GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είναι ακόμη βρώμικος ο Πειραιάς...

Από την παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Δήλωση Γιάννη Μίχα για την καθαριότητα στην πόλη του Πειραιά – Απορρίφθηκε το δάνε...

Από την παράταξη «Πειραιάς Πολιτών
Καθαρή Συμφωνία»
Δήλωση Γιάννη Μίχα για την καθαριότητα στην πόλη του Πειραιά – Απορρίφθηκε το δάνειο ύψους 4,7 εκ. € που ζήτησε ο δήμος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 πρώτων ημερών, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η νέα διοίκηση του δήμου Πειραιά είχε δεσμευθεί ότι θα καθαρίσει την πόλη του Πειραιά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση :
«Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η νέα διοίκηση του δήμου Πειραιά απέτυχε να καθαρίσει την πόλη μέσα στη προθεσμία των 60 ημερών που η ίδια είχε θέσει...
 προεκλογικά απέναντι στους πολίτες του Πειραιά. Βελτίωση υπάρχει, όμως :
Κανείς δεν δικαιούται να μιλά για Καθαρό Πειραιά όταν συνοικίες και γειτονιές ολόκληρες, ακόμη δεν έχουν δει οδοκαθαριστή.
Κανείς δεν δικαιούται να μιλά για Καθαρό Πειραιά όταν υπάρχουν ακόμη σημεία της πόλης που οι σωροί των απορριμμάτων δημιουργούν βουνά συνιστώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Κανείς δεν δικαιούται να μιλά για Καθαρό Πειραιά όταν η ανακύκλωση λειτουργεί πλημμελώς.
Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι η δέσμευσή της διοίκησης για καθαρό Πειραιά σε 60 ημέρες δεν στηριζόταν σε συγκεκριμένο πλάνο ή σε κάποιο σχέδιο αναδιοργάνωσης του τομέα καθαριότητας.
Επρόκειτο για ένα προεκλογικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα που πλέον ηχεί ως κακόγουστο αστείο.
Για να καθαρίσει ο Πειραιάς δεν αρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, ούτε η καλοπροαίρετη διάθεση των αιρετών που ουδείς αμφισβητεί.
Απαιτείται η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού βάσει των αναγκών της πόλης, που ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά η νέα διοίκηση του δήμου έχει εκπονήσει.
Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδιασμού αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτό και μόνο τα πανάκριβα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες του Πειραιά.
Η παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα συμβάλλει δημιουργικά στην αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος για την πόλη καταθέτοντας, όπως πάντα, εμπεριστατωμένες προτάσεις και διατυπώνοντας τις όποιες παρατηρήσεις της».
Απορρίφθηκε το δάνειο που ζήτησε ο δήμος από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Εν τω μεταξύ, επικαλούμενο «ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες» το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την πρόταση της διοίκησης του Δήμου Πειραιά για την υπογραφή δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 4,7 περίπου εκ. € με στόχο την αποπληρωμή μέρους της τοκοχρεωλυτικής δόσης των τριών πρώτων μηνών του 2011.
Στην μακροσκελή απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν τηρήθηκε η αρχή της διαφάνειας κατά τη η διαδικασία αναζήτησης ενδιαφερομένων, αφού δεν δόθηκε επαρκής βαθμός δημοσιότητας ενώ η πρόσκληση για την υποβολή προσφορών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπήρξε προσχηματική.
Μη νόμιμη κρίθηκε η διαδικασία και εξαιτίας του ότι η διοίκηση του δήμου «παρέκαμψε» την Οικονομική Επιτροπή, η οποία όφειλε να γνωμοδοτήσει σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης του δανείου ύστερα από αξιολόγηση των σχετικών προσφορών.
Επισημαίνεται ότι κατά τη σχετική συζήτηση στο Δ.Σ. Πειραιά ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Γιάννης Μίχας είχε τότε κάνει λόγο για βεβιασμένες ενέργειες της διοίκησης που προχωρά στην εύκολη λύση της δανειοδότησης η οποία υπονομεύει ευθέως τη βιωσιμότητα του Δήμου. Η παράταξη «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» είχε καταψηφίσει τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

9 σχόλια

  1. ΜΙΧΑ,ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙΣ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ;ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΞΕ.ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΕΣΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10.000 ευρω δωρο (ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ) ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ (ΒΛΕΠΕ ΝΤΑΒΕΛΗΣ)Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΦΑΣΟΥΛΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!!!!!!11!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι προδιαγραμμενο το αύριο στην υπόθεση της καθαριότητας στη πόλη μας. Τα περίπου 30000000€ το χρόνο είναι πολλά χρήματα για να τα αφήσουν οι «επιχειρηματιες»χωρίς να τα νέμονται. Αυτά για αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΙΧΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ.ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ? ΕΠΙΑΣΕΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Υπαρχει και αλλη αποψη για τι τι εγινε στα 75 χρονια απο τον θανατο του Ελευθεριου Βενιζελου!!


    Πολυ καλη η εκδηλωση για τον Βενιζελο στην Λυρικη

    Στους επισημους ηταν απο το Πασοκ και ο δρ Κουτσουκος που οταν μπηκαν οι διαδηλωτες προστατευσε την ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚΟς ΚΑΙ ΝΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

    Να δουμε τωρα αν η Διαματοπουλου θα ερθει στη σωστη Πασοκικη γραμμη δρ Κουτσουκου για την παιδεια!

    Γνωριζουμε οτι ο δρ Κουτσουκος εστειλε αρθρο στο μπλογκ διατυπωνοντας την αποψη οτι υπερειχε εκεινη την στιγμη η τιμη στον Βενιζελο κατι που οι διαδηλωτες αγνοοησαν, ενω ειχαν αλλες ευκαιριες για αντιδρασεις!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΣΟΚ

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ

    ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΡΑΞΙΜΟ" ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

    ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΜΜΕ?? ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ

    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "σωστη Πασοκικη γραμμη δρ Κουτσουκου"

    Νικος Πασοκ

    1 Μαρ 2011 10:52:00 μ.μ.

    ...........
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ ΜΙΧΑ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΤΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ,ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ(πρόεδρος τό πράσινο αρχιτρωκτικό ό Παππας καί η γυναίκα σου ώς διευθυντικό στέλεχος)ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΚΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΦΑΣΟΥΛΑ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΗΣ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΤΕ,ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.
    Ό ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΛΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΟΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ,ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ.
    ΑΦΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΝΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΟΥ,ΚΩΛΟΑΡΒΑΝΙΤΗ,ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΡΩΚΤΙΟ,ΠΙΤΣΙΛΙΣΜΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ ΜΑΦΙΑ ΑΕ.
    ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ,ΕΛΕΕΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΠΕΤΟ!!!!
    ΣΤΑ ΓΑΜΙΔΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση