GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δείχνει γκάλοπ για τους υποψηφίους στο δήμο Αθηναίων...

Μία μεγάλη δημοσκόπηση για την εκλογική επιρροή πιθανών υποψηφιοτήτων από διάφορα κόμματα για το αξίωμα του Δημάρχου Αθηναίων παρουσίασε ...

Μία μεγάλη δημοσκόπηση για την εκλογική επιρροή πιθανών υποψηφιοτήτων από διάφορα κόμματα για το αξίωμα του Δημάρχου Αθηναίων παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Action24 στην εκπομπή «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Pulse» σε δύο χρονικές φάσεις (16-18 Σεπτεμβρίου και μετά τις 23 Σεπτεμβρίου), πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, προκειμένου να μετρήσει με ακρίβεια και αξιοπιστία τις επιπτώσεις αυτού του τραγικού γεγονότος στις πολιτικές εξελίξεις και στην συμπεριφορά των ψηφοφόρων.
Ως εκ τούτου, περίπου τα δύο τρίτα (2/3) των συνεντεύξεων έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου και το υπόλοιπο ένα τρίτο (1/3), από τη Δευτέρα 23. Εξαιτίας των παραπάνω, εκτός από το συνολικό τελικό αποτέλεσμα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενδεικτική παρουσίαση των ποσοστών που συγκέντρωναν τα κόμματα, πριν το τραγικό συμβάν και λίγες ημέρες μετά.
Στην ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ, μεταξύ των ερωτηθέντων - δημοτών του Δήμου Αθηναίων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 21,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5%.
Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου για όλα τα κόμματα έχει ως εξής:
ΝΔ 21,5%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΠΑΣΟΚ 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13%
ΔΗΜΑΡ 3%
ΚΚΕ 5,5%
Άλλο κόμμα 7%
Λευκό/αποχή 8,5%
Αναποφάσιστοι/ΔΑ 9,5%

Ακολουθούν πίνακες με την Πρόθεση Ψήφου και την Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Όσον αφορά τις πιθανές υποψηφιότητες για το αξίωμα του Δημάρχου Αθηναίων εξετάσθηκαν όλα τα ονόματα στελεχών από διάφορα κόμματα που περιελήφθησαν σε σχετικά δημοσιογραφικά ρεπορτάζ το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ακριβέστερα, σε έναν κατάλογο τέτοιων πιθανών υποψηφιοτήτων και όταν οι ψηφοφόροι ερωτώνται εαν θα επέλεγαν κάποιο/α από τα πρόσωπα αυτά στην κλίμακα «Αρκετά έως Σίγουρα», η κατάταξη διαμορφώνεται ως εξής:
Λιάνα Κανέλλη 24%
Ζωή Κωνσταντοπούλου 22%
Νίκος Δένδιας 21%
Σοφία Σακοράφα 21%
Γιώργος Καμίνης 20%
Μάκης Βορίδης 19%
Ηλίας Κασιδιάρης 19%
Γιάννης Σγουρός 18%
Νικήτας Κακλαμάνης 14%
Ανδρέας Λοβέρδος 8%
Ανδρέας Ψυχάρης 7%



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Ειδικότερα για την υποψηφιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον ίδιο τον επικεφαλής του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο φαίνεται ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και οι αστυνομικές και δικαστικές έρευνες για πιθανή εμπλοκή στελεχών της Χρυσής Αυγής επηρεάζει ως εξής:
Πριν το τραγικό γεγονός και τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν μια υποψηφιότητα Κασιδιάρη θεωρούνταν η ενδεδειγμένη («Αρκετά έως Σίγουρα») από το 22% των δημοτών, ενώ το ποσοστό αυτό, μετά τη δολοφονία, μειώθηκε στο 15%.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για δύο διαφορετικές ολοκληρωμένες δημοσκοπήσεις, αλλά για μία.
Τα αποτελέσματα «πριν» και «μετά» είναι ενδεικτικά και με περιθώρια στατιστικού σφάλματος, μεγαλύτερα από αυτό του συνολικού αποτελέσματος.
Είναι σκόπιμο λοιπόν, να αναμένουμε και τις επόμενες ολοκληρωμένες (και πανελλαδικές) δημοσκοπήσεις για να επιβεβαιώσουμε τα ακόλουθα πρώτα συμπεράσματα:
Είναι η πρώτη φορά, από τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που η Χρυσή Αυγή καταγράφει ευδιάκριτη - αν και όχι μεγάλη - μείωση στο δημοσκοπικό της ποσοστό, το οποίο πάντως διατηρείται διψήφιο και υψηλότερο του εκλογικού της.
Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για τη Χρυσή Αυγή, οπότε δεν είναι σωστό να γενικεύσουμε το συμπέρασμα για το σύνολο της χώρα.
Ως μεγάλος κερδισμένος εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία μοιάζει να «καρπώνεται» (εμμέσως ή αμέσως) τo σύνολο των απωλειών της Χρυσής Αυγής! Ευδιάκριτη βελτίωση εμφανίζει και το ΚΚΕ, ενώ σταθερά ή με μικρές μεταβολές καταγράφονται τα υπόλοιπα κόμματα.

2 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος27 Σεπ 2013, 5:05:00 π.μ.

    “Καταδικάζουμε τη βία.” η πιο Νερόβραστη ἀνακοίνωση του πολίτικου συστήματος ,ακόμα και κλουβιά αυγά το λένε ..

    Η Δημοκρατία αν θέλει με την τεχνολογία που έχει μπορεί να βρει ποιοι και ΓΙΑΤΊ παίζουν αυτό το παιγνιδάκι του ΦΌΒΟΥ….γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ τι βολεύει σήμερα να επενδύουν στον ΦΌΒΟ;..

    Ξέρετε καμιά επανάσταση να έγινε με ανακοίνωσης; ΓΕΛΆΩ εγώ και η κατσίκα μου..

    Δεν υπάρχουν σήμερα πόλεμος ιδεών αυτό έχει καταπέσει τον έχασε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, εύχομαι για λίγο, σήμερα ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ, αφού διέλυσαν πρώτα όλα τα διακαιώματα του εργαζόμενου ΤΏΡΑ ΠΟΛΕΜΟΎΝ ΜΕΤΆΞΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΊΤΑ…

    Συμφωνώ να γίνονται όλα στο ΦΩΣ τα πάντα και για τους ΠΑΝΤΕΣ και ΠΡΏΤΑ ΑΠΌ ΈΜΕΝΑ.. ΦΩΣ ΜΩΡΈ που δε το θέλουν οι σκοταδιστές γιατί θέλουν να τα κρύβονται στης οφσορ εταιρείες , στον μαύρο αιματοβαμμένο πλούτου , τις σκανδαλώδεις απαλλαγές,..

    Αν ξεκινήσουν όμως έστω και ΤΏΡΑ ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, να ξεκινήσουμε ανάποδα από την πυραμίδα…

    Και όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος ..Εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο…Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…Μια τέτοια επανάσταση θα την ήθελα.. Η Αριστερά πρέπει να θέλει πάντα την πολιτισμικότητα γιατί μέσον αυτής θα μπορέσει να πληγή θανάσιμα η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ από όπου και αν προσέχετε άσπρο, μαύρο η κίτρινο άνθρωπο ..

    Αυτό φοβούνται ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΝΆΖΙ τα έχουν κάνει ένα αχταρμά , οι κακοί Εβραίοι, οι κακοί μαύροι, οι κακοί μουσουλμάνοι, πάντα θέλουν έναν ΚΑΚΌ για να κάνουν το κακό στους ΛΑΟΥΣ που κάνει όμως ΚΑΛΟ στης τσέπες τους…

    Τι όμως να περιμένουμε όταν ο Ελληνας πριν πάει στης κάλπη περνά από τα γραφεία ενός βουλευτή και του λέει ΈΧΩ 50 ψήφους τι μου δίνεις; και αυτοί ΛΈΝΕ ΕΊΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ..

    Έχομε πολύ δρόμο ακόμα δύστυχος ..αν ισχύουν αυτά που βλέπω στο πινάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου η ερευνα στην Α Αθηνας δείχνει την διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις ....στο 1 % τότε ας ατοιμαστούμε να υποδεχθούμε την πρώτη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και στα μνημόνια και στο φασισμο και στη χ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση