GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενα κομμάτι ιστορίας βγαίνει στο σφυρί- Πωλείται σε δημοπρασία χρυσό μετάλλιο του Τζέσε Οουενς

Ποιος μπορεί να δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει ένα κομμάτι της ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων; Αυτός που θα αποκτήσει το...

Ποιος μπορεί να δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει ένα κομμάτι της ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων; Αυτός που θα αποκτήσει το χρυσό μετάλλιο του Τζέσε Οουενς, το οποίο θα πωληθεί σε δημοπρασία στα τέλη Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα χρυσά που κατέκτησε ο Αμερικανός θρύλος του στίβου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936. Τότε που τα κατορθώματά του εκνεύρισαν τον Αδόλφο Χίτλερ, καθώς κατέρριψαν το μύθο του για την ανωτερότητα της άριας φυλής.

Ο Οουενς είχε κερδίσει το 1936 στα 100 μ., τα 200 μ., τα 4Χ100 μ. και το μήκος. Ενα από αυτά τα χρυσά μετάλλια έφτασαν στον οίκο δημοπρασιών SCP, από τα χέρια της Ελέιν Πλέινς Ρόμπινσον, της οποίας ο σύζυγος ήταν φίλος με τον θρυλικό αθλητή. Ο αντιπρόεδρος του SCP εκτιμά πως το μετάλλιο μπορεί να «χτυπήσει» το ένα εκατομμύριο δολάρια, χάρη στην ιστορική σημασία του.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση