GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάσα από αριστερά ή ασφυξία από δεξιά;...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μπορεί η αριστερά να μην έπραξε αυτό που ένα μεγάλο μέρος του λαού επιθυμούσε και για το οποίο εγώ προσπάθησα...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Μπορεί η αριστερά να μην έπραξε αυτό που ένα μεγάλο μέρος του λαού επιθυμούσε και για το οποίο εγώ προσπάθησα, αλλά είναι ικανή μέσω της κάλπης να προσφέρει λύση στην πολιτική κρίση της χώρας. Αν δεν αντιμετωπιστεί η κρίση διακυβέρνησης που προκλήθηκε από την αδυναμία διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, η οποία οδήγησε σε αδιέξοδο (κοινωνικό και χρηματοπιστωτικό) και σε απερίγραπτες μεθοδεύσεις από τον κυβερνητικό συνασπισμό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), η χώρα δεν πρόκειται να αναπνεύσει μετά τις εκλογές. Παρά τις αδυναμίες της, τις ανεπάρκειές της και τις αντιφάσεις της, μόνον η αριστερά ,στο σύνολό της, μπορεί να δώσει ανάσα στην κοινωνία και στην χώρα σε αυτή την συγκυρία. 
Η ηγεσία του ΚΚΕ ανέπτυξε μια άκαμπτη προεκλογική συμπεριφορά, περιχαρακώνοντας το κόμμα αυστηρά στο πλαίσιο της κομμουνιστικής αφήγησης ενός τύπου σοβιετικού λενινισμού. Η ιστορία θα δείξει αν έπραξε σωστά ή λάθος, για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων που αντιπροσωπεύει στο κοινοβούλιο και τα οποία υπηρετεί εκεί όπου αρθρώνονται με αναμφισβήτητο αγωνιστικό ταπεραμέντο. Δεν συμφωνώ με το ΚΚΕ σχεδόν σε τίποτε - εκτός επί του πυρήνα της μαρξιστικής κριτικής στον καπιταλισμό - θα ήθελα όμως να το δω ενισχυμένο στη βουλή. Είναι ένα πυλώνας αντίστασης των εργαζομένων, απέναντι στην ισοπεδωτική δυναμική του καθεστώτος και των συμμάχων του από το εξωτερικό, για τα συμφέροντα των δύο-τρίτων της κοινωνίας. Πρόκειται για ένα ισχυρό φρούριο των εργαζομένων απέναντι στην καταστροφική δυναμική που αναπτύσσει το υποτελές πλέον στην τρόικα, διαπλεκόμενο, ελληνικό κεφαλαιοκρατικό κράτος. Ένα δυνατό ΚΚΕ, έχουμε σίγουρα όλοι ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Ψηφίζοντας το ΚΚΕ σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε. Το «κλουβί με τις τρελές», όπως συνήθιζα παλαιότερα να αποκαλώ αυτόν τον φορέα της αριστεράς, άνοιξε και οι συνιστώσες του ενώπιον της κρίσης μοιάζει ξαφνικά να σοβαρεύονται. Το άλμα της ηγεσίας του φορέα, την τελευταία περίοδο, με κατεύθυνση την πλέον σύγχρονη έκφραση της Νέας Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι τεράστιο. Αλλά, όπως κάθε άλμα αυτής της μορφής, απαιτεί πολύ δουλειά σε όλα τα επίπεδα για να θεμελιώσει μια νέα οργανωτική δομή, συναφή με τη νέα αναφερόμενη ταυτότητα του κόμματος. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται με πολλά «διαφορικά» και σπανίως αρμονικά. Βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση της μεταμοντέρνας του ταυτότητας, πράγμα όχι οπωσδήποτε αρνητικό. Άλλωστε το ίδιο πρόβλημα διατρέχει σήμερα και την Ευρωπαϊκή (ριζοσπαστική) Αριστερά. Αυτό που αναπαριστά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο μια μεταμοντέρνα προοδευτική ιδέα διακυβέρνησης, παρά μια συγκεκριμένη ιδεολογία - ή, αν προτιμάτε, εκφράζει την ιδεολογία της προοδευτικής εθνικής διακυβέρνησης σε ένα μεταμοντέρνο, παγκοσμιοποιημένο σύστημα. Οι προγραμματικές προσεγγίσεις του, είναι σε μεγάλο βαθμό ρεαλιστικές, στο πλαίσιο του στόχου χειραφέτησης και αυτοκυβέρνησης που βάζουν, εντός του συγκεκριμένου παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος. Ξέρω ότι οι συντηρητικοί πολίτες, δεν μπορούν να το πιστέψουν αυτό, καθώς διδάχθηκαν ότι μόνον ότι συντηρεί το διαπλεκόμενο καθεστώς ηγεμονίας στην Ελλάδα είναι εφικτό, αλλά η τεχνολογική μου, πολιτική/θεσμική γνώση έχει αντίθετη «άποψη» - όπως μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να πρωταγωνιστούσε με την ψήφο μας κατά την μετάβαση σε μια νέα μεταπολίτευση, με πλουραλιστικά, ριζοσπαστικά δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει την δυναμική, αν και του λείπουν ακόμη πολλά κομμάτια για να ολοκληρώσει την κυβερνητική του, φυσιογνωμία στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής ηγεμονίας, η οποία ασφαλώς απαιτεί την συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου, ολόκληρης της αριστεράς και της μη-παλαιοκομματικής, μη-πελατειακής σοσιαλδημοκρατίας.
Την καρδιά μου, από μακριά όπου βρίσκομαι και παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα στην πατρίδα μας, έχει κερδίσει το/η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τούτοι πατάνε γερά ιδεολογικά στα πόδια τους, προσφέροντας μάλιστα όχι στενά μια ιδέα και πρακτική εναλλακτικής διακυβέρνησης, αλλά κυριολεκτικά ορίζουν ένα αντι-ηγεμονικό πλαίσιο άσκησης της εξουσίας στην Ελλάδα. Ο αντικαπιταλιστικός τους αέρας, έχει μπόλικα στοιχεία αριστερισμού και εξιδανίκευσης των μιρκοσχέσεων εξουσίας, είναι όμως φρέσκος καί οργανωτικά καί πολιτικά σε μεγάλο βαθμό, μοιάζοντας ώρες-ώρες να παντρεύει την θετική ιστορική εμπειρία του αναρχισμού με τον κομμουνισμό, δίχως να παραγνωρίζει την μεταβατική περίοδο της ανθρωπότητας σε ένα μεταβιομηχανικό σύστημα. Όμορφα θα ήταν να «κέρδιζαν» και αυτοί την είσοδό τους στη νέα Βουλή. Είναι χρήσιμοι για την ανάπτυξη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και μιας αντικαπιταλιστικής, ισχυρής, αγωνιστικής αντιπολίτευσης. Μην διστάσετε να του «τιμήσετε»!
Η «Δημοκρατική Αριστερά» του αγαπητού μου Φώτη Κουβέλη, δεν είναι ακριβώς αριστερά, έτσι όπως την ορίζω εγώ με κριτήριο την ηγεμονική διάσταση άρθρωσης της πολιτικής. Είναι μια εκδοχή της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας – που θα επιτρέψει και στον Κώστα Σημίτη να βρει το κόμμα που του ταιριάζει (αστειεύομαι, σοβαρολογώντας ασφαλώς)! Η ΔΗΜΑΡ είναι η εκσυγχρονιστική μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, ευχόμενος να μην αποτελέσει και την μετουσίωση αυτής της λαϊκιστικής, διεφθαρμένης, πελατειακής δομής. Ο Φώτης Κουβέλης, είναι πλέον ένας σύγχρονος κεντρώος πολιτικός, ο οποίος έχει θέση στα «προοδευτικά» έδρανα οποιουδήποτε ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Είναι αγωνιστής για τα αστικά και ανθρώπινα δικαίωμα και έχει συντηρητική άποψη για μια δημοκρατική, πλουραλιστική διακυβέρνηση, η οποία εκφράζεται σχετικά καλά από τα στοιχεία προγραμματικών δηλώσεων της ΔΗΜΑΡ που διάβασα. Αν επιμένετε ότι η σοσιαλδημοκρατία έχει οποιαδήποτε αξία σήμερα για την χώρα μας, ψηφίστε τους! Εγώ δεν θα τους ψηφίσω, αλλά θα χαρώ πολύ να τους δω στην βουλή με ένα «αξιοπρεπές» ποσοστό. Η αριστερή, διακυβέρνηση όπως την ευαγγελίστηκα την προηγούμενη περίοδο, περιλαμβάνει και αυτούς στα δεξιά της, όπως και κάμποσα άλλα μικρότερα κόμματα (αριστερά και σύγχρονα - μη-πελατειακά - σοσιαλδημοκρατικά), στα οποία δεν θα αναφερθώ, καθώς τούτο το σημείωμα δεν αποτελεί ανάλυση, αλλά ένα μάλλον σύντομο σχόλιο που επιχειρεί να υποστηρίξει την κοινωνική αναγκαιότητα ανόδου των προοδευτικών δυνάμεων για την θεμελίωση μιας νέας δημοκρατικής μεταπολίτευσης.
Μόνον εντός αυτού του νέου πολιτικού πλαισίου θα μπορούσαμε να μιλήσουμε έγκυρα για αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και για προστασία των δύο-τρίτων της κοινωνίας από την άναρχη φτωχοποίηση, στην οποία οδήγησαν οι πρακτικές και ο πολιτισμός των κομμάτων πατρωνίας και διαπλοκής που κυριάρχησαν κατά την μπάσταρδη δημοκρατικά μεταπολίτευση. Η χρεοκοπία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο δημοκρατικό έλλειμμα της χώρας - και συγχωρήστε τον οικονομικό όρο στην πολιτική μου αφήγηση. Τα σκάνδαλα, η διαφθορά, η αντιπαραγωγικότητα, η ελεεινή επαγγελματική κουλτούρα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι μίζες, τα φακελάκια και ο παθολογικός συντεχνιασμός, καθώς και η συνύφανση των τριών θεωρητικά διακριτών εξουσιών του κράτους με την οικονομική σφαίρα, η οποία δεν διακρίνεται από εκείνη των ΜΜΕ, είναι σε μεγάλο βαθμό αιτία της σημερινής καταστροφής στην Ελλάδα, αλλά και αποτέλεσμα του δικομματισμού και της ολοκλήρωσης του κράτους πατρωνίας. Καταψηφίστε, φίλοι, αυτό το ιστορικό σκάνδαλο που προκαλεί ασφυξία στην κοινωνία και το κράτος. Δώστε κυβερνητικό αέρα στην αριστερά και δύναμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των δύο-τρίτων της κοινωνίας, όπως εσείς νομίζετε καλύτερα.  

23 σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αριστερα αντεδρασε στον εκφασισμο της κοινωνιας

    οι γαλλικες εκλογες το απεδειξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ

    ΟΠΩΣ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΝΡΕΥΤΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ

    ΕΧΑΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑς \\

    ΒΟΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΜΑΜΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

    ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασχετο.. οσα δεν λενε τα φερεφωνα οι εγκαθετοι οι ραγιαδες..ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 προβλεπει τη σαρωτικη αλλαγη στην ασφαλιση ωστε να μειωθουν στο ελαχιστο οι δαπανες για την υγεια,να μειωθουν οι ασφαλιστικες δαπανες των εργοδοτων και να αυξηθουν οι εισφορες των αυτοαπασχολουμενων θα καταργηθουν σταδιακα θεραπειες ,ιατρικες εξετασεις και φαρμακα που μεχρι τωρα καλυπταν τα ασφλ.ταμεια. Αυτο θα φερει σαφη επειδεινωση στους ορους ζωης ολοκληρης της κοινωνιας..στελεχη του ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και συμφωνησε Ο ΑΝΤΩΝΟΒΑΓΓΕΛΗΣ και ολοι εμεις οι ραγιαδες..ασχετο..στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ με το ΔΝΤ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ 25% ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΤΑ 5,6 ΧΡΟΝΙΑ..ολε...ετσι στο ασχετο ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ-ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ... ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΟΚΑΤΣΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ(ΔΕΚΑΝΙΚΙ) ΚΑΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ....ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TEST

    ΠΩς ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
    ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ
    ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

    1. ΥΠΑΓΕ ΟΠΙΣΟΝ ΜΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
    2. ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ
    3. ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ
    4. ΤΟ ΗΠΙΑ ΤΟ ΓΑΛΛΑ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    5. ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΝΕΣ ΒΡΑΚΑΚΙΑ...
    6. Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ..
    8. ΩΧ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ...

    9. ΤΙΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ

    ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ "ΚΟΙΛΑΔΟΓΕΦΥΡΑ"
    ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΕΙΑΞΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ 2078...

    ΡΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΠΑΣΟΚΟΙ@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑ ΧΑ

    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ!!

    ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ!!

    ΧΑ ΧΑ

    ΔΕΙΞΕ ΠΑΛΙ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΟΙΛΑΔΟΓΕΦΥΡΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΕΙΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ....

    Ε ΡΕ ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ

    ΡΕ ΔΟΚΤΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

    ΓΥΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ

    ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ "ΚΥΡΙΛΕ"!!

    ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι χαχόλος και στηρίζω βενιζέλο

    δρ. ζιβάγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπου πάει τον κράζουν και τον αποδοκιμάζουν.

    Ο νίκος παπανδρέου είπε ότι είναι
    ανίκανος οικονομολόγος και άχρηστος διαπραγματευτής.γιατί να μην τον πιστέψω ; φεύγω από το κόμμα του Άκη και του δρ.κουτσούκου

    πρώην πασοκος ηλιούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δρ Ζιβάγκο, τι μοσχάρια βγάζει το πρεσσ.γρ

    μοσχάρια κουτσούκιους βλαμένους

    μαρία λυόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δρ. κουτσούκος μείνε στη δήλο για πάντα.

    και κόψε την καθημερινή ή μάλλον τη σαββατιάτικη, γιατί βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλο

    άκης κορυδαλλός πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κάθε φορά που μιλάει και γράφει
    ο δρ. κουτσούκος, πόσο ανεβαίνει η νδ , οι ανεξάρτητοι έλληνες και ο συριζα ; 1 μονάδα κάθε μέρα...

    Και ο χοντρούλης χαρατσάκιας, ανίκανος κατά τον Νίκο παπανδρέου και την Αννούλα, πέφτει, ενώ στις ομιλίες του κοιμούνται οι αερομεταφερόμενοι οπαδοί του, άνω των 70 ετών.

    Κουτσιάν μαλακιάν αρμενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ταξιδάκια αναψυχής σε νησιά πολυτελείας ( Μύκονο και Δήλο ),την ώρα που ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να πάει στη γειτονική συνοικία λόγω πετρελαίου θέρμανσης και βενζίνης !!!

    Το φαγοπότι και η πολυτελής διαβίωση των "σοσιαλιστών" συνεχίζεται προκλητικά. Ταβέρνες, πολυτελή εστιατόρια,κότερα, πανάκριβα ξενοδοχεία και πανδοχεία με τζακούζι... Και εσύ ψηφοφόρε τρέχα στα συσσίτια και στις ουρές για πατάτες.

    το πασοκ μας πούλησε, μας πρόδωσε. ήρθε η ώρα να το τιμωρήσουμε σκληρά, καταψηφίζοντάς το.

    μαρία κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πασοκ

    1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ
    2) Φόρο για τα αγροτεμάχια ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΠ.
    3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης
    εκκρεμούν στις εφορίες της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων
    και σπιτιών !
    4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ και χαράτσια )ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ,ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,ΑΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
    5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις
    6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες
    7)κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων,
    και των κοινωνικών επιδομάτων ΣΕ 200.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, αφού θα μπουν πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.
    8)ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ , άρα διπλασιασμός φόρων και ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ 1000 Ή 2000 ΕΥΡΩ.
    9) νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ
    10) πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ
    11) ΒΕΝΖΙΝΗ στα 2 ευρώ.
    12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση,
    άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιρίων.
    13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    14) ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !
    15 )Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
    16) μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι
    φόροι κατά 100%
    17 ) νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής οφέλειας.
    18 ) ηλεκτρονικό φακέλλωμα όλων των Ελλήνων.
    19 ) ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 13OY KAI 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
    20 ) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών
    21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
    22)Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.
    -23)Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.
    24)Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%
    25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά
    26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
    27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα
    28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
    -29)Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

    ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΧΩΡΙΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ… ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τον καθάρισε από τα ψηφοδέλτια του πασοκ ο μπενιζέλος και αυτός για να πνίξει τον καημό του τρέχει στη δήλο, στο μαντείο του απόλλωνα για να πάρει έμπνευση και προγνωστικά.

    ο ν. παπανδρέου λέει ότι ο μπενιζέλος ηταν ακατάλληλος για το υπουργείο οικονομικών και για τις διαπραγματεύσεις.

    Για να σε κόψει ένας ανίκανος και ακατάλληλος αρχηγός, φαντάσου τι είσαι εσύ.

    σε 4 χρόνια πάλι , δόκτορα, θα εκλιπαρείς για μια θέση στα ψηφοδέλτια, αλλά θα πάρεις τα ... του Βεργή ! Ακόμα και η τζουλια υποψηφια και εσύ στη δήλο ! Αυτή Ευρώπη, και εσύ στο νευροκόπι ! Χθες μάλιστα πρόβλεψε ότι θα κερδίσει ο Ολάντ με διαφορά από 1% έως 25% !
    Γραμμένο σε έχει ο Βενιζέλος και το ολιγομελές επιτελείο σου. Τζάμπα τόσο γράψιμο, τζάμπα τόσες προβλέψεις.

    και σύ, όμως, δεν σταματάς, εκεί να γράφεις για το χαρατσοπασοκ τις γνωστές σου παπαριές, και να βλέπεις τη τζούλια, τον πετράκη και την κάθε χαζογκόμενα στα ψηφοδέλτια.Αυτό είναι και η μεγαλύτερη σου τιμωρία από το Βενιζέλο, ο μεγαλύτερος εξευτελισμός σου !

    πέτρος πελαργός μυκόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πασοκ

    Χαμος εγινε στην Βενετια Μυκονου οπου επινε τον καφε του ο δρ Κουτσουκος με την Μπριζιτ την σοσιαλιστρια

    C'est sûr maintenant, on va gagner !

    ειπε η σοσιαλιστρια με τα πλουσια στηθη και τα πρασινα ματια
    και να οι φωτογραφιες απο διαφορους που ηταν εκει για το ηλιοβασιλεμα....

    και την ανασταση του ΠΑΣΟΚ!

    Το Πασοκ προηγειται με τελευταία σφυγμομέτρηση του επιτελειου δρ κουτσούκου και επιστημονων δικών μας με 2,5% και τείνει να κερδίσει με 7% ειπε ο δρ Κουτσουκος!

    Η Νικη Ολαντ στην Γαλλια φερνει σαρωτικό αερα νικης οπως επι Μιττεραν και Ανδρεα Παπανδρεου συνεχισε ο δοκτωρ της δημοκρατίας!

    Τα μικρα κομματα τελικα δεν θα εχουν τοσο μεγαλα ποσοστα!
    Ο κοσμος του Πασοκ συσπειρωνεται γιατι τα Μνημονια τα επεβελε ο Σαρκοζι και η Μερκελ οι φιλοι του Σαμαρα!

    Απο την δεξια, να ζητησετε τον...λογαριασμο ειπε στην γκαρσονα ο δρ Kουτσουκος και της εκλεισε φιλικα το ματι!

    Καλη Πρωτομαγια....

    Τακης Μυκονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πασοκ

    Χαμος εγινε στην Βενετια Μυκονου οπου επινε τον καφε του ο δρ Κουτσουκος με την Μπριζιτ την σοσιαλιστρια

    C'est sûr maintenant, on va gagner !

    ειπε η σοσιαλιστρια με τα πλουσια στηθη και τα πρασινα ματια
    και να οι φωτογραφιες απο διαφορους που ηταν εκει για το ηλιοβασιλεμα....

    και την ανασταση του ΠΑΣΟΚ!

    Το Πασοκ προηγειται με τελευταία σφυγμομέτρηση του επιτελειου δρ κουτσούκου και επιστημονων δικών μας με 2,5% και τείνει να κερδίσει με 7% ειπε ο δρ Κουτσουκος!

    Η Νικη Ολαντ στην Γαλλια φερνει σαρωτικό αερα νικης οπως επι Μιττεραν και Ανδρεα Παπανδρεου συνεχισε ο δοκτωρ της δημοκρατίας!

    Τα μικρα κομματα τελικα δεν θα εχουν τοσο μεγαλα ποσοστα!
    Ο κοσμος του Πασοκ συσπειρωνεται γιατι τα Μνημονια τα επεβελε ο Σαρκιζι και η Μερκελ οι φιλοι του Σαμαρα!

    Απο την δεξια, να ζητησετε τον...λογαριασμο ειπε στην γκαρσονα ο δρ Kουτσουκος και της εκλεισε φιλικα το ματι!

    Καλη Πρωτομαγια....

    Τακης Μυκονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΙΔΗΣΗ

    Ο ΔΗΘΕΝ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

    ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ!

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ
    ΚΑΛΗ ΕΞΩΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

    ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΣΗΜΑΝΕΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ

    ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥΣ

    ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ..

    ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΕ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΟΥ

    ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καταγγελία πασόκων

    Καταγγέλουμε τον δόκτορα του γέλιου και της χλιδής, ότι την ώρα
    που ο αρχηγός του κόμματος
    αγωνιζόταν για να γεμίσει μια αίθουσα του εργ. κέντρου κομοτηνής
    με 200 άτομα ( πάλι έβγαλαν το χαρτζιλίκι τους τα γύρω ΚΑΠΗ )

    κάποιοι μεγαλόσχημοι ηγέτες του κινήματος, δελφίνοι, έκαναν
    ηλιοθεραπεία και έπιναν φραπεδιές
    στη Μύκονο. Έκαναν κακόγουστο καμάκι σε ανίδεες ολλανδέζες,στην όψη μάλλον σαν την βασιλειάδου, την κυρά μου τη μαμή, και υπονομεύουν το κίνημα, τη στιγμή που προηγείται καθαρά 2,5 μονάδες από το κόμμα Βεργή-Τζούλιας και Μάνου-Βαλλιανάτου !

    την ώρα που κάποιοι μάχονται, άλλοι κάνουν μεγάλη ζωή και φωτογραφίζονται μαζί με τον πελεκάνο της Μυκόνου και ξοδεύουν τα πολύτιμα φράγκα σε ουισκάκια και αστακομακαρονάδες !

    καλούμε τον αρχηγό μας
    να διαγράψει οριστικά από το κίνημα τους ριψάσπιδες, που έχουν σηκώσει λευκή σημαία, και άρχισαν
    από τώρα τα μπάνια, το μαύρισμα, και τις διακοπές !

    πασοκοι αμαλιάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πασοκ

    το γυρο του διαδικτυου κανουν:

    α) οι προβλεψεις του δρ κουτσουκου για νικη του Πασοκ με τουλάχιστον 2,5% έως 7% !

    β) οτι ο δηθεν εν δυναμει Πρωθυπουργος Σαμαρας, δεν παει σε τηλεοπτικη μονομαχια - καταργώνας ο δηθεν αμερικανοεκλεκτος - την πιο σοβαρη αμερικανικη συνηθεια και

    γ) οτι τα Μνημονια τα επεβαλαν ο Σαρκοζι και η Μερκελ οι φιλοι του Σαμαρα!



    1. Το Πασοκ προηγειται με τελευταία σφυγμομέτρηση του επιτελειου δρ Κουτσούκου και σοβαρων επιστημονων δικών μας με 2,5% και τείνει να κερδίσει με 7% ειπε ο δρ Κουτσουκος!

    Η Νικη Ολαντ στην Γαλλια φερνει σαρωτικό αερα νικης οπως επι Μιττεραν και Ανδρεα Παπανδρεου συνεχισε ο δοκτωρ της δημοκρατίας!

    Τα μικρα κομματα τελικα δεν θα εχουν τοσο μεγαλα ποσοστα!
    Ο κοσμος του Πασοκ συσπειρωνεται !

    2. Εκπληξη γιατι το "αυτσαιντερ τους βγαινει "κουτσαλογο" βλεπουν οι δεξιοι και οι αμεριακανοι αναλυτες!
    Η φοβια Σαμαρα να αναμετρηθει τηλεοπτικα με τον δηθεν δευτερο κ. Βενιζελο του αφαιρει το φωτοστεφανο της νικης! Προβληματισμοι και κατηφεια των δεξιων για τις πραγματικες ικανοτητες Σαμαρα, που με αυτην την τακτικη χανει μονος του!

    3. Τα Μνημονια τα επεβελε ο Σαρκοζι και η Μερκελ οι φιλοι του Σαμαρα! Αισθηση σε ολη την Ελλαδα εκαναν οι δηλωσεις του δρ Κουτσουκου οτι οι Σαρκοζι Μερκελ μας εβαλαν τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι! Το Πασοκ δεν ειχε αυτην την πολιτική. Μας εκβιασαν οι φιλοι του Σαμαρα!

    Το Πασοκ μετα την Πρωτομαγια θα συσπειρωθεί ταχυτατα!. Το 35% που ειναι ολοι αναποφασιστοι ειναι ολοι Πασοκ και θα πανε -ολοι- τελευταια στιγμη και θα ψηφισουν ΠΑΣΟΚ, ειπε απο τις Κυκλαδες ο δρ Κουτσουκος!

    Ερχεται πασοκικο τσουναμι....
    σεισμος σοσιαλιστικος στην Γαλλία, με τον Ολανατ...
    τσουνάμι πρασινο στις καλπες στην Ελλάδα με τον Βενιζελο!

    Μην λιγοψυχατε, ωρε θα νικησουμε!

    Μανωλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "βράβευση τσι μέρας" για το Σάββατο σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση