GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν είναι αρκετή η αλλαγή σελίδας...

Από τον Γιώργο Θωμά Μέλος της κίνησης Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία Η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές υπό το βάρος της οικονομικής,...

Από τον Γιώργο Θωμά
Μέλος της κίνησης
Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία

Η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές υπό το βάρος της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης. Την ευθύνη για τη συνολική αυτή κρίση φέρει κύρια το πολιτικό σύστημα και ιδίως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που επί δύο χρόνια με τις παλινωδίες και τις επιλογές της έχει επιβαρύνει βάναυσα κι έχει προκαλέσει τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, καθώς και η ΝΔ η ηγεσία της οποίας...
 για το μόνο που δείχνει να νοιάζεται είναι το πώς θα ανακαταλάβει την καρέκλα της εξουσίας.
Το πολιτικό σύστημα αποφεύγοντας να αναλάβει τα ρίσκα του υπεύθυνου λόγου και των δυσάρεστων αποφάσεων, αδυνατώντας το ίδιο να προχωρήσει σε ένα ριζικό μετασχηματισμό, προστρέχει και προσβλέπει στις εκλογές ελπίζοντας πως έτσι θα διαγράψει το παρελθόν του, θα γκριζάρει τα ανομήματα του και θα μεταφορτώσει τις ευθύνες του.
Θλιβερό και συνάμα απογοητευτικό φαινόμενο για πρόσωπα και για σχηματισμούς.
Μέσα σ΄ αυτό το τοπίο είδαν το φώς της δημοσιότητας δημοσιεύματα τα οποία με εμφανίζουν να προσχωρώ ως συνεργαζόμενος στη ΔΗΜΑΡ.
Θεωρώ τη ΔΗΜΑΡ έναν πολιτικό σχηματισμό που έχει πολλά να προσφέρει στην αυριανή πορεία της χώρας. Σέβομαι και εκτιμώ τον πρόεδρο της, τον Φώτη τον Κουβέλη, και τους συντρόφους της ΔΗΜΑΡ, με πολλούς από τους οποίους έχουμε συναντηθεί σε κοινούς αγώνες. Πλην όμως οφείλω να δηλώσω πως αφενός μεν είμαι ριζικά αντίθετος με τις κάθε είδους προσχωρήσεις, μετακινήσεις και στηρίξεις σε προεκλογικές περιόδους, και αφετέρου πως η διαπίστωσή μου ότι τα πολιτικά κόμματα τα οποία φέρουν το βάρος της υποχρέωσης να καταθέσουν μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, αντιμετωπίζουν τις επερχόμενες εκλογές με τη λογική του: «μπόρα είναι θα περάσει και εμείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα θάμαστε και πάλι στα πράγματα», αποτελούν και τον λόγο που μου επιβάλει να μη προβώ σε οποιεσδήποτε δημόσιες δηλώσεις στήριξης. Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές πως ουδεμία συζήτηση έχει γίνει εκ μέρους μου με τη ΔΗΜΑΡ
Είμαι βέβαιος ότι στο άμεσο μέλλον, όλοι εμείς που επιλέξαμε να μην συναθροισθούμε προεκλογικά σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό, θα συναντηθούμε με όσους συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου και να προβληματίζονται για την απουσία σύγχρονης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη υπάρχει και διαθέτει ικανό μέρισμα σ΄ όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς φορείς της κεντροαριστεράς. Με όλες αυτές τις δυνάμεις που πιστεύουν στην αναγκαιότητα μιας Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας θα συναντηθούμε μετεκλογικά.
Είμαι βέβαιος πως ο λαός, θα κάνει προοδευτικές επιλογές και με την ψήφο του θα καταδείξει ότι δεν μπορεί να αρκεσθεί στην αλλαγή σελίδας, αλλά θέλει να δει και τι θα γράφει αυτή η σελίδα. Αυτή ακριβώς η προοδευτική επιλογή του λαού είναι που μετεκλογικά θα επιβάλει να ανοίξει ένας νέος διάλογος για την Ευρώπη που θέλουμε και επιδιώκουμε, για την σύγχρονη, ανταγωνιστική, ασφαλή και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Ένας διάλογος που θα αποτελέσει τη φύτρα για το πολιτικό σχέδιο επανάκαμψης της Ελλάδας
Αυτό το διάλογο δεν μπορεί να τον τροφοδοτήσει το παλαιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Πρόσωπα και σχηματισμοί από αυτό το σύστημα δεν έχουν να δώσουν τίποτα πια.
Η μετεκλογική εποχή θα αναδείξει νέες συλλογικότητες, θα απαιτήσει νέες δράσεις, θα επιβάλει νέα πολιτικά σχήματα, νέες πολιτικές διαδρομές, νέες συμφωνίες.

6 σχόλια

  1. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ....συμφορά !!!
    πάνε και τα αρχίδια μας τα κοντά !

    ____________________________
    Και ο Γείτονας πηδάει από το πράσινο Tιτανικό.

    Την πρόθεσή του να μην πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές γνωστοποίησε ο βουλευτής β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας.

    Μιλώντας από το βήμα της Βουλής,
    ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε τον.........κόσμο που τον ψήφισε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τους συναδέλφους του βουλευτές.


    - ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΦΟΥΜΟ ΤΗΝ ...ΕΚΑΝΕ και το σκουπίδι αυτό το μόνιμα Μιζομένο 10% !!

    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ !!

    Η πεντάμορφη ΦΩΦΩ, με το βΕΝΙΖΕΛΟΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙΟ ..ΤΕΡΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ: Χοντρό πρόβλημα στη Φθιώτιδα!

    Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιστράτευσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου τον εκ Βοιωτίας καταγόμενο Γιάννη Μίχα, πρώην Νομάρχη Πειραιά και νυν επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο του Πειραιά, μπορεί να ήταν παρόντες και οι τρεις βουλευτές του Νομού, μπορεί να έγιναν τηλέφωνα επί τηλεφωνημάτων ,να κινητοποιήθηκε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κλ.Περγαντάς αλλά…..

    Η σχεδόν πενιχρή παρουσία των κομματικών στελεχών ήταν αποκαρδιωτική στην Σαββατιάτικη σύναξη στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής.
    Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί το γεγονός ότι από τα 17 μέλη της Ν.Ε. παρόντα ήταν 4-5 μέλη, από τους γραμματείς των δημοτικών Οργανώσεων επίσης ανάλογη ανταπόκριση.

    Την κατάσταση έσωσαν από τον διασυρμό οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Φθιώτιδας και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Τζένης Οικονόμου.
    Η αποτυχία βέβαια ήταν προδιαγεγραμμένη και ασφαλώς δεν μπορεί να καταλογιστούν ευθύνες στην τοπική κομματική ηγεσία που έκανε ότι μπορούσε να φέρει κόσμο.

    Τα 150 στελέχη τελικά ηταν όνειρο εαρινής ελπίδας. Την εξήγηση δίνουν αποστασιοποιημένα στελέχη του Κινήματος.
    «Απλά ο κόσμος δεν θέλει να εχει καμία σχέση με ένα πεπερασμένο σύστημα ΠΑΣΟΚ που βαρύνεται με ασύστολες ευνοιοκρατικές επιλογές, με βερμπαλισμούς και ισοπεδωτικές αντιλήψεις με εξοντωτικές πρακτικές κατά όσων δεν προσκυνούσαν τον Μεγάλο Βεζίρη . Πέρα του ότι το πάλαι ποτέ παντοδύναμο και κυρίαρχο κατεστημένο των επωνύμων αξιωματούχων είναι σε ηλικία που αθροιστικά υπερβαίνει ίσως και αυτή του μακαρίτη Μαθουσάλα!» λένε χαρακτηριστικά.

    Επί της ουσίας και αφού η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη ,θα επαναληφθεί ισως και την Τρίτη αφού την Τετάρτη λήγει και η τελευταία προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
    Ούτε βέβαια υλοποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός που ήταν η σύσταση της εκλογικής επιτροπής.
    Παράλληλα παρά τις από έθος δηλώσεις του κ. Μίχα ότι υπάρχουν πολλοί και καλοί υποψήφιοι, το ασφυκτικό pressing που ασκήθηκε σε πολλούς και πολλές βρήκε απήχηση μόνο στο πρόσωπο του Φώτη Σερέτη και πέραν αυτού ,επί του παρόντος ουδείς έτερος!

    THIVA GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤ.ΥΠΑΛΛ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΕΕ ΚΑΙ ΔΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργος Θωμάς: Από τη Μελίνα στον "ασυμβίβαστο" Κουβέλη.
    Βαστάτε Τούρκοι τ'άρματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία

    Δηλαδή βυζακΛούκα/μασητικός θεσσαλονικιός;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση