GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σωσίβιο μαξιλαράκι του κ. Βενιζέλου...

Ο νέος "τσάρος" επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις αποκαλύψεις του Press-gr για την πρόταση Πελαγίδη περί αναδιάρθρωσης του χρέο...

Ο νέος "τσάρος" επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις αποκαλύψεις του Press-gr για την πρόταση Πελαγίδη περί αναδιάρθρωσης του χρέους
Γράφει ο Αντώνης-Mάριος Παπαγιώτης
Οι τελευταίες τηλεοπτικές, χθεσινές ομολογίες του κ. Βενιζέλου στον πρώην Κυρίαρχο των 8, με οδήγησαν σε κάποια συμπεράσματα, που επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σου.
Αρχικά, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε εμμέσως -αλλά σαφώς- την αποκάλυψη του PRESS-GR, για τις θέσεις που έχει εκφράσει ο στενός συνεργάτης του και δήλωσε ότι αφής στιγμής η χώρα λάβει την 5η δόση, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συστηματικά το πρόβλημα του δημοσίου χρέους κι αν είναι εφικτό, να αναδιαρθρωθεί χωρίς να ζημιωθεί το ελληνικό και το διεθνές τραπεζικό σύστημα.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος -μετά και την σχετική βενιζέλεια παραδοχή- πια ότι η Κυβέρνηση ως τώρα (!) δεν είχε στρατηγικό σχέδιο επανεξόδου στις αγορές και από τούδε θα προσπαθήσει ο κ. Βενιζέλος να επιβάλει (με την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού) το δικό του πλάνο (το οποίο περιλαμβάνει πολλά στάδια που πρέπει να περαστούν με επιτυχία για να επιτεχυθεί η σταθερότητα, τόσο της Οικονομίας, όσο και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής).
Την ίδια στιγμή, όμως, και δίχως να (συλ)λογίζεται τις συνέπειες, ο νέος υπουργός δεν δίστασε ν᾽...
αδειάσει τον προκάτοχό του (και ενδεχόμενα στο μέλλον να το κάνει με εντονότερο ρυθμό και με πιο ξεκάθαρο τρόπο), προσπερνώντας ότι βάσει του δικού του -του κ. Παπακωνσταντίνου- Μεσοπρόθεσμου πορεύεται.
Και γι᾽ άλλη μια φορά, ο κ. Βενιζέλος απέδειξε ότι η σχέση του με τον χρόνο κατά την πολιτική του διαδρομή, δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφού βιάστηκε να δηλώσει "παρών" μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2007, με αποτέλεσμα την απώλεια της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ και τώρα -αντιμετωπίζοντας άλλη συμπεριφορά απ᾽ αυτή που ανέμενε, από τους Ευρωπαίους εταίρους- βιάζει και βιάζεται να πείσει τους αγανακτισμένους (είτε πολίτες, είτε βουλευτές) ότι το Μεσοπρόθεσμο, όσο άγρια μέτρα κι αν περιλαμβάνει, είναι το απαραίτητο διαβατήριο για την ανάκαμψη της χώρας. Δυστυχώς, όμως για τον ίδιο τον υπουργό, η στιγμή που προσπαθεί να το κάνει είναι η χειρότερη δυνατή, με υπαιτιότητα του κόμματος που πιστά υπηρετεί.
Πάρα ταύτα, όμως, έδειξε -όπως και ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες χθες- να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για το αν θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των βουλευτών το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Μετά την γήτευση της κ. Βάσω Παπανδρέου, με τα πολλά ερείσματα στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έχει το θεσμικό, σωσίβιο μαξιλαράκι στο οποίο μπορεί να στηριχθεί στην περίπτωση που περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνηθούν να το (υπερ)ψηφίσουν. Ο έγκριτος συνταγματολόγος που επιμελήθηκε -μετά του έτερου κ. Παμπούκη- το Μνημόνιο Ι, δεν θα πρέπει να αμελείς ότι συνδιαμόρφωσε και το νυν Σύνταγμα σου. Σ᾽ αυτό και συγκεκριμένα στο 4ο Κεφάλαιο, που αναφέρεται στην Οργάνωση και λειτουργία της Βουλής, στο άρθρο 76 (Πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης) αναφέρεται:

H Bουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, 
που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο 
του όλου αριθμού των βουλευτών
Σε περίπτωση ισοψηφίας επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και, 
ύστερα από νέα ισοψηφία, η πρόταση απορρίπτεται. 

Υπάρχει δηλαδή η ασφαλιστική δικλείδα των 120 θετικών ψήφων (δηλαδή τα 2/5 του Κοινοβουλευτικού Σώματος) και συνεπώς, η όλη συζήτηση για το αν θα περάσει τελικά το Μεσοπρόθεσμο γίνεται λόγω -κυρίως- της άγνοιας των δημοσιογράφων ή της ηθελημένης παράκαμψης της συγκεκριμένης συνταγματικής πραγματικότητας.
Επιπρόσθετα, μια σχετική είδηση που δεν έλαβε την έκταση που της αναλογούσε από τα ΜΜΕ, αλλά έχει τη σημασία της για τη θεσμική συνέχεια του Μεσοπρόθεσμου, είναι ότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισαν πως η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, αλλά ούτε και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις. Χαρακτήρισαν συμβατές με το Σύνταγμα τις περικοπές στις αποδοχές και τις συντάξεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες, ενώ το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου τα όποια νέα μέτρα έρθουν, με βάσει τις συνθήκες και συγκυρίες που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις, σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία, ενώ παράλληλα κρίθηκε ότι το Μνημόνιο δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση. Η Ολομέλεια του ΣτΕ, επίσης, δεν "είδε" παραχώρηση εξουσίας σε ξένες δυνάμεις αναφορικά με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και αντίθετα αποφάσισε πως η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της, για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας.
Eκ των παραπάνω, νομίζω οφείλεις "αγανακτισμένε", να προσέχεις τις αυθεντίες που ψηφίζεις για να υποθηκεύσουν για άλλη μια φορά το περιορισμένο μέλλον σου...

3 σχόλια

  1. Γράφεις:

    "....Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις, σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία, ενώ παράλληλα κρίθηκε ότι το Μνημόνιο δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση....."

    Σωστός! Δεν αποτελεί διεθνή συμβαση το Μνημόνιο. Το ΣτΕ παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς, οτι εδώ και χρόνια η διαδοχή προδοτικών ηγεσιών έχει επιτρέψει στον Εχθρό να θρονιαστεί στο εσωτερικό του κρατικού μηχανισμού και να θεωρείται, πλέον, Εγχώριος!

    Με τις υγείες μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πει ο άβουλος και άγνωμος! πάνε έξι χρόνια κι ακόμα ψάχνεται !!! στα πέριξ,

    Περί πολιτικομικτών και πολιτικοεραστών...
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007 4:38 πμ
    Αγαπητέ κ. Αθανασιάδη,διάβασα με προσοχή το μήνυμα σας.
    Είναι ένα θέμα που το πληροφορούμαι για πρώτη φορά και θα το διερευνήσω όσο μπορώ και επιστημονικά και πολιτικά.
    Μόλις μπορέσω να συγκεντρώσω κάποια στοιχεία, θα επικοινωνήσω μαζί σας.
    Πολύ φιλικά
    Ευάγγελος Βενιζέλος

    ... για μια απάντηση που την έχει δώσει εδώ και 14 χρόνια ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ στη ... Σύνοψη ενός εγγράφου τις 8 Μαίου1997 ο Ελ. Φραγκιουδάκης
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2011/04/8-1997.html

    .. εκεί σταματάν τα όρια τις φαφλατολογίας ενός συνταγματολόγου, γιατί έρχεται κόντρα με τα ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ των Ροθτσιλδικών από την εποχή της Τουρκοκρατίας, και των ελεγχόμενων εγχώριων διαπλεκόμενών τους, στην κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας.

    Πως να πάει κόντρα στα βοσκοτόπια του Πάγκαλου, προσέξτε στο σημείο (1+30")
    http://journal-arpaxtes-2008.blogspot.com/2010/12/kontra-tv.html

    .. ή σε πρώην συνάδελφο του .. που έχει "..ιδιοτελή συμφέροντα και ο ίδιος ως ιδιοκτήτης χορτονομής καθώς και συγγενικά ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ επί καταπατημένων εκτάσεων .."
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Αλλά όταν τα Λιοντάρια της Ζούγκλας χάνουν την αίσθηση της όσφρησης ΤΟΤΕ κυριαρχούν οι ύαινες στο φυσικό τους περιβάλλον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΑΚΑ ...ΦΙΛΕ χοντροΠΑΣΟΚΕ

    Λοιπόν τέρμα η πλάκα φίλε ΠΑΣΟΚΕ.
    Σε ξέρω και με ξέρεις 30 χρόνια.
    Φανατιζόμασταν πάντα πριν από τις εκλογές και με μικρά διαστήματα κατά την διάρκεια της εκάστοτε τετραετίας. Αλλά πάντοτε τα ξεχνάγαμε και πάντοτε λέγαμε ότι η φιλία μας θα είναι πάνω από κόμματα και ιδέες. Πίστευα ότι ήσουν ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ και ότι πίστευες στον σοσιαλισμό.
    Αυτά μέχρι τώρα.

    Από ένα σημείο και μετά κατάλαβα ότι είσαι ένας κοινός παρτάκιας.
    Κατάλαβα ότι για σένα ο διορισμός σου στο δημόσιο ήταν ένα συμβόλαιο με το κόμμα σου που θα το τηρούσες με όρους ΜΑΦΙΑΣ.
    Όπου διορισμός δικός σου βάλε διορισμό γυναίκας, παιδιών, συγγενών.

    Να σου πω κάτι.
    Πάντοτε ζήλευα γιατί το ΚΟΜΜΑ σου σε πρόσεχε και σε βόλευε. Αλλά ένιωθα ότι το δικό μου κόμμα μου άφηνε περισσότερη ελευθερία σκέψης, πράγμα που με έκανε να νιώθω πιο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Δεν χρωστούσα και δεν χρωστάω σε κανένα κερατά.Όχι ότι δεν διόρισε και το δικό μου κόμμα, αλλά εκ των υστέρων ρε φίλε αυτό αποδείχθηκε ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ.

    Ανέχθηκα τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ σου,
    ανέχθηκα τα καταπράσινα παπαγαλάκια σου, ανέχθηκα τα ΛΑΜΟΓΙΑ τους συνδικαλιστές σου, ανέχθηκα το ότι με πήγες σε 3 απανωτές εκλογές το 1989 καταστρέφοντας την οικονομία,
    ανέχθηκα να ξεγυμνώνουν τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ οι ΣΤΑΜΟΥΛΟΚΟΛΛΑΔΕΣ,
    ανέχθηκα την ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2000 με τους ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΥΣ, ανέχθηκα τα κόλπα με τα δαχτυλίδια του ΣΗΜΙΤΗ και του ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ανέχθηκα τις πυρκαϊές του 2007,
    ανέχθηκα την καταστροφή της Αθήνας,ανέχθηκα τα ΨΕΥΤΟΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ,ανέχθηκα,ανέχθηκα..........

    Δεν θα ανεχθώ όμως παλιόφιλε, το ξεπούλημα της πατρίδος μου, δεν θα ανεχθώ το κόψιμο της σύνταξής μου, γιατί ρε φίλε όταν εσύ κοπροσκύλιαζες δεξιά και αριστερά,
    εγώ ξεστραβωνόμουν στο διάβασμα για κάτι καλύτερο στη ΖΩΗ.

    Δεν θα με αναγκάσεις να παίρνω σύνταξη ανειδίκευτου εργάτη.

    Δεν θα μου πάρεις το πατρικό μου σπίτι,
    με την επιβολή τεράστιων φόρων,
    για να το εκποιήσουν οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ για ένα πιάτο φαι.

    Δεν θα μου στείλεις το παιδί στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ για να βρει δουλειά,την στιγμή που το ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΟ ο υιός σου διορίστηκε από τον ξάδελφό σου τον ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟ.

    Δεν θα με κάνεις να πουλήσω το 1600 κυβικών αμάξι μου βάζοντας μου τρελούς φόρους.

    Ως εδώ και μη παρέκει.
    Τέρμα οι πλακίτσες και οι αγκαλιές και τα φιλιά. Με πήρες τηλέφωνο χθες για να μου πεις να κάνω ΥΠΟΜΟΝΗ και ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ξέρει τι κάνει.

    Μετά από 30 ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΠΑΛΙΟΦΙΛΕ γύρισα και σου είπα ΑΝΤΕ α..ΓΑΠήσου.
    Εκεί με έφτασες ρε παλιόφιλε.

    Το χειρότερο δε είναι πως ΣΕ ΜΙΣΩ.
    Πως θέλω ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ.
    Πως νιώθω όπως ένιωθαν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας στον ΕΜΦΥΛΙΟ.
    Γιατί αν δεν το έχεις καταλάβει φίλε,εκεί μας οδηγεί το κόμμα σου.
    Αυτή την φορά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

    Από την στιγμή δε που χλευάζετε τους υπόλοιπους ΕΛΛΗΝΕΣ δείχνοντας μια συμπεριφορά ΚΑΤΑΚΤΗΤΟΥ τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο.
    Επειδή δε ένιωθα και τύψεις που σε έβρισα,
    στην τελευταία συγκέντρωση έξω από την βουλή,στις 15-6, δυστυχώς για σένα είδα για πρώτη φορά πολύ κόσμο σε χειρότερη κατάσταση από μένα.

    Δυστυχώς εκεί που φέρατε τα πράγματα ΦΙΛΕ,
    η εσύ θα επιβιώσεις ή εγώ.
    Προκειμένου δε να πεινάσει η οικογένειά μου,
    ας πεινάσεις εσύ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ...ΠΛΑΚΑ "ΦΙΛΕ" ΠΑΣΟΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση