόδημα και επί αυτού φορολογείται.

Και αν θέλετε, αυτό είναι και το σύστημα το οποίο προτείνουμε εμείς, διότι έτσι θα υποχρεωθεί ο υδραυλικός να κόψει απόδειξη, θα υποχρεωθεί ο ηλεκτρολόγος να κόψει απόδειξη, θα υποχρεωθεί το κατάστημα που πας και τρως ή πίνεις ένα καφέ, να σου κόψει απόδειξη και έτσι θα φαίνεται πραγματικά ποιοι είναι αυτοί που εισπράττουν και ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν.

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Πάντως, κύριε Πρόεδρε, θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει αντεπιχείρημα από αυτούς που υποστηρίζουν τον φόρο ότι με αυτή τη λογική που λέτε θα αρχίσουμε να λέμε, αυτός ο φόρος είναι αντισυνταγματικός, αυτός ο φόρος είναι δίκαιος ή άδικος και αποφασίζω να πληρώσω αυτόν τον φόρο που θεωρώ δίκαιο και δεν πληρώνω τον άλλον που δεν τον θεωρώ δίκαιο.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ’ επέκταση αυτός ο νόμος μου αρέσει, τον σέβομαι, τον τηρώ, αυτός νόμος δεν μου αρέσει…

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Ξέρετε, εγώ δεν είμαι εναντίον της ανυπακοής, αλλά είναι εντυπωσιακό ένας άνθρωπος που έχει θεσμικό ρόλο να καλεί σε ανυπακοή με βάση τη προτίμησή του.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ανυπακοή είναι το να μην τηρείς το Σύνταγμα και ανυπακοή είναι αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Η ψήφιση αυτού του νόμου αποτελεί ανυπακοή προς το Σύνταγμα της χώρας.

Υπάρχει το άρθρο της ισότητας των πολιτών, υπάρχει το άρθρο το οποίο προστατεύει και λέει ότι οι πολίτες θα πληρώνουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα.

Ένας πολίτης ο οποίος είχε την «ατυχία» να κληρονομήσει ένα σπίτι ή ένα μαγαζί το οποίο δεν νοικιάζει, δεν έχει δηλαδή εισόδημα, το να τον αναγκάσεις να το παραδώσει στο Δημόσιο, γιατί πάμε πλέον, ουσιαστικά σε δημεύσεις περιουσίας.

Αυτό δεν προβλέπεται πουθενά, ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Επειδή, αυτή τη θέση περί δήμευσης περιουσίας την είχατε εκφράσει από πολύ νωρίς, θέλω να ρωτήσω αν πιστεύετε τελικά ότι πηγαίνουμε στα distress fund για τα οποία έχετε μιλήσει, δηλαδή μέσω των φόρων αυτών φθάνουμε στο σημείο να έρχονται τα «αγοράκια» για να πάρουν την ακίνητη περιουσία που έχουν οι Έλληνες και αυτό γιατί συμβαίνει τελικά; Ακούω πάρα πολλούς να λένε ότι τι «να κάνουν τα δυάρια στην Κυψέλη οι Γερμανοί»;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό το οποίο πάνε να κάνουν και έχουν ήδη θεσμοθετήσει, όλα αυτά που κάνουν τα κάνουν βάσει σχεδίου. Αυτά τα «αλεπουλεβεντικά» που λένε «θα αντισταθούμε στην τρόικα» κλπ είναι τρίχες. Όλα τα έχουν υπογράψει.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Βγήκε απόψε διαρροή από το υπ. Οικονομικών ότι θέσαμε θέμα απεμπλοκής από το μνημόνιο στη διαπραγμάτευση, στην πρώτη συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τους δανειστές.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι σαν το σύζυγο που απατά τη σύζυγο και τον συλλαμβάνει και λέει «αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος από την πρώτη στιγμή, ήταν η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, της ιδιωτικής και της δημόσιας και αυτό γιατί; Διότι στην επόμενη φάση που έρχεται, εάν τους συντηρήσει ο ελληνικός λαός και δεν τους διώξει τους σημερινούς κυβερνώντες, θα παραδώσουν την είσπραξη των φόρων σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες.

Οι ίδιοι μπράβοι που πάνε και εισπράττουν από τις τράπεζες τις περιουσίες των Ελλήνων, κάνοντας χρήση παράνομων μέτρων, θα πάνε να εισπράττουν τους φόρους. Το έχουν θεσμοθετήσει, εκεί θα πάνε.

Γιατί δεν θέλουν ο Έλληνας να έχει περιουσία; Διότι ο Έλληνας πρέπει να είναι ελεγχόμενος, πρέπει η νέα τάξη πραγμάτων, επιβάλλοντας και το Νέο Διατροφικό Κώδικα, να ελέγξει αν έχεις σπείρει στο χωράφι σου, συλλαμβάνεσαι αν έχεις βάλει δυο πατάτες, μια ντομάτα και καμιά πιπεριά.
Αν έχεις οικόσιτα, αν έχεις κότες στο χωριό συλλαμβάνεσαι.

Πρέπει να αγοράζεις σπόρους. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων και δεν το λένε μόνο οι ιερείς, δεν επαναλαμβάνω τον Κοσμά τον Αιτωλό, το λέμε όλοι όσοι αντετιθέμεθα σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων. Και αυτή η νέα τάξη πραγμάτων δεν επιτρέπει να έχεις στέγη, να έχεις κεραμίδι. Θέλουν να είσαι ενοικιαστής στο σπίτι σου γιατί μόνο τότε θα σε ελέγξουν. Το κάνουν στους συνταξιούχους. Τι κάνουν στους συνταξιούχους; Είχαν τέσσερα πιάτα φαγητό, τους πήραν τα τρία και τις τους λένε; Προστάτεψε το ένα που έχεις και πηγαίνουν και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Δεν καταλαβαίνουν ότι από την 1-1-2015 ο συνταξιούχος θα πάρει σύνταξη 10 ευρώ για κάθε χρόνο εργασίας, 350 ευρώ θα πάρει για 35 χρόνια εργασίας... Τελείωσαν οι επικουρικές.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Σε αυτό που είπατε τώρα ότι τους πήραν τα τρία πιάτα και πάνε να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι δικό σας πρόβλημα ,δεν είναι πρόβλημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε του πολίτη. Είναι δικό σας πρόβλημα που δεν μπορείτε να πείσετε ότι είστε αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν νομίζω ότι είναι αυτό.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, γιατί δεν ψηφίζουν εσάς ή κάποιο άλλο μικρότερο κόμμα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το να παλέψεις το δόγμα του σοκ είναι κάτι πολύ δύσκολο. Εμείς είμαστε μόνοι μας χωρίς μέσα ενημέρωσης, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με τους πολίτες.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε τέταρτο εκλεγμένο κόμμα στη Βουλή και η τηλεοπτική κάλυψη που έχουμε από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, κάναμε μέτρηση στις ευρωεκλογές που λέει ο κ. Χουδαλάκης ότι πέσαμε, ναι πέσαμε, όταν 223 φορές το MEGA παίζει παραπάνω το Ποτάμι από εμάς, με συγχωρείτε, πώς να το παλέψω; Με τι να το παλέψω;

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Υπάρχει απάντηση: «τρεχάτε ποδαράκια μου…».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τρέχουμε, και το ξέρετε ότι τρέχουμε. Τρία χρόνια δεν έχω κάτσει στο σπίτι μου. Αν εξαιρέσει κανείς την Κυριακή που τρώμε όλοι μαζί και το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα κάποιες φορές, δεν υπάρχει ημέρα που να μην τρέχω και εγώ και τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αυτό όμως δεν φθάνει. Χρειάζεται και παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, χρειάζεται από τα social media, τα οποία και αυτά πια ελέγχονται σιγά - σιγά.

Βλέπετε τι γίνεται, βλέπετε πως έχουν πέσει με τα μούτρα και ελέγχουν το διαδίκτυο, διαφημίσεις τραπεζών σε ανύπαρκτα blogs.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άρα, λέτε ότι γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να εξαφανιστείτε από το προσκήνιο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Εάν μας φιλοξενούσαν θα πρέπει να ανησυχούσαν οι πολίτες.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν τα πράγματα συμβαίνουν έτσι όπως τα καταγγέλλετε σημαίνει ότι οι θέσεις σας πονάνε, ενοχλούν όλους εκείνους οι οποίοι προσπαθούν να εφαρμόσουν το σχέδιο το οποίο περιγράφετε. Δεν θα έπρεπε ο κόσμος να νιώθει ότι ο Καμμένος δικαιώνεται;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακόμη και οι αντίπαλοί μας βλέπουν ότι αυτά που έχουμε πει εμείς εδώ και δύο χρόνια, είναι αυτά τα οποία επιβεβαιώνονται. Επιβεβαιωνόμαστε σε αυτά τα οποία είχαμε πει και σε σχέση με το μνημόνιο και με την πολιτική που ακολουθείται.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, έχετε επικοινωνιακό πρόβλημα, όταν λέτε ότι δικαιώνονται οι θέσεις μας, αλλά ο κόσμος δεν τις έχει αντιληφθεί, σημαίνει ότι κάτι δεν κάνετε καλά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεκαοκτώ σημεία είχε πει ο Σαμαράς προεκλογικά και δεν τήρησε ούτε ένα. Εμείς αυτά που είπαμε προεκλογικά δυστυχώς τα περισσότερα επαληθεύθηκαν .

Εμείς είπαμε ότι αυτή η πολιτική θα αποτύχει, θα αυξηθεί η ανεργία και αυτοί υπόσχονταν 300.000 θέσεις εργασίας. Έλεγαν για ανάπτυξη, «απογειωνόμαστε» τη μια φορά, «περάσαμε τον κάβο» την άλλη, ράλι θα γίνει την τρίτη φορά και όλα αυτά κατέληξαν το ράλι να γίνει μετωπική σύγκρουση, η απογείωση να είναι συντριβή, ο κάβος δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι τώρα, κλείνουν επιχειρήσεις, λουκέτα, ανεργία, εσωτερική υποτίμηση, αυτά σημαίνει η πολιτική που ακολουθούν.

Εάν δεν αλλάξει πολιτική, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο ελληνικός λαός να πληρώνει ένα χρέος το οποίο είναι επονείδιστο και επαχθές, δεν μπορεί να αναλαμβάνει τα χρέη των τραπεζών και οι τράπεζες να είναι πλούσιες και να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τους τελειωμένους εκδότες και τους διαπλεκόμενους κατασκευαστές και να μην ρίχνουν χρήματα στην αγορά. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της συνεχούς μείωσης των συντάξεων και των μισθών.

Σήμερα, ένας συμπολίτης μας στην Έδεσσα παρήγγειλε καφέ πήγαν οι σερβιτόροι να του φέρουν τον λογαριασμό, τους είπε «δεν έχω να πληρώσω θα σας δώσω ένα ελβετικό ρολόι που φοράω», ήρθαν σε δύσκολη θέση οι σερβιτόροι και την ώρα εκείνη πήρε φόρα και πήδησε στο κενό.

Αυτή είναι η αξιοπρέπεια που είπε ο κ. Σαμαράς. Είχε το θράσος αυτός ο τύπος που συνεχίζει να καλύπτει τους εγκληματίες του ΠΑΣΟΚ, το Βενιζέλο και τον Παπανδρέου, να μιλήσει και να πει τη λέξη «αξιοπρέπεια» στα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία γιόρταζαν μπροστά ο Βορίδης, ο Πλεύρης, ο Γεωργιάδης, οι υβριστές του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας. Και μου λένε τώρα για αξιοπρέπεια; Ποια αξιοπρέπεια; Αξιοπρέπεια είχε αυτός που αυτοκτόνησε διότι ντρεπόταν τον σερβιτόρο, χιλιάδες συμπολίτες μας, άνθρωποι αξιοπρεπείς, οικογενειάρχες.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Άκουσα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Δραγασάκη συγκεκριμένα…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμάς μας ακούσατε για τα «κόκκινα» δάνεια; Κάναμε συγκεκριμένη πρόταση, περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ και να δω ο κ. Δραγασάκης, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης, ο κ. Κουτσούμπας…

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Ποια είναι η θέση σας για τα «κόκκινα» δάνεια;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για τα «κόκκινα» δάνεια δώσαμε συνέντευξη τύπου, κάναμε ολόκληρη πρόταση, είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σεισάχθεια προβλέπει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σεισάχθεια, προβλέπει καταρχήν να εφαρμοστούν από αποφάσεις των δικαστηρίων. Δηλαδή, δεν μπορεί μια τράπεζα να σου βάζει επιτόκιο το χρόνο πάνω από 8%. Αυτό έχει αποφασιστεί από τα δικαστήρια. Εάν έχετε κάρτα, θα δείτε ότι γράφει η κάρτα 16%. Δεν μπορεί να βάζει επιτόκιο στα έξοδα της τράπεζας που το κάνουν όλοι μόνιμα. Δεν μπορεί να συνεχίζει να παραβιάζει την ίδια την κείμενη νομοθεσία η οποία έχει γίνει βάσει των αποφάσεων των δικαστηρίων.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Κούρεμα» των δανείων ζητάτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Κούρεμα» των δανείων γίνεται αν εφαρμοστούν όλες αυτές οι διατάξεις. Για να καταλάβετε, στις κάρτες μόνο, μιλάμε για μια κάρτα πέντε ετών, το «κούρεμα» είναι πάνω από 75%.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα πάρω τα λεφτά από το ΤΧΣ και θα καλύψω τη σεισάχθεια…

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Περίπου 2 δις ευρώ από «κόκκινα» δάνεια.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απαντά η κυβέρνηση ότι δεν μπορείς να πάρεις τα λεφτά αυτά διότι είναι δεσμευμένα πρέπει να πουν το «ναι» η τρόικα και οι δανειστές μας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο. Το θέμα είναι ότι αυτά τα χρήματα τα οποία φέρεται να χρωστά ο Έλληνας πολίτης δεν τα χρωστά.

Εάν κάποιος έχει πληρώσει το 100% του δανείου του ή το 200% του δανείου του, δεν μπορεί να του ζητά η τράπεζα να του κατασχέσει αυτό το ακίνητο ή την εμπράγματη ασφάλεια την οποία έχει δεσμεύσει.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουμε το φαινόμενο της τοκογλυφίας από τις ίδιες τις τράπεζες τις οποίες εμείς έχουμε ανακεφαλαιοποιήσει. Οι πολίτες έχουν ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και όχι ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος.

Αυτό που κάνουν είναι να περάσουν τα δάνεια των τραπεζών, τις «μαύρες τρύπες» των τραπεζών, σαν «τρύπες» των πολιτών. Από πού κι ως που; Και αναφέρομαι στις ίδιες τις διοικήσεις, οι ίδιες οι διοικήσεις που έδιναν τα «ογδοντάρια» στους εκδότες και τους κατασκευαστές χωρίς να έχουν καμία εγγύηση, συνεχίζουν να το κάνουν και αν πάτε να πάρετε εσείς ένα δάνειο 5.000 ευρώ δεν μπορείτε. Εδώ χρειάζεται αλλαγή όλου του συστήματος και βεβαίως για να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη…

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Μιλάτε για κρατικές τράπεζες ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα είναι κρατικές οι τράπεζες ήδη.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Λέω κρατικές με διοικητή κρατικό η με συμμετοχή του κράτους στις τράπεζες, αλλά στα χέρια ιδιωτών όπως ισχύει σήμερα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, οι τράπεζες θα πρέπει να συνεχίσουν να ελέγχονται από το ελληνικό δημόσιο. Αυτή τη στιγμή, αυτό που αποκρύπτουν όλοι, είναι ότι ο αγώνας που δίνεται αυτή τη στιγμή από τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τους υπαλλήλους της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι να περάσει η 1-1-2015.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Για ποιο λόγο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο αγώνας τους είναι να επιβιώσουν και για αυτό πιστεύω ότι δεν θα γίνουν εκλογές. Λένε όλοι για εκλογές και μένα όλοι οι σύμβουλοί μου λένε ότι θα γίνουν εκλογές.

Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές. Πιστεύω ότι θα γίνουν τον Μάρτιο. Πάνε να καβατζάρουν την 1-1-2015 γιατί; Γιατί την 1-1-2015 η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα έχει κανένα έλεγχο στις συστημικές τράπεζες. Με τη λεγόμενη τραπεζική ένωση της Ευρώπης, ο έλεγχος των συστημικών τραπεζών περνά σε δυο ανεξάρτητες αρχές δίπλα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι 111 τόνοι χρυσού στα υπόγεια της Τράπεζας της Ελλάδος θα πάνε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Ελλάδα χάνει την κυριαρχία της και όσο αφορά το δημόσιο πλούτο και όσον αφορά τον ιδιωτικό πλούτο.

Όλα αυτά που ελέγχονται, αλλά ουσιαστικά δεν ελέγχονται, διότι ουσιαστικά η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ανεξέλεγκτη, θα ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχει πίσω δρόμος μετά. Η σύγκρουση πρέπει να γίνει τώρα και πρέπει τη σύγκρουση να την κάνουν οι πολίτες.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με ποιο στόχο η σύγκρουση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με στόχο το «όχι» στην τραπεζική ένωση.

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Το «όχι» θα είναι χωρίς συνέπειες ευρωπαϊκές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι πάει να πει συνέπειες;

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Δηλαδή θέλω να πω ότι εάν είναι κάτι που έχουμε υπογράψει…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν έχουμε υπογράψει τίποτε.

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Δεν έχουμε αποδεχθεί την τραπεζική ένωση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, θα τη δεχθούμε την 1-1-2015, προσέξτε…

Γ .ΒΛΑΧΟΣ: 1-1-2015 θα εφαρμοστεί, έχουμε υπογράψει…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, η τραπεζική ένωση πρέπει να περάσει από δημοψήφισμα. Δεν μπορεί να περάσει η τραπεζική ένωση από μια προσωρινή πλειοψηφία. Είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας πρέπει να πάει σε δημοψήφισμα ή στη Βουλή με 180 ψήφους.

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Θεωρητικά και για την οικονομία της συζήτησης έχετε δίκιο αλλά συγγνώμη που το ρωτώ, εδώ βάλαμε μνημόνιο, χίλια πράγματα έγιναν, αλλά έγιναν.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και αυτό άκυρο είναι, για εμάς είναι άκυρο. Για αυτό δεν υπάρχουν και υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις.

Εγώ ρωτώ ακόμη μια φορά από το κανάλι σας, ζητώ αύριο το πρωί από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον υπουργό Οικονομικών να μας φέρει στη Βουλή - το έχω ζητήσει επανειλημμένως με γραπτή ερώτηση, ο κ. Βλάχος το ξέρει - τις υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις.

Ε, λοιπόν, δεν υπάρχουν!

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς δεν υπάρχουν, στο «μιλητό» είμαστε ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως, είμαστε στο μιλητό. Εγώ σας ρωτώ και το άλλο:

22 δις ευρώ γράφει ο Προβόπουλος στην έκθεσή του ότι ήρθαν λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών... Αυτά δεν υπάρχουν πουθενά, σε κανένα λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Όλα είναι «μαύρα», έχουν κάνει έναν αλληλόχρεο λογαριασμό…

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Λογιστικά…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λογιστικά και ελέγχουν, αλλά δεν είναι ούτε καν λογιστικά και δεν έχουν εγγραφεί στον ισολογισμό. «Μαύρα» είναι, τοκογλυφία είναι όλα.

Για να καταλάβουν οι πολίτες, απλά πράγματα, για να μην τους κουράζουμε, εδώ έχουμε μια οικονομία «φούσκα». Αλλάζουν χαρτιά μεταξύ τους. Και αυτά τα χαρτά πάνε να τα κάνουν χαρτιά τα οποία έχουν από πίσω τους το σπίτι σου, την εθνική περιουσία, την κρατική περιουσία της χώρας, τον «Αστέρα», το ΤΑΙΠΕΔ που έχει το τάδε στρατόπεδο κλπ.

Τα χαρτιά της Ευρώπης πάνε να τα μετατρέψουν σε δάνεια τα οποία έχουν από πίσω πραγματική περιουσία.

Δεν υπάρχουν δανειακές συμβάσεις υπογεγραμμένες. Τα 22 δις ευρώ που έλεγε ο Προβόπουλος στην έκθεσή του , τα 10 δις ευρώ που είπε η Σπυράκη ότι τα είδε να έρχονται και το ήξερε εκείνη, υποψήφια ευρωβουλευτής, σε ποιο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν εγγραφεί; Σε κανένα. Γιατί είναι όλα αυτά είναι «μαύρα».

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Αυτά ήταν «μαύρα» όντως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι θα πει «μαύρα»; 22 δις ευρώ «μαύρα»; Εδώ αυτοκτονούν άνθρωποι για 1000 ευρώ και μιλάμε για 22 δις ευρώ «μαύρα»;

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σωστό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά λοιπόν είναι όλα στον αέρα.

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Επιμένοντας στο ερώτημα του Γ. Βλάχου, θα διορίζατε διοικήσεις τραπεζών μέσω της κυβέρνησης, δηλαδή θα παίρνατε τον έλεγχο των τραπεζών διορίζοντας διοικήσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ανθρώπους της αγοράς και ανθρώπους που μπορούν να ελέγξουν όλους τους…

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Θα τους διορίζατε εσείς;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι μέτοχοι τις βγάζουν τις διοικήσεις.

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Λέτε ότι εμείς είμαστε ο μεγαλομέτοχος ως κράτος και άρα εμείς διορίζουμε, αυτό λέτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ως κράτος εμείς είμαστε οι μεγαλομέτοχοι και δεν θα πάμε να βάλουμε τα στελέχη από τους κομματικούς σωλήνες. Υπάρχουν Έλληνες και ιδίως ομογενείς και νέα παιδιά, τα οποία είναι πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί οι οποίοι είναι έντιμοι άνθρωποι.

Πρέπει να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας, πρέπει να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Με ρωτήσατε κάτι για τα CDS προηγουμένως.

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Είναι η πρώτη ερώτηση που ήρθε, αυτή η ιστορία με τα CDS που κόλλησε; Γιατί δεν μάθαμε ποτέ ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε: Financial Times σήμερα. (Μπορείτε να τους δείτε, τους έχει το Olympia.gr μεταφρασμένη). Τι γράφουν οι Financial Times σήμερα;

Ότι ο κ. Γεωργίου αρνείται να στείλει τα στοιχεία για τον ελληνικό δανεισμό.

Γιατί αρνείται να τα στείλει;

Για ένα λόγο. Διότι από εκεί αρχίζει το κακό στην πατρίδα μας, το περίφημο swap της Goldman Sachs του Σημίτη.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μόνος του ο κ. Γεωργίου το είχε φτιάξει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Γεωργίου, η Στατιστική Υπηρεσία, ο υπόδικος τύπος που λέγεται Γεωργίου και για να καταλαβαίνουν οι νεοδημοκράτες, αυτός ο οποίος έλεγε ότι ο Καραμανλής μαζί με τον Παπακωνσταντίνου και τον Παπανδρέου αλλοίωσαν τα στοιχεία και που ο κ. Στουρνάρας με τον κ. Σαμαρά τον καλύπτουν, δεν έδωσε τα στοιχεία - το γράφουν οι Financial Times σήμερα - με το swap του Σημίτη, γιατί;

Γιατί όλη η ιστορία της εμπλοκής της Ελλάδος είναι από εκεί. Από το swap του Σημίτη και την Goldman Sachs φτάσαμε το 2009, που τι έγινε; Έδωσαν άλλα 300 εκατ. ευρώ μίζα στην Goldman Sachs επίσημα χωρίς να ξέρει κανείς γιατί τα έδωσαν. Και το ερώτημα είναι, γιατί δεν ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι αυτοί που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας; Ποιοι έστησαν την πτώχευση της χώρας με τα CDS;

Γ. ΧΟΥΔΑΛΑΚΗΣ: Υπάρχει καμία εξέλιξη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η εξέλιξη είναι η εξής: Όπως για το swap του Σημίτη το θάβει ο Γεωργίου, το ίδιο θάβουν τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και ο εισαγγελέας Κορέας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αναλάβει την έρευνα, που άρχισε να βρίσκει στο ποδόσφαιρο, άρχισε να βρίσκει εκεί άλλες ιστορίες, εκβιασμούς κλπ, αυτή την ιστορία δεν την έχει προσχωρήσει.

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν κλείσουμε θέλω δυο ερωτήματα: το ένα είναι ότι ακούω το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ να ρίχνουν γέφυρες συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτές οι γέφυρες συνεργασίας οικοδομηθούν εσείς έχετε μια θέση σε αυτό το σκηνικό που πάει να στηθεί;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καμία, εμείς με το ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε καμία σχέση.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Με τη Νέα Δημοκρατία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά καμία απολύτως σχέση. Με τη ΔΗΜΑΡ της Ρεπούση καμία απολύτως σχέση, για να είμαστε ξεκάθαροι.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Εξηγήστε μας τη Νέα Δημοκρατία με τον Σαμαρά, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν εγώ έχω πει ότι ούτε νεκρός δεν συνεργάζομαι με Σαμαρά και Βενιζέλο. Είναι ξεκάθαρο.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Μιλάμε για Νέα Δημοκρατία μόνο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία την οποία ξέραμε δεν υπάρχει πια. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ΛΑΟΣ…

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Δηλαδή αν γίνουν εκλογές και μπορείτε να κάνετε κυβέρνηση με το Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνετε κυβέρνηση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν θα κάνουμε κυβέρνηση.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Θα αφήσετε να υπάρχει ακυβερνησία και να πάμε σε νέες εκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακυβερνησία δεν θα υπάρχει, γιατί ο λαός δεν θα ψηφίσει…

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Εγώ ρωτώ εάν υπάρχει η δυνατότητα…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εάν βγει η Νέα Δημοκρατία εμείς δεν θα κάνουμε κυβέρνηση.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Θα προτιμήσετε να πάτε σε εκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως. Ξεκάθαρα. Ο μόνος άνθρωπος ο οποίος βλέπει ότι μπορεί η Νέα Δημοκρατία να είναι μπροστά, είστε εσείς. Δεν υπάρχει άλλος.

Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Θεωρητικά το λέω.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σαμαράς έχει μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε ένα κόμμα ακροδεξιό, έχει πάρει τους υβριστές του Καραμανλή, έχει πάρει όλα τα «φασισταριά» τα οποία ο ένας έλεγε να ψήσουμε τους Εβραίους στους φούρνους, ο άλλος έβγαινε και έβριζε τον Καραμανλή κατά το χειρότερο τρόπο, ο κ. Βορίδης ήταν αρχηγός του κόμματος που διαδέχθηκε τη Χρυσή Αυγή...

Με αυτούς τους τύπους που δεν έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, με αυτούς που έλεγε τότε ο Αντώναρος, εκ μέρους του Καραμανλή, ότι με τα άκρα δεν συνεργαζόμαστε, δεν συνεργάζομαι ούτε εγώ. Ξεκάθαρα πράγματα.

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πιστεύουμε ότι μετά τις εκλογές, για να το ξεκαθαρίσω και αυτό, θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να ενωθούμε, να φύγουν οι δοσίλογοι οι οποίοι έχουν υπογράψει προσωπικές επιταγές που λέγονται Σαμαράς και Βενιζέλος, να κάτσουμε κάτω και να κατανεμηθούν οι ευθύνες.

Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Παπανδρέου να συλληφθεί, ο Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα σε αυτή την ιστορία θα έπρεπε ήδη να τον έχουν μαζέψει.

Να κάτσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί και με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας να πάμε να πούμε προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…

Α. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ραχήλ Μακρή τι γίνεται;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε λοιπόν, εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ σε οτιδήποτε τραβά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πίσω.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα κίνημα πολιτών.

Θα πρέπει να αποφασίσουν όλοι ότι τα προσωπικά τους θα πρέπει να τα λύνουν μόνοι τους. Δεν μπορεί να γίνονται πρώτη σελίδα, την ώρα που εμείς βγάζουμε την πρόταση για τα «κόκκινα» δάνεια, οι προσωπικές απόψεις του καθενός και οι αντιπαραθέσεις.

Αντιπαραθέσεις σε ένα κοινό αγώνα την ώρα που αυτοκτονεί ο άλλος από την Έδεσσα, την ώρα που πεθαίνει ο άλλος στην «ουρά», εγώ δεν δέχομαι. Εγώ θα σεβαστώ τους νεκρούς, θα σεβαστώ τα παιδιά τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό, θα σεβαστώ τα εκατομμύρια ανέργους και θα πάω μπροστά.

Όποιος αντέξει. Όποιος δεν αντέξει, «τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία», για να σας το πω χοντρά - χοντρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση