GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποδοκιμασίες, γιούχα και μαύρες σημαίες στην παρέλαση...

Από το http://www.atticafreepress.gr/ Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Πετρούπολη και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας οι πολιτικοί α...

Από το http://www.atticafreepress.gr/
Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Πετρούπολη και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας οι πολιτικοί αλλά και οι πολιτικές τους έγιναν κόκκινο πανί για όσους συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 25η Μαρτίου.
Ειδικά στην Αθήνα, πολίτες εξαγριώθηκαν μόλις είδαν πολιτικούς από όλα τα κόμματα να κάνουν δηλώσεις για το νόημα της ημέρας. «Κλέφτες! Κλέφτες!» αλλά και «Αίσχος!», οι λέξεις που βγήκαν από τα στόματα εκατοντάδων πολιτών.
Το κλίμα πλέον έχει αλλάξει. Οι εορτασμοί των εθνικών επετείων έχουν...
 μετατραπεί σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποδικιμασίας κατά των πολιτικών. Και αυτό είναι εμφανές από τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από πολιτικά πρόσωπα για να τους προφυλάξουν από την οργή των πολιτών. Μπορεί στο παρελθόν να είχαμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά ήταν μεμονωμένες. Τώρα οι εκδηλώσεις αυτές έχουν γίνει κύμα το οποίο δύσκολα ανακόπτεται.

7 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝ ΓΙΑ ΗΡΩΕΣ

    Δημήτριος Νενέκος και άλλοι προσκυνημένοι

    Ο χαρακτηρισμός “νενέκος”, προκύπτει ως αναφορά στον Δημήτριο Νενέκο, αρβανίτη οπλαρχηγό της Επανάστασης, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή της Αχαΐας, προσκύνησε και συνεργάστηκε τελικά με τον Ιμπραήμ.

    Αν και από μόνος του ο συνδυασμός Αχαιού και Αρβανίτη μπορεί να προκαλέσει αναπάντεχα αποτελέσματα, στην ταραγμένη αυτή περίοδο της Ελληνικής ιστορίας είχε καταστροφικές συνέπειες.

    Ο Δημήτριος Νενέκος

    Ο Δημήτριος Νενέκος καταγόταν από το χωριό Ζουμπάτα των Πατρών κι έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου, αφού πρώτα δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά, ανταγωνιστές του για το ίδιο πόστο.

    Αρχικά διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου, αλλά μετά την άλωση του Μεσολογγίου, το 1826 προσκύνησε και συνεργάστηκε με τον Αιγύπτιο στρατηγό Ιμπραήμ, συμπαρασύρωντας μαζί του και πολλούς άλλους.

    Το 1827, επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και τους νίκησε. Για αυτά τα «κατορθώματα» του και με τη μεσολάβηση του Ιμπραήμ, έγινε με διαταγή του Σουλτάνου, «μπέης».

    Ο Κολοκοτρώνης επικύρηξε τον Νενέκο και τους συνεργάτες του, διακηρύσσοντας “Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους”. Η δικαίωση ήρθε με τη σύλληψη του Νενέκου και την εκτέλεσή του το 1828 από τον αδερφό του δολοφονημένου Σαγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κατέβουν απο τις εξέδρες οι κλέφτες του ιδρώτα του Ελληνικού λαού και οι κλέφτες της τελευταίας ικμάδας της Ελλάδας μας, συμπεριλαμβανομένου και του δανειστή (της ανέγερσης του "κωλόσπιτου" κατα τον αλήστου μνήμης Γιαννόπουλου), του Σιδερένιου.

    Αν δεν το κάνουν απο δώ και μετά, πολύ φοβάμαι οτι θα βρεθεί κανείς "άφρων" που θα τους περάσει λεπίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σημερινή η παρέλαση ήταν γιορτί της ελευθερίας. Τί ζητούσαν τα λαμόγια στο πάλκο;

    Γιατί ο λαός δεν πεταζόταν απέναντι να απελευθερώσει και πάλι την Ελλάδα;. Η Βουλή δέκα μέτρα πιό πέρα ήταν!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ.

    ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΧΕΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...

    Η ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε κσέρο τι λαίτε εσύς μάγκες για το σοσιαλισμό αλλά εγό τον Αντρέα κωρόνα στο κεφάλη μου. Πριν το 81 ύμουν αιργάτις σε βιομοιχανεία, ένεκα λόγο που αιπειδής η ανάγκη δε πήγα σχολήω να μάθο γράματα.

    Μώλις ήρθαι ο μεγάλως επάνο, με δηόρισαι Προηστάμενω Προμοιθηόν σε οργανηζμό του ευρήταιρου δημώσιου τομαία και άρχισα να κονομάο. Αίκανα καλώ μπαγιόκω, θεός σχωρέσ’ τα πεθαμένα του μεγάλου, πήρα αμάξι Μπέμπα στην αρχοί και Μερσεντέ μετά γιατή η Μπέμπα πολύ κοικλοφόρυσαι. Στα σκυλάδηκα όλει Μπέμπες ήχαναι. Τους άιβλεπα ώταν πύγαινα με τη γκώμενα. Πήρα δυαμαίρισμα και έχτισα εκσοχικώ στο χοργιώ τις γυνέκας μου, πάνο σε κάτη αρχέα αλλά καθάρισαι ο τοπάρχης με την Πωλεοδωμεία.

    Μετά, θεός σχωρέσ’ το μεγάλω, ήρθαι ο Σημίτεις. Αχώναιφτος μου φάνοικαι αρχηκά, αλλά να λέμαι και τα καλά. Αιπηδής ίμουνα λέοι Παλαιοπασόκος, φοβύθοικα τους αικσυχρωνισταίς ώτι θα με φάναι, αλλά επυδής ίμουνα καλώς στη δουλοιά, και κουμπάρος με αίνανε βουλεφτή, με κάνανε Γενικώ Διεφυντεί σε άλλω οργανιζμό. Και το μπαγιόκο όλο και μεγάλονε. Και τακσίδια με τη Σούλα, τη γραμματέφς μου, επαγκελλματικά.

    Από χρηματειστήργιω εγό δεν οίκσερα. Αλλά ο κουμπάρος ο βουλεφτής που ήχε γείνι ηφηπουργός, μου ίπαι να πέξω κάτι χαρτηά γιατή λαίει θα αναίβουναι. Δείκηο ίχαι ο μπαγάσας. Ποίρα σπίτη στη Μήκονο και σταμάτισα να ντοίνομε στον Καρούζο. Α, ώλα κι ώλα, σοσιαλησταίς είμασται αλλά αίχουμε και γούστω. Με πείγαι το ναίο έσθοιμα σε ένα κινέζικω μαγαζή, αφού νώμηζα με κωρωίδευαι στιν αρχεί, στο Μαχ Τσόνγκ, που φαίρνοι τα κουστουμάκηα Kitton (6,000 ευρώ το κομμάτι) διαγόνια κάτο στο Ντα Κάπα, την καφαιτερήα λέο, στο Κωλωνάκι. Πείρα και γραβάταις Ερμής, αυτή με το συματάκη αμαξάκι, πείρα και Κόλ Χαν Τζέγκις Χαν πως στο διάολο τα λαίνε αυτά παπούτσια. Πείρα και αυτώ το κακομούτσουνο το τσιποηδείς της Πόρσες, αυτώ που έχει ώνωμα από πιπέρη.

    Και τόρα με το γιό του Μεγάλου κάνουμαι ετερήα γυά τιν πράσσυνι ανάπτοικση. Αισοίς κωρώιδα που οίσασται αδερφάκηα μου δε το ύχαται πηάσυ το νώοιμα. To ΠΑΣΟΚ δεν οίνε ηδεολωγία, επαίνδησι είνε. Γι’αυτώ σας λαίο δεξηούραις κωρόιδα η όραις σας ήναι μετροιμένες. Το βλαίπο στο Τζιχάντ Περεγκάουξ ρολόη μου. Κωρόιδα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον ανώνυμο των 4.51
    Βρε ανόητε γιτί λες ψέμματα?
    Που τη βρήκες αυτή τη διαδρομή που εξιστορείς αφού πριν το 1990 δεν υπηρχαν Αλβανοί στη χώρα.Εσύ ρε φασιστοψεύτη που φαίνεται ότι είσαι καραμπινάτος αλβανός την εποχή εκείνη ησουν στην πατρίδα σου πιθανόν στα Τίρανα.Καλό λοιπόν είναι να μας εξιστορείς σε σχεση με τον Εμβερ Χότζα και όχι για Ελληνες πολιτικούς που έκαναν αξιοσέβαστη την Ελλάδα.Αντε φασίστες μιλάτε κιόλας που γκρεμίσατε τη χώρα στο χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑιδια μην ταλαιπωρείστε να τους φωναζετε "αισχος" κ "κλεφτες", δεν καταλαβαινουν.
    Ειναι σαν να περνας έξω απο γουρουνοσταλιο (=χοιροστασιο) κ να σε παιρνει η μποχα ποσα μετρα πριν. Κ μολις πεις "γουρούνια" σε κοιταζουν τα γουρουνια και λενε "γκρόινκ" κ ξανακυλιουνται στην λασπη.
    Ακριβώς το ίδιο κ οι πολιτικοί μας. Αντε να δω ποτε θα αποφαίσουμε να τους στειλουμε για "σφαξιμο", γιατί αλλιώς δεν γλυτωνουμε απο δαυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση