GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί ο Τσίπρας "καρατόμησε" τον διπλωματικό σύμβουλό του!

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Αντικαταστάθηκε και τυπικά ο μέχρι τώρα διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Γιώργος Αϋφαντή...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Αντικαταστάθηκε και τυπικά ο μέχρι τώρα διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Γιώργος Αϋφαντής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτή την αλλαγή χρεώνοντας στον κ. Αυφαντή την υποψηφιότητα της Ρομά Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος που ως γνωστόν είχε προκαλέσει σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις και τελικά απομακρύνθηκε ως "εθνικίστρια"...

Στον απόηχο αυτής της υπόθεσης, η "καρατόμηση" Αϋφαντή έγινε μονόδρομος για τον κ. Τσίπρα λόγω και των ισχυρών εσωκομματικών πιέσεων που ασκήθηκαν. Μάλιστα ο κ. Αϋφαντής δεν συνόδευσε τον κ. Τσίπρα και στο ταξίδι, που ακολούθησε, στην Μόσχα (Στην αποστολή εκείνη μετείχε ο Ν. Κοτζιάς).

Διπλωμάτης καριέρας ο κ. Αϋφαντής είχε σημαντική θητεία στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. Όταν όμως το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην κυβέρνηση το 2009 και έγινε υπουργός Εξωτερικών ο Δημ. Δρούτσας υπήρξε σύγκρουση μεταξύ τους η οποία κορυφώθηκε τα μέσα του 2010 όταν ο διπλωμάτης σε άρθρο του στο Βήμα στηλίτευε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ.

Λίγο καιρό αργότερα ο κ. Αϋφαντής ανέλαβε διπλωματικός σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εγκαταστάθηκε στης Βουλή βοηθώντας καθοριστικά στις διεθνείς επαφές του και στη διαμόρφωση του αντίστοιχου προφίλ του.

Τώρα που απομακρύνθηκε, τη θέση του, νέος διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνει -επιστρέφοντας στην Αθήνα από την Άγκυρα, όπου υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία τα τελευταία τρία χρόνια- ο Βαγγέλης Καλπαδάκης. Συνομήλικος και φίλος του κ. Τσίπρα, ήταν μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού με γραμματέα τον Αλέξη Τσίπρα και ήταν ένας από τους ελάχιστους Αριστερούς διπλωμάτες τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν σε ποσοστά μεταξύ 3% και 5%.

Αστός, γιος πρέσβη, σπούδασε στο University College του Λονδίνου και έκανε μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία και στην ευρωπαϊκή πολιτική στο LSE και φαίνεται ότι κινείται στον αντίποδα των απόψεων του κ. Αϋφαντή αφού όσοι τον γνωρίζουν λένε με νόημα ότι και λόγω κοσμοπολιτισμού «σίγουρα δεν είναι εθνικιστής».
Χθες ο κ. Καλπαδάκης είχε και την πρώτη γνωριμία του με τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση