GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι συγχωνεύσεις σχολείων στην Ελευσίνα...

Από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Σε συνέντευξη του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας δηλώνει ότι η συγχώνευση των 1ου, 2ου και 6ου Δημοτικών Σχο...

Από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Σε συνέντευξη του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας δηλώνει ότι η συγχώνευση των 1ου, 2ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Ελευσίνας «δεν είναι μία δυσμενής εξέλιξη».


Την στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
προχωρεί στην κατάργηση εκατοντάδων σχολικών μονάδων και κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις εργατικών σωματείων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών - ο δήμαρχος Ελευσίνας σπεύδει, με συνέντευξη του, να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική.
Συγκεκριμένα
, σε συνέντευξη του στην...
ηλεκτρονική εφημερίδα «ΑTTICA», σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις συγχωνεύσεις σχολείων, ο Δήμαρχος Ελευσίνας δηλώνει:
«Ο πίνακας που ανακοινώθηκε είναι λογικός δεν μας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα διότι δεν συνενώνει γυμνάσια και Λύκεια, ούτε άλλα δημοτικά με εξαίρεση 1ο, 2ο και 6ο που είναι σε επαφή σχεδόν τα κτηριακά τους συγκροτήματα και δεύτερον υπάρχει σχολείο με πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων, άρα ήταν κάτι το αναμενόμενο, δεν είναι μία δυσμενής εξέλιξη.
»
Συνέχεια της συνέντευξης
ήταν και η άρνηση του προέδρου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας να συζητηθεί το θέμα των συγχωνεύσεων των Δημοτικών εκτάκτως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου 2011.
Για άλλη μια φορά
, αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος της Δημοτικής αρχής Ελευσίνας, να στηρίζει - σε τοπικό επίπεδο - την πολιτικής της κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών. Την αλήθεια αυτή δεν μπορούν να την σκεπάσουν ούτε τα «λόγια συμπαράστασης» στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ούτε τα κοινά ψηφίσματα της Δημοτικής αρχής και των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - που προσπαθούν να κρύψουν την ουσία των κυβερνητικών σχεδίων.
Ξεκαθαρίζουμε ότι οι συγχωνεύσεις σχολείων
δεν γίνονται απλά και μόνο για οικονομικούς λόγους.
Συγχωνεύουν τα σχολεία, τα θέλουν "πολυδύναμα", με μεγάλο αριθμό μαθητών, για να:
  • Προσελκύουν πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά χορηγούς - επενδυτές! Τα σχολεία θα λειτουργούν σαν εταιρείες. Γι' αυτό μιλάνε για "αυτόνομη σχολική μονάδα", που πρέπει να βρίσκει πόρους, να ιδιοσυντηρείται και από αυτή την άποψη να έχουν διευθυντή - μάνατζερ. Με αυτό τον τρόπο, απαλλάσσεται το κράτος από την ευθύνη που έχει για τη λειτουργία των σχολείων. Η μόρφωση, όπως και η υγεία γίνονται ατομική ευθύνη κάθε οικογένειας. Οι χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία και θα "αγοράζουν" το δικαίωμα να παρεμβαίνουν και να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα 
  • Για να παραδώσουν πλευρές της λειτουργίας των σχολείων σε ιδιώτες, όπως έγινε στα νοσοκομεία, που συγχωνεύτηκαν (καθαριότητα, φύλαξη, κυλικεία).
Φτιάχνουν λοιπόν σχολεία πολλών ταχυτήτων και ανάλογα με την περιοχή που ανήκουν, σαν τα ξενοδοχεία (από εδώ τα καλά, από κει τα σχολεία των φτωχών). Θα αξιολογείται το σχολείο και ο εκπαιδευτικός κατά πόσο ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών.
Είναι φανερό
ότι θα χτυπήσουν αλύπητα τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Το σχολείο που δουλεύει με επιχειρηματικά κριτήρια δε λογαριάζει εργασιακά δικαιώματα. Θέλει εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.
Συγχωνεύουν σχολεία, γιατί θέλουν τα παιδιά μας να διδάσκονται εφήμερες δεξιότητες που ζητάει η αγορά και όχι ολόπλευρη γνώση, βασική, γενική εκπαίδευση.
Γι' αυτό επιθυμούν να αλλάξουν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης για μια ακόμα φορά, γι' αυτό εισάγουν πληροφορική και αγγλικά από την Α' Δημοτικού, γι' αυτό μιλάνε για ένα Λύκειο με 3 βασικά μαθήματα και όλα τα άλλα επιλογές και δεξιότητες! Μια σούπα αποσπασματικών γνώσεων, ατομική υπόθεση του κάθε παιδιού, δηλαδή ανάλογα με την τσέπη του! Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες απαιτούν φθηνούς εργαζόμενους, που θα μάθουν να αλλάζουν 6-7 δουλειές στη ζωή τους. Αυτόν τον εργαζόμενο θέλουν να ετοιμάσουν από το "νέο σχολείο" που φτιάχνουν.
Οι αλλαγές στο σχολείο αφορούν το σύνολο της λαϊκής οικογένειας. Καλούμε σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και σπουδαστές, ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, να γίνει δική τους υπόθεση η μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων.
  • Να μην κλείσει κανένα σχολείο.
  • Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. 
  • Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία Παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.
Απαιτείται πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα βάζει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα αυτόν.

3 σχόλια

  1. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ.
    ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ
    ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΕ Η
    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΟΙ.
    ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ.
    ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός ΕΣΥΠ, λόγω «Νέου Λυκείου» οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΛΑΟΣ και Οικολόγων
    Την ερχόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση

    Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, (ΕΣΥΠ) οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ΝΔ, ΛΑΟΣ και Οικολόγων Πράσινων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα δημιουργήθηκε γιατί δεν είχαν έρθει νωρίτερα σε γνώση τους οι προτάσεις της υπουργού για το «Νέο Λύκειο».

    Ωστόσο, ο ΛΑΟΣ, σε ανακοίνωσή του για το θέμα επισημαίνει ότι: «Οι ιδέες της κ. Διαμαντοπούλου, δεν είναι για πέταμα. Χρειάζονται όμως, περαιτέρω επεξεργασία, μεγαλύτερη εφευρετικότητα και σαφώς πιο υπεύθυνους χειρισμούς».

    Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

    Αργά το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ι.Ν. Καζάζης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

    «Συνήλθε η Ολομέλεια του ΣΠΔΕ με μόνα θέματα (α) το Ινστιτούτο Ψηφιακής Πολιτικής και Εκδόσεων για την Εκπαίδευση και (β) Προγράμματα Σπουδών. Στην έναρξη της συνεδρίας ζητήθηκε από μέλος του σώματος αναβολή της συνεδρίας, για να δοθεί χρόνος να σταλεί στους εκπροσώπους των φορέων η άρτι ανακοινωθείσα πρόταση της Υπουργού Παιδείας για το Νέο Λύκειο και να μελετηθεί.

    » Έγινε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΠΔΕ ότι την Πρόταση για το Λύκειο θα την κατέθετε, αργότερα στην ίδια συνεδρία, η υπουργός αυτοπροσώπως, και το ΣΠΔΕ θα την συζητούσε σε κατοπινή συνεδρία, που θα αποφάσιζε ο Πρόεδρος του οργάνου. Στην ψηφοφορία που ζητήθηκε από μέλος του ΣΠΔΕ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η συνέχιση της συνεδρίας με τα αναγεγραμμένα θέματα, η οποία, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή από έλλειψη απαρτίας, λόγω αποχώρησης μελών του Συμβουλίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η άποψή μου: αυτός που γράφει το άρθρο δεν έχει καμιά σχέση με την εκπαίδευση! Πιστεύω πως είναι σε κάποιο κομματικό γραφείο και αποστηθίζει συνθήματα και τα συναρμολογεί χωρίς να γνωρίζει τι θέλει και πού το πάεει!
    Αν είναι η αντιπολίτευση της αριστεράς τάχα τύπου Τσίπρα μη δίνετε σημασία. Ο άνθρωπος είναι μίλια μακριά νυχτωμένος.


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση