GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σχέδιο Μάρσαλ» και 109 δισ. ευρώ για την Ελλάδα...

Ένα «μεγαλεπήβολο πακέτο»109 δισ. ευρώ , που περιλαμβάνει μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και εθελοντική συμμετοχή τ...

Ένα «μεγαλεπήβολο πακέτο»109 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών μόνο για την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από κοινού με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόσο.
Ο ίδιος ανακοίνωσε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να στηρίξει το ευρώ, αλλά και να δημιουργήσει αναχώματα σε τυχόν νέες κρίσεις. Ο Βαν Ρομπάι αναγνώρισε ότι...
 η κρίση είχε φτάσει στο «παρά πέντε» και ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μεταδοθεί η κρίση και σε άλλες χώρες.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο έκανε λόγο για ένα «μεγαλεπήβολο πακέτο» στην περίπτωση της Ελλάδας, το οποίο θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρωί της Παρασκευής.
Οι βασικές πτυχές του πακέτου αφορούν:
  • στη μείωση των επιτοκίων
  • στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων
  • στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, μόνο στην περίπτωση της Ελλάδος
  • η ανάκαμψη της ανάπτυξης της Ελλάδας μέσω ενός νέου «Σχεδίου Μάρσαλ»
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα και ένα πακέτο αποφάσεων που δημιουργούν ένα βιώσιμο μονοπάτι για την Ελλάδα, ένα βιώσιμο χρέος, ένα βιώσιμο τρόπο διαχείρισης του χρέους, αλλά και τη μείωση του βάρους για τους Έλληνες.
«Οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός, είμαστε δημιουργικοί και παραγωγικοί. Το μόνο που ζητάμε είναι το δικαίωμα να κάνουμε βασικές, βαθιές αλλαγές στη χώρα μας και δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα των αλλαγών, να κάνουμε τη χώρα μας δίκαιη» δήλωσε.
Ο κ. Παπανδρέου χαιρέτισε την απόφαση για ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα υποστηρίζεται τεχνικά από την Κομισιόν.
Μίλησε για ένα ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ για την ανάπτυξη της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η απόφαση που ελήφθη δίνει ένα ξεκάθαρο σήμα, είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στη στήριξη του τραπεζικού τομέα τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα.
Οι αποφάσεις αυτές, σημείωσε ο πρωθυπουργός, είνια μία ευρωπαϊκή επιτυχία, ένα ευρωπαϊκό πακέτο, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, είναι μία ευρωπαϊκή απάντηση για ολόκληρη την Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε τις δυνατότητες που έχουμε και ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι, κατέληξε.

34 σχόλια

  1. Ο ΓΑΠ στο δρόμο του... Τρικούπη!
    _______________________________
    Η Μεγάλη Πέμπτη της Ελλάδας θα συνοδεύεται, όπως όλα δείχνουν από τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά η Ανάσταση δε φαίνεται από πουθενά.

    Ο Γ. Παπανδρέου, μετά τον Χ. Τρικούπη είναι υποχρεωμένος να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ότι χρεοκόπησε η χώρα.
    Όπως και να το πει, επιλεκτική, αναγκαστική ή γενική χρεοκοπία η ουσία είναι ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί δεν…
    άκουσαν τις εκκλήσεις της Ελλάδας για βοήθεια που δε θα είχε όρους όπως selective default.

    Το τίμημα θα είναι βαρύ και για πολλά χρόνια για τον ελληνικό λαό.

    Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η χώρα πήρε το μικρότερο δυνατό πακέτο με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.

    Όμως, η κυβέρνηση, αφού αφήσει από απόψε τους… πανηγυρισμούς (διότι κάτι τέτοιο ψυχανεμιζόμαστε ότι θα κάνουν) θα πρέπει να εξηγήσει ξεκάθαρα.

    Γιατί εδώ και ένα χρόνο έπαιρνε μέτρα επώδυνα και άδικα αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει την οικονομία ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο;

    Γιατί δεν χρεοκοπούσαμε πέρυσι ώστε φέτος να έχουν μπει όλα στο δρόμο τους ;
    Τι σημαίνει για τους Έλληνες αυτή η συμφωνία ;
    Πόσο θα επηρεαστεί επιπλέον η ζωή τους ;
    Υπάρχει κρυφή συμφωνία ώστε να δοθούν εγγυήσεις προκειμένου να γίνει η επιλεκτική χρεοκοπία ;

    Μήπως δηλαδή εκχωρήσαμε δικαιώματα σε ακίνητα και εταιρείες του δημοσίου προκειμένου οι ιδιώτες που μπαίνουν στη διαδικασία να έχουν εγγυήσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπανδρεου και η Ευρωπη ελυσαν τον γριφο των 350 δις χρεους. Τα υπολοιπα ειναι μαλακιες. Οσοι εχουν αγορασει CDS θα παρουν τα αρχιδια μου. Το υπογραφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μεγάλα ερωτήματα της συμφωνίας

    Ομηρος των τραπεζών θα γίνει για τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα.

    Κι αυτή τη φορά όχι των Ελλήνων μικροτραπεζιτών, αλλά των μεγάλων καρχαριών που θα δανείσουν τη χώρα μας με 150 δισ. ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια. Μόνο τα επόμενα δύο χρόνια θα δοθεί υποστήριξη ύψους 50 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή των ιδιωτών, δηλαδή των τραπεζών.

    Το ζήτημα είναι με ποιο τίμημα θα γίνει κάτι τέτοιο. Ποιος θα είναι ο ρόλος των τραπεζών στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας για πολλές – πολλές δεκαετίες.

    Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ερωτηματικό της συμφωνίας των Βρυξελλών. Αν και πολλά σημεία είναι ακόμη πολύ θολά και θα ξεκαθαρίσουν σε συνέντευξη τύπου της Παρασκευής, υπάρχουν και ορισμένα άλλα ερωτηματικά που βγαίνουν από τις φειδωλές κουβέντες.

    Παραδείγματος χάριν, φτάνουν τα 109 δισ. ευρώ που φέρεται να δίνεται ως βοήθεια στην Ελλάδα; Θα μπορέσει να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες όλα τα επόμενα χρόνια;
    Σημαντικό είναι επίσης ότι ακούγοντας όλες τις συνεντεύξεις και δηλώσεις των ευρωπαίων δεν καταλάβαμε ποιο είναι το τελικό ποσό του πακέτου. Αλλοι είπαν για 135 δισ. (Σαρκοζί), άλλοι για 109 δισ. άλλοι για 150 δισ. και τελικά ο καθένας έλεγε το δικό του νούμερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλοι έλεγαν ότι το αρχικό ποσό από τους ιδιώτες θα ήταν 50 δισ. κι άλλοι 37 δισ. με τα υπόλοιπα 71 δισ. να δίνονται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
    Επίσης, λέγεται ότι η συμφωνία ουσιαστικά διαγράφει το ελληνικό χρέος κατά 26,1 δισ. ευρώ ή το 12% του ΑΕΠ. Πώς θα γίνει αυτό; Με μείωση επιτοκίων ή με εθελοντικό hairacut από τους κατόχους ομολόγων; Μήπως, επίσης, είναι μικρό το ποσό για ένα τόσο τεράστιο χρέος; θα μπορέσει δηλαδή η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να μειώσει το χρέος της το οποίο είναι πάνω από 170%, επομένως, θα συνεχίσει να είναι ίσως πάνω από 160%;
    Δεν μας διαφώτισαν επίσης αν όλο το πακέτο οδηγεί σε selective default και σε πιστωτικό γεγονός που θα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Αν καλύπτουν με εγγυήσεις οι άλλες χώρες έχει καλώς, αν δεν το κάνουν η κατάσταση θα είναι ίδια και χειρότερη.
    Ο Ζ. Κλοντ Τρισέ συμφώνησε να αποδεχθεί τα χρεοκοπημένα ελληνικά ομόλογα ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ συμμετοχή των ιδιωτών “και θα δούμε τι θα γίνει”. Ανέφερε ότι δημιουργείται ένα “ταμείο” 35 δισ. ευρώ το οποίο θα μπορούσε να καλύψει τις όποιες ανάγκες προκύψουν σε ένα πιστωτικό γεγονός.
    Θα πρέπει να περιμένουμε και το τελικό επιτόκιο που δίνονται τα νέα δάνεια και που θα τιμολογηθούν τα παλαιά. Λέγεται ότι θα είναι 3,5% αλλά τίποτε δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.
    Υπάρχει και μια είδηση που είναι πολύ “θολή” και ύποπτη. Λέγεται ότι θα υπάρξει ένα haircut 20 δισ. Αληθεύει κάτι τέτοιο;
    Τέλος, σύμφωνα με τους FT Γερμανίας, από το συνολικό πακέτο, τα 70 δισ. θα βρεθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις και τα 20 δισ από το “κούρεμα”. Επομένως, τι λεφτά βάζουν οι άλλοι εταίροι αν τελικά η βοήθεια στην Ελλάδα προέρχεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To χρεος φευγει απο τις Τραπεζες και παει στα κρατη της Ευροζωνης. Κοψε τις μαλακιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γ. Παπανδρέου: Μειώνεται κατά 26 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

    ALERT!

    21/07/2011 23:28

    www.protothema.gr

    26 δις καλα ειναι. Ας παρουν και λιγα λιγοτερα απο τα προβλεπομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Γιωργαρε εσωσες την Ελλαδα απο την καταστροφη που την ειχε βαλει η ΝΔ με τον μπουχεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:41:00 μ.μ.
    Γαμω τον πατερα που σε γεννησε ρε πουστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ta koproskila eki pou trone gaugizoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΕΝΕΣΕ ΚΑΘΙΚΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΟΠΑΔΕ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΙ ΣΤΑΣΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γ Ε Ω Ρ Γ Α Ρ Ε ΕΣΧΙΣΕΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φασιστάκια τώρα φαίνεται ποιος είναι ο προδότης. Επενδύσατε στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Καθίκια ακροδεξιοί και ακροαριστεροί. Μαζευτείτε τώρα στο Σύνταγμα να κλάψετε τη μοίρα σας που δεν χρεοκόπησε η χώρα. ΚΟΠΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως τόνισε ο κ. Σαρκοζί, η Ελλάδα από τη μείωση των επιτοκίων θα εξοικονομήσει περίπου 30 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία

    Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει της μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά παράλληλα θα δοθούν κονδύλια από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

    Αναφερόμενος στους οίκους αξιολόγησης, είπε ότι αν αντιδράσουν τα κράτη – μέλη εγγυώνται ότι θα αμυνθούν και θα βοηθήσουν την Ελλάδα να μην έχει αρνητικές συνέπειες.

    Ο κ. Σαρκοζί είπε ακόμα ότι σταδιακά θα δημιουργηθεί και ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

    Αναφερόμενος στις τράπεζες, είπε ότι θα συνεχίσουν να δρουν από κοινού με την ΕΚΤ και θα εγγυηθούν τα κεφάλαια των ιδιωτικών τραπεζών.

    Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη να αποτραπεί η μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

    skai.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι η απάντηση του Παπανδρέου σε όλους τους καταστροφολόγους.
    Σήμερα δικαιώνονται όλοι όσοι τον ψήφισαν για πρωθυπουργό το 2009.
    Ήταν ο μόνος που μπορούσε να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.
    Και την έσωσε.
    Για να μπορέσει η χώρα να πάρει τη σημερινή απόφαση,χρειάστηκε να ληφθούν πολύ σκληρές και άδικες αποφάσεις τα τελευταία 2 χρόνια.
    Αν όμως επικρατούσαν ανευθυνάκηδες,
    Σαμαράδες και οικονομολογούντες,
    η Ελλάδα θα είχε χρεωκοπήσει από πέρυσι.
    Όσοι,εντός και εκτός Ελλάδας, στοιχημάτισαν (οικονομικά ή πολιτικά) στη χρεωκοπία της Ελλάδας,έχασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΧΙ ΡΕ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ, ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕς ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.μΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΙΔΕΙΑ

    Πέμπτη, 21 Ιούλιος 2011 07:30 ΟΛΜΕ:ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την νέα επείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (18/7/2011) με την οποία αποκλείονται από την επιλογή για σχολικούς συμβούλους όσοι εξ αυτών επιλεγούν ως διευθυντές σχολείων. Στην εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται γι αυτό νέα ρύθμιση που θα ψηφιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο!!

    Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ?

    ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γ Ε Ω Ρ Γ Α Ρ Ε ΕΣΧΙΣΕΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Μαλακισμενο απονδυλο με iq 40


    Φασιστάκια τώρα φαίνεται ποιος είναι ο προδότης. Επενδύσατε στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Καθίκια ακροδεξιοί και ακροαριστεροί. Μαζευτείτε τώρα στο Σύνταγμα να κλάψετε τη μοίρα σας που δεν χρεοκόπησε η χώρα. ΚΟΠΡΙΤΕΣ


    Το ιδιο μαλακισμενο σε μεγαλυτερο παραληρημα ,εχει το ακαταλογηστο




    Είναι η απάντηση του Παπανδρέου σε όλους τους καταστροφολόγους.
    Σήμερα δικαιώνονται όλοι όσοι τον ψήφισαν για πρωθυπουργό το 2009.
    Ήταν ο μόνος που μπορούσε να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.
    Και την έσωσε.
    Για να μπορέσει η χώρα να πάρει τη σημερινή απόφαση,χρειάστηκε να ληφθούν πολύ σκληρές και άδικες αποφάσεις τα τελευταία 2 χρόνια.
    Αν όμως επικρατούσαν ανευθυνάκηδες,
    Σαμαράδες και οικονομολογούντες,
    η Ελλάδα θα είχε χρεωκοπήσει από πέρυσι.
    Όσοι,εντός και εκτός Ελλάδας, στοιχημάτισαν (οικονομικά ή πολιτικά) στη χρεωκοπία της Ελλάδας,έχασαν.

    ΠΑΣΟΚ = ΖΩΑ

    Οι οικοι δεν χανουν ζωον , εκει ειναι και θα παιζουν εσαι


    Τα ιδια ελεγαν στο μνημονιο νο1 - απετυχε , στο μεσοπροθεσμο , απετυχε , τωρα ανασυρουν τις εφεδριες απο το παγκο ( επιμηκινση , επαναγορα , ευρωομολογα)



    Σε ενα 10 μηνο που θα εχουν τελιωσει τα λεφτα, που θα εχει ξεκοκαλησει το κομμα σας , για να ταισει τους υποτακτικους σαπιοκοιλιαδες σαν και του λογου σου

    Τι θα κανετε ρε ?

    Που θα κρυφτειτε τοτε , ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ?, ξυλο που θα πεσει με γεωμετρικη προοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΗΣΤΕ ΓΙΑΤΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΗΝΕΤΕ ΚΡΥΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μερικοί χτυπιούνται σήμερα γιατί δεν τους βγήκε το σενάριο της καταστροφής που παπαγάλιζαν εδώ και καιρό.
    Όποιος τζόγαρε (πολιτικά και οικονομικά) στην καταστροφή της χώρας έχασε.Έπαιξε και έχασε.
    Η χώρα έμεινε όρθια.
    Οι Σαμαράδες και οι περιφερόμενοι οικονομολογούντες της καταστροφής από σήμερα έχουν μείνει χωρίς ρεπερτόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Oι ακοματιστοι αγανακτισμενοι πολιτες δινουν ξυλο και δεν κρυβωνται , καταλαμβανουν πλατειες και ειναι εκατονταδες χιλιαδες

    Αυτοι που εχουν στρατιες σωματοφυλακων να τους φυλανε και δεν τολμανε να κυκλοφορησουν εξω ειναι του πασοκ και της νδ , χωρις να εξαιρεντουνται και οι υπολοιποι που τρωνε κανα 2 ψιλες που και που

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Γιώργος ήταν και είναι σε άλλη κλάση είναι παγκοσμίου επιπέδου δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τρελό του χωριού που δίνει αντιμνημονιακες παραστάσεις οικονομικής τραγωδίας με αβάντα από τους μαυραγορίτες χορηγούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 2:56 o Γιώργος έκανε για άλλη μιά φορά την Ευρώπη να παραμιλάει με τους καθυστερημένους Έλληνες για το διαστημικό βλήμα που ψήφισαν για πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της ο χρεωκοπημένος πρωθυπουργός χεσμένος και με τραβηγμένα αυτιά για αυτα που αποφάσισαν οι "οι προστάτες δανειστές" μας μαζί με τους εκπροσώπους της Γερμανογαλλικής κυβέρνησης της ΕΕ να ανακοινώνουν ότι το γ......ι με ξύλο και χωρίς σάλιο μετατρέπεται σε γ.......ι που θα εμπλουτιστεί και με λίγα φιλάκια για να ξεχνιέται ο μόνιμα μπρουμητα λαός.
    Όχι δεν μας είπαν σηκώστε τα βρακιά σας απλά για μερικά χρόνια σας αλλάζουμε στάση μέχρι να αποφασίσουμε την καινούργια η π......α όμως είναι π.......α προσπαθηστε να την συνηθισετε και θα ζησετε με αυτή άσχετα αν σας ενοχλει στον λάρυγγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για να καταλάβουμε δηλαδή, οι ΠΑΣΟΚΟΙ πανηγυρίζουν νομίζοντας ότι δεν χρεωκοπήσαμε; μα όπως όλοι είδαμε αυτο μας είπαν είστε ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ και αναλαμβάνουμε εμείς από εδώ και πέρα.
    Είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι; τι νομιζουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ ΌΤΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ; τώρα αρχίζει το μεγάλο πήδημα κάθε μήνα και μνημόνιο κάθε μερα και φόρος, μισθοί όχι Κινας (αν βρείτε δουλειά) αλλα αφρικής με κοκκάλο στην μυτη.
    Τα λεφτα που υποσχέθηκαν δεν είναι εν λευκώ ούτε μας χάρισαν ένα ευρώ!!!!αλλά θα συνοδευτουν με μέτρα εξαθλίωσης άλλωστε ο Ρομπαι και ο Μπαρόζο το ειπαν σαφέστατα. Αυτό που μας χαρισαν ο ελαφρώς μειομένος τόκος των δανεικών που μέχρι σημερα έπαιρναν από μια χρεωκόπημενη χώρα που δεν είχε!!!!και επειδή πάντα πρεπει να υπάρχει αντιστάθμιση στην μείωση εσόδων η Ελλαδίτσα θα δώσει ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ για να καλύψει τυχον απώλειες.
    Το μουλάρι ζεύτηκε για 40 χρόνια κλωτσιάς και σφαλιάρας.
    Το πιάτο με το φαί που μας εβαλαν μπροστά μας είναι με σχοινάκι που όσο ειμαστε καλα παιδια και πειθαρχουμε στα θέλω τους δεν το τραβάνε μόλις σηκώσουμε τα μάτια μας το σχοινάκι τραβιέται.
    Είναι το πειραμα του σκύλου.
    Ο πανηγυρισμός σας δεν είναι παράδοξος άλλωστε σε αυτή την χώρα οι ευτυχισμένοι έχουν και γνωμικό...ή μαλακας είσαι ή πασοκτσης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιοι του ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν με τις ανακοινώσεις της συνόδου κορυφής.
    Μας επεβλήθει η επιλεκτική χρεοκοπία ΄πληρώνοντας οι ιδιώτες περίπου 150 δις!!!!σε μια περίοδο 30 ετών αυτό από μόνο του σημαίνει ότι η Ελλάδα ξεχνάει για τουλάχιστον έως το 2020 και βλέπουμε την έξοδο της στις αγορές για δανεισμό. Η όποια βοήθεια θα δοθεί υπό μορφή δανεισμού απο τον μηχανισμό στήριξης θα συνοδεύεται με αλεπάλληλα μνημόνια που όχι μόνο θα λυγίσουν τον ήδη καταβεβλημένο λαο αλλά ουσιαστικά θα εξοντώσουν ότι μπορεί ακόμα να χαρακτηριστεί παραγωγικό. Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής προς εξυπηρέτηση των δανειστών μας και τοποθετούνται οριστικά εμπράγματες εγγυήσεις δανεισμού. Υποθηκεύεται ο πλούτος της πατρίδας και ασφαλώς τίθεται κάτω από τα συμφέροντα των δανειστών μας. Η έννοια της βοήθειας υπό την μορφή σχεδίου Μαρσαλ σημαίνει χρηματοδότηση σε κατευθυνόμενες επενδύσεις που η απόδοση τους και η βιωσιμότητα τους θα εξαρταται από τους δανειστές μας.
    Η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας πλέον είναι όχι απλά δεδομένη αλλά πλήρως ελεγχόμενη. Η δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τρίτες χώρες εκτος ΕΕ το όποιο δάνειο συνάψει θα πάει στην αποπληρωμή του χρέους και όχι σε τομείς ανάπτυξης. Με την σύναψη του πρώτου μνημονίου των 110 δις η Ελλάδα πήρε 55 πλήρωσε 75 διαλύοντας την κοινωνία. Οι τράπεζες πήραν περίπου 60 δις και απαιτητείται σήμερα μέσω των αποφάσεων σε αύξηση μετοχικου κεφαλαίου ή ξεπούλημα σε μεγαλοτραπεζίτες τραστ. Μας υποχρέωσαν να δεχθούμε το μεσοπρόθεσμο γνωρίζοντας ουσιαστικά ότι σε τίποτε δεν αλλάζει την κατάσταση αλλα εξυπηρετεί καθάρα το ξεπούλημα του πλούτου μας σε εξευτελιστικές τιμές και ενω συμβαίνουν όλα αυτά μας λένε πλέον καταμουτρα ειστε καταχρεωκοπημένοι και πλέον τίθεστε κάτω από τον έλεγχο των ηγετικών χωρών της ΕΕ με ότι συνέπειες έχει αυτό για εσας. Όλα αυτά που συμφωνήθηκαν έχουν ένα χαρακτηριστικό ότι κάνουν για την Ελλάδα με την μορφή δανειοδοτικής βοήθειας είναι για να σώσουν το δικό τους συμφέρον και να αποφύγουν το καταστροφικό ντόμινο σε χώρες που δεν θα μπορούσε να σώσει ο μηχανισμός, αυτό όμως δεν εξαληφθηκε παραμένει ενας ορατός κινδυνος. Αυτα που αποφασίστηκαν δεν σημαίνει ότι είναι θεσφατο και αλλάζουν ανα πάσα στιγμή με βάση τον βαθμό κινδύνου που βρίσκονται οι άλλες χώρες στην ΕΕ.
    Αυτό που συνέβη χθές είναι ότι δεν τράβηξαν τα σωληνάκια στον ετοιμοθάνατο φοβούμενοι την εξαπλωση της νόσου και την μολυνση επάνω τους. Συντηρούν θεραπευτικά τον ασθενή μέχρι να εμβολιαστούν κατάλληλα και στείλουν εν τόπω χλοερώ ότι τους φοβίζει.
    Ας μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας πλέον η Ελλάδα είναι ενα προτεκτοράτο που επάνω της θα παιχθούν τα πιο επαίσχυντα πολιτικά σχέδια που θα πληρώσουν με την ζωή τους οι υπάρχοντες κάτοικοι και τα παιδια τους.
    Τιποτε δεν άλλαξε απλά μας παρατείνουν κατα το δοκούν την όποια ακόμα συμμετοχή μας στην ΕΕ προς ιδιον όφελος των ηγετικών χωρών. Δεν χαρίστηκε ουτε ένα ευρώ από τους τοκογλυφικούς όρους που μας επέβαλλαν και με δαμοκλειο σπάθη θα πάρουν και το τελευταίο σεντ.
    Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τι σημαίνει αυτό και με ποιο τρόπο θα μπορέσει ο λαός να αντέξει την βιαστική και καταναγκαστική φορολογική επιδρομή σε ότι έχει κριθεί αξιοποιήσιμο και πλουτοπαραγωγικο.
    Το συμπέρασμα; χθές οι ηγέτες δεν έβαλαν την επιτύμβια πλάκα αφήνωντας ανοικτό τον λάκκο με τον νεκρό να ανανύψει ως φρανκεσταιν από τα πειράματα που έχουνε κάνει επάνω του...
    ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Aυτοί που πανηγυρίζουν ξέρουν γιατί το κάνουν, η δική τους τσέπη είναι εξασφαλισμένη οτι και άν παθαίνουν οι υπόλοιποι αφού είναι κομματόσκυλα του κερατά του ΠΑΣΟΚ τις δικές τους επιδοτήσεις τις παίρνουν ακόμα και τώρα όπως τις έπαιρναν την εποχή του Ανδρέα. Δέν είναι κορόιδα λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Παπανδρεου και η Ευρωπη ελυσαν τον γριφο των 350 δις χρεους. Τα υπολοιπα ειναι μαλακιες. Οσοι εχουν αγορασει CDS θα παρουν τα αρχιδια μου. Το υπογραφω!

    21 Ιουλ 2011 11:17:00 μ.μ.

    ΑΝΩΝΥΜΑ !!!!!

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ, ΤΟ ΓΡΙΦΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ !!!

    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ....
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ....
    ....
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ, ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ !!!!

    ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. To χρεος φευγει απο τις Τραπεζες και παει στα κρατη της Ευροζωνης. Κοψε τις μαλακιες!

    21 Ιουλ 2011 11:32:00 μ.μ.


    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!!!
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ !!!!!

    Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΗΣΤΕ ΓΙΑΤΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΗΝΕΤΕ ΚΡΥΜΕΝΟΙ

    Γ Ε Ω Ρ Γ Α Ρ Ε ΕΣΧΙΣΕΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΕΝΕΣΕ ΚΑΘΙΚΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΟΠΑΔΕ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΙ ΣΤΑΣΙΟΝ

    ............................

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΞΑΜΩΛΗΘΗΚΑΝ ....
    ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥ ?!?!?
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ,
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ !!!!

    ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ .... ΠΑΠΑΡΙΕΣ !!!!!

    ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ (ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ) ?!?!?!

    ΜΠΑΑΑΑΑΑ ΚΟΤΑΡΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ !!!!!

    ΠΑΛΙ ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ....
    ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΓΑΜΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ....
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΑΡΕΑ .......
    ....... ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΥΝΝΕΦΟ !!!!!!!!!!!

    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΤΣΟ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πέρα απ' τα γνωστά όπως την μείωση σε εξευτελιστικό βαθμό της εθνικής μας κυριαρχίας,
    την υποθήκευση ακίνητης περιουσίας, την έλευση επιτρόπων στα υπουργεία και την διοίκηση της χώρας
    από το "task force" που θα δημιουργηθεί και θα αποφασίζει
    τα πάντα (από την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων μέχρι την κατανομή των ευρωπαϊκών κονδυλίων),
    ___________________________________

    Πρώτη φορά βλέπω να πανυγηρίζεις που χρεωκόπησες, ηλίθιε.

    Συμμετοχή ιδιωτών = χρεωκοπία.
    Επέμβαση ΕΚΤ = χρεωκοπία
    "δρακόντιοι έλεγχοι" = αποικιοποίηση
    "εκποίηση περιουσίας" = κατοχή

    Πόσο ανόητος μπορεί να είσαι που σε σερβιραν με δυθιράμβους τον επικήδειό σου, και εσύ γιορτάζεις ;

    ΔΡΑΜΑ .... υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που συνεχίζουν να είναι Πασόκ ...?

    Ακόμα και το βαθύ Πασοκ που είναι βολεμένο σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς έχουν αναθεωρήσει
    διότι ξέρουν ότι τα παιδιά τους
    και οι επόμενες γενιες (αν υπάρξουν).. Ελλήνων, θα ειναι σκλάβοι ή στην καλύτερη θα μεταναστευσουν....

    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ...
    ελάχιστοι- Πασοκό ζώα -
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΕΙΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. έβρεξε ?!?!?
    που βρέθηκαν τόσα πράσινα σάλια ?!?!?!
    ουστ ρε ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. GAP στο Υπ. Συμβούλιο:
    Επιτέλους χρεοκοπήσαμε και έφυγε από πάνω μου ένας βραχνάς...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    "Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε ο ΓΑΠ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στη 1.30 το μεσημέρι.

    "Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας",υπογράμμισε και πρόσθεσε: "καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο.
    Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη"...!!!!!

    Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στον Ραγκούση-Νταλάρα να κάνει διεθνή διαγωνισμό για να βρει έστω και έναν άνθρωπο στον πλανήτη που να πιστεύει αυτές τις παπαριές του...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έχουν αντιδράσει όλα τα κόμματα και τα κομματίδια για τις χτεσινές αποφάσεις της ΕΕ,ανέβασαν αναλύσεις όλα τα μπλογκ,μίλησε ο Καζάκης,γράψανε όλες οι εφημερίδες,
    μιλήσανε όλοι στα καφενεία...
    Όλοι εκτός από έναν:τη ΝΔ.
    Παιδιά βγάλτε καμιά ανακοίνωση,
    πείτε κι εσείς κάτι γιατί έτσι όπως πάτε θα κλείσουνε τα κυριακάτικα φύλλα κι εσείς ακόμα θα το σκέφτεστε.
    Τέτοια αμηχανία δεν ξανάγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η απαντηση της ΝΔ: μουγκα κανονικη. Τι να πει ο ξεφτιλας ο Σαμαρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΒΑΝΤΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
    ΠΩ ΠΩ τι γίνεται.
    Όλοι οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ τα δίνουν όλα.

    Μυρίστηκαν ΦΑΓΗΤΟ.
    Τώρα αν από Δευτέρα αρχίσουν οι ΦΑΠΕΣ,σιγά μην μάθει τίποτα το ΠΟΠΟΛΟ.
    Έχουν αρχίσει και τα μπάνια του λαού όπως έλεγε και ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ.
    Τι δεν πάει ο κόσμος διακοπές,
    γιατί δεν φθάνουν τα λεφτά ?
    Δεν πειράζει, ποιος κάθεται να ακούει ειδήσεις στις 8 το απόγευμα με τη ζέστη που κάνει.

    Το θέμα είναι ότι σε 1 -2 μήνες θα αρχίσουν να βγαίνουν τα στοιχεία του προτελευταίου τριμήνου για την οικονομία.
    Τότε θα καταλαβαίνετε όταν σας έλεγα ότι κάτι άρχισε να βρωμάει.

    Θα βγουν τότε ο ΗΛΙΘΙΟΣ και ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ με την γνωστή κλαψομουνιά τους να μας πουν για ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
    Τότε το παιχνίδι έρχεται σε ΕΜΑΣ.

    Είτε θα τους ΜΑΜΗΣΟΥΜΕ η θα μας ΜΑΜΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.
    Θέλετε να ζήσετε τουλάχιστον ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ?
    Οπλιστείτε λοιπόν με "ΔΥΝΑΜΗ "και ΒΟΥΡ στον πατσά.

    Υ.Γ. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις με ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΒΑΛΑ έρχονται οσονούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση