GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Διαμαντοπούλου κλείνει την Βιβλιοθήκη στη Μύκη και αρνείται να δεχθεί τη δωρεά...

Από το  e-thrakinews.gr Κλείνουν η μια μετά την άλλη , βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, εθνικά θέατρα, ...

Από το e-thrakinews.gr

Κλείνουν η μια μετά την άλλη, βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, εθνικά θέατρα, και την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του...Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης!
Απίστευτο, θα πείτε...
Δυστυχώς όμως αληθινό. Και δείχνει το πώς λειτουργούν οι....υπουργοί. Όχι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, αλλά με...
βάση την κομματική τους ταυτότητα και τις περίεργες ιδεοληψίες τους.
Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσει κανείς στην πρωτοφανή απόρριψη δωρεάς για τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην περιοχή όπου ζουν οι Πομάκοι. Ο λόγος ίσως να είναι για να μην... ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο... Και η παρέα Δραγώνα - Φραγκουδάκη, γνωστής ταυτότητας και συμπεριφοράς, γνωστής και από τον άθλιο τρόπο που αντιμετώπισαν τη θαρραλέα δασκάλα του Δέρειου, Χαρά Νικοπούλου, παρέα που εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις στο υπουργείο Παιδείας.
Η πρωτοφανής αυτή στάση της υπουργού Παιδείας αφορά την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Μηχανικής Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος στις 24 Μαΐου 2011 γνωστοποίησε με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ότι προτίθεται να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης στην Ξάνθη.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών Βασ. Σκοπελίτης με έγγραφό του προς τον κ. Εμφιετζόγλου, του γνωστοποίησε ότι δεν χρειαζόμαστε τη δωρεά σου!
Τώρα για ποιον λόγο, μόνο η... Πυθία μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας το κείμενο της επιστολής, που έχει ως εξής:
«Η Βιβλιοθήκη Μύκης του Ν. Ξάνθης ανήκει στο δίκτυο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών της αρμοδιότητας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (Ν2174/1993, ΦΕΚ210/Α/22-12-1993 ''Κύρωση Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και άλλες διατάξεις'').
Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει από 3-6-2011 σε καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με την Εταιρεία Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών για την ίδρυση του ως άνω οργανισμού.
Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η αποδοχή της ευγενούς δωρεάς σας».
Ούτε καν ένα ευχαριστώ για την πρόθεση του κ. Εμφιετζόγλου να καλύψει τα έξοδα για να κρατηθεί στη ζωή μια Βιβλιοθήκη! Να μιλήσουμε για αθλιότητα; Λίγο δεν είναι, όταν μάλιστα προέρχεται από ένα υπουργείο που υποτίθεται διδάσκει αξίες;
Είναι δυνατόν, κυρία Διαμαντοπούλου, να απορρίπτετε δωρεές; Να διώχνετε κόσμο που θέλει να προσφέρει;

5 σχόλια

  1. σταφιδιασμένη γυφτογκόμενα-ξέκωλο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η δική μας διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οι­κονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώ­χεια και κοινωνική αποσύνθεση, πρω­τοφανή οικονομική ύφεση που φτάνει το τουλάχιστον 8% και πλέον, σε εθνική ταπείνω­ση, εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση»
    ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, και συνέβαλαν από της 3ης Δεκεμβρίου 1944, γενικότερα και ειδικώότερα στην εθνι­κή ταπείνωση και την εθνική αναξιο­πρέπεια. Η ανατροπή του κα­θεστώτος της υποτέλειας, της πτώχευ­σης και της εξαθλίωσης ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    (ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΗ !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαμογιο απατρις δοσηλογη δεν θα το γλυτωση το Γουδι η παλιοβρωμα,ακομα στελνει βιβλια στα σχολια καθως και πετρελαιο,τσιπα δεν εχεις καθολου παλιογυφτισα. Συγγνωμη απο τις συμπαθεις γηφτυσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε!! τα λένε επιτελούς ότι θα πάρουν τα @@@@@@@@@@@ όλων μας οι τοκογλύφοι;

    {Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιγνίδι, ποτέ Βούδας ποτέ Κούδας, πότε Ιησούς κι’ Ιούδας }μας το τραγούδαγε ο συχωρεμένος ο Μανώλης ο Ρασούλης... Όλοι αυτοί που στηρίζουν την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.. Η φοβούνται που τους επικίνδυνους να ηγούνται Η τα περνούνε κάτω από το τραπέζι!!

    Ας μας πούνε τι να περιμένει ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ένας άνθρωπος ΑΜΕΑ ,ένας άνεργος που είναι 63-65 ετών; Ένα νέο άνεργο παιδί με πτυχία!!!! από τα ακόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.ΓΟΣ, , της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ;
    Και τώρα κάτι δεινόσαυροι σαν τον κ. Πάγκαλο, κ. Απόστολο Κακλαμάνη!! Θέλουν να μας πείσουν ότι Δεν έπαιρναν χαμπάρι, για τον σύντροφο Μαντέλη , Πάχτα, Μανίκας - Νεονάκης : που με βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, το 1999!!! Για τον Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES που κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού!!!! Τίποτα..
    Για το διάστημα 1985-1988 στο οποίο ο κ. Σήφης Βαλυράκης που διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, χωρίς να φέρεται επισήμως ως εταίρος του {οικογενειακού ομίλου} Brodyn!!!. Και χιλιάδες αλλά μέχρι τις τέτοια της από οφ σορ του Βουλγαράκης ..Δεν είπανε ποτέ που πήγανε αυτά τα λεφτά, από τα εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της διαφθοράς που ήταν τα συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της διαφθοράς του ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ…Ποίοι είναι αυτοί που δέχτηκαν μυστικές χρηματοδοτήσεις από τη ΖΗΜΕΝΣ; υπουργοί των κυβερνήσεών τους!! που προώθησαν σε αυτή με φανατισμό τις απευθείας αναθέσεις και οι κυβερνητικοί τοποτηρητές που τις εκτέλεσαν.
    Οι μίζες τους λένε ότι είναι, περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΖΗΜΕΝΣ , των άλλων εταιρειών που πήραν δουλειές στη χώρα μας; και τώρα ζητάμε οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ τον τελικό λογαριασμό να τον πληρώνουν οι πολίτες ,και οι φορολογούμενοι οι καταναλωτές.. Το Δημόσιο υπέστη ανυπολόγιστη βλάβη. Η πολιτική ζωή ευτελίστηκε. Οι αφανείς χρηματοδότες έγιναν οι managers των πολιτικών μας ,ΦΤΟΥ ΤΟΥΣ.. Και τώρα μερικά από αυτά Γομάρια που είναι στην Βουλή , οι ίδιοι είναι μέσα στην βουλή κατά 80% ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αποφασίζουν ψηφίζουν και για την ζωή μου- μας!!!ΚΚΕ-ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΑΓΚΩΤΟ ..ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΧΑΡΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚΕ .ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΖΕ ΤΟ ΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΜΑΣΕΛΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΑΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΥΠΟΤΑΓΗ
    ΣΤΟ ΠΑΣΤΟΚ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση