GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευαγγελισμός: Η ακτινογραφία των νέων χειρουργείων

Σε νέα εποχή εισέρχεται ο «Ευαγγελισμός» με το νέο κτίριο των χειρουργείων. Συνολικά το κτίριο έχει πέντε επίπεδα – το απόγευμα της...


Σε νέα εποχή εισέρχεται ο «Ευαγγελισμός» με το νέο κτίριο των χειρουργείων.
Συνολικά το κτίριο έχει πέντε επίπεδα – το απόγευμα της Τρίτης εγκαινιάστηκαν τα δύο πρώτα επίπεδα- και οι 15 αίθουσες είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία αιχμής όπως αντιβακτηριδιακούς τοίχους corian, χειρουργικούς προβολείς Led και ειδικό κλιματισμό για ασηψία.
Διαθέτει επίσης δύο ορθοπεδικά χειρουργεία με στήλες αναισθησιολόγου, λαπαροσκόπου και αρθροσκόπου, τελευταίας γενιάς και δύο καρδιοχειρουργικές αίθουσες, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Ακόμη, δύο νευροχειρουργικές αίθουσες με δυνατότητα σταθερού μαγνητικού ή φορητού αξονικού τομογράφου καθώς και διαμπερή αίθουσα παρακολούθησης και πλήρη ακτινολογική προστασία για το προσωπικό.
Οι νέες χειρουργικές εγκαταστάσεις στην ολοκλήρωσή τους το 2015 θα διαθέτουν και υβριδικό χειρουργείο, μοναδικό στην Ελλάδα, που θα επιτρέπει την άμεση μετατροπή μιας ενδοαγγειακής επέμβασης σε ανοικτή.

Το κτίριο περιλαμβάνει τρεις αίθουσες ανάνηψης με ιατροτεχνικό εξοπλισμό, 36 αποστειρωτικές μονάδες με υπερσύγχρονα πλυντήρια και κλιβάνους ατμού, αιμοδυναμικό εργαστήριο τριών θέσεων τεχνολογίας αιχμής, πέντε αίθουσες γενικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής, αίθουσα θωρακοχειρουργικής υψηλής τεχνολογίας και δύο αίθουσες ενδοσκοπικής επεμβατικής ουρολογίας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, η χρηστή διαχείριση της δωρεάς ύψους 30 εκατ. ευρώ επέφερε σημαντική μείωση του κόστους, κατά 7 εκατ. ευρώ. Το εξοικονομηθέν ποσό χρησιμοποιήθηκε για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό, η παραλαβή του οποίου από τον Ευαγγελισμό ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, όπως επίσης και μελέτη για τη βελτίωση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση