GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι κάρφωναν στην αμερικανική πρεσβεία...

Από το http://www.kourdistoportocali.com/ Wikileaks-σοκ> Ο Σταικούρας κάρφωνε τον Καραμανλή στην αμερικανική πρεσβεία για τους χειρισμο...


Wikileaks-σοκ> Ο Σταικούρας κάρφωνε τον Καραμανλή στην αμερικανική πρεσβεία για τους χειρισμούς του στα Δεκεμβριανά-ενημερωτικό Σπέκχαρντ.http://thepressproject.gr/headline.php?id=5814
1/9/2011 21:05
Οι βουλευτές της ΝΔ Απ. Τζιτζικόστας, Χρ. Σταϊκούρας και Έλσα Παπαδημητρίου συζητούν με την πρεσβεία για τα εσωτερικά του κόμματος και της κυβέρνησης.
http://bit.ly/qKIcpY
 Τις επαφές που είχαν Έλληνες πολιτικοί και παράγοντες της δημόσιας ζωής με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποκαλύπτουν τα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω...
 του Wikileaks.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται μέσω του δικτυακού τόπου The Press Project, η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωνε λεπτομερώς την Ουάσινγκτον και άλλες πρεσβείες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και για τις θέσεις Ελλήνων πολιτικών.
Μεταξύ των προσώπων για τους οποίους φέρεται να ενημέρωνε η αμερικανική πρεσβεία είναι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Καρατζαφέρη, του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Β.Μεϊμαράκη, της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, των τότε υπουργών Εξωτερικών Δ.Δρούτσα και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της Ντόρας Μπακογιάννη, της βουλευτού του ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα, των βουλευτών της ΝΔ Απ.Τζιτζικώτα, Χρ.Σταϊκούρας και Ε.Παπαδημητρίου κ.ά.
Ακόμα γίνεται αναφορά στο θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων αμερικανικών κολεγίων στην Ελλάδα, στην αγορά από τη χώρα μας μαχητικών αεροσκαφών F-16, σε ευρύτερα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και στις εμπρηστικές επιθέσεις της συναγωγής στα Χανιά.
Τα τηλεγραφήματα που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής αφορούν στις περιόδους που πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Αθήνα ήταν οι Τσαρλς Ρις και Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231126374
Διαβάστε αναλυτικά τα τηλεγραφήματα στο thepressproject.gr
Αμερικανός πολίτης ήταν ένας από τους εμπρηστές της συναγωγής στα Χανιά για την οποία ακολούθησαν καταγγελίες περι αντισημιτισμού στην Ελλάδα.
http://bit.ly/qouHG7%20
Η Μπακογιάννη έδωσε σκληρή μάχη για την αγορά F-16 έλεγε η Lockheed Martin αλλά η απόφασή της απορίφθηκε από τον προηγούμενο υπουργό εξωτερικών του Καραμανλή (Μολυβιάτης).
http://bit.ly/plHKqW
Theodora (Dora) Bakoyianni is perhaps the most popular mayor of Athens since the Golden Age of Pericles. Και «παλιά φίλη της Αμερικής»
http://thepressproject.gr/%20http://bit.ly/qncJV6%20
Ο Καρατζαφέρης ζητούσε ενίσχυση των επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους αλλά και την εβραϊκή κοινότητα, αποκάλυψε η βουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα, σε συνάντησή της με Αμερικανούς διπλωμάτες. Μελλοντική συνεργασία με τη ΝΔ ύστερα από εκλογική αποτυχία σκεπτόταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
http://bit.ly/qViNLw%20
Το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι ΗΠΑ στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση συζητούσε η Διαμαντοπούλου με την αμερικανική πρεσβεία. Η ιδιωτικοποιήση των πανεπιστημίων μπορεί να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ είπε η υπουργός. Συνάντηση του προέδρου του Deree College στο υπουργείο ζήτησε ο Αμερικανός πρέσβης.
http://bit.ly/nk3TsA%20
Ο Παπανδρέου πρέπει να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ρητορική ώστε να αποφύγει τον χαρακτηρισμό «αμερικανάκι» (the little American label), προειδοποιούσε η πρεσβεία των ΗΠΑ.
http://bit.ly/nt50v8%20
Προτάσεις της πρεσβείας για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αρχών ασφαλείας και μυστικών υπηρεσιών μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (low visibility cooperation)
http://bit.ly/oDg1yR%20
Ο Μπαμπινιώτης ενημερώνει την αμερικανική πρεσβεία για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, την «υπέρμετρη πολιτικοποιήση» των φοιτητών και το άσυλο.
http://bit.ly/nFFY5T%20
Οι βουλευτές της ΝΔ Απ. Τζιτζικόστας, Χρ. Σταϊκούρας και Έλσα Παπαδημητρίου συζητούν με την πρεσβεία για τα εσωτερικά του κόμματος και της κυβέρνησης.
http://bit.ly/qKIcpY%20
O μυστηριώδης κύριος Μεϊμαράκης. Το κενό εξουσίας στον υπ. Αμυνας και ο ρόλος του Χηνοφώτη
http://bit.ly/q9ENjq%20%20 
Λεπτομερεστατη αναφορά Χρυσοχοϊδη στην αμερικανική πρεσβεία για την αναδιοργάνωση αστυνομίας και μυστικών υπηρεσιών.
http://bit.ly/mXad2y
Μυστική συμφωνία της Κομισιόν με την Αegean, σε βάρος της Ολυμπιακής, με αντάλλαγμα την αγορά Airbus υποπτευόταν η πρεσβεία.
http://bit.ly/riWo4l

31 σχόλια

  1. KTHMATOLOGIO AE!!!
    EΔΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!!!

    Κλεφτες και απατεωνες…να λογοδοτησουν τωρα!
    1.Αρβανιτης ΠΡΟΕΔΡΟΣ (διπλοθεσιτης κουμπαρος υφηπουργου)
    2.Καρτελια(αποφοιτος λυκειου παιρνει 6000 ευρω μισθο)
    3.ελισαβετ γκολφινοπουλου(διοριστηκε την επομενη των εκλογων-ο αντρας της ειναι αναδοχος στο κτηματολογιο)
    4.καλημερης-ο βαρωνος του κτηματολογιου
    ΑΛΗΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ...ΘΑΥΜΑΣΕ..

    Wikileaks: Ο Καρατζαφέρης ζητούσε επαφές με Αμερικανούς και την εβραϊκή κοινότητα και "τυχαία" συνάντηση με Ερντογάν !!!!!!!!!!!
    __________________________________
    Φρικτά πράγματα αποκαλύπτονται από τη Wikileaks όσον αφορά τον γνωστό κολοτούμπα !!
    Σε συνάντηση της Τζαβέλα με αμερικάνο αξιωματούχο στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 ο Καρατζαφέρης ξεβρακώθηκε κανονικά μπροστά τους:

    Παρακαλούσε, μέσω της Τζαβέλα, για συνάντηση μαζί τους υποσχόμενος πως μετά τις εκλογές, αφού θα έχει υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων,
    θα έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της αποζημίωσης των εβραίων για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης σαν κίνηση καλής θέλησης προς την εβραική κοινότητα...

    Έλεγε στους αμερικάνους ότι έχει δώσει εντολή να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη του...

    Θύμιζε ότι είχε συναντηθεί με λαθρομετανάστες... και τέλος

    Επιζητούσε μια συνάντηση με τον Ερντογάν που όμως θα φαίνονταν "τυχαία" για να μην πονηρευτούν οι ηλίθιοι που τον στηρίζουν...

    Διαβάστε τα χάλια του και μόνοι σας:

    C O N F I D E N T I A L ATHENS 001515 SIPDIS
    DECL: 2019/09/28
    SUBJECT: Greece's Surging Far-Right LAOS Party Inches Towards Center
    .................................
    Από Δεξί Εξτρέμ στις 23:17

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wikileaks: Ανησυχία Προξενείου Θεσσαλονίκης για τις μπίζνες με τη Ρωσία μετά την παρουσία Καραμανλή στη ΔΕΘ το 2008 __________________

    Σε τηλεγράφημα του προξενείου Θεσσαλονίκης στις 10.09.2008, για την ομιλία και τη συνέντευξη τύπου Καραμανλή στη ΔΕΘ, ο συντάκτης αναφέρει ότι θα συνεχίσουν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στους Έλληνες συνομιλητές τους (εννοούν τα καρφιά με τα οποία μιλούσαν) για την πολιτική Καραμανλή που παρόλο που υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας (να θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2008 οι Ρώσοι είχαν εισβάλλει στη Γεωργία) συνεχίζει να κάνει business as usual με τη Ρωσία σε ενεργειακά και οικονομικά θέματα.

    Μάλιστα αναφέρει ότι στους αμερικάνους δημιουργείται όλο και περισσότερο η αίσθηση ότι η πολιτική προσέγγισης με τη Ρωσία που έχει αποφασίσει ο Καραμανλής τείνει να γίνει πάγιο τμήμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Τέλος λέει ότι θα προειδοποιήσουν τα καρφιά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί "να έχει το κέικ και να το τρώει κιόλας", εννοώντας ότι δεν μπορεί απ' τη μία να καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στη Γεωργία και απ' την άλλη να συνεχίζει τις μπίζνες με τους Ρώσους σα να μη συνέβη τίποτα.

    Διαβάστε το σχόλιο του τηλεγραφήματος:

    US embassy cable - 08THESSALONIKI63
    PM KARAMANLIS: STAY THE COURSE ON REFORMS, NO EARLY ELECTIONS, DELINK GEORGIA CRISIS AND RUSSIA ENERGY
    Identifier: 08THESSALONIKI63
    Origin: Consulate Thessaloniki
    Created: 2008-09-10 07:06:00
    Classification: UNCLASSIFIED//FOR OFFICIAL USE ONLY

    VZCZCXRO9197

    UNCLAS SECTION 01 OF 03 THESSALONIKI 000063

    E.O. 12958: N/A

    (SBU) Embassy Athens Comment: Karamanlis\' foreign policy
    remarks, both in the speech and in the subsequent press
    conference, revealed little new in terms of Greek policy.
    Greece will continue to participate in negotiations to find a
    solution to the Macedonia name issue, but is awaiting more
    positive signals from the Macedonians that it can accept a
    solution comprised of a composite name with a geographic
    modifier that has a very broad scope of use. On relations with
    Russia, the PM annunciated what we are increasingly sensing as
    GOG policy -- and which we believe to be driven by Karamanlis
    himself: that Greece would support the political positions of
    the EU to uphold Georgia\'s territorial integrity, while
    continuing business as usual with Russia on energy and other
    economic issues. We will continue to express our concerns with
    this approach with GOG interlocutors at all levels. We also
    note that this policy of Greece\'s having its cake and eating it
    too could become increasingly problematic as Greece assumes the
    role of OSCE Chair-in-Office in January, 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατα τα αλλα σας είχαν πειραξει οι δηλώσει του Χρυσοχοιδη. Εκείνος τουλάχιστον τα είπε και δημόσια.
    ΚΡΥΦΟΠΟΥΤΑΝΕΣ ΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταικούρας-Τζιτσικώστας κάρφωναν τον Καραμανλή στους Αμερικάνους!!! Ντροπή σας ρε προδότες!!!
    Πρώτα πρώτα εννοείται ότι φταίει ο Καραμανλής που έκανε όλα αυτά τα τσουτσέκια βουλευτές... καθαρές κουβέντες όπως έλεγε κι ο ίδιος...]

    Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα! Φυσικά και δεν πρόκειται οι προδότες να ζητήσουν συγγνώμη! Φυσικά και δεν πρόκειται να τους πει κανένας τίποτα!! Σε τέτοιο σημείο παρακμής έχει φτάσει η ΝΔ που μέλη της, όπως ο Σταϊκούρας και ο Τζιτζικώστας (με την Έλσα ευτυχώς ξεμπερδέψαμε), κάρφωναν στην Πρεσβεία τι σχεδίαζε να κάνει ο Καραμανλής. Για την ακρίβεια δεν κάρφωναν τι σχεδίαζε αλλά τι πίστευαν ότι σχεδίαζε, μιας και δεν ήξεραν τίποτα και έλεγαν παπαριές του στύλ "αποκλείονται οι εκλογές το φθινόπωρο"...

    Εννοείται ότι ο Σαμαράς (παρά τις δηλώσεις των προηγούμενων ημερών) δεν θα τον στείλει αδιάβαστο τον Σταικούρα, που εμφανίστηκε μπροστά στους αμερικάνους ένθερμος υποστηρικτής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μιας και θα υπάρξουν διάφορες δικαιολογίες. Κανονικά θα 'πρεπε μιας και αν ο Σταϊκούρας εμφανιζόταν μια φορά υποστηρικτής της συγκυβέρνησης τότε, σήμερα που τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια θα την επιθυμεί ακόμα πιο πολύ...

    Όσο για τον τραγικό γιο του Τζιτζικώστα, τι να πούμε; Και μόνο που ο αμερικάνος ανοίγει παρένθεση μετά το επιχείρημά του ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε ψήφους στις ευρωεκλογές του 2009 σε σχέση με το 2007, για να πει: παπαριές μιας και η ΝΔ έχασε ακόμα περισσότερες ψήφους... δείχνει για πόσο βλάκες τους θεωρούσαν οι Αμερικάνοι...

    Τραγικό! Τραγικό! Και κλασικά σε λίγες μέρες που θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός θα βγούνε στις τηλεοράσεις να μας πούνε πως θα σώσουν την πατρίδα... ξεφτυλισμένοι!

    [Και επαναλαμβάνω, όπως και στην περίπτωση Μπαμπινιώτη, ότι μπορεί αυτά που έλεγαν να είναι σωστά και να τα λέγαμε και εμείς {πχ. καθυστέρηση Καραμανλή να αντιδράσει σε μερικά θέματα ή λάθος συνεργάτες}... αλλά όχι ρε φίλε να πηγαίνεις να τα λες στην Πρεσβεία και να λες παπαριές όπως ο Τζιτζικώστας ότι το μόνο που ενδιέφερε τον Καραμανλή ήταν να κερδίσει 3 εκλογές... γιατί τελικά μόνο αυτό δεν τον ενδιέφερε όπως αποδεικνύεται σήμερα]


    C O N F I D E N T I A L ATHENS 001255
    E.O. 12958: DECL: 2019/07/17
    SUBJECT: A View From the Chamber: New Democracy MPs Discuss Early
    Elections, the Far Right, and Reform

    CLASSIFIED BY: Daniel Speckhard, Ambassador, State, EXEC; REASON:
    1.4(B), (D)

    1. (C) Summary. In an effort to take the pulse of the governing
    ................................

    Από Δεξί Εξτρέμ στις 14:17

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι άνθρωποι είναι για γέλια. Ούτε για υπάλληλοι του ελληνικού δημοσίου δεν κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα θα υπάρχουν εφιάλτες.Τέτοια καθάρματα λερώνουν τη δεξιά παράταξη. Μπορεί να διαφωνώ με τη ΝΔ αλλά λυπάμε αφάντστα αυτά τα τομάρια που ο Καραμανλής τους έχρισε βουλευτές χωρίς να ξέρει ότι είχε φίδια στον κόρφο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Wikileaks:
    Μέχρι και ο Μπαμπινιώτης έδινε πληροφορίες στην αμερικάνικη πρεσβεία !!!
    Θα τρελαθούμε τελείως;

    Αυτοί είναι οι άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος και μετά παραξενευόμαστε για την παρακμή που ζούμε και μας φταίει η Μέρκελ!!!

    Σύμφωνα με έγγραφο της wikileaks ο Μπαμπινιώτης ενημέρωνε την αμερικανική πρεσβεία για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, την πολιτικοποιήση των φοιτητών και την κατάχρηση του ασύλου και ζητούσε τη βοήθειά τους!!!
    Και μπορεί όσα λέει να είναι σωστά... αλλά το τραγικό είναι ότι τα λέει στους αμερικάνους!
    Για ποιο λόγο; Τι θα κερδίσει;
    Τόσο αφελής είναι;

    Όχι, ξέρει πολύ καλά ότι οι αμερικάνοι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν να επιβάλλει αυτά που θέλει στην παιδεία αλλά αφενός θέλει να γλύψει και να τους δείξει πόσο τους θαυμάζει και αφετέρου υποσυνείδητα ζει στη δεκαετία του 50 και του 60, όπου για όλα χρειαζόταν η έγκριση των αμερικάνων... αλλά είπαμε:
    Ο ANGELO MERTE φταίει...

    Διαβάστε το σχετικό τηλεγράφημα της πρεσβείας από τα wikileaks

    Greek Education Reform Expert Wants U.S. Help

    C O N F I D E N T I A L ATHENS 000407


    FOR EUR/SE, EUR/PPD AND ECA

    E.O. 12958: DECL: 2019/03/31
    TAGS: PGOV, OPRC, OEXC, SCUL, GR
    SUBJECT: Greek Education Reform Expert Wants U.S. Help

    REF: ATHENS 260

    CLASSIFIED BY: Daniel V. Speckhard, Ambassador, State, Executive;
    REASON: 1.4(B), (D) ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Wikileaks-Αμερικάνoς Πρέσβης Κύπρου για Μ. Ιγνατίου:
    "Πρέπει να εμποδίσουμε την πρόσβασή του σε πληροφορίες
    -Μας δημιουργεί προβλήματα"..

    H σημερινή υπεύθυνη επικοινωνίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ήταν η πηγή της Αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία που «κάρφωσε» τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου.

    Σε τηλεγράφημα με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου 2006, ο Αμερικανός πρέσβης υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εμποδίσουν σταδιακά την πρόσβαση του Ιγνατίου σε πληροφορίες, καθώς δημιουργεί προβλήματα στην πρεσβεία. Ο πρέσβης σημείωνε ότι δεν θα πρέπει να τον αποκόψουν τελείως γιατί μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μετατραπεί σε μπούμερανγκ.

    Αφορμή για την προσπάθεια αποκλεισμού του Μ. Ιγνατίου, είχε αποτελέσει δημοσίευμά του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, σύμφωνα με το οποίο ο Τουρκικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους σαν πειραματόζωα σε εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων έξω από την Άγκυρα.

    Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στους Αμερικανούς διπλωμάτες καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η οποία στα τηλεγραφήματα της πρεσβείας χαρακτηρίζεται «αξιόπιστη πηγή της πρεσβείας» είχε πει τότε στους Αμερικανούς διπλωμάτες ότι ο Ιγνατίου έκανε την αποκάλυψη για λογαριασμό του Προέδρου της Κύπρου. Η σχετική καταγγελία διαψεύστηκε, αλλά όπως προκύπτει και από το τηλεγράφημα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα στάση της αμερικανικής διπλωματίας απέναντι στον γνωστό δημοσιογράφο.

    Η Ατταλίδου εργαζόταν τότε στο πανεπιστήμιο Intercollege της Κύπρου ενώ στη συνέχεια βρέθηκε σε αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πριν αναλάβει επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Κύπρο. Στο σχετικό τηλεγράφημα ο πρέσβης ζητά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προστατεύσει την ανωνυμία της πηγής.

    Το θέμα είχε κυκλοφορήσει πριν από μήνες στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα όταν ακόμη δεν ήταν γνωστή η ταυτότητα της «πηγής» της αμερικανικής πρεσβείας.
    http://www.thepressproject.gr/cablegate/tppdetails.php?id=5820
    Διαβάστε το σχετικό τηλεγράφημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Wikileaks -Σουρωτήρι ο Καραμανλής: Ο Ρ. Μωυσής (Πρόεδρος του ΣΕΕΣ) κάρφωνε στην Πρεσβεία τι υπέγραψαν Καραμανλής-Πούτιν...............

    ΡΑΦΑΗΛ ΜΩΥΣΗΣΟ Ραφαήλ Μωυσής ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής και είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που σχεδίασε το ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας ως το 2020 και διαπραγματεύθηκε τον South Stream. Σε τηλεγράφημα της Πρεσβείας, ο Σπέκχαρντ λέει στις 30.04.2008, τι του κάρφωσε ο Μωυσής για τη συμφωνία που υπέγραψε ο Καραμανλής με τον Πούτιν την προηγούμενη μέρα στη Ρωσία!!!

    Διαβάστε το τηλεγράφημα που είναι υπογεγραμμένο και χαρακτηρισμένο σαν ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ από τον ίδιο τον Σπέκχαρντ:


    P.M. KARAMANLIS TRIP TO RUSSIA: ENERGY
    Identifier: 08ATHENS598
    Origin: Embassy Athens
    Created: 2008-04-30 14:38:00
    Classification: CONFIDENTIAL
    Tags: PREL ENRG EPET GR

    VZCZCBSO466
    OO RUEHBS
    DE RUEHTH #0598/01 1211438
    ZNY CCCCC ZZH
    O 301438Z APR 08
    FM AMEMBASSY ATHENS

    C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 02 ATHENS 000598

    SIPDIS

    E.O. 12958: DECL: 04/28/2018
    TAGS: PREL, ENRG, EPET, GR
    SUBJECT: P.M. KARAMANLIS TRIP TO RUSSIA: ENERGY

    Classified By: Ambassador Daniel Speckhard for Reasons 1.4 (b,d)

    1. (C) According to Raphael Moisis, Chairman of the Greek
    Energy Council, P.M. Karamanlis and Russian President Putin
    signed \"an important but general\" inter-governmental
    agreement during Karamanlis\' April 28-29 visit to Moscow.
    The IGA, he said, includes provisions that:
    a. an international holding company (Societe Anonyme) will
    be established for the portion of South Stream that passes
    through Greek territory, jointly and equally owned by Gazprom
    and the Greek Pipeline Transmission Operator (DESFA);
    b. the holding company will \"request\" a third-party access
    exemption from the EU as well as obtain all relevant national
    permits;......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι αμερικάνοι παρακολουθούν τους επικίνδυνους... γι αυτό παρακολουθούσαν τον Καραμανλή _______________________________

    Description: Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλήτου Μ. Ιγνατίου

    Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων.

    Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές στιγμές του.

    Η πράξη αυτή καθ’ αυτή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεν είναι μόνο καταδικαστέα, ήταν και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι γεγονός πλέον -και όχι ανυπόστατες φήμες, όπως ισχυρίζονταν τότε οι Αμερικανοί- ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο 2004-2005, οι συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού καταγράφονταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν κάθε σκέψη του κ. Καραμανλή, είτε αφορούσε την Ενέργεια, τους Εξοπλισμούς, τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Σκόπια, είτε είχε σχέση με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και γενικά το Κυπριακό. Οι Αμερικανοί -και κατ’ επέκταση και κάποιοι σύμμαχοί τους- ήξεραν τί επρόκειτο να πράξει ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πριν από κάθε συνάντηση που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βρίσκονται συνέχεια σε άμυνα.

    Τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, συναντήθηκα με πηγή που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία την περίοδο των υποκλοπών. Μου εξήγησε λεπτομερειακά «τι περίπου υπολόγιζε ότι συνέβαινε» και υποστήριξε πως οι υποθέσεις αυτές δεν γνωστοποιούνται ούτε στα υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας. Άρα, υπέθεσα απευθυνόμενος στην πηγή, «πρέπει να είναι ‘δουλειά’ των μυστικών υπηρεσιών«.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

    Κάποιοι στην Ουάσιγκτον, δίνουν ένα πρωί εντολή στην Πρεσβεία να παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Κώστας Καραμανλής. Για να συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα ήταν ο υπάκουος σύμμαχος που, προφανώς, θα περίμεναν με δεδομένη γι’ αυτούς την πολιτική του τοποθέτηση στο χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά ήταν έντονα φιλοαμερικανική.

    Σύμφωνα με την πηγή μου, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες «παρακολουθούν τους επικίνδυνους«, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και ακαριαία εάν κινδυνεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.

    Ειλικρινά, όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα ένα θέμα τριβής -εκείνη ειδικά την περίοδο- μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, που να «δικαιολογούσε» την αδικαιολόγητη πράξη των Αμερικανών. Ακόμα και για το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, που στο Μπούργκενστοκ δεν ήταν βοηθητικός, δεν ήταν ο καταλύτης για το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, διότι η στάση του θύμιζε Πόντιο Πιλάτο. Η αλήθεια είναι ότι αργότερα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσαν οργή, ενώ η ορθή στάση του στο Σκοπιανό, το 2008, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

    Άκουσα εγώ ο ίδιος Αμερικανό αξιωματούχο να βγάζει όξος και χολή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ήττα του οποίου τον Οκτώβριο του 2009, δεν στεναχώρεσε κανένα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

    Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε ως μία ασήμαντη είδηση του αστυνομικού δελτίου.
    Κάτι σαν κλοπή… ποδηλάτου !!!!!!

    Ελπίζω ότι η έρευνα δεν θα σταματήσει και ότι ο εισαγγελέας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια τόλμη. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Καραμανλή από τους Αμερικανούς, μπορεί να είναι τελικά η ευκαιρία-δικαιολογία που αναζητούσε η Ελλάδα για να τερματίσει οριστικά την εξάρτηση από την Αμερική, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ούτε φίλη χώρα είναι, ούτε σύμμαχος με υποχρεώσεις προς τη χώρα μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω γράψει σε πολλά σχόλια μου ότι ειμαστε μια χώρα που παραγει ελιες πορτοκάλια και ασυναγώνιστης ποιότητας ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ.
    Πολλοί από τους σχολιογράφους των blogs μου επίτεθηκαν ευπρεπώς πως δεν είναι έτσι αλλα τελικά διαψεύδονται αυτοί και από την ιστορία μας και από το wikileaks τώρα. Ελπίζω να μην αμφισβητούν και το wikileaks όταν έχει ξεμπροστιάσει ανθρώπους ρόλους και χώρες με μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.
    Είχα γράψει για τον νόμο που περασε ο ΓΑΠ που νομιμοποίησε επίσημα την ρουφιανιά σε αυτό το μπουρδελο καταδιδοντας ο ενας τον άλλο. Παλι επίθεση από φίλους.
    Τώρα τι έχουν να πουνε; δεν ανηκω στην δεξιά παράταξη και ασφαλώς ουτε σε αυτο το μόρφωμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ αλλα ορισμένα πράγματα με εξοργίζουν όπως τους περισσότερους από εμάς.
    Ο Καραμανλής για μένα ήταν κόκκινο πανι αλλά πραγματικά λυπάμαι για όλα αυτα τα όψιμα τσογλάνια καταδότες που επαγγέλονται τους πολιτικούς σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν.
    Οταν προδίδεις αυτόν που εκθειάζεις καθημερινά είσαι ενα βρωμερό σκουλήκι που θέλεις πάτημα στο κεφάλι.
    Ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός της χώρας όπως είναι σήμερα και ο Παπανδρέου μπορεί να διαφωνούμε κάθετα μαζί τους αλλα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταδίδει στα ρεμαλια αμερικανούς μυστικά που τυχον διέρευσαν από τον πρωθυπουργό. Εκείνο που κάνουν είναι κακό στην χώρα και όχι στο πρόσωπο.
    Εφόσον λοιπόν προδίδουν την χώρα τους αξίζει και η αναλογη μεταχείρηση.
    Περιμένω να δω την αντίδραση του καλαματιανού και αν κάτω από τα παντελόνια του έχει αυτό που χαρακτηρίζει τους άντρες να πετάξει αυτό το σκουπιδαριό από το κόμμα στα μπάζα γιατί μόνο μπάζα είναι τίποτε άλλο λακεδες ξεφτιλισμένοι που με τον χαφιεδισμό τους προσδοκούν την πολιτική ανέλιξη τους.
    Αν την κάνει γαργάρα με το ίδιο νόμισμα θα πληρωθεί από όλο αυτό το χαφιεδότσουρμο.
    Οι δύο φάτσες που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες πολιτικούς είναι αυτές των δύο συμπαθεστάτων ηθοποιών και εκπληκτικών ανθρώπων του αειμνηστου ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ και του ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΡΕΝΙΟΥ. Υποδύονταν ρόλους καταδοτών αλλα ήταν αξιόλογοι άνθρωποι με ήθος και προσωπικότητα κατι που δεν έχουν τα σημερινα λαμόγια κοπρόσκυλα καταδότες πολιτικοί ξεφτιλισμένοι.
    Σαμαρά πέτα τα σκατά στο βόθρο και την σαβούρα στην θαλασσα αυτό πιστευω ότι πρέπει να κάνει κάθε αρχηγός κόμματος που σεβεται τον εαυτό του, τα πατημένα σκατά εκεί που ανήκουν στο βόθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε τον ραραρα Σταικούρα...του ειπαν ότι έχει μεγάλη γλώσσα και αυτός άρχισε να τραγουδάει ρε το κοπρόσκυλο....και ο μπούλης απο την Θεσσαλονικη που το έπαιζε και κολλητάρι του Καραμανλη ρε τον τζιτζιχαφιέ...

    "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ των ευεργετηθέντων"
    Σοφές ρήσεις που έρχονται από τα βάθη της αρχαιότητας όταν οι πρόγονοι των χαφιέδων πιάσανε δουλειά.
    Μας προειδοποίησαν μας τα γράψανε και τους γραψαμε και εμεις εκει που δεν πιάνει μελάνι αλλα αυτοί δικαιώνονται καθημερινά και εμείς πέφτουμε από τα σύννεφα.
    Να τους χαίρεσαι Σαμαρά και αν τυχόν κυβερνήσεις αυτο τον τόπο που δεν το πιστευω είμαστε μαλακες αλλα όχι τόσο όσο νομίζεις κάντους υπουργούς να οικονομήσουν κιολας.
    Τελικά θελει ξήλωμα όλο αυτό που λέγεται πολιτική και πολιτικοί πέταμα στην χωματερή να ξεβρωμίσει ο τόπος από τα σκατα τους χαφιεδες τους απατεώνες τους μιζαδόρους τους κλέφτες τα λαμόγια.
    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ.ΣΑΜΑΡΑ ΦΙΔΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΡΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ.ΕΞΩ ΟΙ ΧΑΒΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩΣΕ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ.ΖΗΤΩ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.ΕΞΩ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΖΗΤΩ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΕΡΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 2 Σεπ 2011 11:53:00 μ.μ.
    βρε μπαζο δεξιος σημαινει γονος δοσιλογων τωρα τους κατηγοριοποιεις σε λαιτ και μη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 12.25 ΡΕ ΠΑΡΤΑΛΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΑΡΧΗΓΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ.Γ.Α.Π ΑΡΧΙΔΟΣΙΛΟΓΟΣ.Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ.ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕ ΑΒΟΥΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 12.33 EAN DEN HTAN O AXRHSTOS O KARAMANLHS OYTE STO D.N.T UA HMASTAN OYTE POYUENA AYTOS O ANURVPOS OTI EPIANE SKATA TA EKANE.AXRHSTOS MA TI AXRHSTOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 12.41 ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΦΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 2004 100.000 ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΤΑ 2/3 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΟΝ Γ.Α.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ Η ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ;ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΟΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;ΣΑΜΑΡΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΕ ΧΑΦΙΕΔΕΣ.ΔΕΝ ΕΒΑΖΕΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 3 Σεπ. 12:41 πμ.
    Είσαι ηλίθιος!!!Για την κατάντια μας ΔΕΝ φταίει ο Καραμανλής, αλλά το ΠΑΣΟΚ του κωλο-Ανδρέα, που κατέστρεψε τη χώρα και ΟΧΙ μόνο οικονομικά. Ο Καραμανλής απλώς απεδείχθη αρνησίμαχος και ρίψασπις. Δυστυχώς οι δεξιοί σε αυτή τη χώρα ήταν ανέκαθεν ψοφοδεείς, ξεπουλώντας την ιδεολογική τους ανωτερότητα στο αριστερο-μαρξιστο-σοσιαλιστικό σκυλολόϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κερδίστε ένα δωρεαν Iphone

    και ένα βραβείο ηλιθιότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έλσα Παπαδημητρίου, η νταντά του Γιώργου και Δούρεια φοράδα του Σαμαρά! ΕΕΕΕΕΧΕι λαβύυυυυυρινθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί αυτοί που το παίζουν σωματοφύλακες του Σαμαρά
    λοιδορούν τον Καραμανλή στα blogs;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ολα αυτα τα σχολια μαρτυρουν την παρακμη μας ΔΥΣΤΥΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε σεις, μια ζωή είμαστε γεμάτοι με Πήλιους Γουσιδες, με Εφιάλτες, με Γρηγόριους E! Τώρα μπήκαν και τα τρωκτικά της πολιτικής και οι δημοσιοκάφροι που τα στρογγυλεύουν και εμείς κοιτάμε σαν Λαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η “Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου” και το “Συμβόλαιο με το Λαό” είναι οι μεγαλύτερες πολιτικές απάτες της μεταπολίτευσης.
    (επετειακό)

    Το ΠαΣοΚ δεν συστάθηκε, τότε στην δεκαετία του 1970, για να κάνει όσα επαγγέλθηκε, αλλά για ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ. Το ΠαΣοΚ συστάθηκε για να εγκλωβίσει τις ελπίδες του λαού για ένα καλύτερο αύριο και να τις ξεφουσκώσει. Και σαν ανάχωμα των λαϊκών διεκδικήσεων.

    Η “Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου” και το “Συμβόλαιο με το Λαό” είναι οι μεγαλύτερες πολιτικές απάτες της μεταπολίτευσης.

    Η χώρα έβγαινε από μια δικτατορία, της οποίας είχε προηγηθεί ένα απίστευτο κοινοβουλευτικό καρναβάλι, και μια εθνική καταστροφή στην Κύπρο. Και μόλις είχε ξεφορτωθεί την επικυριαρχία της μοναρχίας.

    Ηταν χρόνια μεγάλης ελπίδας και αισιοδοξίας. Και φυσικά ήταν χρόνια λαϊκών απαιτήσεων. Ηταν η συνέχιση των λαϊκών απαιτήσεων της δεκαετίας του 1960 και των οποίων απαιτήσεων έγινε προσπάθεια να ανακοπούν με κοινοβουλευτικό τρόπο και τελικά με στρατιωτική δικτατορία. Και πάντα τις λαϊκές απαιτήσεις και τα λαϊκά αιτήματα κάποιοι τα βαφτίζουν αριστερά (δεν ξέρουν και πως αλλιώς ίσως να τα ονομάσουν). Ισως γιατί τους βολεύει, ίσως γιατί ποιος ξέρει…

    Και φυσικά εμφανίζονται και “αριστερές” πολιτικές οργανώσεις για να “εκφράσουν” αυτά τα αιτήματα, ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

    Αυτό έγινε με το ΠαΣοΚ. Προσωπικά τουλάχιστον, 20 ετών τότε το 1980, αυτό πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως έγινε. Αυτός ήταν και αυτός συνέχισε να είναι ο ρόλος της ηγεσίας του ΠαΣοΚ. (Οχι φυσικά του απλού λαϊκού ανθρώπου που πίστεψε στο ΠαΣοΚ και που αργότερα διεφθάρη κιόλας από την πολιτική του).

    Αλλά τουλάχιστον μέχρι και την μεσαία ομάδα στελεχών του ΠαΣοΚ γρήγορα ΟΛΟΙ τους κατάλαβαν, πως η “Διακήρυξη” και το “Συμβόλαιο” είναι λόγια. Και δεν πρόκειται να γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Οπως και δεν έγινε τίποτε, εκτός από επουσιώδη ζητήματα.

    Ετσι η χώρα συνέχισε

    - σαν αμερικανικό προτεκτοράτο
    σαν ευρωπαϊκή αποικία καταναλωτής των ευρωπαϊκών προϊόντων
    - χωρίς δική της αυτόνομη οικονομική ανάπτυξη και χωρις “απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας” (“Διακήρυξη”)
    - χωρίς την υπεσχημένη “κοινωνικοποίηση του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολό του” που λέει η “Διακήρυξη”
    - χωρίς την απλή αναλογική που υπόσχεται το “Συμβόλαιο”
    - χωρίς το υπεσχημένο δημοψήφισμα για παραμονή στην ΕΟΚ (“Συμβόλαιο”) αλλά με Μάαστριχτ, και Λισαβώνες και Σένγκεν
    - χωρίς αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, αλλά με SEEBRIG, NRF και HELBROC και αποστολές στρατευμάτων στα πέρατα του κόσμου
    - χωρίς “τον έλεγχο των παραγωγικών μονάδων από τους εργαζόμενους, δηλαδή με την αυτοδιαχείρηση ” (“Διακήρυξη”), φρασεολογία που ξεπερνάει ακόμα και τα κομμουνιστικά κόμματα και αγγίζει τον αναρχικό χώρο (εκτός κι αν το ΠαΣοΚ ως λαϊκή αυτοδιαχείριση τον παμφάγο κομματικό συνδικαλισμό των ΔΕΚΟ).
    - χωρίς την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που υπόσχεται η “Διακήρυξη”
    - χωρίς κατάργηση των εισιτηρίων εξετάσεων στα πανεπιστήμια (“Συμβόλαιο”)
    - χωρίς “ένταξη των αγροτικών επιχειρήσεων σε συνεταιρισμούς νέας μορφής” (“Διακήρυξη”), αλλά με επέκταση του κομματικού ελέγχου στις ενώσεις γεωργικών συνεταιρισμών, το κλείσιμο των εργοστασίων και την αυτονόμηση της ΑΤΕ από την αγροτιά

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ χωρίς “δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σ’ όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν” (“Διακήρυξη”)

    Κείμενα σαν τη “Διακήρυξη” και το “Συμβόλαιο” θα χρησιμεύσουν στους ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ δικαστές και εισαγγελείς του δημοκρατικού μέλλοντος που έρχεται με γρήγορο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΗΘΙΑ ΦΑΤΣΑ ΜΟΝΟ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. δουλα των αφεντικων,τσουτσεκι της πρεσβειας,πρωτη βουλευτινα στην αθηνα


    αξιοι της τυχης σας ,γεννημενοι δουλοι νουδουπασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση