GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμετακίνητη στις απαιτήσεις της η τρόικα

Με την τρόικα να επιμένει σε απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο πανεπιστημιακών σχολών και νοσοκομείων καθώς και σε περικοπ...

Με την τρόικα να επιμένει σε απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο πανεπιστημιακών σχολών και νοσοκομείων καθώς και σε περικοπές στους ΟΤΑ η σημερινή ημέρα είναι για τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο η δυσκολότερη ίσως από την ημέρα σχηματισμού του κυβερνητικού συνασπισμού.
Κι αυτό γιατί οι δανειστές επέστρεψαν αμετακίνητοι στις απαιτήσεις τους και η Ε.Ε. εκβιάζει ανοιχτά πλέον με την επόμενη δόση μαμούθ όταν τα αποθέματα του ελληνικού δημοσίου και λόγω ύφεσης βρίσκονται κάτω και από το κόκκινο.
Στις 14:00 έχει οριστεί η συνάντηση της τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα και στις 18:00 με τον Αντώνη Σαμαρά.
Η κυβέρνηση πάντως μη έχοντας περιθώρια διαπραγμάτευσης αυτών καθ αυτών των μέτρων ,έχει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μπει στην λογική της διαπραγμάτευσης της διαχείρισης των μέτρων θέτοντας στο τραπέζι την ρήτρα απόκλισης και στο βάθος την επιμήκυνση.
Το θέμα είναι ότι και η αποδοχή της ρήτρας απόκλισης -με όση πρακτική σημασία έχει -αλλά και η επιμήκυνση εξαρτώνται από την έκθεση της τρόικα και τα όσα οι δανειστές θα υποστηρίξουν στο Eurogroup και στην σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.
Υπό αυτές τις συνθήκες και υπό την πίεση των χρονοδιαγραμμάτων των δανειστών σήμερα θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μέτρων ύψους 7,8 δισ. ευρώ και θα προβλέπει ότι η ύφεση η οποία θα συνεχιστεί για Πέμπτη χρονιά θα φτάσει το 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση