GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντός του Αυγούστου σε λειτουργία ο δεματοποιητής στα «Κονιδεϊκα»

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο δεματοποιητής που έχει εγκατασταθεί στα «Κονιδέϊκα» Αμαλιάδας, καθώς πρ...



Εντός του Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο δεματοποιητής που έχει εγκατασταθεί στα «Κονιδέϊκα» Αμαλιάδας, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι διαδικασίες από την πλευρά του δήμου Ήλιδας.

Προχθές πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, των υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, των αναδόχων που έχουν αναλάβει και εκπονούν το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ ‘Κονιδεΐκων’ και του προμηθευτή του δεματοποιητή.

Στο τελικό στάδιο

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο και εκεί που έχει δοθεί βαρύτητα πλέον είναι να τεθεί το συντομότερο δυνατό, και ει δυνατόν εντός του Αυγούστου, ο δεματοποιητής που θα δεματοποιεί τα απορρίμματα των δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου, από την πλευρά του δήμου έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενε ενέργειες, προκειμένου εντός της ερχόμενης εβδομάδας να γίνει η σύνδεση με το ρεύμα, για να μπορέσει να ξεκινήσει και η λειτουργία του. Από την πλευρά της προμηθεύτριας εταιρείας ο εκπρόσωπός της δεσμεύτηκε ότι από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί το ρεύμα, θα γίνει ενημέρωση του προσωπικού για να προχωρήσει και η διαδικασία δεματοποίησης των απορριμμάτων.

Τη δική του δέσμευση έδωσε και ο ανάδοχος που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, προκειμένου με τη σειρά του να διαμορφώσει τον εξωτερικό χώρο, στο σημείο εκείνο που απαιτείται για να έχουν πρόσβαση τα απορριμματοφόρα.

«Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τεθεί σε λειτουργία ο δεματοποιητής, πριν παραδώσουμε στη νέα δημοτική αρχή» ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου.

«Να βρουν άλλο μέρος»

Πέραν των «Κονιδεΐκων» όμως, ο κ. Χριστοφόρου μίλησε και για το θέμα που έχει ανακύψει και στην περιοχή της «Τριανταφυλλιάς», με την πρόθεση του δήμου Πύργου να εγκαταστήσει εκεί δεματοποιητή.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστοφόρου δήλωσε: «Σε ότι αφορά στην παραχώρηση χώρου στην περιοχή της ‘Τριανταφυλλιάς’, γνωρίζουν όλοι οι παράγοντες του δήμου Πύργου που συμμετείχαν στη σύσκεψη που είχε γίνει στο Σύνδεσμο διαχείρισης των απορριμμάτων, ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί εκεί ο δεματοποιητής γιατί κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει το έργο κατασκευής του εργοστασίου. Πρέπει να βρουν άλλο μέρος για να εγκαταστήσουν τον δεματοποιητή. Πέραν αυτού, τόσο εγώ ως αρμόδιος αντιδήμαρχος της υπηρεσίας καθαριότητας, όσο και ο Δήμαρχος, γνωρίζουμε πολύ καλά τι προσπάθειες έχουμε καταβάλλει για να έχουμε ένα δήμο καθαρό, ένα δήμο υπόδειγμα στο νομό από πλευράς καθαριότητας. Γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να μας φέρουν στην κατάσταση που έχουν περιέλθει άλλοι δήμοι. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι και μετά τη λήξη της θητείας μου, θα συνεχίσω από όποιο πόστο και εάν βρίσκομαι, να προσφέρω στο δήμο μου με τον ίδιο ζήλο. Γι’ αυτό και απαντώ σε όσους προσπαθούν να τορπιλίσουν το έργο της επεξεργασίας στερεών αποβλήτων με τη λαϊκή ρήση: “Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο”».
Μαρία Καραμπάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση