GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέλαβαν ευρωβουλευτές και ιερείς στην κατεχόμενη Κύπρο...

Στη σύλληψη ευρωβουλευτών και ιερωμένων, οι οποίοι βρίσκονταν στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο, προχώρησε σήμερα το κατοχικό...

Στη σύλληψη ευρωβουλευτών και ιερωμένων, οι οποίοι βρίσκονταν στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Αμμόχωστο, προχώρησε σήμερα το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο.
Ειδικότερα, η λεγόμενη αστυνομία του κατοχικού καθεστώτος συνέλαβε την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους (φωτογραφία), τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα -γιο του ηγέτη της Αλληλεγγύης Λεχ Βαλέσα- και Αρτούρ Ζασάστα και τη Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα, τον Κύπριο πρώην ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση, τον επίσκοπο Νεαπόλεως Πορφύριο και τον πατέρα Σάββα, ο οποίος εργάζεται σε θέματα θρησκευτικής κληρονομιάς, καθώς και μία υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Μαζί τους συνελήφθη και ο Λοϊζος Αυξεντίου, ο οποίος...
 ως μέλος της Κίνησης Προσφύγων είχε υποβάλει προσφυγή στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία οδήγησε και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου όπου γίνεται αναφορά στην ανάγκη επιστροφής της Αμμοχώστου.
Οι άνδρες μεταφέρθηκαν σε άγνωστο χώρο κράτησης, ενώ οι γυναίκες κρατούνται στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Η κ. Θεοχάρους δήλωσε σε δημοσιογράφο του ΡΙΚ, ότι η ομάδα μετέβη στα κατεχόμενα για να διαπιστώσει την καταστροφή εκκλησιών στο Ριζοκάρπασο και την περιοχή Μεσαορίας, την πεδιάδα μεταξύ Λευκωσίας και Αμμοχώστου.
Για τις συλλήψεις ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ, τα Ηνωμένα Εθνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο Επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου, άρχισε επαφές με το κατοχικό καθεστώς για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια

  1. Σπύρος Γιακουμάκης12 Μαρ 2011, 3:00:00 μ.μ.

    Τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο αποτελούν όνειδος για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, ο οποίος αιδημόνως σιωπά. Το ΝΑΤΟ αντί να σκέφτεται να βομβαρδίσει τη Λιβύη, θα έπρεπε να είχε επιδώσει τελεσίγραφο στην Τουρκία με προθεσμία δυο το πολύ εβδομάδων για πλήρη αποχώρηση του "Αττίλα". Διαφορετικά θα έπρεπε να αναλάβει άμεση στρατιωτική δράση με βομβαρδισμούς στρατοπέδων και χερσαίες επιχειρήσεις εις βάρος των βαρβάρων εισβολέων του στρατού κατοχής στη μαρτυρική Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυξεντίου έεε?
    Οί νέοι-ες αντί νά ψάχνουν ήρωες
    στό super dooper idol,άς κάνουν 1
    κλίκ στό όνομά του.
    Πιθανόν καί στό youtube νά υπάρχει
    τό ομώνυμο τραγούδι.
    Μικρό:Γρηγόρης.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ελλάδα όμως για την κατοχή "Αμμοχὠστιων" βοσκότοπων στη Σκύρο, από τος διαπλεκόμενους στη διαφθορά, σιωπά κυβέρνηση κι αντιπολίτευση.


    Καλά αυτός ...
    Δεν γουστάρη ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ και δεν απαντάει! σε ποιον και γιατί να δώσει λόγω?
    http://www.panoramio.com/photo/34049480

    ΑΛΛΑ .. Ούτε ΕΝΑΣ συνταγματολόγος

    Αξιότιμε κ. Βενιζέλο

    Πριν από μέρες σας χαιρέτισα (η μάλλον σας ενόχλησα σε μια ιερή στιγμή του ελεύθερου χρόνου σας)

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html


    ή έστω Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής να κράξει ΟΧΙ!! ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

    Κύριε Πάνγκαλε ....

    ..δεν μου επιτρέπεται με το νομοθετικό σας έργο και τη δικαιοσύνη σας ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ να το καλλιεργήσω!!

    From: a_konstantin@live.com
    To: pangalos@otenet.gr
    Subject: Χαιρετίσματα από Σουηδία
    Date: Fri, 24 Sep 2010 10:11:21 +0200

    Ααααχχχ αυτή η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" όσο πόσο πολιτικά κι αν κοστολογείται, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ είναι το ΜΑΚΡΟΠΡΌΘΕΣΜΟ κέρδος για το ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ της πολιτείας.

    Συμπαραστέκομαι και διαμαρτύρομαι για τη στάση της αστυνομίας του κατοχικού καθεστώτος και στην Αμμόχωστο και στη Σκύρο, δηλώνω δε τον αποτροπιασμό μου ΚΑΙ για την στάση των κατοχικών πολιτικών και στην Αμμόχωστο και στη Σκύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οριστε σε ολο της το μεγαλειο η βελτιωση της δημοκρατικης πορείας αλλα κ η διαθεση συνεργασιας της Τουρκιας. Για όποιον τυχον καλοπιστο εχει μεινει, μια ματια στην Κυπρο αρκει.
    Όσο για τα επιθετα Αυξεντίου, αλλα κ Βαλεσα αντιστοιχα, ανθρωπους που αντισταθηκαν σε εποχές μαυρες κ ο ένας θυσιαστηκε, αφηστε τα καλυτερα.... Αν δεν τους έχουν δειξει τα δελτια ειδησεων κ οι life style εκπομπες, δεν τους ξερουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση