GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση πληρωμής...

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)  Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 , υλοποιώντας την ...

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)
 Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε στην συνέλευση του ΣΕΑΕ εκπαιδευτικοί των Δ.Ι.Ε.Κ. μαζί με σπουδαστές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης. Μελή του Σωματείου και αντιπροσωπία των σπουδαστών συναντήθηκαν με τον διευθυντή κ. Αποστολόπουλου και τον σύμβουλο κ. Κριονίδη, του γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν:
α) Στο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων, ο κ. Αποστολόπουλος αρκέστηκε στη δήλωση ότι..
..η έναρξη της πληρωμής όσο και η τετράμηνη ολοκλήρωση της ήταν μία λάθος πρόβλεψη του υπουργείου και δεν μπορεί να μας δώσει ένα ασφαλές χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των πληρωμών. Σχετικά με την πληρωμή του τρέχων εξαμήνου μας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι θα πληρωθεί άμεσα ένα Δ.Ι.Ε.Κ. της Αθήνας ώστε να διαπιστωθούν τα λειτουργικά προβλήματα στο σύστημα, (τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων) και αφού γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις θα αρχίσει η καταβολή των δεδουλευμένων και στα υπόλοιπα Δ.Ι.Ε.Κ.. Φυσικά και εδώ δεν υπήρχε καμία δέσμευση και δεν μας δόθηκε κανένα χρονοδιάγραμμα πληρωμής.
β) Σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση που απαιτούν οι έλεγχοι των φακέλων των ΙΕΚ μας απάντησαν ότι κωλυσιεργούν διότι εδώ και τρία χρόνια στον Ο.Ε.Ε.Κ. δεν είχε διενεργηθεί κανένα έλεγχος και αναφερόμενοι στον πρόεδρο του Ο.Ε.Ε.Κ, μας ανέφεράν ότι από τις προτελευταίες βουλευτικές εκλογές και μέχρι τη διάλυση του οργανισμού δεν είχε υπογράψει κανένα έγγραφο!! Στην έντονη αντίδραση μας γιατί δεν κινούνται ποινικά κατά του προέδρου και εξακολουθούν να συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα του Ο.Ε.Ε.Κ. η απάντηση ήταν αφοπλιστική «μια τέτοια κίνηση αφορά το Σωματείο που έχει την ευχέρεια να διαμαρτυρηθεί κι όχι οποιοδήποτε ελεγκτικό όργανο του κράτους»!!!
γ) Τέλος για θέματα που αφορούν την λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ. και έθεσαν επιτακτικά και οι σπουδαστές που βρισκόταν στην συνάντηση, ο κ. Αποστολόπουλος, αναγνώρισε τις ελλείψεις και προσπάθησε να μας καθησυχάσει διαβεβαιώνοντάς μας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε όλες οι λειτουργικές αδυναμίες προοδευτικά να ομαλοποιηθούν. Μας επιβεβαίωσαν επίσης ότι έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για να ενταχθούν όλοι οι εκκρεμείς σπουδαστές σε εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν το Μάιο.
Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση πληρωμής από την πλευρά του υπουργείου. Η προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων, οι πολύμηνες καθυστερήσεις δήθεν για ελέγχους, η απόσπαση 30 εκπαιδευτικών στη Γενική Γραμμάτια Δια Βίου που κόστισε 600.000 ευρώ προκειμένου να διενεργηθούν οι έλεγχοι, τη στιγμή που εμείς εξακολουθούμε να παραμένουμε απλήρωτοι μας γεμίζουν οργή. Η απόφασή τους να κωλυσιεργούν την διαδικασία δεν μας αφήνει περιθώρια. Προχωρούμε στην οργάνωση μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και απεργίας μέσα στις εξετάσεις.

3 σχόλια

  1. Υπουργειο Παιδειας

    Αν πατε στον 3 οροφο του Υπουργειου υπαρχουν τοσοι τεμπεληδες....

    ποιος τους πληρωνει αυτους τους αγραμματους??

    Και αυτην την Μπουντα Ελενη μαζευτε την γελαει ο κοσμος με το νομοσχεδιο βλακεια για τα Προτυπα

    Πασκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ο ΚΑΝΟ χτυπημένος...
    ΕΠΑΙΖΕ ΣΚΟΥΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

    ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!

    Μπορεί ο κόσμος να καίγεται,
    τα spreads να ανεβαίνουν στα ύψη, το χρηματιστήριο να καταβαραθρώνεται,
    ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως, έχει βρει τρόπο να λύσει τα... προβλήματα της χώρας.

    Χθες το απόγευμα άνθρωπος του Fimotro, τον...εντόπισε σε γνωστό Γυμναστήριο του Αμαρουσίου να παίζει Σκουός μαζί με τον αδερφό του Αντρίκο!

    Δεν πρόκειται περί πλάκας. Φωτο-ρεπόρτερ καμικάζι τον έχει ήδη φωτογραφίσει για εφημερίδα της Κυριακής.
    Καλά κρασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΑΑ-ΝΟΥΛΑ
    ΓΑΠΑ
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ
    ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση