GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wikileaks: «Η 17 Νοέμβρη είχε άτομο στην πρεσβεία των ΗΠΑ;»...

Από το  ekriktiko.gr Σε αλληλογραφία του Stratfor που διέρρευσε στην ιστοσελίδα και δημοσιεύει η...

Από το ekriktiko.gr

Σε αλληλογραφία του Stratfor που διέρρευσε στην ιστοσελίδα και δημοσιεύει η...
εφημερίδα «Τα Νέα», θεωρείται πιθανό να υπήρχε βοήθεια εκ των έσω στη «17 Νοέμβρη» για τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς, παραμονές του 1975.
Ο Φρεντ Μπάρτον, αντιπρόεδρος της «σκιώδους CIA», αναφέρει το δημοσίευμα, έστειλε προ ενδεκαμήνου μήνυμα σε αξιωματούχους υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Παραλήπτης είναι το πρώην αφεντικό του από τις υπηρεσίες Ασφαλείας του Διπλωματικού Σώματος των ΗΠΑ.
«Άκουσα από μία πολύ καλή πηγή στην Υπηρεσία (CIA), ότι τον Γουέλς τον παγίδευσε ένας υπάλληλος στην πρεσβεία. Έχεις ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο;» αναφέρει ο Μπάρτον στο e-mail του.
Η απάντηση του πρώην αφεντικού
Μόλις μισή ημέρα μετά, ο Μπάρτον δέχθηκε την απάντηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του. Ο παραλήπτης έγραφε:
«Θυμάμαι ότι πολλοί πίστευαν πώς μέλη της 17 Νοέμβρη είχαν διεισδύσει στην κυβέρνηση (την ελληνική) και όπως καλά γνωρίζεις, οι Έλληνες παρακολουθούσαν τους διπλωμάτες των ΗΠΑ για να αναγνωρίσουν τους αξιωματικούς πληροφοριών. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας, ήξεραν ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν αξιωματικός πληροφοριών. Δυστυχώς ο Γουέλς θα μπορούσε να αναγνωρισθεί και να στοχοποιηθεί εύκολα όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την 17 Νοέμβρη».
Το πρώην αφεντικό επισημαίνει ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις σημαντικότερες τρομοκρατικές απειλές, την ίδια ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση ήταν ανίκανη να συλλάβει μέλη της «17Ν».
Καίτοι παραδέχεται ότι δεν θυμάται πολλά για το φάκελο Γουελς, ο συντάκτης της επιστολής αναφέρει ότι δεν θα εκπλησσόταν αν ένας υπάλληλος είχε κάποιο ρόλο στην υπόθεση.
Ειρωνεία για τις ελληνικές αρχές
Σε άλλο μήνυμά του, τον Ιούνιο του 2010, ο αντιπρόεδρος της Stratfor, αναφερόμενος στο χτύπημα με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία, αμφισβητεί την ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να ταυτίσει το ρουκετοβόλο.
«Οι πιθανότητες οι Έλληνες να το έκαναν από μόνοι τους είναι λίγες. Εμείς πιθανότατα το κάναμε και τους αφήσαμε να εισπράξουν τα εύσημα», έγραψε σε στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

3 σχόλια

  1. σιγά μην είχε άτομο μέσα...απλά καποιος ενδιαφερόμενος,είτε kgb ειτε δικός τους για ξεκαθαρισμα λογαριασμών τους σφύριξε την πληροφορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσους δικούς της ανθρώπους έχει η Αμερική, μέσα στην (κάθε) κυβέρνηση;
    Πόσοι δορυφόροι μας κατασκοπεύουν;
    Και τελικά που να μην πιάσεις τη C.I.A. και να μην "λερώνεσαι" :-)
    http://www.youtube.com/watch?v=DvRhUZnc7F0&feature=player_embedded

    Καπετάν Μακρύς. Ότι και να ήταν η 17Ν, ήταν ψιλικατζήδες μπρος τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση