GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αναδιάρθρωση τώρα, δεν είναι εναλλακτική λύση...

Του Δημήτρη Ζαφειριάδη , υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας Όσοι υποστηρίζουν την προοπτική της αναδιάρθρωσης...

Του Δημήτρη Ζαφειριάδη,
υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Όσοι υποστηρίζουν την προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους, επιχειρώντας να πείσουν ότι υπάρχει – στην παρούσα φάση- εναλλακτική λύση, σε σχέση με την μείωση των ελλειμμάτων, απλώς καλλιεργούν φρούδες ελπίδες στους Έλληνες. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα και όπως φαίνεται και τα επόμενα χρόνια τα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους και την κάλυψη του υψηλού ετήσιου δημόσιου ελλείμματος που συνεχίζουμε να παράγουμε, τα...
βρίσκουμε μόνο από τους δανειστές μας. Λόγω του τεράστιου ελλείμματος, πληρώνουμε τόκους και χρεολύσια αποκλειστικά με δανεικά.
Η κρίση ελλείμματος, η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει τις δαπάνες του κράτους και να ενεργοποιήσει το διεφθαρμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό για τα έσοδα τροφοδοτεί την κρίση χρέους και όλο αυτό το σύστημα ανατροφοδοτείται. Την δυναμική που έχει η αύξηση του δημόσιου χρέους κάθε χρόνο, θα μπορέσουμε να την αναστρέψουμε μόνο αν αποκτήσουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν είναι η μόνη, αλλά είναι βασική προϋπόθεση. Αυτά θα διαμορφώσουν και τις συνθήκες να ενεργοποιηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία στην οικονομία.
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους, να ελέγξουμε τις «μαύρες τρύπες» στην υγεία, στις ΔΕΚΟ, στον λαβύρινθο των εκατοντάδων δημόσιων οργανισμών. Πρόκειται για μια λερναία ύδρα που δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα ή με μισές δουλειές όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χρειάζονται σαρωτικές αλλαγές γι΄ αυτό εμείς στη Δημοκρατική Συμμαχία προτείνουμε συγκεκριμένα βήματα μεταξύ των οποίων είναι: χαμηλοί φόροι με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% για όλους, αποκρατικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήρης απελευθέρωση των αγορών ενέργειας και μεταφορών τώρα, πλήρες πάγωμα των προσλήψεων για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία .
Αν δεν μειωθούν δραστικά τα ελλείμματα, αναδιάρθρωση δεν μπορεί ούτε να υπάρξει ούτε να λειτουργήσει .

7 σχόλια

  1. ΧΑΧΑ... ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΝΑΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΔΕΛΦΟ
    ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ PRESS - ΠΑΣΟΚ.....
    ΧΙΧΙΧΙ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ
    ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΙ/ΤΑΦΙΟΣ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη μασας . Εσεις εχετε την ευχή του Μητσοτάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στάση πληρωμών και στον ιδιωτικό τομέα..

    - 1 στις 3 επιχειρήσεις χρωστά έως και 4 μισθούς
    - Εκτιμήσεις σοκ από το Σώμα Επιθεωρητών εργασίας
    - Πολλές εταιρείες πλήρωσαν μόνο το δώρο Πάσχα για να μην πάνε αυτόφωρο

    Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι δεν θα κάνουν φέτος Πάσχα όπως άλλες χρονιές.

    Οι εκτιμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα προκαλούν πρωτοφανές για δεδομένα της Μεταπολίτευσης “σοκ”.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, μία στις τρεις επιχειρήσεις, δηλαδή περισσότερες από 275.000 εταιρείες, οφείλουν στους εργαζομένους τους, κατά μέσο όρο, 3 με 4 μηνιάτικα και έπεται ακόμη και πιο δραματική συνέχεια με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες, ελέω Μνημονίου αλλά και των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.

    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι περίπου το 60% των διαφωνιών που φτάνουν στο ΣΕΠΕ μεταξύ μισθωτών και ιδιοκτητών εταιριών, κάθε μεγέθους, αφορά σε μη καταβολή δεδουλευμένων, δηλώνει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Μιχάλης Χάλαρης.

    Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, οι περισσότεροι εργαζόμενοι, μπροστά στον φόβο της απόλυσης τους, προβαίνουν σε καταγγελίες στο Σώμα μόνο αφότου έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών από τη στιγμή που ο εργοδότης σταματά να τους αποδίδει μέρος ή και το σύνολο του μισθού τους.

    Ειδικά κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας μπροστά στον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου, η οποία προβλέπεται από τον νόμο, αρκετοί εργοδότες κατέβαλαν το Δώρο του Πάσχα αλλά εξακολούθησαν να μην αποδίδουν τους μισθούς που χρωστάνε στους εργαζόμενους τους. Αντίστοιχο φαινόμενο είχε γίνει και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.


    !!! Που είσαι ρε οι σάτυροι για να μας πουν πάλι για τους δημοσίους του ΠΑΣΟΚ !
    Μούγκα τώρα ..και να χαίρονται την κυβέρνησή του Κώλου σας..

    ´Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και ´ΟΛΟΙ θα καταστραφούμε όσο είναι στο τιμόνι ο Γιωργάκης ο πουλημένος !

    Οι καμπάνες φέτος χτυπάνε πένθιμα για 2 λόγους...
    Ο ένας είναι για μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

    ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ "ΒΓΑΙΝΕΤΕ" ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ .

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΝΙΚΟ "ΠΕΡΝΑΤΕ" ΠΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Επέτειος… ιστορική"
    Διεθνές ρεντίκολο ΠΑΣΟΚ:

    Γελάνε οι Αγγλοι με την ξεφτίλα ΠΑΣΟΚ που ψάχνει ποιος έστειλε το email....

    Με σκεπτικισμό έως και ειρωνεία αντιμετωπίζει σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος το αίτημα των ελληνικών αρχών να ερευνηθεί από την Ιντερπόλ η σκοπιμότητα αποστολής ενός email από υπάλληλο της Citigroup στο Λονδίνο σε συνάδελφό του, σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους.

    Το επίμαχο μήνυμα αναφερόταν ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ σε «αυξημένο θόρυβο» στις αγορές περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Σύμφωνα με τον Παπακωνσταντίνου το email διαδόθηκε ευρύτερα προκαλώντας πτώση των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και αύξηση του κόστους δανεισμού για την ελληνική κυβέρνηση... όλα αυτά το περίφημο email πρόλαβε και τα έκανε μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας μιας και εστάλει στις 16:42 λίγο πριν κλείσει το χρηματιστήριο!!! Μάλιστα όπως γράψαμε και χθες το email, που κατά τον Παπακωνσταντίνου και την εισαγγελέα, που δεν έχει κάτι σοβαρότερο να ασχοληθεί, "βούλιαξε" το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία, αναφέρει ότι οι Τράπεζες παρουσίαζαν ήδη απώλειες 6%... άρα δεν μπορεί να ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της πτώσης του ΧΑΑ μιας και αυτή ήταν ήδη γνωστή στον αποστολέα.

    Ο Γκάρντιαν που αναφέρει ότι η Ιντερπόλ αναμένεται να ανακρίνει τον 45χρονο Πολ Μος, αρχικό αποστολέα του μηνύματος, σχολιάζει ότι οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας θα απογοητευθούν, καθώς το email απλώς αναπαρήγαγε τα όσα συζητά εδώ και εβδομάδες ο μισός χρηματοπιστωτικός κόσμος περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Η περιφρόνηση του μηνύματος θα ήταν καλύτερη αντίδραση από την Αθήνα. (…) Οι δυνατές φωνές διαμαρτυρίας μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις γελοίος», σχολιάζει ενδεικτικά ο Γκάρντιαν.

    Η Ντέιλι Τέλεγκραφ προσθέτει ότι πολλοί παρατηρητές των αγορών πιστεύουν ότι κάποιου τύπου αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πλέον αναπόφευκτη, ενώ οι Τάιμς σχολιάζουν ότι οι πικραμένοι Έλληνες ρίχνουν την ευθύνη του προβλήματος στον αγγελιοφόρο.

    Η Ιντιπέντεντ χαρακτηρίζει τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στην υπόθεση του email από το Λονδίνο ως «μάταιη άσκηση», καθώς οι αγορές έχουν απομακρυνθεί εδώ και μέρες από το «εάν» στο «πότε» σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. «Οι ελληνικές αρχές σίγουρα έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν αυτή την ώρα», συμπληρώνει ο σχολιαστής της Ιντιπέντεντ.

    Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εν τω μεταξύ σχολιάζουν ότι σύμφωνα με αναλυτές, οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες κινδυνεύουν με τέτοια περιστατικά πέρα από το να θίξουν τη φήμη τους και με τον αποκλεισμό τους από τη συμμετοχή στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ανάπτυξης δημόσιας γης της ελληνικής κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ......Εμπάργκο εδώ και τώρα στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ προϊόντα ΕΜΕΙΣ.


    *Πρέπει ο Έλληνας να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γερμανία.*Κανένας Έλληνας δεν πρέπει ν' αγοράζει κανένα γερμανικό προϊόν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστά τα λέει. Εγώ μόνο Ντόρα και καρατζαφέρη βλέπω να πιέζουν στην κατεύθυνση που πρέπει οπωσδήποτε να κινηθεί η χώρα. Όλοι οι άλλοι τις αντιπολιτευσης λένε μπαρούφες που οδηγούν κατευθείαν στην πτώχευση και τότε να δεις τι εμπάργκο θα κάνουμε οι Ελληνες στα Γερμανικά προϊόντα...έχει να πέσει πείνα λαμογιο ελληνάρα που κάνεις σχόλιο πιό πάνω...θα σε κόψει η λόρδα αμυαλε ελληνα που δεν θα τρως γερμανικά προιόντα, ούτε βέβαια και καμιάς αλλης χώρας, γιατί με τι λεφτά θα εισάγεις. Με το μέγιστο μυαλό σου εσένα, θα πληγεί η γερμανική οικονομία, αν οι Ελληνες σταματήσουν να αγοράζουν Γερμανικά τρόφιμα...Οι γερμανοι βλακα κερδίζουν από 200 χώρες παγκοσμίως, όχι μόνο από την Ελλάδα. Και αν μας κόψουν τα δάνεικα που μας δίνουν δεκαετίες τώρα, να δεις τι ωραία θα λιμοκτονήσεις κακόμοιρε και συ και η οικογενεια σου. πραγματική λιμοκτονία, όχι αυτή που λες ότι περνάς τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση