GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το non paper του ΠΑΣΟΚ‏ για το δημοψήφισμα...

Το εξασέλιδο έγγραφο με όλες τις απαντήσεις που καλούνται να δίνουν βουλευτές και στελέχη για τα κρίσιμα ερωτήματα Ερωταπαντήσεις για το ...

Το εξασέλιδο έγγραφο με όλες τις απαντήσεις που καλούνται να δίνουν βουλευτές και στελέχη για τα κρίσιμα ερωτήματα
Ερωταπαντήσεις
για το
Δημοψήφισμα

1. Τι είναι δημοψήφισμα;
-Στη δημοκρατία, τα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποι των πολιτών συγκροτούν κορυφαία έκφραση της λαϊκής θέλησης και κυριαρχίας. Εξίσου κορυφαία και μάλιστα άμεση δημοκρατική λειτουργία είναι και η κατάθεση της άποψης κάθε πολίτη με τρόπο πρωτογενή, αυθεντικό, αδιαμεσολάβητο και δεσμευτικό για ειδικό και κρίσιμο ζήτημα, που αφορά την πορεία της χώρας. Μια θέση τόσο σαφής, που ουδείς τρίτος μπορεί να παρερμηνεύσει, να συμψηφίσει, να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάτι απ’ αυτήν.
- Την ώρα που το πολιτικό σύστημα βάλλεται και αμφισβητείται, έχουμε χρέος να προτάξουμε και να αναδείξουμε το ρόλο και την ευθύνη του πολίτη, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη, όχι μόνο τον σεβασμό μας, αλλά και την θεμελιακή μας σκέψη, πως αυτός ο πολίτης είναι η πηγή της δύναμής μας και της ίδιας μας της ύπαρξης.
- Αυτό είναι το δημοψήφισμα. Όταν ο πολίτης καλείται να πει το κατ’ αυτόν μεγάλο «ναι» ή μεγάλο «όχι». Για τη νέα σύμβαση, πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός και ο κάθε...
πολίτης ξεχωριστά.
- Δε μπορεί ο πολίτης να χαρακτηρίζεται ώριμος, όταν πρόκειται να ψηφίσει σε εκλογές, αλλά ανώριμος όταν πρόκειται για ένα δημοψήφισμα.
2. Γιατί δημοψήφισμα;
-Γιατί είναι ιστορική η στιγμή, σπάνια για τη χώρα, και είναι απαραίτητο ο πολίτης να έχει τον πρώτο ρόλο και τον πρώτο λόγο. Ρόλο κυρίαρχο, χωρίς μεσολαβητές, και λόγο ευθύ, χωρίς ερμηνείες τρίτων.
-Γιατί το δημοψήφισμα, για μια εθνική απάντηση σε μείζον εθνικό ερώτημα, αποτελεί το θεμέλιο λίθο για να οικοδομήσουμε με αρχές και κανόνες τη νέα περίοδο που τώρα ξεκινά.
-Γιατί πρώτα απ' όλα, αυτή η μεγάλη απόφαση χρειάζεται να υλοποιηθεί. Αν δεν την θέλει ο Ελληνικός λαός, πολύ απλά, δεν θα υλοποιηθεί. Αν την θέλει, θα αποφανθεί θετικά. Η απόφαση αφορά στην πορεία της χώρας. Αυτή είναι μια ύψιστη πράξη δημοκρατίας. Είναι μια ύψιστη στιγμή πατριωτισμού για τον πολίτη να αποφασίσει. Λοιπόν, ας δώσουμε το λόγο στο λαό. Να αποφασίσουμε, όχι για τα πρόσωπα ή για τα κόμματα, αλλά κατευθείαν για την τύχη και την πορεία της χώρας.
- Γιατί θέλουμε όλοι να ακουστούν και να αποφασίσει τελικά ο πολίτης: Θέλει να υιοθετήσουμε τη νέα συμφωνία, ή θέλει να την απορρίψουμε;
- Γιατί μπαίνουμε σε μια νέα φάση της ιστορίας μας και χρειάζεται αποφασιστικές αλλαγές η χώρα μας. Αγωνιά ο Έλληνας, πονά η ελληνική οικογένεια και βεβαίως τα έχει βάλει με τους θεσμούς. Τι οφείλουμε να κάνουμε εμείς; Να δημιουργήσουμε επιτέλους αυτή την εμπιστοσύνη στους ίδιους τους θεσμούς. Γι’ αυτό, πρέπει πράγματι να τιμήσουμε τον λαό και να τον βάλουμε ουσιαστικά συμμέτοχο στις αποφάσεις, συμμέτοχο στις προσπάθειές μας.
- Γιατί εμπιστευόμαστε τους πολίτες. Ναι, εμείς πιστεύουμε στη συμμετοχική δημοκρατία και δεν την φοβόμαστε. Πιστεύουμε στους πολίτες. Πιστεύουμε στην κρίση τους, πιστεύουμε στην απόφασή τους. Και ζητούμε σ’ αυτή τη διαδικασία να υπάρξει η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία, ο απόλυτος σεβασμός στη σωστή και τεκμηριωμένη ενημέρωση του πολίτη και όχι η διαστρέβλωση.
- Γιατί είναι πλέον επείγουσα η ανάγκη για το μέλλον της χώρας να αποκατασταθεί η αντικειμενική ενημέρωση και ο νηφάλιος λόγος στο δημόσιο διάλογο, που μέχρι σήμερα έχει κατακλυστεί από το λαϊκισμό, την υποκρισία και από τη θολή επιχειρηματολογία, που αποπροσανατολίζει τους πολίτες από την αλήθεια και τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας.
- Και ένα ερώτημα: Γιατί φοβούνται το δημοψήφισμα όλοι όσοι μέχρι σήμερα κατηγορούσαν την Κυβέρνηση για έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης; Τι έχουν να φοβηθούν από τη γνήσια και άμεση έκφραση της άποψης των πολιτών;
3. Γιατί όχι εκλογές;
- Γιατί οι εκλογές σύμφωνα με το Σύνταγμα γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια.
- Γιατί, σήμερα, η πρόκληση που έχει μπροστά της η Ελλάδα, δεν είναι άλλη μια συνήθης επιλογή κυβέρνησης. Το ερώτημα τώρα δεν είναι να διαλέξουμε κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα, αλλά να απαντήσουμε σε ένα θεμελιώδες δίλημμα για τη χώρα μας στο οποίο πρέπει να εκφραστούν οι ίδιοι οι πολίτες. Και αφορά το ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα για να βγει από την πρωτοφανή οικονομική κρίση στην οποία μπήκε με τα όσα προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
- Ακριβώς για τέτοια ζητήματα έχει θεσπιστεί και ο ίδιος ο θεσμός του δημοψηφίσματος. Θεωρούμε ότι εφόσον έχει προβλεφθεί στο Σύνταγμά μας, κανείς δε θέλει να είναι ένας θεσμός «βιτρίνα».
- Γιατί, σε αντίθεση με το δημοψήφισμα, η προκήρυξη εκλογών σταματάει τη λειτουργία της κυβέρνησης, παραλύει τη χώρα για μεγάλο διάστημα. Η προετοιμασία του δημοψηφίσματος σε τίποτα δεν αναστέλλει τη λειτουργία του κράτους, τις αναγκαίες διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας για να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις και όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά η χώρα. Οι εκλογές είναι που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία, και όχι ένα δημοψήφισμα.
- Γιατί εθνικές εκλογές θα σήμαινε μία μάχη μικροκομματική, που θα διαιρούσε το λαό πίσω από κομματικές σημαίες, ενώ σήμερα το ζήτημα είναι άλλο. Θα θόλωνε το πραγματικό δίλημμα της χώρας μας, θα αποδυνάμωνε την προσπάθεια εθνικής ενότητας για να πάμε μπροστά, αναπαράγοντας κομματικά στερεότυπα που δεν ταιριάζουν στην κρίσιμη εθνική στιγμή.
- Γιατί η Κυβέρνηση διαθέτει την δεδηλωμένη και έχουμε μπροστά μας δυο χρόνια δημιουργικής δουλειάς, με συγκεκριμένο πρόγραμμα.
- Γιατί εθνικές εκλογές αυτή την ώρα θα αποτελούσε σκέτη υπεκφυγή. Και εμείς δεν υπεκφεύγουμε, ούτε φυγομαχούμε. Δείξαμε πως έχουμε την πολιτική βούληση. Δείξαμε πως έχουμε και την πολιτική βούληση, και το ιστορικό θάρρος να παίρνουμε χρήσιμες και δύσκολες αποφάσεις, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος.
- Γιατί έχουμε ξεκάθαρη θέση για το τι θέλουμε να κάνουμε και απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη. Τον καλούμε να είναι αυτός ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Δύναμή μας, είναι η δική του δύναμη. Η δύναμη της δικής του ευθύνης και η δύναμη της εντολής του. Εμπιστευόμαστε τον πολίτη και την κρίση του. Η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους. Του το οφείλουμε.
4. Γιατί βάζετε τη χώρα σε κίνδυνο;
- Όποιος θεωρεί ότι βάζουμε τη χώρα σε κίνδυνο, δεν έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών.
- Η χώρα θα έμπαινε σε κίνδυνο εάν παραιτούμασταν από το δύσκολο έργο που αναλάβαμε, σέρνοντάς την σε εκλογές. Σε προεκλογική περίοδο, όπου θα επικρατούσε ένας ορυμαγδός λαϊκισμού και αντεγκλήσεων, μέσα σε ένα κλίμα διαίρεσης του Ελληνικού λαού.
- Αυτό δε θα το κάνουμε. Αντιθέτως, θα συνεχίσουμε τη δουλειά, που είναι εξαιρετικά πολλή και σημαντική, και παράλληλα θα παλέψουμε για να πείσουμε τους πολίτες για το θετικό χαρακτήρα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή.
- Η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης, θα κάνει τα πάντα για να κλείσει το συντομότερο δυνατό η συμφωνία σε βαθμό λεπτομέρειας και να τεθεί σε εφαρμογή.
- Ποτέ και σε καμία ώριμη δημοκρατία δε θεωρήθηκε η αναζήτηση της γνώμης του λαού κίνδυνος. Κίνδυνος θεωρείται η γνώμη του πολίτη μόνο σε σκοτεινά καθεστώτα.
5. Τι θα γίνει αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό;
- Εμπιστευόμαστε το λαό και την κρίση του. Δίνουμε τη μάχη για να είναι το αποτέλεσμα θετικό. Γιατί αυτό σημαίνει Ελλάδα στο ευρώ, απόλυτη εγγύηση μέχρι και του τελευταίου ευρώ καταθέσεων και διαχειρίσιμο δημόσιο χρέος, ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
- Για πρώτη φορά όμως ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει με κριτήριο όχι τη διαμαρτυρία, ούτε τις κομματικές προτιμήσεις, αλλά θα διατυπώσει τη θετική του άποψη για το πώς θέλει να κινηθεί στο μέλλον η χώρα.
- Είναι δύσκολο να το χωνέψουν αυτό όσοι θεωρούν διαχρονικά τους πολίτες πελάτες, όμως αυτό είναι και ένα απαραίτητο βήμα για την ενδυνάμωση της ίδιας της δημοκρατίας μας.
- Αλλά όσοι ανησυχούν καλοπροαίρετα για το ενδεχόμενο το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό, δεν έχουν παρά να συμβάλλουν στην προσπάθεια αντικειμενικής και σφαιρικής ενημέρωσης των πολιτών. Τέρμα η εύκολη και εκ του ασφαλούς κριτική. Όσοι ενδιαφέρονται να συνεχιστεί η ομαλή πορεία της χώρας, ας δράσουν ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες. Και ας πάρουν θέση. Είναι ώρα όλοι μας να τοποθετηθούμε απέναντι σε μία συγκεκριμένη επιλογή και όχι γενικώς και αορίστως ψαρεύοντας σε θολά νερά.
6. Πότε θα γίνει το δημοψήφισμα;
- Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την κατάρτιση του κειμένου της Συμφωνίας. Όσο γρηγορότερα γίνουν αυτά, τόσο το καλύτερο.
7. Ποιο θα είναι το ερώτημα / αντικείμενο του δημοψηφίσματος;
- Σε λίγες εβδομάδες, η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα πάρει τα χαρακτηριστικά μιας νέας δανειακής σύμβασης, η οποία θα συνοδεύεται και από όλα όσα πρέπει η χώρα μας να κάνει, για να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη, για να ξεπεράσουμε τη βαθιά κρίση και να φύγουμε από την σημερινή γκρίζα πραγματικότητα.
- Για τη νέα δανειακή σύμβαση, για τις δεσμεύσεις μας απέναντι στον Ελληνικό λαό, απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στην Ελλάδα, εμείς πρέπει να αποφανθούμε. Να πάρουμε όλοι συγκεκριμένη θέση και να κοιτάξουμε μπροστά, τις κρίσιμες επιλογές και τα διλήμματα, ώστε να υπάρξει και η ευθύνη του καθενός μας, ή αποδεχόμαστε ή όχι αυτή τη δανειακή σύμβαση.
8. Τι προβλέπεται για τα δημοψηφίσματα στο θεσμικό πλαίσιο της χώρας;
Άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος:
“O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον πρόσφατο εφαρμοστικό νόμο, για να θεωρηθεί δεσμευτικό το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα, η προσέλευση των ψηφοφόρων θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στο 40%.
Έτσι θα πρέπει το υπουργικό συμβούλιο να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και να ζητηθεί η υπερψήφιση της πρότασης από την πλειοψηφία των βουλευτών, δηλαδή 151 βουλευτές.
Αμέσως μετά ακολουθεί η έκδοση του διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το δημοψήφισμα διεξάγεται ένα μήνα μετά τη λήψη της απόφασης από τη Βουλή.
9. Είχαν γνώση οι εταίροι μας και το ΔΝΤ;
- Η απόφαση αυτή είναι κυρίαρχη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Ο ΠΘ είχε προϊδεάσει. Και το σημαντικό: ο ΠΘ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει και να ενισχύσει την ομαλή πορεία ευθύνης της χώρας.
- Είναι αστείο αυτοί που μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι είμαστε υπόδουλοι στους ευρωπαίους και στο ΔΝΤ, να μας κατηγορούν σήμερα ότι δεν ζητήσαμε την άδεια των ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Ας αποφασίσουν τι θέλουν.
10. Θα πάρουμε την 6η δόση;
- Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την 6η δόση. Οι ενέργειες για να καταβληθεί η 6η δόση στη χώρα μας συνεχίζονται κανονικά.
11. Τι θα κάνετε με τις αγορές; Λάβατε υπόψη την αναταραχή που θα δημιουργήσετε;
- Πριν από τις αγορές, αυτό που προέχει σήμερα είναι η ίδια η Ελλάδα, οι ίδιοι οι πολίτες της να αποφασίσουν κυριαρχικά για το μέλλον τους.
- Επίσης, η αναταραχή που θα προκαλούσαν οι εκλογές θα ήταν απείρως μεγαλύτερη και αυτό δεν πρέπει κανείς από όσους ζητούν εκλογές να το παρακάμπτει.
- Μεγαλύτερη αναταραχή επίσης θα επικρατούσε αν συνεχιζόταν στη χώρα η διαρκής αίσθηση αμφισβήτησης των συμφωνιών για τη σωτηρία και την έξοδο από την κρίση. Με το δημοψήφισμα, για πρώτη φορά ο Ελληνικός λαός θα δώσει σαφέστατη απάντηση στο ερώτημα. Είτε επιλέξει το ΝΑΙ, είτε το ΌΧΙ, θα είναι μια κυρίαρχη απόφαση του Ελληνικού Λαού που ουδείς θα δικαιούται πια να αμφισβητήσει.
12. Γιατί δεν πήγατε σε δημοψήφισμα για το πρώτο Μνημόνιο;
- Όταν φάνηκε πλήρως το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πάλεψαν σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης προκειμένου η χώρα μας να μη ζήσει τη τραγωδία της χρεοκοπίας.
- Μόλις 8 μήνες μετά τις εκλογές τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά. Η κοινωνία ήταν σε τελείως άλλη φάση σε σχέση με σήμερα, ήταν τελείως διαφορετικά τα δεδομένα – και δεν είχαμε ακόμα και το σύγχρονο εφαρμοστικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων που έχουμε ψηφίσει σήμερα.
- Θυμίζουμε εξάλλου ότι το Μνημόνιο αυτό στηρίχθηκε και από άλλες πολιτικές δυνάμεις.
- Σήμερα, όχι μόνο δεν διαφαίνονται οι προϋποθέσεις συναίνεσης και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά αμφισβητείται από πολλούς η σκοπιμότητα της συμφωνίας, παρά τα προφανή θετικά στοιχεία της, και καλλιεργείται συνεχώς ένα κλίμα έντασης και διάλυσης.
- Κατά συνέπεια, πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουν με άμεσο τρόπο αν αυτή η συμφωνία είναι επωφελής ή όχι.
13. Ένα δημοψήφισμα δεν κινδυνεύει να προκαλέσει διχασμό;
- Διχασμός προκαλείται όταν δεν μιλάμε με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα στους πολίτες. Είναι στο χέρι όλων των πολιτικών δυνάμεων να μην κάνουν αυτό το λάθος.
- Η έκφραση δημοκρατικής γνώμης, η ίδια η λειτουργία της Δημοκρατίας μας, ο δημοκρατικός διάλογος για το μέλλον μας, δεν μπορούν να προκαλέσουν διχασμό. Υποτιμούν τον Ελληνικό Λαό όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο.
- Οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, μπορούμε υπεύθυνα, ώριμα και νηφάλια να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε όλοι μαζί για το μέλλον μας. Για τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής. Ποιος αλήθεια πιστεύει πως δεν είμαστε αρκετά ώριμοι ώστε να μην μπορούμε ακόμα και να διαφωνήσουμε, χωρίς να διχαστούμε;
- Και αν είναι διχασμός μια τέτοια συζήτηση χωρίς κομματικές ταμπέλες, η πρόκληση εκλογών τι είναι τότε;
14. Η στάση των άλλων κομμάτων
 Για όλα τα κόμματα:
- Καταρχήν, να τοποθετηθούν επί του ουσίας (υπέρ ή κατά της νέου χρηματοδοτικού προγράμματος) και όχι να αναλώνονται σε διαδικαστικές φιλογολογίες.
- Να πάρουν θέση μπροστά στα διλήμματα της χώρας και να μην υπεκφεύγουν από την ευθύνη τους να διατυπώσουν την άποψή τους.
Για τη ΝΔ ειδικότερα:
- Πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται «ζαριά» ή ακόμα και «συνταγματική εκτροπή», κάτι που προβλέπεται ρητά στο Σύνταγμά μας, δηλαδή το να ζητάς τη γνώμη των πολιτών για ένα κορυφαίο Εθνικό ζήτημα;
- Πως είναι δυνατόν, την ώρα που κρίνονται κορυφαία θέματα για τη χώρα μας στα οποία οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν ανεξάρτητα των κομματικών προτιμήσεών τους, το μόνο που τους νοιάζει να είναι η καταμέτρηση των κομματικών δυνάμεων;
- Και κάτι άλλο. Θυμίζουμε σε διάφορα κόμματα που τώρα διαμαρτύρονται για την πρόταση για δημοψήφισμα πότε και για ποιο λόγο είχαν ζητήσει τα ίδια δημοψήφισμα:
- Η ΝΔ το 2001, για το ζήτημα των ταυτοτήτων !
- Ο ΛΑΟΣ το Φεβρουάριο του 2010 για το ζήτημα της απονομής ιθαγένειας.
- Ο ΛΑΟΣ ξανά το Φεβρουάριο 2011 (αλλά και παλαιότερα), για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2010 για το Μνημόνιο ! Και μάλιστα με το σύνθημα «ο λαός να επιλέξει ο ίδιος το δρόμο για το μέλλον του».
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά τον Ιούλιο του 2010 για το ασφαλιστικό.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά τον Απρίλιο του 2011 για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ας μην ρίχνουν άλλα κροκοδείλια δάκρυα για το γεγονός ότι θα δοθεί στους πολίτες το δικαίωμα να εκφράσουν κυρίαρχα και ανόθευτα τη γνώμη τους για ένα κορυφαίο ζήτημα για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Είναι μια κορυφαία πράξη Δημοκρατίας για ένα κορυφαίο ζήτημα στο οποίο όλες οι δυνάμεις θα κληθούν να πάρουν θέση υπεύθυνη, καθαρή, χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές.

27 σχόλια

  1. O Σαμαρας και το Μητσοτακεικο ζητουν απο τους Βουλευτες του ΠΑΣΟΚ να γινουν αποστατες. Οι καθηγητες της αποστασιας, Σαμαρας και Μητσοτακης συμβουλευουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μην τους ρίχνετε, πέφτουν μόνοι τους" ________________________


    ΑΛΛΑ ή έτσι ή βενιζέλογιουβέτσι
    είτε με το καλό ή με το ΚΑΚΟ αδελφέ του Κανταϊφι, με το κω.λάντερο απέξω

    ΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΑ ΣΕΝΑ..ΚΑΙ ΤΗΝ σκύλαΕΒΡΑΙΑ ΜΑΜΥ
    ---------------------------------


    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ
    ΤΑ gay ΛΑΜΟΓiΑ £££££££££££££££££
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    που θα ξεράσουν
    ΟΛΑ... όσα βγάλανε
    ΧΘΕΣ με τον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τραπεζες να δωσουν νεα δανεια στο ΑΛΤΕΡ και την Ελεθεροτυπια.Τα λεφτα πιανουν τοπο. Α.ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασόκοι παραιτηθείτε!

    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας, και με την τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής τους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια
    Παραιτηθείτε σας το λέει ο επίτιμος που αγωνιά για το μέλλον της Κόρης
    Παραιτηθείτε γιατί οι τραπεζίτες που μας φόρτωσαν με πιστωτικές κάρτες τα χάσουν τον έλεγχο της τράπεζας τους.
    Παραιτηθείτε γιατί όταν ο Πάγκαλος στη Βουλή κατήγγειλε τον Αλογοσκούφη ότι χάρισε με νόμο στα στελέχη των τραπεζών που πήραν bonus 800.000.000 ΕΥΡΩ τον αναλογούντα φόρο 350.000.000 ΕΥΡΩ, ΔΕΞΙΑ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, , Ξύνανε τα αρχίδια τους
    Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε, γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν! Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες και πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν STAGE με Αριστεροδεξιόστροφη πρόσληψη;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω της προσωπικής συνέντευξης για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα τα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, σε αυτό το από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός εκεί ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την Ελλάδα
    Παραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την ΔΕΞΙΑ
    Παραιτηθείτε γιατί το MEGA CHANEL στις 09.35 22/10/2011έβγαλε σποτάκι¨ «Μια κοινωνία προβάτων θα βγάλει, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, μια κυβέρνηση λύκων » Henry de Jouvenel εκείνος που το είχε πει, αλλά ο συνειρμός που θέλουν να δημιουργήσουν είναι αναπόφευκτος.
    Συμπέρασμα, Πασόκοι αν για αυτά πρέπει να δώσετε την ευθύνη της Ελλάδας στην Δεξιά, στις Παραφυάδες της και στους Αριστεροδεξιούληδες κάντε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζήτω! Ζούμε μέρες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89 !

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89ΖΗΤΩΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89 ΖΗΤΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89……….ΣΚΑΤΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kourdistiri..κάνε χώρο στο ΚΩΛΟ
    σου ________________________


    Ή έτσι ή βενιζέλογιουβέτσι
    είτε με το καλό ή με το ΚΑΚΟ αδελφέ του Κανταϊφι, με το κω.λάντερο απέξω

    ΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΑ ΣΕΝΑ..ΚΑΙ ΤΗΝ σκύλαΕΒΡΑΙΑ ΜΑΜΥ
    ---------------------------------


    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ
    ΤΑ gay ΛΑΜΟΓiΑ £££££££££££££££££
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    που θα ξεράσουν
    ΟΛΑ...
    όσα βγάλανε
    ΧΘΕΣ με τον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Ο "ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ.
    ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΟΛΟΙ.
    ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
    ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΕ
    ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.
    ΒΡΕ ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΖΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΠΟΥ'ΣΤΕ ΑΚΟΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σαμαρας ειναι μετοχος της ΑΛΤΕΡ ΒΑΝΚ. Τιποτε αλλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ. ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ.
    ---ΔΡΑΧΜΗ - ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ - ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμο
    εκτός απο τον πράσινο ΔοΝηΤήηηηη

    Kourdistiri..κάνε χώρο στο ΚΩΛΟ
    βαθιά μεσα σου ________________


    Ή έτσι ή βενιζέλογιουβέτσι
    είτε με το καλό ή με το ΚΑΚΟ αδελφέ του Κανταϊφι, με το κω.λάντερο απέξω

    ΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΑ ΣΕΝΑ..ΚΑΙ ΤΗΝ σκύλαΕΒΡΑΙΑ ΜΑΜΥ
    ---------------------------------


    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ
    ΤΑ gay ΛΑΜΟΓiΑ £££££££££££££££££
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    που θα ξεράσουν
    ΟΛΑ...
    όσα βγάλανε
    ΧΘΕΣ με τον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. {Η απόλυτη ΠΑΣΟΚική σχιζοφρένεια... εκβιάζεται,δεν θέλει δημοψήφισμα...
    αλλά δεν παραιτείται κιόλας...]



    Καϊλή: Υπάρχουν άλλοι 10 σχιζοφρενείς
    σαν και μένα που αισθάνονται ότι εκβιάζονται αλλά δεν παραιτούνται.


    Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, μια ημέρα μετά την επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό και τονίζει ότι «το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΑΙ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΣΤΗΣΟΥΝΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειλικρινά, μας φέρνετε δάκρυα στα μάτια!
    Τώρα σας κάνει η κατάθεση της άποψης κάθε πολίτη
    με τρόπο πρωτογενή, αυθεντικό, αδιαμεσολάβητο
    και δεσμευτικό;

    Τώρα που χύσατε το γάλα μας θυμηθήκατε;
    Ξεχάσατε που ψηφίζατε μνημόνια παραμνημόνια,
    μεσοπρόθεσμα και πολυνομοσχέδια στο "ατάκα",
    με το "ετσι θέλω" και με την κατάθεση των ΜΑΤ
    αντί της δικής μας;

    "too little too late . ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαμαράς:
    H οργή των δρόμων θα συνοδεύει από δω
    και πέρα τα βήματα και των 300 της Βουλής.
    __________________________________________
    Δριμεία επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου τυχοδιώκτη και την κυβέρνηση επικίνδυνη.

    Υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα εκβιάζει το λαό και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και για τους λόγους αυτούς ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές για να διασφαλιστεί η δημοκρατική σταθερότητα στη χώρα ενώ τόνισε πως ο λαός δεν θα απαντήσει στο ερώτημα αλλά σε αυτόν που τον ρωτάει.

    «Το μόνο που φοβάται ο κ. Παπανδρέου είναι οι εκλογές του ελληνικού λαού, τόσο εμπιστεύεται τους πολίτες και τη Δημοκρατία.
    ______________________________________________
    Καθήκον δικό μας να ανοίξουμε τον δρόμο για το πιο αυθεντικό και ακίνδυνο δημοψήφισμα, που είναι οι εκλογές» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

    «Πρόκειται για μια συμφωνία που είναι υπό αίρεση από το δημοψήφισμα και ταυτόχρονα όσο δεν κλείνει δεν μπορεί να ψηφιστεί. Αυτή η αντίφαση είναι επικίνδυνη. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει τώρα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της βουλής.

    Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα παρωδία, με την πρόταση του οποίου έπεσαν οι μάσκες και τόνισε ότι με αυτό κινδυνεύει ο λαός αφού θα ψηφίζει αυτόν που ρωτάει και ότι την απάντηση στο ερώτημα.

    «Τι θα συμβεί αν κι άλλες χώρες ζητήσουν δημοψήφισμα; Σκέφτονται ότι βάζουν σε κίνδυνο και την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του εξωτερικού; Πόσο θα βοηθούσε την Ελλάδα το όποιο δημοψήφισμα; Να βγάλει δημοσιονομικά πλεονάσματα του χρόνου όταν η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να ματαιωθεί το δημοψήφισμα και να φύγει η κυβέρνηση.

    «Ο Γ. Παπανδρέου βλέπει την κυβέρνηση του να φυλλορορεί και ζητάει δημοψήφισμα. Επιμένει να κυβερνά χωρίς ίχνος δικαιοσύνης πλέον και ένα μόνο συμπέρασμα ποκύπτει από τις κινήσεις της: “προς θεού να μη γίνουν εκλογές”».

    «Άλλο η δανειακή σύμβαση, άλλο τα μέτρα που την ακολουθούν. Όταν κάνεις εκβιασμό για να πειθαναγκάσεις το λαό μπορεί να φέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τους τρόπους όχι τους στόχους».

    Για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τη χώρα στο κέντρο μιας καταιγίδας για το προσωπικό του συμφέρον. Και μας κάνει και μαθήματα υπευθυνότητας. Αυτός που παίζει κορώνα γράμματα την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη».

    «Τώρα έχει το θράσος να μιλάει για πολιτική εκτροπή αυτός που αναστάτωσε τις αγορές, που δεν έχει πείσει ούτε τους δικούς του βουλευτές, που για άλλα εκλέχθηκε και άλλα έκανε και δεν έχει ίχνος νομιμοποίησης» καταλόγισε ο Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό.

    «Πίσω από το υπάρχον σκηνικό υπάρχουν κίνδυνοι για τον τόπο. Από την εξάρθρωση των επιχειρήσεων, μέχρι την αδυναμία μας για αναγνώριση της ΑΟΖ, που είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα».

    «Δεν δίνω καμία υπόσχεση που δεν μπορώ να τηρήσω και η μόνη υπόσχεση είναι για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Ενώ αναφέρθηκε και στις χθεσινές κρίσεις στις ΕΔ λέγοντας «ακόμη και την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνιζόταν, βρήκαν να προχωρήσουν σε κομματικές εκκαθαρίσεις στον ευαίσθητο χώρο των Ε.Δ.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ.ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ . ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ΄/ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΓΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΠΩΣ.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΜΑΣΤΙΓΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ .ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΔΕΡΝΕΤΑΙ ΣΚΕΤΟΙ ΓΔΑΡΤΕΣ.ΟΥΤΕ ΛΥΠΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ.ΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ .ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΣΙΧΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. η πολιτικη ταξη νδ-πασοκ που κυβερνησε τη χωρα απετυχε.
    πρεπει να φυγουν απο τη δημοσια ζωη οσοι ασκησαν εξουσια απο γενικος γραμματεας υπουργειου και πανω,και οσοι ηταν συμβουλοι τους..
    η στοιχειωδης αξιοπρεπεια επιβαλλει να μη παρουν ουτε μια ψηφο.

    ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ
    ΤΑ gay ΛΑΜΟΓiΑ £££££££££££££££££
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    που θα ξεράσουν
    ΟΛΑ...
    όσα βγάλανε
    ΧΘΕΣ με τον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνεπής με την πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησαν οι μεγάλοι αρχαίοι πρόγονοι μας στην συγγραφή περίφημων τραγωδιών, ο Γιωργάκης και η κυβέρνηση του, συγγράφει την νέα ελληνική τραγωδία.
    Αφού επί δύο χρόνια μας πήγε στο ΔΝΤ και στην τρόικα, αφού μας καταφορολόγησε, αφού παραδίδει την εθνική μας κυριαρχία, αφού εξακολουθεί να ακολουθεί μία οικονομική πολιτική βαθιάς ύφεσης, αφού συμφώνησε "απουσιάζοντας" για 50% κούρεμα με αμφισβητούμενα αποτελέσματα, ζητάει τώρα από τους Έλληνες να επικυρώσουν ή οχι την συμφωνία του κουρέματος.
    Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη εμπειρία στους πολιτικούς ελιγμούς και πρωτοβουλίες.
    Ετσι λοιπόν εκβιάζοντας τους Έλληνες να υπερψηφίσουν το όποιο ερώτημα του δημοψηφίσματος υπό τον εκβιασμό να πάμε στην δραχμή, επιτυγχάνει τα εξής:
    - Αποφεύγεται το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ και νομιμοποιούνται οι πολιτικές του επιλογές.
    - Βάζει στον τοίχο όλη την αντιπολίτευση που δεν μπορεί πολιτικά να επιχειρηματολογήσει υπέρ της δραχμής ή κατά του ευρώ.
    - Αποδυναμώνει ουσιαστικά και πρακτικά κάθε είδους αντιδράσεις όπως απεργίες, διαδηλώσεις κλπ, και
    - Γίνεται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αποδυναμώνοντας τα όποια συμφέροντα ή συντεχνίες, αφού με την ετυμηγορία των Ελλήνων θα μπορεί να μοιράσει την τράπουλα όπως θέλει και με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
    Είπατε τίποτα ;;;; ...... δεν άκουσα!!!
    Και τί πρέπει να κάνουν οι Ελληνες;;; Να λειτουργήσουν "Πασοκικα"!!
    Δηλαδή να υπερψηφίσουν στο δημοψήφισμα και να εξαφανίσουν πολιτικά όλο το σημερινό πολιτικό προσωπικό με την ανάλογη ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.
    Εχουμε το μυαλό και τα αρ....α να το κάνουμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. AΠΟΚΑΛΥΨΗ
    Ο πρωθυπουργός Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα του απονέμει τον Χρυσό Φοίνικα της μαλακίας. Ο τίτλος δημιουργήθηκε φέτος και απονεμήθη για πρώτη φορά σε πρόσωπο που αποτελεί απίστευτο μοναδικό στα χρονικά φαινόμενο μαλακίας στο ανθρώπινο είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αν ενημερωνεσαι απο τα βοθροκαναλα των πλουσιων εισαι αξιος της φτωχειας που σε περιμενει.
    θυμησου τι σου πλασαραν και τι αγορασες

    ευρω
    ολυμπιακους
    επιχειρηματικοτητα
    ιδιωτικος τομεας
    διακοπο-εορτο-δανεια
    τσοντες κωστοπουλου
    αναλυσεις πρετεντερη
    αρλουμπες χριστοδουλα
    σεμνα και ταπεινα
    λεφτα υπαρχουνε

    ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αδελφοί κουμμούνες,
    τί άλλο καλύτερο προσμένατε;
    Βγείτε στους δρόμους και γιορτάστε,
    αφού οπως και νά 'χει το θέμα,
    τα επόμενα 33 χρόνια
    (μέχρι δλδ να γίνετε 50άρηδες)
    θα την βγάζουμε άπαντες κουμμουνιστικά.

    _______________________________________
    dedicated to mr Papagiotis . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χ Α Ο Σ

    ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το μανιφέστο των ερωταπαντήσεων του πασοκ για το δημοψήφισμα!!! Ετσι όπως τα κάνατε σκατά να βάλετε το κεφάλι σας κάτω και το μυαλό σας να δουλέψει και να βρείτε όλοι μαζί οι βουλευτές του κοινοβουλίου μια λύση εθνικής σωτηρίας! τον λαό όταν έπρεπε δεν τον ρωτήσατε.. δεν είναι καιρός για παιχνιδάκια και τρικλοποδιές! Η Ελλάδα κινδυνεύεικι εσείς μας ρωτάτε άν μας αρέσει ή άν θέλουμε κι άλλο! Έλεος πια με την "καπατσοσύνη" σας! Μήπως κάποιοι έχουν συμφέροντα με όλη αυτή την διαδικασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν λέει το υπουργείο Οικονομικών !
    ---------------------
    Μας δουλεύουν ΧΟΝΤΡΑ ρεεεεεεεεεεεεεε;

    [Να θυμίσουμε ότι την 6η δόση των 8 δις έπρεπε να την είχαμε πάρει απ' τον Σεπτέμβριο... ενώ το Δεκέμβριο πρέπει να πάρουμε την 7η δόση 7 δις... όπως φαίνεται και τότε θα επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία αν και είμαστε σε χρεοκοπία επαρκούν επ' αόριστο!!!...
    --------------------------------------------
    Ποιος δουλεύει λοιπόν ποιον όταν λέει ότι αν δεν πάρουμε τις δόσει δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;]

    ΚΑΛΑ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ 6 ΔΟΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΒΑΡΑΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ?

    ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ.
    ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ(ΜΕ) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    Με την εισπραξη της 6ης δοσης στηθηκε ο τελευταιος εκβιασμος για να περασουν μετρα, φοροι, αρθρο 37.
    Τωρα που πεταξε τη βομβα του δημοψηφισματος δεν υπαρχει προβλημα, λεφτα υπαρχουν και επαρκουν!

    Τι να πεις ;
    Ψευτες ;
    Απατεωνες ;
    Εκβιαστες ;
    Τα εχουμε πει χιλιες φορες.
    Συστημα ΠΑΣΟΚ στα καλυτερα του.

    Αλλα και γιατι να του τραβηξουν το αυτι οι Ευρωπαιοι ;
    Που θα βρουν καταλληλοτερο πρωθυπουργο, για τα συμφεροντα τους φυσικα._____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. χα.χα.χα...πορνίδιο
    της πιάτσας Πιποκράτους
    πολύ δημοκρατικό αυτό ρε...
    ούτε στου κανταϊφι τόσο
    δημοκρατικότητα

    Του έξω με ξιφολόγχη Κώλου
    που είδαμε σύντροφε-αδελφέ
    __________________________________

    ΣΚΟΥΖΕ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΘΕΣ
    ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΟΥΝΟΚΩΛΟ ΤΗΣ ΠΙΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

    ΟΥΡΛΙΑΞΕ...ΟΣΟ ΘΕΣ

    - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥΤΑΝΑ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση