GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "αλήθεια" της μητέρας του μακελάρη της Νορβηγίας...

Η εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στο μακελειό που το 2011 συγκλόνισε τη Νορβηγία από τη μητέρα του μακελάρη πρόκειται να κυκλοφορήσει ...

Η εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στο μακελειό που το 2011 συγκλόνισε τη Νορβηγία από τη μητέρα του μακελάρη πρόκειται να κυκλοφορήσει σε βιβλίο.
Η ιστορία της Βέντσε Μπέριγνκ Μπρέιβικ που εξομολογήθηκε τη δική της εκδοχή σε δημοσιογράφο λίγο προτού πεθάνει θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
Η Βέντσε Μπέρινγκ Μπρέιβικ δεν είχε παραστεί στη δίκη του γιου της επικαλούμενη λόγους υγείας, ενώ τα νορβηγικά μίντια την είχαν αφήσει εντελώς ήσυχη.
Η μητέρα του Μπρέιβικ πέθανε σε ηλικία 66 ετών το Μάρτιο του 2013 και τότε το δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα του Μπρέιβικ να παραστεί στην κηδεία της.
Η Μαρίτ Κρίστενσεν, πρώην δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι NRK, αποκάλυψε, σύμφωνα με το Έθνος, ότι είχε σχεδόν καθημερινή επαφή με τη μητέρα του ανθρώπου που το 2011 είχε αφαιρέσει τη ζωή 77 ανθρώπων και ότι το φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με την δική της εκδοχή των γεγονότων.
Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος, η προετοιμασία του βιβλίου ήταν μυστικό το οποίο γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι.
"Ακολούθησα όλη τη ζωή της μητέρας, από την κούνια μέχρι τον τάφο. Στο βιβλίο καταγράφονται τα συναισθήματά της και οι αντιδράσεις της απέναντι στον Μπρέιβικ, από την παιδική του κιόλας ηλικία", σημείωσε.
Ο Άντερς Μπρέιβικ ζούσε με την μητέρα του τα τελευταία πέντε χρόνια πριν από την τρομοκρατική επίθεση. Τη μέρα εκείνη ο 34χρονος, σήμερα, έγκλειστος είχε πει στην μητέρα του ότι θα πεταγόταν σε ένα κατάστημα για να αγοράσει κάποια εξαρτήματα για τον υπολογιστή του.
Η Κρίστενσεν στη συνέντευξή της δεν θέλησε να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του βιβλίου, ανέφερε πάντως ότι η μητέρα του Μπρέιβικ δεν κατηγορούσε τον εαυτό της για τις πράξεις του γιου της.
Κι αυτό παρά τις διαρροές από ψυχιατρικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι νορβηγικές αρχές είχαν προσπαθήσει, όταν ο Μπρέιβικ ήταν τεσσάρων ετών, να τον απομακρύνουν από το σπίτι προκειμένου να αποτρέψουν την ανάπτυξη «ακόμη πιο βαριάς ψυχοπαθολογίας».
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες ψυχοθεραπευτών η Βέντσε Μπέρινγκ ένιωθε ότι ο γιος της ήταν «επιθετικός, υπερδραστήριος και εμμονικός» ακόμη και ως βρέφος και ότι η ίδια ανησυχούσε μήπως επιτεθεί σε κάποιον.
Μάλιστα οι πηγές εκείνες υποστήριζαν ότι μητέρα και γιος κοιμούνταν μαζί και είχαν «πολύ στενή επαφή». Ο Μπρέιβικ εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών κατηγορούμενος για διπλή τρομοκρατική ενέργεια που στοίχισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση