GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτή επιστολή...

Από τον Άρη Χατζηστεφάνου http://xstefanou.weebly.com/ Ανοιχτή επιστολή για  την απόλυσή μου από το Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 To πρωί της 31η...

Από τον Άρη Χατζηστεφάνου
http://xstefanou.weebly.com/

Ανοιχτή επιστολή για 
την απόλυσή μου από το Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3
To πρωί της 31ης Μαρτίου η διεύθυνση του Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 μου ανακοίνωσε την απόλυσή μου. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια προσπάθεια πολιτικής φίμωσης καθώς οι πληροφορίες που παρουσίαζα στην εκπομπή δεν ταίριαζαν με τη φιλοκυβερνητική και φιλομνημονιακή γραμμή που επιχειρούσε να επιβάλλει η διεύθυνση.
Η προσπάθεια περιθωριοποίησης της εκπομπής μου ξεκίνησε πριν από χρόνια με τη διακοπή του τηλεοπτικού Infowar. Συνεχίστηκε με τη διακοπή των δεύτερων μεταδόσεων της ραδιοφωνικής εκπομπής αλλά και...
 τις συνεχείς ακυρώσεις της μετάδοσης τις Κυριακές – θυμίζω ότι στα πρώτα χρόνια σε περίπτωση εκδηλώσεων και δράσεων του σταθμού η εκπομπή απλώς άλλαζε ώρα.
Αρκετά ακόμη περιστατικά έδειχναν ποιο ήταν το πραγματικό «ενδιαφέρον» του σταθμού για τη δημοσιογραφική μου δουλειά: Το βράδυ της επιδρομής στον Στόλο της Ελευθερίας, όταν επιχείρησα να επικοινωνήσω με το σταθμό για να μεταδώσω την έναρξη της επίθεσης από τον ισραηλινό στόλο, ο σταθμός αρνήθηκε να με βγάλει στον αέρα για περίπου μία ώρα ώστε να μη διακοπεί η αναμετάδοση… ενός αγώνα μπάσκετ.
Πολιτικά χαρακτηριστικά όμως είχε και η στοχοποίησή μου για το γεγονός ότι αρνήθηκα να υπογράψω την παράνομη ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 10%. Οι εργαζόμενοι που αρνηθήκαμε να υπογράψουμε, ακολουθώντας και την προτροπή της ΕΣΗΕΑ, γνωρίζαμε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ώρα των εκδικητικών απολύσεων. Η απόφασή μας δεν αφορούσε τις οικονομικές μας αποδοχές αλλά την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.
Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο απολύσεις στο ραδιόφωνο αφορούν εργαζόμενους που δεν είχαν υπογράψει την παράνομη σύμβαση. Παρά το γεγονός βέβαια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση δέχθηκαν τότε τις ατομικές συμβάσεις, ο ιδιοκτήτης του σταθμού αθέτησε την προσωπική του υπόσχεση και συνεχίζει τις μαζικές απολύσεις.
Τις τελευταίες ώρες ο σταθμός επιχειρεί να με παρουσιάσει ως «οικονομικό βάρος» παρά το γεγονός ότι οι αποδοχές μου για το ραδιόφωνο παραμένουν στάσιμες από το 2006 και κυμαίνονταν στο επίπεδο της συλλογικής σύμβασης. Θυμίζω επίσης ότι σχεδόν το σύνολο των αποστολών που πραγματοποιούσα στο εξωτερικό για τις ανάγκες της εκπομπής γίνονταν με δικά μου έξοδα και εξοπλισμό και πως στο παρελθόν μού ανατέθηκε για ένα χρόνο η επιμέλεια όλων των εκπομπών για τα 20 χρόνια του ΣΚΑΪ χωρίς αμοιβή.
Για όλους αυτούς τους λόγους αρνούμαι να αποδεχτώ την παράνομη, εκδικητική και πολιτικά υποκινούμενη απόλυσή μου.
Η προσπάθεια πολιτικής φίμωσης της εκπομπής μου δεν θα περάσει. Οι συνάδελφοι με τη στήριξη και της ΕΣΗΕΑ προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις αλλά και το κλίμα φόβου που επιχειρεί να επιβάλλει η διεύθυνση του σταθμού.
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές του σταθμού και στους συναδέλφους που βρέθηκαν με συγκινητικό τρόπο στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή. Σε αυτούς οφείλω και την πορεία μου στο χώρο της δημοσιογραφίας από την πρώτη ημέρα που συνεργάστηκα με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το 1996.
Με αξιοπρέπεια
Αρης Χατζηστεφάνου
Δημοσιογράφος

15 σχόλια

  1. Καλα σουκανανε πηγαινε τωρα στο ΣΥΡΙΖΑ να βρης δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ....ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ......

    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι ο ανθρωπος κι εσυ εισαι μεγαλος μαλακας.Ποσο μισανθρωπος πρεπει να σαι για να χαιρεσαι με την απολυση καποιου.Μισανθρωπος και φασιστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμήσου τι έλεγαν οι δημοσιο....... πριν ένα χρόνο περίπου, όταν μείωναν μισθούς και συντάξεις.
    Αν παρακολουθούσες αυτές τις σελίδες, ίσως να είχες προβλέψει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή για να καταλάβω τί ήθελες; να σε πληρώνουν και να κάνεις ότι θέλεις; που γίνεται αυτό; πάντα θα είσθε στρατευμένοι σε όποιο μέσο και να δουλεύετε. Δε χαίρωμαι για την απόλυση και γω απολυμένος είμαι.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άκουσαν τον «εθνικό ψεύτη» να λέει «λεφτά υπάρχουν» και σου λένε, θα φάμε καλά !
    Και πέσανε με με τα μούτρα οι μυαλοσακατεμένοι του εκδοτικού κατεστημένου να στηρίξουν ξεδιάντροπα την ανίκανη κυβέρνηση του νεραϊδοχτυπημένου, μετατρέποντας εαυτούς σε νεροκουβαλητές του μνημονίου και της Τρόικας.

    Και όχι μόνο ..δε φάγανε, από που να φάνε άλλωστε, σιγά μην αφήνανε οι Τροϊκανοί να τους πάρουν τα λεφτά από την τσέπη, χάσανε τα αυγά, χάσανε και τα πασχάλια !

    Και που είσαι ακόμα…
    Η εποχή της αλληλοϋποστήριξης και αλληλεξάρτησης ΜΜΕ, ναυτιλίας, τραπεζικού τομέα, φαρμακοβιομηχανίας και βιομηχανίας πετρελαίου, παρήλθε ανεπιστρεπτί…

    ΔΟΛ: Ζημιά 46,9 εκατ. ευρώ, Πήγασος: Ζημιά 31,1 εκατ. ευρώ, Η Καθημερινή: Ζημιά 6,1 εκατ. ευρώ, Αττικές Εκδόσεις: Ζημιά 2,3 εκατ. ευρώ, Χ. Κ. Τεγόπουλος: Ζημιά 21,3 εκατ. Ευρώ

    Συνεχίστε εραστές του μιντιοαυτοκτονικού ιδεασμού να προβάλλετε προκλητικά και να στηρίζετε ξεδιάντροπα τους Παπανδρεομειοδότες και τα τσιράκια τους και ετοιμαστείτε από τώρα να πουλήσετε και τα σώβρακά σας, προκειμένου να κρατήσετε στη ζωή τις φυλλάδες σας που πρωταγωνίστησαν στο βρόμικο παιχνίδι της διαφθοράς και της διαπλοκής.

    Απ’ την άλλη μεριά τα βοθροκάναλα με την ευέλικτη «σοσιαλιστική» γλώσσα έχουν αρχίσει ήδη να σέρνουν το χορό του Ζαλόγγου… Ένα από αυτά φούνταρε κιόλας και τα άλλα είναι σχεδόν έτοιμα για το άλμα χωρίς επιστροφή.

    Η λαϊκή οργή έχει ξεχειλίσει και τα ΜΜΕ δε δικαιούνται, κόντρα στην πολιτική ηθική και στη λαϊκή θέληση, να στηρίζουν και να εξυμνούν τους παραχαράκτες του σοσιαλισμού και τους βιαστές των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

    Συνεχίστε τη βιόλα σας και ελάτε του χρόνου τέτοια εποχή, αν ακόμα υπάρχετε, να αποτιμήσουμε ηθικά, οικονομικά και πατριωτικά τα πεπραγμένα σας ή γυρίστε όσο ακόμα υπάρχει καιρός το χαρτί επανακτώντας τη χαμένη σας αθωότητα και απαλλάξετε τη χώρα από το προδοτικό αμερικανοπαπανδρεϊκό σκυλολόι…

    Ο λαός, που απτόητοι συνεχίζετε να τον φτύνετε κατάμουτρα και να κρίνει γνωρίζει, αλλά και να τιμωρεί…

    Άντε γεια…

    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙΛΟΓΗ…

    Χάρρυ Κλυνν χείμμαρος για το "μυαλοσακατεμένο" εκδοτικό κατεστημένο

    ΜΙΝΤΙΟΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΙΔΕΑΣΜΟΣ
    του Χάρρυ Κλυνν ~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφου οι θέσεις του δεν ταίριαζαν με τις θέσεις του σταθμου πως θα τον αφηναν να δημοσιεύει τις θέσεις μιάς εξτρεμιστικής εξωκοινοβουλευτικής οργανωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    Ελεος οι δανειοληπτες αυτοκτονουν!

    Σύνολο παροχών και εγγυήσεων 78 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και αυτές δεν κάνουν τίποτα για τους πολίτες, ενώ προγραμματίζονται άλλα 30 δις!

    Ας επιλεγεί ή το Ταμείο Παρακαταθηκών, ή μια Κρατική Τράπεζα ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην οποία θα δοθούν τα 30 δις, η οποία θα επιφορτιστεί στην συγκέντρωση των «οφειλών των υπερδανεισμένων"

    Αυτα ελεγε ο δρ Κουτσουκος σημερα και εστειλε ενα αρθρο στο πρεσσσ

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ,
    ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ,
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ....

    ΤΟΣΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ......
    ΠΟΥΛ ΠΟΥΛ ΠΟΥΛ ΓΕΛΟΙΟΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΥΠΟΥ "ΓΚΙΖΑΣ" ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ;
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
    Ο ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ήταν και αυτός εβραίος, δεν θα τον απέλυαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ego den xarika....alla leo kai ego...pigene ston syriza filarako...aytos exei to plano gia 100,000 proslipsis sto dymosio gia na miosei tin anergia....(gia tis apolisis stin typoekdotiki tou KKE tiopta e? avava!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΑΕΡΙΤΖΗΔΩΝ ???? ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !!!ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. την αλληλεγγύη μας φίλε μου, μην ακούς τα παπαγαλάκια εδώ μέσα!

    Ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι ελεύθερος να γράφει ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ!!!

    Κρίνετε από τον κόσμο και όχι από εκδότες!

    Αν φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ο ιδιοκτήτης απολύει επειδή ο δημοσιογράφος δε γράφει ότι του λέει τότε να ξέρουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ!

    Η επίσημη δε δικαιολογία είναι ότι δε δέχτηκε να υπογράψει μειώσεις των αποδοχών του! Και αυτό καλό σας φαίνεται?

    ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ και ΚΡΥΒΕΣΤΕ στην ανωνυμία του διαδικτύου παίζοντας τους φτωχούς καταπιεσμένους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ωραιότερο σχόλιο το ακούσαμε από έναν ακροατή της Ελληνοφρένειας:
    "Άλλον Άρη έπρεπε να διώξουν και έκαναν λάθος....".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση