GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η παραπλάνηση στην υπηρεσία της νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων...

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια Με αφορμή τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε συνέντευξη...

Από το Σωματείο
Αδούλωτη Κερύνεια

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε συνέντευξη του στο LGR του Λονδίνου κάλεσε τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να εργασθούν μαζί «για λύση χωρίς κατοχή, χωρίς διχοτόμηση σε μια επανενωμένη Πατρίδα με δικαιώματα και...
 ελευθερίες και να μπορούν ως Κύπριοι να αποφασίζουν για το δικό τους παρόν και το δικό τους μέλλον».
Πρόσθεσε επίσης ότι η «Ντε Φάκτο κατάσταση δεν ευνοεί ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε τους Τουρκοκύπριους» και ότι, «οι Ε/Κ και Τ/Κ μπορούν να βρουν εύφορο έδαφος να βαδίσουν μαζί.»
Τα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δυστυχώς συγκρούονται με την ακολουθούμενη πολιτική και στρατηγική για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μέσω Δικοινοτικών συνομιλιών και δεν μπορούν να ισχύσουν. Αντίθετα αποτελούν πρόκληση διότι η πιο πάνω δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποκρύπτει αυτό το ασυμβίβαστο γεγονός, διότι, με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας :
Η κατοχή δεν τερματίζεται: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Με το γεωγραφικό διαχωρισμό του πληθυσμού στη βάση φυλής και θρησκείας, με την αναγωγή της μειονότητας(18%) σε ισότιμη πολιτικά Κοινότητα με την πλειοψηφία, (82%), η διχοτόμηση γεωγραφικά και πολιτικά σφραγίζεται μια για πάντα.
΄Οσο για Δικαιώματα και ελευθερίες που επικαλείται ότι θα υπάρχουν σε μια Διζωνική και Δικοινοτική επανενωμένη πατρίδα, πρόκειται για ακόμη ένα εμπαιγμό, αφού η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα κτισθεί πάνω στην καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών των προσφύγων μας.
Αν ο Λαός θα αποφασίζει για ο δικό του μέλλον , τώρα είναι που πρέπει να γίνει. Δυστυχώς η πολιτική που υποστηρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν δίδει τώρα αυτήν την δυνατότητα στο Λαό να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Αντίθετα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρωτοστατεί ώστε να φορτωθεί στο λαό η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας η οποία δεν είναι επιλογή του λαού αλλά του Τούρκου κατακτητή και των Βρετανών συνοδοιπόρων του.
Ακούγεται καλό ότι η Ντε Φάκτο κατάσταση δεν ευνοεί ούτε τους Ελληνοκυπρίους ούτε τους Τουρκοκυπρίους αλλά η πολιτική που ακολουθείται με επιδίωξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν είναι στον τερματισμό της «Ντε Φάκτο» κατάστασης που οδηγεί αλλά στην «Ντε Γιούρε» νομιμοποίηση της.
Τέλος το εύφορο έδαφος στο οποίο αναφέρεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για να βαδίσουν μαζί οι Ε/Κ και Τ/Κ το εξανεμίζει η πολιτική που υπόσχεται στους Τουρκοκύπριους ότι θα δημιουργήσουν Κράτος πάνω στις περιουσίες μας. Αν η πολιτική προνοούσε για αγώνα καθαρά αντικατοχικό αγώνα με στόχο Ε/Κ και Τ/Κ να ξανασμίξουν σε ένα Ενιαίο Κράτος με τον κάθε πολίτη στο σπίτι και την περιουσία του , ΝΑΙ θα υπήρχε το έδαφος για να βαδίσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση