GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Τελεία και παύλα"...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη http://twitter.com/#!/a_m_papagiotis Αν και νέα στο κουρμπέτι (το πολιτικό εννοώ, για να μην θεωρηθώ υβριστής...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
http://twitter.com/#!/a_m_papagiotis
Αν και νέα στο κουρμπέτι (το πολιτικό εννοώ, για να μην θεωρηθώ υβριστής) μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται την έκταση της αγανάκτησης των πολιτών -κυρίως αυτών που βρίσκονται στην ηλικία της ή είναι μικρότεροι- και θέτει έτσι το δικό της κόμπο στο πλεχτό της κοινωνικής οργής, που έχει ήδη τυλίξει το πολιτικό δυναμικό της χώρας. Πετάει κι αυτή το ψίχουλό της, για να μην μπορεί κανείς μετά να ξεχάσει το δρόμο της προσωπικής της πορείας που τώρα χαράσσει. Μια πορεία που παρά το ηλικιακόν πρόωρον, μοιάζει ιδιαίτερα ευνοημένη και καθιστά την εκπρόσωπο της ΝΔ στα διαδικτυακά μέσα ιδιαίτερα τυχερή, εκτός από προικισμένη.
Το όνομά της βρίσκεται στην επικαιρότητα όχι για κάποια πρωτοβουλία που έλαβε για να επι-κοινωνήσει πιο σύγχρονες ιδέες του κόμματός της (που τις έχει ανάγκη), αλλά γιατί εμπλέκεται κι αυτή σε...
μετατάξεις πολιτικών προσώπων από την πολύπαθη  Ολυμπιακή. Μετά εορτής, λοιπόν, και με δεδομένη την έκταση που έλαβε το θέμα η κ. Βασιλική Τζότζολα εδήλωσε ότι τελικώς δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματός της για μετάταξή της από την υπό διάλυσιν Ολυμπιακή, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.
"Γεννάται ένα δικαίωμα στους εργαζομένους της πρώην «Ολυμπιακής» και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια, στο ήθος, στον πολιτικό λόγο του καθενός να κρίνει εάν θα αποδεχθεί τη θέση. Το αντίθετο του ηθικού δεν είναι το ανήθικο. Στην πολιτική ένα κι ένα δεν κάνουν ποτέ δύο. Μπορεί να κάνουν τρία ή τέσσερα», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατεδήλωσε την πολιτική φιλοσοφία με την οποία γαλουχήθηκε και η οποία δεν χρίζει πιστεύω περισσότερης ανάλυσης (εξάλλου, όπως είπε και ένας λαϊκιστής καθηγητής μου, "too much analysis, paralysis").
Και ενώ η ίδια σημειώνει ότι ένας στους τρεις νέους έχει μείνει άνεργος, στην κριτική που δέχθηκε αν ήταν αργόμισθη απαντά: «Επειδή κάποιοι προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως αργόμισθη, θα σας πω ότι η αγορά με δέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων και όλοι θα σας πουν για την πορεία μου στη δικηγορία, παρότι ολιγοετής. Από την αγορά με πήρε τότε ο ΓΓ Εμπορίου Γιάννος Μπενόπουλος, για να τον βοηθήσω οικειοθελώς και αμισθί και αυτό επιβεβαιώνεται πανεύκολα. Από την αγορά με πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης, για την απόλυτα «καυτή πατάτα» της «Ολυμπιακής» επί κυβέρνησης Καραμανλή. Δεν με πήρε για τα ωραία μου μάτια, όπως λένε ορισμένοι. Μ’ αυτή την ιδιότητα έγινε και το τελικό κλείσιμο της ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής» και από εκεί και πέρα ζήτησε τη συνδρομή μου και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Θεωρώ ότι το κάθε ευρώ που έχω πάρει είναι από τη δουλειά μου. Από εκεί βγάζω το ψωμί μου. Τελεία και παύλα».
Αρχίζω και συνειδητοποιώ την έμπνευση, επιρροή και συνακόλουθη ερμηνεία του αποτυχημένου νέου σήματος της ΝΔ (ND_). Μάλλον, οι ένοικοι της Συγγρού πιστεύουν ότι με τον τονισμό της παύλας θα καταστούν οι απόψεις τους αποδεκτές, αλλά σίγουρα θα πρέπει ν' αλλάξουν πιάτσα αν θέλουν να είναι και ανεκτές. Στις 5 παραπάνω σειρές της απάντησης Τζότζολα αυτοπαρουσιάζεται το απόλυτο παράδειγμα μιας ευνοημένης Κιουρίας (που διακαώς επιθυμεί να το παίξει "αντράκι"). Μπορεί όντως ο κ. Χατζηδάκης να μην την πήρε για τα ωραία της μάτια. Την πιστεύω. Ξέρω ότι δεν τον πολυνοιάζουν αυτά. Δεν μας είπε, όμως, αν το ίδιο συνέβη και με τον Κ. Μπενό-πουλο. Δεν ερωτήθηκε, επίσης, ποιά πιστεύει ότι θα ήταν η τύχη της, αν δεν είχε τα ωραία της μάτια.    
Μια ματιά στο βιογραφικό της αρκεί. Η εν λόγω πολιτευτής τελείωσε το μεταπτυχιακό της το 2005, σ' ένα αμφιβόλου ποιότητος πανεπιστήμιο από τα χιλιάδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Durham, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, ενώ πριν είχε αποφοιτήσει από την Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που κατά κοινή ομολογία των γνωριζόντων έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη στην επιστημονική κατάρτιση που παρέχει στους αποφοίτους της, πίσω από τις σχολές των Αθηνών και του Αριστοτελείου (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στη Νομική της Κομοτηνής δεν εξετάζονται οι φοιτητές στις γνωστές "συνθέσεις", με μια ματιά -δε- στις αγγελίες ευρέσεως σχετικής εργασίας, εύκολα κάποιος διαπιστώνει ότι αποφεύγονται με σχετική αναφορά οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης νομικής σχολής).
Είναι ύβρις, λοιπόν, για την επιστήμη και τους λειτουργούς της που δουλεύουν χρόνια και με χαμηλότατες αμοιβές πια, που έχουν πολλές χρονοώρες σε έδρανα και πάνω από δικόγραφα, με σπουδές σε καταξιωμένα πανεπιστήμια της αλλοδαπής, η κ. Τζότζολα να μιλά για βάγια και κλαδιά στην υποδοχή της στο χώρο, αφού παράλληλα με το 1ο έτος εργασίας/άσκησης/εξάσκησής της ως νομικός προσελήφθη (προφανώς λόγω φιλίας ή κομματικής συγγένειας/ταύτισης) ως νομική σύμβουλος του Γεν. Γραμματέα Εμπορίου (2006-07) και συμμετείχε στην αποκρατικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής. Εμφανώς, οι σπουδές της δεν είχαν καμιά σχέση ειδίκευσης με το εταιρικό ή όποιο άλλο δίκαιο χρειαζόταν η συγκεκριμένη αγοραπωλησία (κατά άλλους ξεφόρτωμα και για τους περισσότερους ξεπούλημα), αλλά μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει μία από τις αιτίες της κακοστημμένης, συμφωνίας και της μετέπειτα προσυμφωνημένης απάτης για επιχειρηματικό μονοπώλιο, όπως απεδείχθη και ευτυχώς εμποδίσθη από τα ευρωπαϊκά ανώτατα δικαστήρια.
Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ειδική συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης. Και τώρα ξέρεις το γιατί. Όπως και η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, "γεννήθηκε νεοδημοκράτισσα". (Αλήθεια, δεν ήταν μέλος και κανενός "δικτύου" για να ενισχύεται η τώρα extra πριμοδότησή της;)
Θαρρώ, άκρως ταπεινά, ότι θα ήταν φρονιμότερο για τη κ. Τζότζολα να σιωπά πάντα, όπως τόσο επιτυχημένα πράττει όταν δεν έχει κάτι να πει για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. "Τελεία και παύλα".

7 σχόλια

  1. ""Τελεία και παύλα"..."

    Η πολιτισμένη και άψογη συμπεριφορά των αστυνομικών προς
    τους πολίτες, καθώς και ο σεβασμός και η προστασία των
    δικαιωμάτων τούτων, που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

    Βέβαια στην Χούντα Πασοκ-ΔΝΤ.
    Δεν υπαρχει συνταγμα μονο η Πλατεια.

    Τα οργανα όμως δεν ειναι οργανα κατι σαν βιολια...οτι πει ο μαεστρος..
    Άρα εδώ πρέπει να τιμωρηθούν τα αστυνομικά όργανα για απειθαρχία σύμφωνα με το νόμο.

    Ακούει κανείς....???

    Δεν υπάρχει δικαιολογικό βλακείας
    στην Εσχάτη Προδοσία.

    όσο και βλάκας να είναι υπερμαλάκας Γιωργάκης Παπανδρέου
    ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποδοκίμασαν
    την Λούκα Κατσέλη στη Θεσσαλονίκη...

    ΚΑΙ..
    ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ.
    ΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ....

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΟΤΕ...ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ..ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ..!!!

    ΑΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ""Τελεία και παύλα"..."
    ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ-ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ,ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ""Τελεία και παύλα"..."

    Το ΠΑΣΟΚιστάν συνεχίζει ακάθεκτο το ξεπούλημα.
    Επόμενη κίνηση, να πουλήσει και τις ψυχές μας !!!

    Εχουν πουλησει ολη την ελλαδα

    Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Δρουτσα στο ΥΠΕΞ. Ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του φίλου του πρωθυπουργού και την απάτριδη συμπεριφορά του κυρίου αντιπροέδρου.

    Οπως και στα Ημια εχουμε παντα μια λογικη κλανωμεντες για να αποφυγουμε αυτο που λεγεται πολεμος το κανανε για το συμφερον μας και αλλες μπουρδολογιες..

    Αυτοί οι θρασύδειλοι που βρίσκονται στην εξουσία έχουν βάλει πωλητήριο σε όλη την Ελλάδα.
    Μαχητικά για τη Λιβύη διαθέτουμε για να διώξουμε τον Καντάφη.
    Τους Τούρκους που παραβιάζουν το σπίτι μας πότε θα αποφασίσουμε να τους διώξουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΦΑΗΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΔ-SATURN; ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. <>

    Παπαριώτη


    Ειναι τιμη του οποιος κατηγορειται απο εναν "low-life sob" σαν του λογου σου.


    Get a life ρε poorbine'


    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. <>

    Παπαριωτη,


    Βλέπω παλι δεν εδωσε κανεις ενα dick στην παρουσια σου και μπηκες

    ως [Ο/Η Ανωνυμος 12:11:00 π.μ.]

    να κανεις τον αβανταδορο στον εαυτο σου.


    how desperate can you be man . .


    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση