GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν εκδίδεται στην Τουρκία ο 53χρονος κατηγορούμενος για τρομοκρατία

Ο Τούρκος κατηγορούμενος συνελήφθη, μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του, σε διαμέρισμα του Γκύζη όπου βρέθηκε οπλισμός και ε...



Ο Τούρκος κατηγορούμενος συνελήφθη, μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του, σε διαμέρισμα του Γκύζη όπου βρέθηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες... Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο 53χρονος Χουσεΐν Φευζί Τεκίν ο οποίος κατηγορείται για την συμμετοχή του στην οργάνωση DHKP-C, που έχει κηρυχθεί τρομοκρατική από τη γειτονική χώρα. Έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών αλλά αποφυλακίστηκε προσωρινά λόγω προβλημάτων υγείας.
Ο Τούρκος κατηγορούμενος συνελήφθη, μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του, σε διαμέρισμα του Γκύζη όπου βρέθηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Επιπλέον εμπλέκεται και στην έκρηξη που έγινε σε διαμέρισμα της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης και σκοτώθηκε ένας 35χρονος Κούρδος,το 2011, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.
Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν την έκδοση του για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του για τη συμμετοχή του στην DHKP-C, στην Τουρκία, αλλά το ελληνικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για χορήγηση πολιτικού ασύλου που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος .
Παράλληλα αποφάσισε την εξακολούθηση της κράτησης του, στις ελληνικές φυλακές, επειδή είναι σε ισχύ άλλο ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες που βρέθηκαν στην Αθήνα.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση