GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλήψεις στη Βενεζουέλα

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες τις συλλήψεις τόσο των διευθυντών της αλυσίδας καταστημάτων πώλησης ηλεκτρο...


Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες τις συλλήψεις τόσο των διευθυντών της αλυσίδας καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, τα οποία "κατέλαβε" το Σάββατο, όσο και πολιτών που λεηλάτησαν ένα από τα καταστήματά της στο πλαίσιο του "οικονομικού πολέμου"-όπως τον χαρακτήρισε- ανάμεσα στο κράτος και τους επιχειρηματίες.
Παραπέμποντας στις ημέρες της προεδρίας του εκλιπόντος Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο έστειλε στρατιώτες να "καταλάβουν" μία αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών και επιθεωρητές σε πολλά άλλα για να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τυχόν κρούσματα αισχροκέρδειας, αναφέρει το Ρόιτερς. Χιλιάδες κάτοικοι της Βενεζουέλας επισκέφθηκαν καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ελπίζοντας να επωφεληθούν από τις νέες "προσιτές τιμές" τις οποίες επιβάλλει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, σκηνές λεηλασίες εκτυλίχθηκαν χθες σε ένα κατάστημα που ανήκει στην υπό κατάληψη αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών Daka, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία καταγγέλλει ότι ο Μαδούρο προκαλεί χάος αντί να υπερασπίζεται τους φτωχούς, όπως επισημαίνει το Ρόιτερς.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πέντε διευθυντές των καταστημάτων Daka, JVG και Krash θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για χειραγώγηση τιμών. Πέντε άτομα που κατηγορούνται για λεηλασίες στο κατάστημα της Daka στην κεντρική πόλη της Βαλένθια συνελήφθησαν επίσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση