GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/     Δεν μασάμε κ. Πρόεδρε, ΟΧΙ! Εκεί φθάσαμε λοιπόν. Ο Γιώργος Παπανδρέ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
    Δεν μασάμε κ. Πρόεδρε, ΟΧΙ!
Εκεί φθάσαμε λοιπόν. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα αφού πρώτα με τις αποφάσεις τους έφεραν την κατάσταση στο χείλος της καταστροφής, τώρα και προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση καταστροφή ζητάνε πρώτα άφεση αμαρτιών για όλα όσα έκαναν μέχρι σήμερα. Κατόπιν, την άδεια να συνεχίσουν την ίδια ανάλγητη πολιτική με πιο έντονους και εξοντωτικούς ρυθμούς.
Και από πού ζητάνε άφεση αμαρτιών και άδεια να συνεχίσουν την ίδια πολιτική; Από αυτούς τους οποίους μέχρι πρόσφατα κατηγορούσαν περίπου σαν ανθέλληνες και προδότες. Εκεί κατάντησαν...
Όταν πριν από ακριβώς ένα χρόνο ψήφιζαν όλοι μαζί (Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη) το περιβόητο μνημόνιο, η κοινή τους θέση ήταν η εξής. «αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε το μνημόνιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην χαθούν οι καταθέσεις».
Τώρα, μετά ένα χρόνο έρχονται και λένε «Ψηφίστε μαζί μας το νέο μνημόνιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην χαθούν οι καταθέσεις». Τόσο απλά. Αποτύχαμε αλλά...
συνεχίζουμε στην ίδια πολιτική και θα την ψηφίσετε και εσείς, θέλετε δεν θέλετε, γιατί είμαστε μάγκες και ξέρουμε και εκβιάζουμε.
Αύριο στην περιβόητη σύσκεψη που συνεκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου, θα παιχθεί μία από τις τελευταίες πράξεις του δράματος Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκβιάσει, αλλά θα εισπράξει ένα ηχηρό ΟΧΙ! Άλλωστε που να πεις ΝΑΙ σ’ αυτούς που έφεραν την πατρίδα μας έρπουσα και ικέτισσα στα σκαλιά του ΔΝΤ, που πήραν από τους γέρους τα 50αρικα για να κάνουν οικονομική πολιτική. Που ξεπούλησαν όποια έννοια εθνικής κυριαρχίας υπήρχε ακόμα.
Δεν γίνεται! Αν δεν είναι δυνατόν να σωθούμε και πρέπει να πιούμε το ποτήρι της χρεοκοπίας, καλύτερα να το πιούμε τώρα που έχουμε ακόμα μερικά υπάρχοντα για να αντιμετωπίσουμε την θύελλα που έρχεται. Μετά από ένα χρόνο θα είναι πολύ χειρότερα αφού δεν θα έχουμε ούτε ένα κουρέλι για να σκεπαστούμε από το κρύο του χειμώνα.
Με αυτά τα λίγα σας στέλνουμε την απάντηση μας αγαπητοί «σύντροφοι»: Δεν μασάμε κ. Πρόεδρε, ΟΧΙ!
ΥΓ Να δείτε ότι μόλις εισπράξουν το ΟΧΙ και καταρρεύσει το σκηνικό του εκβιασμού θα υλοποιήσουν μόνοι τους ότι έχουν σχεδιάσει. Είναι ακόμα πολλά τα λεφτά που μπορούν να πάρουν απ’ όλους εμάς. Δεν θα τα αφήσουν γιατί ηττήθηκαν μία φορά επικοινωνιακά. Θα πουν, δυστυχώς δεν βγήκε. Δεν χάλασε ο κόσμος, συνεχίζουμε ως έχουμε.

11 σχόλια

  1. ti na masate re.....mas katestreje o xondros....kai efige trexontas...kai twra o apostatis tha mas sosei;;;;giati loipon den zitaei ekloges!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ηγέτες κυβερνούν και καθοδηγούν το λαό με τη δύναμη του παραδείγματος.
    Θα μπορούσαν οι πολιτικοί ηγέτες να συμφωνήσουν και να δώσουν ένα ισχυρό και δυνατό παράδειγμα τώρα που η χώρα διέρχεται τραγικές στιγμές όπως:
    Περικοπή βουλευτικού μισθού κατά 50%
    Καλλικράτης και στους βουλευτές (αναλογία βουλευτών πληθυσμού Ελλάδος με αυτά που ισχύουν στη Γερμανία (65-70 βουλευτές)
    Όλοι οι Έλληνες ασφαλισμένοι να δικαιούνται μία μόνο σύνταξη ( κατάργηση της βουλευτικής – συνδικαλιστικής-νομαρχιακής-δημαρχιακής σύνταξης)
    Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας και οι κλέφτες πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος να πηγαίνουν φυλακή αφού θα δημεύεται η περιουσία τους και θα περιέρχεται στο Δημόσιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι δημιουργούν το πρόβλημα, Goldman Sachs και κυβερνήτες, χτυπάνε την οικονομία ή τους "Δίδυμους Πύργους", δημιουργείται ένταση από τον κόσμο και τις συνθήκες και κατόπιν έρχονται να δώσουν την λύση που από πριν έχουν ετοιμάσει. Μνημόνια ας πούμε.
    Δηλαδή κάτι σαν αυτό:

    http://www.youtube.com/watch?v=Dm9NIUrfJhQ

    Καπετάν Μακρύς. Εσύ αποφασίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς όπως τα λέτε! Είναι απίστευτο ότι αυτοί που μας κυβερνάνε να χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους και κόλπα υποκοσμικά δηλαδή κοινώς πετυχαίνουν αυτά που έχουν προγραμματίσει εξαντλώντας κάθε μέσο κοροϊδίας! Είναι όλοι τους εθισμένοι στην ανωμαλία και προχωρούν σπρώχνοντας μας στο γκρεμό! Μόνο διεστραμμένα μυαλά είναι ικανά για κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί! Θα πρέπει να είναι κανείς "ανώμαλος", να μην είναι καλά στα μυαλά του για να προσπαθεί με κάθε μέσο να σε μαχαιρώσει πισώπλατα! Άλλο σου λέω και άλλο έχω σκοπό να σου κάνω και το ξέρω εκ των προτέρων! Η ευθύνη μας θα είναι τεράστια αν πιστέψουμε και άλλα παραμύθια. Η επεξεργασία της παραμικρής πρότασης και φράσης θα πρέπει να γίνεται σε μήκος, βάθος και πλάτος! Τέρμα οι σειρήνες! Είναι εγκληματικό να προσπαθείς ρίξεις τον άλλον, με κάθε δυνατό μέσο, με μόνο σκοπό το κερδοσκοπικό σου όφελος. Δεν υπάρχει, τελικά, πιο διαφθοροποιό στοιχείο από το χρήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    *******************
    ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΔΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ..
    *******************

    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΤΑ ΜΑΤ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.

    ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία ευχή για τον Γιώργο
    Share
    Ξέρω ότι λείπεις. Πάντα! Ακόμη κι όταν είσαι εδώ εσύ λείπεις. Έχεις γεννηθεί για να λείπεις. Έχεις γεννηθεί για να ταξιδεύεις και να σκέφτεσαι (λέμε τώρα). Στην πράξη όμως το χάνεις. Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι, δεν ξέρω τι θέλεις, δεν ξέρω αν θέλεις καν να είσαι εδώ…

    Θέλω να σου πω ότι τα πρόβατα βγήκαν απ’ τη στρούγκα. Κι επειδή δεν κάνεις ούτε για τσομπάνος, δεν σε βλέπω να τα μαζεύεις με.....
    τίποτε. Ξαμολάς τα βολεμένα μαντρόσκυλα για να φοβίσουν, αλλά πρέπει να μάθεις πως πέρασαν οι εποχές εκείνες που τα μαντρόσκυλα είχαν ισχύ. Τι κι αν γαβγίζουν; Το ίδιο τέλος θα έχετε… Την λησμονιά…

    Ακούς τις φωνές εκεί έξω;
    Βλέπεις τα πρόσωπα των ανθρώπων που θέλεις να διαγράψεις απ’ τη ζωή;
    Μπορείς να διαισθανθείς τι έρχεται προς τα επάνω σου;

    Δεν ξέρω αν είσαι ηλίθιος ή βαλτός. Ξέρω ότι είσαι σε βάλτο. Βάλτο ψυχής και πνεύματος. Δεν το έχεις, δεν το κατέχεις, δεν το αντέχεις, δεν το μπορείς… Και τώρα ήρθε η ώρα για να πάρεις την βαλίτσα που έχεις πίσω από την πόρτα. Ακόμη μπορείς. Για το μετά δεν υπάρχει εγγύηση καμία…

    Ξέρεις τι εννοώ… Με καταλαβαίνεις… Έχεις δύο επιλογές: Ή μένεις για πάντα εδώ, σε κάποιο κελί μιάς φυλακής, περιμένοντας το τέλος της ζωής σου, όπως συμβαίνει με όλους τους δικτάτορες, ή φεύγεις… και ελπίζεις να μην βγει σήμα για την σύλληψη και την σιδηροδέσμια επιστροφή σου…

    Ο δρόμος που διάλεξες δεν ήταν σωστός, δεν ήταν σοφός, δεν ήταν και δικός μας… Αυτόν τον δρόμο προς την δική σου την Ιθάκη θα τον περπατήσεις μόνος, ζώντας τον τρόμο του ταξιδιού που θέλησες να μας φορτώσεις…

    Σε νιώθω… ή τουλάχιστον προσπαθώ. Μία ευχή σου δίνω, πραγματική, που πρέπει πλέον να την σκέφτεσαι κι εσύ: Σου εύχομαι όλα να τελειώσουν με ένα γκαπ… Μόνο με ένα, γιατί αν είναι πολλά, θα υποφέρεις, θα ντροπιαστείς και θα γίνεις περίγελος του πλανήτη… Από σοφός, περίγελος!!! Βλέπεις, ετούτη η ζωή λένε πως είναι ρόδα… Κι εμείς την κυλάμε… Όχι εσύ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H κατρακύλα του προέδρου ξέρει κανείς ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Όχι εκβιασμούς στη Νέα Δημοκρατία", διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, ενόψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, λέγοντας: "Μέσα, βέβαια, σε δύο 24ωρα είχαμε απανωτές εκδηλώσεις πανικού: Τη μία προτάσεις για δημοψήφισμα. Την άλλη αναγγελίες ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τον Ιούλιο. Την άλλη φήμες για έξοδο από το ευρώ, που διαψεύδονται στην συνέχεια. Κι όλα αυτά με διχαστικές λογικές. Που ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα… Τι νομίζουν κάποιοι; Ότι θα μας δέσουν στο άρμα του δικού τους αδιεξόδου;", προσθέτοντας ότι δεν θα δεχθεί εκβιασμούς.

    Ανέπτυξε ξανά τη θέση του κόμματός του στο ζήτημα της συναίνεσης βάζοντας τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του: "Από την πλευρά μας, εμείς, η Νέα Δημοκρατία, βεβαιώνουμε ότι υιοθετούμε στο ακέραιο τους στόχους που αφορούν στη δημοσιονομική εξυγίανση. Δεν μπορούμε, όμως, να στηρίξουμε τους τρόπους που αποφασίστηκαν. Συναινούμε στο στόχο. Δεν στηρίζουμε, όμως, τον τρόπο. Συναινούμε στο σωστό. Δεν στηρίζουμε όμως το αποδεδειγμένα λάθος. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα".

    Επανέλαβε την βασική του θέση ότι ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου: "Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε που πατάμε και που πάμε: Ζητούμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων ενός Μνημονίου, που αποδεδειγμένα, πλέον δεν βγαίνει και δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση. Ζητάμε, κυρίως, ένα πράγμα: Την ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να βγούμε από την κρίση. Αυτό δεν θα γίνει, αν επιβληθεί περισσότερη "ασφυξία" στην Ελλάδα".

    Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως το πρώτο ευρωπαϊκό κόμμα, αυτό ζητά και αυτό εγγυάται". Καταφέρθηκε εναντίον όσων "τέτοιες στιγμές επιχειρούν αποσταθεροποιήσεις" και σημείωσε: "Κάνουν λάθος όσοι, τέτοιες στιγμές, προσπαθούν να επιβάλουν στον τόπο, πράγματα που δεν τα αντέχει. Και που δεν οδηγούν πουθενά…Κάνουν λάθος κι όσοι ενδίδουν σε τέτοιες πιέσεις. Κάνουν λάθος κι όσοι καλλιεργούν το φόβο ή επιβάλλουν εκβιαστικά διλήμματα για να ενδώσει η χώρα σε τέτοιες πιέσεις".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση αν μείνουμε προσκολλημένοι σε ιδανικά ευρωπαϊκά και ελληνικά.

    Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για την αρχή της αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει την συμπεριφορά της ΕΕ. "Ολόκληρη η Ευρώπη και όχι μόνον η Ελλάδα, βρίσκεται τώρα μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Να βγει από την κρίση, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να βρει το δρόμο της ανάπτυξης, το ταχύτερο δυνατό. Να κοιτάξει μπροστά, χωρίς καμία καθυστέρηση. Για όλα αυτά, η Ευρώπη χρειάζεται ηγέτες εμπνευσμένους, που να πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα. Οι προκλήσεις του σήμερα καθιστούν πιο επίκαιρη από ποτέ την αρχή της αλληλεγγύης. Αυτή ήταν η ενοποιητική δύναμη της Ευρώπης. Και αυτή θα κρίνει το μέλλον της".

    Τέλος ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όταν άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τιείναι αυτά που λες ρε λεβέντη?
    Ο Παπανδρέου παρέλαβε ένα πτώμα οπως το κατάντησαν οι προηγούμενοι και εσύ τον εγκαλείς γιατί δεν το ανασταίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ".
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ ΜΑΣ.
    ΠΑΝΤΑ ΦΤΩΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΟΥΡΕΛΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΚΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. !:39

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΡΩΣΤ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση