GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βενιζέλος αμφισβητεί την εγκυρότητα της Έκθεσης για τον "εκτροχιασμό του χρέους"...

Από το http://www.evenizelos.gr/ Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις ...

Από το http://www.evenizelos.gr/

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με... ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.
Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων.
Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού
.

13 σχόλια

  1. Mια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις υπερχρεωμένες χώρες.

    http://antikleidi.wordpress.com/2011/09/01/15deptworld/

    Δυστυχώς είμαστε στην 5η θέση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου μαζεψανε ολους τους αγραμματους στη βουλη τι να περιμενε κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απάντηση στο ερώτημα γιατί ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ ο κ. Βενιζέλος.
    ________________________________
    Στις 27/7/2011 το ΥΠΟΙΚ, ανακοινώνει τον ορισμό του δικηγορικού γραφείου Gottlieb Steen & Hamilton LLP ως διεθνούς νομικού συμβούλου.
    Ποια είναι όμως η Gottlieb Steen & Hamilton LLP;
    Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με 14 γραφεία σε όλο τον κόσμο.
    Καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων από τραπεζικές επενδύσεις, χρεοκοπίες, αναδιάρθρωση χρέους, ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι διεθνείς έρευνες.
    Στην εταιρεία αυτή εργάζεται ως συνεργάτης ο κ. Λι Μπούχαϊτ (εκπροσώπησε τις κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Αργεντινής κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους δανειστές τους).
    Ο κ. Μπούχαϊτ, όλως τυχαίως μαζί με κάποιον Μίτου Γκουλάτι, έχουν ασχοληθεί με το ελληνικό χρέος από τον Απρίλιο του 2010.
    Οι προαναφερθέντες έχουν εκπονήσει δυο μελέτες μελέτες.
    Η πρώτη, τον Απρίλιο του 2010, είχε τίτλο «Πώς να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος», ενώ η δεύτερη, του Απριλίου 2011, «Ελληνικό χρέος: Τα τελικά σενάρια».
    Ας δούμε όμως ποια είναι τα τρία κύρια σημεία της μελέτης.
    1. Η Ελλάδα πορεύεται με το τρέχον πρόγραμμα της τρόικας και η αναδιάρθρωση χρέους αποφεύγεται.
    2. Η αναδιάρθρωση του χρέους γίνεται κάποια στιγμή μετά τον Ιούνιο 2013 (εξάλλου η Ε.Ε έχει πει, όχι αναδιάρθρωση μέχρι το 2013)
    3. Διαχείριση χαρτοφυλακίου (LIABILITY MANAGEMENT), που θα επηρεάσει μέρος ή το σύνολο των ομολόγων που θα πραγματοποιηθεί πριν το 2013.
    Από τις πιο πάνω λύσεις η μελέτη εστιάζει κυρίως στην αναδιάρθρωση, αλλά αναφέρει ότι η υλοποίηση της έχει σοβαρά και δυσεπίλυτα νομικά προβλήματα.
    Πιο συγκεκριμένα προσκρούει σε δύο άρθρα του συντάγματος (17 και 106), στο άρθρο 1 της ευρωπαϊκής συνθήκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις πάνω από 40 διμερείς συνθήκες επενδύσεων (Bilateral Investment Treaties) που έχει υπογράψει η Ελλάδα και προστατεύουν από απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση, καθώς και άδικη και άνιση μεταχείριση...

    Ας θυμηθούμε τα σχετικά άρθρα του συντάγματος.
    Άρθρο 17

    Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.

    Άρθρο 106

    Για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος το Κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη Χώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα, για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών.
    Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.

    Όπως καταλάβατε ο Παπακωνσταντίνου έκανε όλες τις επαφές και της οικονομικής υφής ρυθμίσεις για την χρεοκοπία. Μάλιστα πριν φύγει σε ΚΤΕ οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, τους ενημέρωσε κιόλας ..
    Σας θυμίζουμε τι είχαμε αποκαλύψει ΕΔΩ .
    Ο Πάρις Κουκουλόπουλος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" (8 Ιουνίου 2011), είπε :
    "Στο χθεσινό ΚΤΕ είχαμε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση από τον ΥΠΟΙΚ..που ο καθένας μπορεί να την κρίνει !!!

    Φαίνεται ότι το ζήτημα της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, μετατέθηκε για μετά από 3-4 χρόνια..
    Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας...να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια...
    Κ. Παπαδάκη σας λέω όλη την αλήθεια, δεν σας λέω την μισή..."


    Αφού λοιπόν έγιναν όλες οι ρυθμίσεις και η προεργασία, μπήκαμε στην φάση της υλοποίησης της αναδιάρθρωσης...
    Φάση που όπως είπαμε πιο πάνω έχει νομικά και συνταγματικά προβλήματα...
    Ποιος ήταν ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να αναλάβει αυτό το εγχείρημα;
    O διαπρεπής καθηγητής και συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος.
    __________________________________
    Καταλάβατε τώρα γιατί ανέλαβε υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκεινο που θελω να πω εγω ειναι το εξης.. Η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια καθε φορα που ανεβαζει η βαζει καινουργιουσ φορουσ τα ..ριχνει στην τροικα.. Αλλα ποιος εφερε την .."τροικα" αθλια ελεεινα τομαρια??

    Ρε αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ την τροικα μπασταρδοι??????



    Ενα Παπαδοπουλο θελουμε τωρα .Να συλλαβει και να εκτελεσει αμεσως ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ της αλητοσυμμοριας πασοκ σκυλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΚΟΨΑΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ .ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΠΟΣΑ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ .ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο Παρίσι σήμερα ο Γ. Παπανδρέου
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΛΛΑΞΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ...
    Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο Γ. Παπανδρέου....ΕΙΝΑΙ.

    Πριν προλάβει η κυβέρνηση να χαρεί τη νέα μεγάλη της ‘’επιτυχία’’, πριν προλάβουν να σβήσουν τα χαμόγελα για τη ‘’μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ευρώπης’’, η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά αμείλικτη, να απειλεί τον κ. Πρωθυπουργό με σενάρια συγκυβέρνησης ή παραίτησης:

    1. Η προσμονή της ανόδου του χρηματιστηρίου, που υποτίθεται ότι θα πυροδοτούσε η φούσκα της συγχώνευσης, δεν κράτησε ούτε δύο μερόνυχτα και πλέον το Βατερλώ του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αναμένεται, παρέα με τον ανάλογο πάταγο.

    2. Πληθαίνουν οι φήμες ότι τo περιβόητο roll over με το οποίο η κυβέρνηση θα πετύχαινε τη βελούδινη αναδιάρθρωση, έχει ναυαγήσει. Οι αιτίες πολλές. Επισήμως αναφέρεται ότι είναι τελικώς ανέφικτο να συγκεντρωθούν τα 136δις που απαιτούσε η απόφαση της συνόδου. Εκτός όμως από την επίσημη δικαιολογία που επιστρατεύεται, ισχύουν ακόμα δύο αποτρεπτικοί παράγοντες: Η γκάφα του υπουργού οικονομικών με τις Φινλανδικές εγγυήσεις και η εμμονή της S&P να εγγράψει το roll over ως χρεοκοπία.

    Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Πρωθυπουργός έχει ξεμείνει εντελώς από υποσχέσεις και ευχολόγια και είναι αντιμέτωπος με το φάσμα μιας απόλυτης καταστροφής:

    Το ντόμινο των τραπεζών φαίνεται πως είναι ante portas
    Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει
    Τα πανεπιστήμια βράζουν ήδη, όπως βράζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και πλέον η μόνη σοβαρή ισχύς της θλιβερής κυβέρνησης είναι οι χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, παραταγμένοι απέναντι σε ένα εξαγριωμένο πλήθος.

    Τώρα που μας τέλειωσαν και οι πρόθυμοι ‘’Βενιζέλοι’’, που ήταν μια κάποια λύσις, τώρα που ο κ. Σαμαράς αρνείται να συναινέσει στο έγκλημα, ένας μοιραίος Πρωθυπουργός ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον, για να του παραδώσει την εξουσία και το χάος που ο ίδιος δημιούργησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O...TOYΡΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΚΟΜΑ;

    AYTH TH ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.

    ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο αυτους ολους του λεχριτες που απο το 2009 και μετα, αντεληφθησαν το χρεος και τα ελλειμματα αυτου του παντερμου Κρατους, μπορουν να μας κανουν ενα πινακα με τις γνωστες στηλες τις χρωματιστες την πορεια και την δυναμικη του χρεους εστω και τοτε που δανειζομασταν απο τις αγορες??? για να δουμε δηλαδη τι διαβολο μας τσαμουνανε οι καθε λογις οικονομολογοι της πλακας??? Δηλαδη μεχρι χθες μειωνοτανε το χρεος και τωρα παει πανω??? Οταν ειχαμε αναπτυξη 5% τι γινοτανε με το χρεος??? και αυτο θα το δειξει ο πινακας αν καποιος τον φτιαξει!! Βρε αχρηστοι μας δουλευετε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα έγκλημα"..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αφού το λέει ο Πρετεντέρης έτσι θα είναι..

    "Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα έγκλημα..γίνεται ένα πραγματικό έγκλημα.."
    Αυτά και άλλα πολλά είπε χθες ο κ.Πρετεντέρης στο MEGA που αναφέρθηκε σε γελοίους στόχους, στα μέτρα και στην ύφεση.

    Κε Βενιζέλε μου, Η ύφεση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, δεν είναι η καταιγίδα Αιρίν..η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας την έφερε.
    Δεν την έφερε ο Θεός..ούτε απ΄ τον πλανήτη Άρη έπεσε..



    1 σχόλιο:
    Το γιαούρτι είναι τελικά πολύ θαυματουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καηκε και ο κωλοχοντρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το 2009 η Ελλαδα είχε χρέος 270 δις και έλλειμμα 13% κατα τα λεγόμενα των πασόκων, ας δεχθουμε ότι ήταν έτσι. Δεν είχε υφεση, και σιγουρα δεν πετούσαμε στα ουράνια απο ευδαιμονία, μπορούσαμε να δανειστούμε απο τις αγορές και υπηρχε μια σχετικα μικρή ανάπτυξη δεκαδικων ψηφίων.
    Σημερα έχουμε 360 δις χρέος δυο χρόνια μετά μειώσαμε το έλλειμμα σχετικά με αντίτιμο καμια 1500000 ανέργους καμια 300 χιλιαδες κλειστές επιχείρησεις και επεται λαμπρα συνεχεια χιλιαδων επιχειρησεων,ολοσχερή κατάρρευση της αγοράς,υφεση,αρνητική αναπτυξη,στασιμοπληθωρισμός,το τραπεζικό σύστημα έχει καταρρεύσει εδω και καιρό φορτωμένο ομολογα κωλοχαρτα που ως ένα σημειο χρησιμοποιηθηκαν ως εγγυησεις για δανεισμο απο την ΕΚΤ,ενα μεγαλο μέρος των καταθεσεων εχουν ταξιδεψει εδω και καιρό εκτος Ελλαδας προς αγνωστη κατεύθυνση από αυτούς που λυμαίνονταν τις επιδοτησεις τα δημοσια εργα,τα προγραμματα αναπτυξης και όλο αυτο τον πακτωλο των δις που μας έδωσε η ΕΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ αλλα φαγώθηκε από τα τρωκτικα της εξουσίας και τα μονιμα λαμογια που τους πλαισιώνουν, καταιγισμό φόρων σε όλους και όλα και ειδικοτερα στους όποιους ακομα μικρομεσαίους υπαρχουν στο εργατικό δυναμικο της χώρας και τους συνταξιούχους. Το δημοσιο συνεχίζει να ζει στον κόσμο της σπαταλης με πρωτους και καλύτερους τους κυβερνώντες.
    Απο την αγορά και τον λαό προσδοκούν να εισπράξουν δις ευρω την στιγμη που δεν κουνιέται φυλλο και ενα μεγάλο μερος το ζει κατω απο τα ορια της φτωχειας και ασφαλώς τα ζητούμενα ποσα είναι μεγαλύτερα από αυτα που δανειζόμαστε και όπως λένε πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις άρα αναλώνονται σε εξοδα επιβίωσης εντός της χώρας αλλα ως δια μαγείας εξαφανίζονται αφου ο ηλίθιος Ελληνας συνεχίζει να πηγαίνει να ψωνίζει από τους πολυεθνικούς μεγαλομπακάληδες στα προκατ παραπηγματα τους πουλώντας ακριβότερα από ολη την Ευρώπη και βγάζοντας εξω το χρημα με αμείωτους ρυθμούς καταστρέφοντας όποια ακομα Ελληνικη επιχείρηση προσπαθεί να σταθεί. Η δε κυβερνηση επανεφερε τον εργασιακο μεσαίωνα προς εξυπηρετηση των, άλλωστε την δουλειά και την παραγωγή την ονόμασε "ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ" το θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρωπου σε μια πολιτισμένη κοινωνία που είναι εργασία έγινε απασχόληση!!!
    Δηλαδή από την μια μας δανείζουν με τόκο και επαχθείς όρους και από την άλλη μας παίρνουν αυτα που μας δανείζουν με κερδος μεσω των πολυεθνικών τους ερημώνοντας κυριολεκτικά την χώρα.
    Η κατασταση πλέον ΕΊΝΑΙ μη αναστρέψιμη η χωρά έχει χρεωκοπήσει εδω και καιρό παρα τα βαφτίσια παρερμηνείας που λένε οι κυβερνωντες για να αποφύγουν την λέξη πτώχευση χρεοκοπία κατι που όλοι ζουμε καθημερινά άλλος σε εξαθλιωτικά σημεία και άλλος να βαδίζει προς τα εκει ολοταχώς και συνεχίζουν να κοροιδευουν και να εμπαίζουν τον λαό.
    Επιτελους Ελληνες αντιδράστε ξυπνήστε από τον ληθαργο, από εδω και περα τις αποφασεις για την τυχη μας πρεπει να τις παρουμε εμεις και όχι αυτό το πουλημένο σκυλολοι των πολιτικών που μέσω των καναλιών βρήκαν τον υπαίτιο της καταστροφής και είναι η φοροδιαφυγή την στιγμή που εχουν εξαφανιστει δις ευρω απο την πολιτική διαχείρηση των ολα αυτα τα χρονια που αποβιομηχανιζαν την χωρα με ενα χωρις τελος δανεισμό για να καλυψουν το υπερτροφικο και αντιπαραγωγικο κρατος που δημιουργησαν για ψηφοθηρικούς λόγους και τωρα κατηγορουν αυτους που οι ιδιοι εβαλαν στο κρατος. ΤΟΣΟ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ. Απειλουν και εκβιαζουν με φυλακισεις και κατασχεσεις ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΛΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!!ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΟΧΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποσο τρωει το βοειδη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ποσο τρωει το βοειδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση