GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To μέλλον του πλανήτη...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Η στήλη έχει κατά καιρούς δημοσιοποιήσει ρηξικέλευθες θέσεις για την παγκό...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Η στήλη έχει κατά καιρούς δημοσιοποιήσει ρηξικέλευθες θέσεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Θέσεις που από πρώτη ματιά φαίνονται αποσπασματικές αφού αναφέρονται είτε σε διεθνή γεωπολιτικά και γεωοικονομικά θέματα, είτε στις υπό συνεχή διαμόρφωση παραμέτρους της ευρωπαϊκής οικονομίας, είτε στην...
τρέχουσα ειδησεογραφία για την Ελληνική Τραγωδία.
Η στήλη από σήμερα θα προσπαθήσει να συνθέσει αυτές τις θέσεις. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να δείξει στους αναγνώστες ότι όλες οι απόψεις της στήλης συνδέονται και οδηγούν σε μία λογικοφανή πρόβλεψη για την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Βέβαια δεν πρόκειται επ’ ουδενί να σταματήσει η στήλη να αναλύει την τρέχουσα μνημονιακή πραγματικότητα που οδηγεί την χώρα μας στην καταστροφή.
Βασική θέση της στήλης είναι ότι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παγκόσμια οικονομική κρίση πρέπει σύμφωνα με την καπιταλιστική θεωρία να υπάρξει δημιουργική καταστροφή (creative destruction) του πλούτου. Σύμφωνα πάντα με την καπιταλιστική θεωρία η δημιουργική καταστροφή του πλούτου (creative destruction), είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να μεταβεί ο καπιταλισμός από την παρούσα προβληματική πλέον φάση σε μία νέα υγιέστερη.
Μαζική δημιουργική καταστροφή (creative destruction) πλούτου, μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από μία πολεμική περιπέτεια μεγάλης κλίμακας. Η στήλη έχει προβλέψει εδώ και καιρό ότι οι ΗΠΑ αργά ή γρήγορα και με προφάσεις την Συρία, την Ισλαμική τρομοκρατία και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα επέμβουν στρατιωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου. Στόχοι αυτής της στρατιωτικής επέμβασης θα είναι:
Α)  Η Δημιουργική Καταστροφή (creative destruction) του πλούτου των διεφθαρμένων αραβικών βασιλικών οικογενειών
Β) Η δραματική μείωση της τιμής του πετρελαίου.
Πως θα επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι;
1) Οι πάμπλουτες διεφθαρμένες αραβικές βασιλικές οικογένειες, προκειμένου να περισώσουν κάποια από τα προνόμια τους από την λαίλαπα της στρατιωτικής επέμβασης, θα εξαναγκαστούν να αγοράσουν με πραγματικό χρήμα καιςσε πραγματικές υψηλές ονομαστικές τιμές οποιοδήποτε τραπεζικό προϊόν κυκλοφορεί στις χρηματαγορές. Έτσι θα πάψουν να είναι πάμπλουτες, αλλά θα έχουν σωθεί οριστικά και αμετάκλητα οι τράπεζες που είχαν εκδώσει τα τοξικά ομόλογα ή έχουν δώσει τοξικά δάνεια και τα υπολογίζουν ακόμα και σήμερα με την μορφή ζημιών στους ισολογισμούς τους. Είναι μία σαφής διαδικασία δημιουργικής καταστροφής (creative destruction) πλούτου.
2) Η τιμή του πετρελαίου θα μειωθεί δραματικά, αφού θα καταργηθούν η θα συρρικνωθούν δραματικά τα οικονομικά δικαιώματα των βασιλικών αραβικών οίκων επί του πετρελαίου. Η δραματική μείωση της τιμής του πετρελαίου είναι θεωρητικά για πολλούς αναλυτές και οικονομικούς εμπειρογνώμονες η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Μην ξεχνάμε ότι μία στρατιωτική επέμβαση αυτής της κλίμακας σημαίνει εκτός  των προαναφερομένων:
α) Μεγάλες στρατιωτικές δαπάνες, ήτοι τεράστια αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και συνεπακόλουθα μείωση της ανεργίας στις βιομηχανικές χώρες της δύσης.
β) Τεράστια απορρόφηση της ανεργίας, ιδίως των νέων που θα επιστρατευθούν, είτε εθελοντικά, είτε ως μισθοφόροι, προκειμένου να καταλάβουν και να φυλάξουν τις πετρελαιοπηγές.
Αρκετοί μπορούν να διατυπώσουν θεμελιώδη ερωτήματα:
- Έστω ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν στρατιωτική επέμβαση στην Μέση Ανατολή. Οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία, ΕΕ) τι θα κάνουν;
- Θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να δράσουν ανενόχλητες, θα συνεργαστούν ή θα αντιδράσουν; Κι άν αντιδράσουν πόσο αποτελεσματική θα είναι αυτή η αντίδραση;
Στα αμέσως επόμενα άρθρα μας θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν απαντήσεις, ταυτόχρονα με την ανάλυση της σημερινής θέσης αυτών των δυνάμεων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αύριο θα παρουσιασθεί η θέση της στήλης για την Κίνα.
Εν κατακλείδι, η στήλη με γνώση των ελάχιστων δυνατοτήτων που έχει, επιχειρεί μία πολύ δύσκολη προσπάθεια. Να απαντήσει στο βασανιστικό ερώτημα: Ποιο είναι το μέλλον του πλανήτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση