GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκκενώνονται χωριά στον Έβρο...

Από το http://spnews.gr/ Κρίσιμη η κατάσταση στον Εβρο. Αναμένεται πλημμύρα σε όλες σχεδόν τις παρέβριες περιοχές. Κίνδυνος και για οικι...

Από το http://spnews.gr/

Κρίσιμη η κατάσταση στον Εβρο. Αναμένεται πλημμύρα σε όλες σχεδόν τις παρέβριες περιοχές. Κίνδυνος και για οικισμούς.
Ολοκληρώθηκε στην Ορεστιάδα η συνεδρίαση του συντονιστικού της πολιτικής προστασίας
Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κώστα Χουβαρδά, αποφασίστηκε...
η προληπτική εκκένωση των παραέβριων χωριών Νέα Βύσσα, Ορμένιο, Δίκαια και Σαγήνι.
Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Με δεδομένη τη συνεχή αύξηση των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, δια του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων Άρδα και Τούντζα, είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες θα παρατηρηθούν φαινόμενα κατακλυσμού σε όλα σχεδόν τα παρέβρια χωριά, σταδιακά, από βορρά προς Νότο.
Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι πρέπει:
-Nα απομακρύνουν αμέσως, αγροτικό εξοπλισμό, ζώα και κάθε χρήσιμο περιουσιακό στοιχείο που βρίσκεται σε πιθανή περιοχή κατάκλισης και μπορεί να μεταφερθεί.
-Να μη βρίσκονται μόνοι τους σε αγροικίες.
-Να μην κυκλοφορούν άσκοπα πεζοί, με αυτοκίνητα ή γεωργικούς ελκυστήρες.
-Να μην πλησιάζουν αναχώματα και άλλα επικίνδυνα σημεία.
-Να μη διέρχονται από πλημμυρισμένες περιοχές, εάν δεν είναι απόλυτα βέβαιοι για το βάθος του νερού και την κατάσταση του οδοστρώματος που δεν είναι ορατό.
-Να παρακολουθούν συνεχώς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ραδιόφωνα, τηλεόραση)
-Να έχουν πρόνοια για ενδεχόμενη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και να είναι εφοδιασμένοι με φανούς.
-Να έχουν συνεχώς ενεργοποιημένα τα κινητά τους τηλέφωνα και να τα έχουν φορτισμένα.
-Να έρθουν σε συνεννόηση με συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα για αλληλοενημέρωση.
-Να έχουν πρόνοια για την έγκαιρη απομάκρυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα όπως υπερήλικες, αναπήρους κλπ.
-Να έχουν τα αυτοκίνητα τους γεμάτα με καύσιμα.
-Να συμμορφώνονται άμεσα στις οδηγίες και υποδείξεις των πολιτικών και αστυνομικών Αρχών.
-Οι κάτοικοι των οικισμών. που και κατά το παρελθόν αντιμετώπισαν παρόμοια περιστατικά, να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο εκκένωσης των σπιτιών τους. Κατά συνέπεια πρέπει να έχουν έτοιμα, ρουχισμό και λοιπά εφόδια που θα διευκολύνουν τη διαμονή τους σε χώρους φιλοξενίας που θα τους προσφέρουν συγγενικά η φιλικά πρόσωπα ή οι Αρχές.
Τηλέφωνα Πολιτικής προστασίας Περιφέρειας ΑΜΘ¨
Έβρου, Αλεξανδρούπολης :2551350580
Κεντρικά Κομοτηνής: 2531350111

5 σχόλια

  1. ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
    Η ΝΔ έπεσε, γιατί ο Καραμανλής φρόντιζε τα συμφέροντα της χώρας μας, έξω από την δυτική εξάρτηση. Πασιφανές. Η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) και η νέα κυβέρνηση πάλι ΠΑΣΟΚ, με ολίγη από ΝΔ-ΛΑΟΣ, 2 χρόνια τώρα δείχνουν να βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με εξωθεσμικά δίκτυα (ίσως και μυστικές υπηρεσίες, έτσι μας ενημερώνει το wikileaks) αλλά και με την εσωτερική διαπλοκή, προώθησαν το σχέδιο της οικονομικής διάλυσης και υποδομών της χώρας, της ύφεσης και της παρακμής που είχε κι εξακολουθεί να έχει ως δομικά στοιχεία τους τραπεζίτες και το διαπλεκόμενο εσωτερικό κεφάλαιο, σε απόλυτη συνεργασία με την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α. στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, παρέα με την ιδιοκτησία των ΜΜΕ, εξυπηρετούν προφανή συμφέροντα στο χώρο των τραπεζών, των καυσίμων, του φαρμάκου, των καρτέλ της αγοράς και λοιπών οικονομικών συμφερόντων!

    Στο μεταξύ κατάφεραν και υπονόμευσαν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης με τις κωλυσιεργίες και τη γραφειοκρατία σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Χρέωσαν με 210 δις ευρώ περισσότερα τη χώρα, τσάκισαν τη μεσαία τάξη, έδιωξαν τις υγιείς Ελληνικές επιχειρήσεις με το νέο φορολογικό, κράτησαν εντός τις πολυεθνικές με σκανδαλώδεις όρους, διέλυσαν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, το εμπόριο, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και ισχυροποίησαν τις θέσεις των εχθρών Τούρκων αλλά και των άλλων, Αλβανών και Σκοπιανών, μη ανακηρύσσοντας ΑΟΖ! Ταυτόχρονα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας, ότι τάχα δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα της χώρας, εξευτελίζοντας εντελώς τους Έλληνες, όπου κι όπως μπορούν.

    Πως λέγεται όλο αυτό, αν όχι έσχατη προδοσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GAY- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Μην περιμένετε ότι θα βγούμε ποτέ από την οικονομική εξαθλίωση που μας έβαλε
    Το gaypasok μαζί με την gay-παρέα του και τώρα με την gay- κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας .
    ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαναστατήστε ρε έλληνες τι περιμένετε ;;;;
    Μήπως είστε πουστράκια όπως οι αρχηγοί σας και σας αρέσει να σας γαμάνε τον κώλο σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα νερα μπηκαν στο Ορμενιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βίντεο.Με νεκροφόρες και γιούχα υποδέχτηκαν τον Παπουτσή στον Εβρο.

    Ο Χρήστος Παπουτσής και ο Μανώλης Όθωνας πήγαν να εγκαινιάσουν τις εργασίες για το φράχτη του Έβρου. Δεν περίμεναν όμως να τους υποδεχθούν τέσσερις παρατεταγμένες νεκροφόρες!

    Τις νεκροφόρες είχαν παρατάξει ιδιοκτήτες γραφείων τελετών της πόλης, σε.........ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπαγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων στην κατηγορία των πολυτελών ΙΧ και όχι σε αυτή των επαγγελματικών όπως ήταν μέχρι πέρσι, με αποτέλεσμα η δαπάνη για τα τέλη κυκλοφορίας να εκτοξευθεί.
    --------------------------------------
    Και η συνέχεια είχε εκπλήξεις για τους Υπουργούς Κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι διαφωνούν με την κατασκευή του φράχτη αποδοκίμασαν το μεσημέρι της Δευτέρας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή κατά την αναχώρησή του από τη Νέα Βύσσα.

    Αποδοκιμασαν τον Παπουτση
    babisflouΑπό babisflou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση